NightQueen Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='dog193']Wyluzuj Pati ;) Ok, już nie będę żartować, myślałam, że znasz moje poczucie humoru.[/QUOTE] poczucie humoru ma swoje granice ;) Quote
dog193 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Każdy granice stawia gdzie indziej ;) Ok, już się nie odzywam. A dzieciak całkiem ładny ;) Quote
NightQueen Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='dog193']Każdy granice stawia gdzie indziej ;) Ok, już się nie odzywam. A dzieciak całkiem ładny ;)[/QUOTE] Nie chodzi mi wcale o to że ma ci się podobać M. i doskonale wiem że dzieci nie lubisz, aczkolwiek nie musisz aż tak tego demonstrować, nawet w żartach. A dwa to nie oczekuj ode mnie wysublimowanego poczucia humoru po 13 h w pracy i 4 h snu - to zbyt trudne :evil_lol: Quote
Iza. Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=dsc8756l.jpg&res=medium ale słodziutko tu wyszła :loveu: Pokazuj jakieś nowe zdjęcia Emmy, na pewno już dziewczynka się zmieniła bardzo od ostatniego zdjęcia :razz: Quote
NightQueen Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='Iza.']http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=dsc8756l.jpg&res=medium ale słodziutko tu wyszła :loveu: Pokazuj jakieś nowe zdjęcia Emmy, na pewno już dziewczynka się zmieniła bardzo od ostatniego zdjęcia :razz: nie wiem czy się zmieniła, ale na pewno przytyła :evil_lol: Nie mam zdjęć w ogóle bo ona nie lubi flesha, doprowadza ją to do pałczu Quote
dog193 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='NightQueen']Nie chodzi mi wcale o to że ma ci się podobać M. i doskonale wiem że dzieci nie lubisz, aczkolwiek nie musisz aż tak tego demonstrować, nawet w żartach. A dwa to nie oczekuj ode mnie wysublimowanego poczucia humoru po 13 h w pracy i 4 h snu - to zbyt trudne :evil_lol:[/QUOTE] Toć mówię, że już się nie odzywam ;) No, może jeszcze dodam, że imię mi się nie podoba, ale lepsze to, niż Helena :diabloti: Czasem dziwi mnie tylko to, że jak w grę wchodzą dzieciaki, to wszyscy stają się jacyś tacy bardziej drażliwi, kiedy wiem, że w innej sytuacji śmialiby się razem ze mną, nawet z najdurniejszych, najgłupszych i najbardziej prymitywnych żartów - i tutaj nie mam akurat na myśli ciebie i mojego "żarciku" :eviltong: z którym pewnie przesadziłam (sorki, po prostu przywykłam do takiego twardego i bezczelnego poczucia humoru), ale zauważyłam taką ogólną tendencję. Moja mama moją postawę do dzieci komentuje tak: "To się doczekałam córeczki" :diabloti: Mama takie maluchy uwielbia i chciałaby mieć wnuki :evil_lol: Cóż, zawsze zostaje jej mój brat :eviltong: O, gdzie pracujesz? Quote
Amber Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Bo dzieci to w ogóle drażliwy temat :diabloti: Ja za dziećmi też nie przepadam, choć i tak już przeszłam metamorfozę z lat nastoletnich kiedy każdego dzieciaka chciałam wręcz ukatrupić ;). Teraz mi nie przeszkadzają o ile nie wchodzą mi w paradę ;). Ja to (prze)wrażliwienie tłumaczę reakcjami chemicznymi w organizmie oraz ogólnie przyjętą kulturą. Podchodzę jednak do tego z szacunkiem, na zasadzie wolność Tomku w swoim domku. Unikam na dogo wątków typowo dziecięcych w których więcej jest fotek dzieci niż psów ;), a jak się na jakimś innym zdarzą, to po prostu nie komentuje. Mam bratanka teraz 1,5 rocznego, bratanicę w drodze ale jakoś nie przyszło mi na myśl zamieszczać ich fotki na dogo oraz ogólnie o tym mówić, bo nie są oni w kręgu moich zainteresowań, jakkolwiek źle to brzmi :eviltong: Jeżeli jednak tak jak Pati ma na to ochotę to tylko i wyłącznie jej sprawa, kultura wymaga aby nie mówić niemiłych rzeczy, nawet w żartach, nawet jak się ktoś dobrze zna, bo tak, ludzie są drażliwi na tym punkcie i się tego nie zmieni. Szanuj zdanie innych, a sam będziesz szanowany ;) Rozwijając jednak temat, nawet nie wiedziałam, że w Polsce można nadać takie imię jak Emma? ;) Mi się podoba, kojarzy z Emmą ze Spice Girls, może ktoś pamięta (moje dzieciństwo haha :lol:) ale to tylko dobrze. Mój brat chce nazwać swoją córkę Zuzanna, bardzo ładnie, ale teraz to modne imię, ja bym chyba nie chciała się nazywać tak samo jak 5 innych dziewczynek w swojej klasie ;) Quote
polciuaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Amber']Bo dzieci to w ogóle drażliwy temat :diabloti: Ja za dziećmi też nie przepadam, choć i tak już przeszłam metamorfozę z lat nastoletnich kiedy każdego dzieciaka chciałam wręcz ukatrupić ;). Teraz mi nie przeszkadzają o ile nie wchodzą mi w paradę ;). Ja to (prze)wrażliwienie tłumaczę reakcjami chemicznymi w organizmie oraz ogólnie przyjętą kulturą. Podchodzę jednak do tego z szacunkiem, na zasadzie wolność Tomku w swoim domku. Unikam na dogo wątków typowo dziecięcych w których więcej jest fotek dzieci niż psów ;), a jak się na jakimś innym zdarzą, to po prostu nie komentuje. Mam bratanka teraz 1,5 rocznego, bratanicę w drodze ale jakoś nie przyszło mi na myśl zamieszczać ich fotki na dogo oraz ogólnie o tym mówić, bo nie są oni w kręgu moich zainteresowań, jakkolwiek źle to brzmi :eviltong: Jeżeli jednak tak jak Pati ma na to ochotę to tylko i wyłącznie jej sprawa, kultura wymaga aby nie mówić niemiłych rzeczy, nawet w żartach, nawet jak się ktoś dobrze zna, bo tak, ludzie są drażliwi na tym punkcie i się tego nie zmieni. Szanuj zdanie innych, a sam będziesz szanowany ;) Rozwijając jednak temat, nawet nie wiedziałam, że w Polsce można nadać takie imię jak Emma? ;) Mi się podoba, kojarzy z Emmą ze Spice Girls, może ktoś pamięta (moje dzieciństwo haha :lol:) ale to tylko dobrze. Mój brat chce nazwać swoją córkę Zuzanna, bardzo ładnie, ale teraz to modne imię, ja bym chyba nie chciała się nazywać tak samo jak 5 innych dziewczynek w swojej klasie ;) dobre. :diabloti: Ja to uwielbiam dzieciaki, ale jakoś żarty o nich nieszczególnie mnie urażają, szczególnie ze strony Ewki, ona przecież wszystko i wszystkich krytykuje. :diabloti: Quote
gops Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 tak , temat dzieci jest drażliwy . mi dzieci nie przeszkadzają , jakoś specjalnie nie uwielbiam ale mam takie szczęście że wszystkie mnie lubią ;) i zawsze jak tylko mamy gości z dziećmi to nie mam nawet na chwilę spokoju . bardzo lubię imię Emila, Emma to też ładne ale jestem za nazywaniem dzieci w Polsce po polsku ;) Quote
dog193 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Najlepsze jest to, że mnie dzieci też lubią :evil_lol: Zawsze jak mamy odwiedzić rodzinę czy znajomych, gdzie jest jakiś dzieciak, to rodzice od rana słyszą "Kiedy przyjdzie Ewa?" :diabloti: Kiedy wszyscy siedzimy i do pokoju wchodzi dziecko to u kogo ląduje na kolanach? U mnie oczywiście :evil_lol: Quote
Sweet Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='gops']tak , temat dzieci jest drażliwy . mi dzieci nie przeszkadzają , jakoś specjalnie nie uwielbiam ale mam takie szczęście że wszystkie mnie lubią ;) i zawsze jak tylko mamy gości z dziećmi to nie mam nawet na chwilę spokoju . bardzo lubię imię Emila, Emma to też ładne ale jestem za nazywaniem dzieci w Polsce po polsku ;) To imię kojarzy mi się tylko z moją nauczycielką od fizyki :diabloti::evil_lol::evil_lol: A dzieciaczki lubię ;) Ewki żarty znam, i na pewno bym się nie poczuła urażona po tym co napisała ;) A zdjęcia Molci mi się jak zawsze podobają, bo ja uwielbiam :loveu::eviltong: Quote
NightQueen Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 się dyskusja rozwinęła.... :cool3: [quote name='dog193']Toć mówię, że już się nie odzywam ;) No, może jeszcze dodam, że imię mi się nie podoba, ale lepsze to, niż Helena :diabloti: Czasem dziwi mnie tylko to, że jak w grę wchodzą dzieciaki, to wszyscy stają się jacyś tacy bardziej drażliwi, kiedy wiem, że w innej sytuacji śmialiby się razem ze mną, nawet z najdurniejszych, najgłupszych i najbardziej prymitywnych żartów - i tutaj nie mam akurat na myśli ciebie i mojego "żarciku" :eviltong: z którym pewnie przesadziłam (sorki, po prostu przywykłam do takiego twardego i bezczelnego poczucia humoru), ale zauważyłam taką ogólną tendencję. Moja mama moją postawę do dzieci komentuje tak: "To się doczekałam córeczki" :diabloti: Mama takie maluchy uwielbia i chciałaby mieć wnuki :evil_lol: Cóż, zawsze zostaje jej mój brat :eviltong: O, gdzie pracujesz? Ja dzieci Nie lubię ! z wyjątkiem moich dwóch maluchów - dzieci mojej siostry, są moje i już, tak jak uwielbiam M. chociaż nie lubię psów o takim wyglądzie, i nic tego nie zmieni, aczkolwiek nie jest to dla mnie temat drażliwy, nie każe wszystkim kochać moich maluchów i podziwiać ich zdjęcia, dodałam bo to moja galeria i dodaję co chcę, a co nieco mnie znasz i wiesz że ja mam gdzieś opinię innych ;) sama nie lubię galerii gdzie dodają same zdjęcia dzieciaków bo mnie to wkurza, ale wtedy w takich galeriach po prostu nic nie piszę. aczkolwiek jak pisałam, byłam (i nadal jestem) niewyspana, wkurzona na chłopa i ogólnie podminowana, a moje poczucie humoru uciekło - też jestem człowiekiem choć może wydawać się inaczej :diabloti: i mogę mieć zmiany nastroju, no ! :evil_lol: a pracuje w kawiarni ;) 30 s piechotą od mieszkania :diabloti: [quote name='Amber'] Rozwijając jednak temat, nawet nie wiedziałam, że w Polsce można nadać takie imię jak Emma? ;) Mi się podoba, kojarzy z Emmą ze Spice Girls, może ktoś pamięta (moje dzieciństwo haha :lol:) ale to tylko dobrze. Mój brat chce nazwać swoją córkę Zuzanna, bardzo ładnie, ale teraz to modne imię, ja bym chyba nie chciała się nazywać tak samo jak 5 innych dziewczynek w swojej klasie ;) możesz nadawać jakie imię sobie wymyślisz ;) ale podobno jedno z dwóch imion musisz mieć święte jeżeli chcesz mieć chrzest kościelny itp. Ja pamiętam Spice Girl :loveu: moje idolki z młodzieńczych lat... bo ja stara koza jestem i te czasy pamiętam :diabloti: Ja nie lubię popularnych imion, więc pewnie jak miałabym dziecko a w najbliższym wieku się nie zapowiada :diabloti:, to miało by imię zapewne bardzoooo oryginalne [quote name='gops']tak , temat dzieci jest drażliwy . mi dzieci nie przeszkadzają , jakoś specjalnie nie uwielbiam ale mam takie szczęście że wszystkie mnie lubią ;) i zawsze jak tylko mamy gości z dziećmi to nie mam nawet na chwilę spokoju . bardzo lubię imię Emila, Emma to też ładne ale jestem za nazywaniem dzieci w Polsce po polsku ;) Ja zdecydowanie patriotką w tej kwestii nie jestem, ba nawet mi się Polskie imiona nie podobają, poza Patrycją oczywiście :diabloti: A podsumowując całą rozmowę, jakoby nie zabrzmiał mój post to NIE POCZUŁAM SIĘ URAŻONA Quote
Amber Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 możesz nadawać jakie imię sobie wymyślisz ;-) ale podobno jedno z dwóch imion musisz mieć święte jeżeli chcesz mieć chrzest kościelny itp. Ja pamiętam Spice Girl :loveu: moje idolki z młodzieńczych lat... bo ja stara koza jestem i te czasy pamiętam :diabloti: Ja nie lubię popularnych imion, więc pewnie jak miałabym dziecko a w najbliższym wieku się nie zapowiada :diabloti:, to miało by imię zapewne bardzoooo oryginalne Aha, to może się coś zmieniło? Kiedyś w każdym razie nie można było nazywać dzieci obcojęzycznymi imionami. Jak już to ich polskimi formami. I wychodziły takie potfforki jak Nicola np. ;) Co do Spice Girls to też je uwielbiałam, tak samo jak również jestem starą kozą :eviltong: Miałyśmy z dziewczynami ze szkoły swoje bandy Spice Girls i ja zawsze byłam Victorią (która zresztą zrobiła potem największą karierę, się wie :cool3:) :evil_lol: Co do imion to dla chłopca jeszcze może bym coś wymyśliła, ale dla dziewczynki to czarna dziura... Zresztą podobnie jak u ciebie, nie zanosi się :diabloti: Quote
NightQueen Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 [quote name='Amber']Aha, to może się coś zmieniło? Kiedyś w każdym razie nie można było nazywać dzieci obcojęzycznymi imionami. Jak już to ich polskimi formami. I wychodziły takie potfforki jak Nicola np. ;) Co do Spice Girls to też je uwielbiałam, tak samo jak również jestem starą kozą :eviltong: Miałyśmy z dziewczynami ze szkoły swoje bandy Spice Girls i ja zawsze byłam Victorią (która zresztą zrobiła potem największą karierę, się wie :cool3:) :evil_lol: Co do imion to dla chłopca jeszcze może bym coś wymyśliła, ale dla dziewczynki to czarna dziura... Zresztą podobnie jak u ciebie, nie zanosi się :diabloti:[/QUOTE] u mnie sporo dzieciaków ma dość oryginalne, zagraniczne imiona - Mya, Angelo itd., więc pewnie można ;) łee ja Victorii nie lubiłam bo ta kobita jest bez emocji, nigdy żadnych min nie robiła, betonowa twarz :diabloti: ja preferowałam Mel B :evil_lol: Quote
dog193 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Na chłopa mówisz :cool3: Oni mają to do siebie, że potrafią wkurzyć :diabloti: Moja mama pracuje w przedszkolu i tam też przewijają się egzotyczne imiona: Samuel, Pamela, Nicol (bez a :eviltong:), Elena, Celestina, Carlos... A jedno dziecko, nazywa się Antoni Papajani :evil_lol: Fonetycznie napisałam, nie wiem jak się poprawnie to zapisuje :eviltong: Quote
Avaloth Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='dog193'] Moja mama pracuje w przedszkolu i tam też przewijają się egzotyczne imiona: Samuel, Pamela, Nicol (bez a :eviltong:), Elena, Celestina, Carlos... A jedno dziecko, nazywa się Antoni Papajani :evil_lol: Fonetycznie napisałam, nie wiem jak się poprawnie to zapisuje :eviltong:[/QUOTE] Antoni najlepszy :evil_lol::evil_lol: ja mam w grupie na studiach (rok starszy ode mnie) kolegę który ma na imię Maksym, na drugie Medard. Jest polakiem, jego rodzice też, nudziło im się tylko :eviltong: Quote
NightQueen Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Carlos - imię dla alfonsa albo hiszpańskiego przemytnika kokainy :diabloti::evil_lol: Imieniem można dziecku nieźle zorać psychikę :diabloti: mam koleżankę o imieniu Żelisława :cool3: Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='NightQueen'] Imieniem można dziecku nieźle zorać psychikę :diabloti: mam koleżankę o imieniu Żelisława :cool3:[/QUOTE] ło jeny nie wiedziałam takie imie istnieje , Żela :lol: Quote
NightQueen Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='gops']ło jeny nie wiedziałam takie imie istnieje , Żela :lol:[/QUOTE] tak też się do niej powszechnie mówi, ale no cóż, dla mnie porażka, jakbym miała takie imię to po 18 bym je zmieniła :D na szczęście swoje lubię HA Quote
Amber Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Avaloth']Antoni najlepszy :evil_lol::evil_lol: ja mam w grupie na studiach (rok starszy ode mnie) kolegę który ma na imię Maksym, na drugie Medard. Jest polakiem, jego rodzice też, nudziło im się tylko :eviltong:[/QUOTE] Kuzyn TŻ ma na imię Maksym, więc się już przyzwyczaiłam, ale to jest "stare" imię, tylko mało znane. Musiało się coś zmienić z tymi imionami bo kiedyś się nawet dowiadywałam o jedno (dla żartu ;) ) i odpisali mi, że nie wolno bo coś tam. W sumie nie zazdroszczę dzieciakom nazywania się Antoni Papajani czy Carlos (o ile nie jest Latynosem ;) ), to świadczy tylko o absurdzie o małej wyobraźni rodziców. Jestem za normalnymi, polskimi imionami. Ja całe szczęście nazywam się zwyczajnie, nie jest to częste imię, ale też nikt się nie dziwi na nie, jestem zadowolona można powiedzieć ;) Quote
polciuaa Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='NightQueen']Carlos - imię dla alfonsa albo hiszpańskiego przemytnika kokainy :diabloti::evil_lol: Imieniem można dziecku nieźle zorać psychikę :diabloti: mam koleżankę o imieniu Żelisława :cool3: hahaha dobre dobre. :D Żelka jest conajmniej...dziwne. :diabloti: moja siostra jak była w ciąży i szukała imion dla dziewczynki w necie znalazła Krostkę to wiecie (Krostka! wracaj już na obiad szybciutko! :diabloti: ) Ewka, ja mam Pamelę w szkole! najlepsze jest to, że jest malutka, chudziutka, cycków też nie ma to raczej do Pameli Anderson jej porównać nie można. :diabloti: a ja tam swoje imie lubie, chociaż dialogi typu: -Cześć jestem X -a ja jestem Pola -jak? -Pola -Paulina? -Nie, Pola. -Paula? -Nie, Pola -Apolonia? z reguły po tym już nie wytrzymuje psychicznie i dosadnie tłumaczę, że Pola to pełne imie, które mam dowodzie itp. :diabloti: Quote
NightQueen Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Ja właśnie wróciłam z wykładu z panią - zresztą bardzo miłą, o imieniu Mira i spodobało mi się to imię, nietypowe ale fajne ;) mam ochotę na nową obrożę... :roll: chcę AD :diabloti: Quote
darii_iia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='NightQueen']Ja właśnie wróciłam z wykładu z panią - zresztą bardzo miłą, o imieniu Mira i spodobało mi się to imię, nietypowe ale fajne ;) mam ochotę na nową obrożę... :roll: chcę AD :diabloti:[/QUOTE] Mira to źle kojarzące mi się imie...! Moja dawna nauczycielka od korekty...okropne babsko. :diabloti: U mnie każdy każdy pies ma po 2 obroże...po jednej z dzieciństwa i po jednej co teraz noszą. A przy Tobie i Twoich kolekcjach czuję się jak jakaś wyrodna matka, która żałuje obroży swoim dzieciom. :lol: :evil_lol: Quote
NightQueen Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='darii_iia']Mira to źle kojarzące mi się imie...! Moja dawna nauczycielka od korekty...okropne babsko. :diabloti: U mnie każdy każdy pies ma po 2 obroże...po jednej z dzieciństwa i po jednej co teraz noszą. A przy Tobie i Twoich kolekcjach czuję się jak jakaś wyrodna matka, która żałuje obroży swoim dzieciom. :lol: :evil_lol:[/QUOTE] hahahaha wyrodna matka mówisz :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ja kupując kolejną obrożę mam wyrzuty sumienia, ale zdrowy rozsądek przemawia do mnie jak już obrożę zamówię, a nie wtedy gdy mam zamiar ją zamówić ;) ostatnio dużo rzeczy sprzedałam, ale szybko uzupełnia się szuflada i boje się policzyć ile tego jest Quote
gops Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='NightQueen']) ostatnio dużo rzeczy sprzedałam, ale szybko uzupełnia się szuflada i boje się policzyć ile tego jest[/QUOTE] powiem Ci sprawdzony sposób. nie licz :lol: wtedy czujesz się mniej winna :lol: Quote
Recommended Posts