NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Avaloth']Biedna Moli, tak jej pewnie dawno nikt nie pocisnął :shake::evil_lol: kocham Chruma:loveu::loveu: czemu ostatnio wszyscy grzywki kupują. Fajne są, ale bez przesady :D pudelsy lepsze[/QUOTE] Moli jakoś to przeżyje :evil_lol: No był bum na grzywki, też miałam fazę grzywacz, na szczęście mi przeszła, tzn. dalej mi się podobają ale z charakteru mi nie pasują, bo są takie nijakie :evil_lol: za to pudle ubóstwiam - koniecznie duży i morelowy bądź czarny :loveu: [quote name='C&B']nie wszystkie grzywy są fajne :diabloti: dlatego biorę po rodzicach, którzy mi odpowiadają, mniejsze ryzyko na trafienie nie fajnego grzywka :diabloti: A Chrumiś jest piękna i proszę się z niej nie śmiać :loveu::loveu:[/QUOTE] noo to fakt że nie wszystkie są fajne i o ile pp są przeważnie ładnie to w przypadku łysych trafiają się takie mega brzydkie osobniki :diabloti::evil_lol: zwłaszcza kiedy są łyse i mają ciemny kolor skóry :diabloti: a charakter hmm dla mnie to żaden charakter bo one są takie Molindowe :evil_lol: a że M. mam w domu to jakbym miała cuś brać to byłoby to cuś innego ;) ja ją uwielbiam poważnie, lubię brzydkie psy :evil_lol: sama mam brzydkiego w domu :eviltong: one są tak paskudne że aż ładne haha Quote
C&B Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Brzydkie psy są spoko, tylko po prostu nie należy długo na nie patrzeć :diabloti: Tak, nie które łyse grzywy to potwory wręcz :evil_lol: dlatego nigdy łysy! :diabloti: a pp będzie miał jakaś oryginalną fryzurkę :diabloti: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='C&B']Brzydkie psy są spoko, tylko po prostu nie należy długo na nie patrzeć :diabloti: Tak, nie które łyse grzywy to potwory wręcz :evil_lol: dlatego nigdy łysy! :diabloti: a pp będzie miał jakaś oryginalną fryzurkę :diabloti:[/QUOTE] zbyt długie patrzenie grozi totalnym obrzydzeniem :diabloti: dużo jest potworów, a co mnie dziwi te najbrzydsze mają największe osiągnięcia wystawowe :evil_lol: U grzywaczy jest ten plus że nie ma wzorcowych fryzur jak u innych ras, czyli tniesz jak ci sie podoba ;) Quote
C&B Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 dlatego nauczyłam się, że na Chruma się na paczy i idzie wtedy znieść jego wyjątkową urodę :diabloti: Moje i tak na wystawach szaleć nie będzie :diabloti: po co wystawiać skoro i tak wyglądają brzydkie psy? :diabloti: a kasę można wydać na coś fajnego :evil_lol: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='C&B']dlatego nauczyłam się, że na Chruma się na paczy i idzie wtedy znieść jego wyjątkową urodę :diabloti: Moje i tak na wystawach szaleć nie będzie :diabloti: po co wystawiać skoro i tak wyglądają brzydkie psy? :diabloti: a kasę można wydać na coś fajnego :evil_lol:[/QUOTE] Ja czasami sobie tak myślę że fajnie by było jeździć na wystawy, ale zaraz zdaje sobie sprawę że i tak bym nie jeździła bo by mi się przecież nie chciało :evil_lol: na coś fajnego? w sensie 50 obrożę, 4 konga i 23 szarpak :diabloti: Quote
Bewarka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Fajny kolor lakieru :D A ja wiem, a ja znam hodowlę xD i akurat tylko łysy rodzic mi się podoba :P Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='C&B']nie kpij z mojego nałogu :diabloti:[/QUOTE] ależ ja bardzo poważnie do tego podchodzę :diabloti: [quote name='Bewarka']Fajny kolor lakieru :D A ja wiem, a ja znam hodowlę xD i akurat tylko łysy rodzic mi się podoba :P[/QUOTE] jakiego lakieru? :hmmmm: no to mów na PW żeby C&B nie słyszała :diabloti: [quote name='C&B']cicho tam Bewar :P[/QUOTE] :diabloti: Quote
Bewarka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Spoczo, chciałam się tylko pochwalić ^^ lakieru do paznokci :D Quote
Avaloth Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='NightQueen']Moli jakoś to przeżyje :evil_lol: No był bum na grzywki, też miałam fazę grzywacz, na szczęście mi przeszła, tzn. dalej mi się podobają ale z charakteru mi nie pasują, bo są takie nijakie :evil_lol: za to pudle ubóstwiam - koniecznie duży i morelowy bądź czarny :loveu: ja ją uwielbiam poważnie, lubię brzydkie psy :evil_lol: sama mam brzydkiego w domu :eviltong: one są tak paskudne że aż ładne haha[/QUOTE] Też miałam fazę i też mi przeszło dość szybko :D pudla zdecydowanie chętniej, dużego albo średniaka, morelkę albo białego :loveu: Ale jednak są rasy które wolę, mimo, że pudle charakterem są wg mnie ideałami. Moli jest paskudna jak jest mokra :evil_lol: ale normalnie mi się podoba, znam kilka paskudnych psów i Molindy bym do nich zdecydowanie nie zaliczyła ;) Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Bewarka']Spoczo, chciałam się tylko pochwalić ^^ lakieru do paznokci :D[/QUOTE] aaa paznokcie :evil_lol: to żel nie lakier :eviltong: [quote name='Avaloth']Też miałam fazę i też mi przeszło dość szybko :D pudla zdecydowanie chętniej, dużego albo średniaka, morelkę albo białego :loveu: Ale jednak są rasy które wolę, mimo, że pudle charakterem są wg mnie ideałami. Moli jest paskudna jak jest mokra :evil_lol: ale normalnie mi się podoba, znam kilka paskudnych psów i Molindy bym do nich zdecydowanie nie zaliczyła ;)[/QUOTE] pudle są genialne, nadają się do wszystkiego, nie mają takich typowo charakterystycznych zachowań dla danych ras jak np. zaganiające owczarki. No dokładnie jak to nazwałaś idealne charaktery :loveu: U mnie top ras to - pudel, owczarek belgijski malinka i doberman ale ostatniego w życiu bym mieć nie chciała :diabloti: Jak jest sucha to też jest paskudna :evil_lol: Quote
Avaloth Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Nie jest, nie znasz się.. U mnie nr1 oczywiście paskudne corgi pembroke:loveu:, poza tym staffiki, bulle, tollery i pudle właśnie. I dlatego mam w domu DONa:diabloti: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Avaloth']Nie jest, nie znasz się.. U mnie nr1 oczywiście paskudne [B]corgi pembroke[/B]:loveu:, poza tym staffiki, bulle, [B]tollery [/B]i pudle właśnie. I dlatego mam w domu DONa:diabloti:[/QUOTE] [B] bleh[/B] :diabloti: TTB lubię ale tylko z wyglądu :eviltong: charakter nie mój całkowicie ale reszta oczywiście tłumaczy wybranie DONa :evil_lol: swoją drogą to ja jeszcze zakochana jestem w czarnych owczarkach koniecznie staroniemieckich (ewentualnie niemieckich) o średnio długim włosie :loveu: Quote
Iza. Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='NightQueen']Moli jakoś to przeżyje :evil_lol: No był bum na grzywki, też miałam fazę grzywacz, na szczęście mi przeszła, tzn. [B]dalej mi się podobają ale z charakteru mi nie pasują, bo są takie nijakie[/B] :evil_lol: za to pudle ubóstwiam - koniecznie duży i morelowy bądź czarny :loveu: [/QUOTE] nie zgodze się, grzywacze wcale nie sa bez charakteru :eviltong: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Iza.']nie zgodze się, grzywacze wcale nie sa bez charakteru :eviltong:[/QUOTE] mają podobny charakter do mojej M. czyli go nie mają :evil_lol: ale nie to żebym ich nie lubiała, bo lubie :) Quote
Iza. Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='NightQueen']mają podobny charakter do mojej M. czyli go nie mają :evil_lol: ale nie to żebym ich nie lubiała, bo lubie :)[/QUOTE] nie znam Molly, ale grzywków trochę i owszem i niektóre są, że tak powiem pizdowane, ale niektóre mają swój charakterek :P Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Iza.']nie znam Molly, ale grzywków trochę i owszem i niektóre są, że tak powiem pizdowane, ale niektóre mają swój charakterek :P[/QUOTE] to nie chodzi o to że są jak to nazwałaś "pizdowate" :evil_lol: po prostu grzywacze są dość ugodowe i w zasadzie bezproblemowe, czyli charakterek mają nijaki ale ja je i tak bardzo lubię ;) Quote
Avaloth Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='NightQueen'][B] bleh[/B] :diabloti: TTB lubię ale tylko z wyglądu :eviltong: charakter nie mój całkowicie ale reszta oczywiście tłumaczy wybranie DONa :evil_lol: swoją drogą to ja jeszcze zakochana jestem w czarnych owczarkach koniecznie staroniemieckich (ewentualnie niemieckich) o średnio długim włosie :loveu:[/QUOTE] tollery niektóre są brzydkie, ale niektóre są nieziemsko piękne :loveu: w tamtym roku na wystawie w Krk widziałam piękną suczkę ze Słowacji, po prostu cudo TTB uwielbiam, aczkolwiek w tym momencie nie czuję się na wzięcie takiego pod swój dach. Ale w przyszłości na pewno, i to nie jeden mam nadzieję. Ładne są, to racja. Ostatnio gdzieś na fb przeglądałam hodowlę takowych, piękne psy, nie to co nasze, polskie, pseudo ONy ;) Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Avaloth']tollery niektóre są brzydkie, ale niektóre są nieziemsko piękne :loveu: w tamtym roku na wystawie w Krk widziałam piękną suczkę ze Słowacji, po prostu cudo TTB uwielbiam, aczkolwiek w tym momencie nie czuję się na wzięcie takiego pod swój dach. Ale w przyszłości na pewno, i to nie jeden mam nadzieję. Ładne są, to racja. Ostatnio gdzieś na fb przeglądałam hodowlę takowych, piękne psy, nie to co nasze, polskie, pseudo ONy ;)[/QUOTE] Mi się tollery nie podobają ani z charakteru ani wyglądu, zresztą ja ogólnie za retrieverami nie przepadam A mi się na razie przyszłość szykuje z M. i ewentualnie Abikiem - przerośniętym chiłką od TZta :evil_lol::diabloti: i o ile miałam plany wcześniej o drugim psie, to powiem szczerze że o tym teraz w ogóle nie myślę, bo prowadzę taki ryb życia że drugi pies odpada póki co całkowicie ;) Staroniemieckie są świetne :loveu: zakochana jestem w nich :loveu: oczywiście po za tym owczarków niemieckich nie lubię bo to jazgoty i prowokatorzy :diabloti: Quote
Avaloth Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Pokaż chiłkę, chiłki też lubię :loveu: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='Avaloth']Pokaż chiłkę, chiłki też lubię :loveu:[/QUOTE] ale Abik w ogóle nie jest do cziłały podobny ino był kupiony jako cziłała, coś w stylu "Moli jest shih tzu" :diabloti: Mam tylko jedno zdjęcie z telefonu z wczorajszego spaceru, btw. Moli przeszła 9 km na piechotę, a później jeszcze biegała po polach ;) [CENTER][IMG]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/2012-11-11145048.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
C&B Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Nie ma psów bez charakteru :diabloti: nawet pokraka Chrum ma :evil_lol: a to, że spaczony, bywa :diabloti: 'jestem milutka, fajniutka, ale jak podejdziesz to ci w*******ę, choć nie jestem tego pewna, możesz podejść, może jednak ci nie w*******ę' i następuje w******* :loveu: z każdym pieskiem tak było, teraz nauczyła się je zlewać :lol: a ten cziłek to patrzę, że też o specyficznej urodzie, jak Chrumiś :loveu: edit. dogo zaczęło kropkować przekleństwa :evil_lol: Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='C&B']Nie ma psów bez charakteru :diabloti: nawet pokraka Chrum ma :evil_lol: a to, że spaczony, bywa :diabloti: 'jestem milutka, fajniutka, ale jak podejdziesz to ci w*******ę, choć nie jestem tego pewna, możesz podejść, może jednak ci nie w*******ę' i następuje w******* :loveu: z każdym pieskiem tak było, teraz nauczyła się je zlewać :lol: a ten cziłek to patrzę, że też o specyficznej urodzie, jak Chrumiś :loveu: edit. dogo zaczęło kropkować przekleństwa :evil_lol:[/QUOTE] Ja nie mówię że nie mają charakteru tylko, że dla mnie mają taki nijaki :eviltong: oo tak, tak, tak samo piękny :loveu::loveu: Quote
C&B Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Mojego psa wychowa Chrum - nie ma prawa mieć nijakiego charakteru :diabloti: Quote
Recommended Posts