Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NightQueen napisał(a):
zapisuj się, byle zdążyć przed nowym rokiem bo nowe testy wchodzą ;)

a wiesz dokładnie do kiedy trzeba zdać żeby było na starych zasadach ? do końca 2012r ? bo ja też się ciągle wacham ale to chyba przyśpieszy moją decyzję.

Posted

gops napisał(a):
a wiesz dokładnie do kiedy trzeba zdać żeby było na starych zasadach ? do końca 2012r ? bo ja też się ciągle wacham ale to chyba przyśpieszy moją decyzję.

wiesz co nie wiem, bo nowe testy miały być już od 10 lutego tego roku, ale się nie wyrobi, parę dni temu w radiu mówili że to na przyszły rok przenieśli ale kiedy dokładnie to nie wiem
Nie mniej jednak warto teraz, bo masz możliwość nauczenia się pytań na pamięć, a na nowych zasadach jest ok 3000 pytań i nie będzie do nich dostępu więc nie można się ich nauczyć

Aaa zapomniałam jeszcze wspomnieć, ze wreszcie zabrałam się za pisanie pracy licencjackiej i napisałam 1 rozdział - 15 kartek A4 :diabloti:

Posted

NightQueen napisał(a):
zapisuj się, byle zdążyć przed nowym rokiem bo nowe testy wchodzą ;)

Wiem, instruktor mówił mi, że 12 lutego, ale jakoś bardzo się ich nie boję :evil_lol:.

NightQueen napisał(a):

Nie mniej jednak warto teraz, bo masz możliwość nauczenia się pytań na pamięć, a na nowych zasadach jest ok 3000 pytań i nie będzie do nich dostępu więc nie można się ich nauczyć

A skąd masz te informacje? :hmmmm:

Posted

Nowe zasady miały wejść od lutego, ale rząd doszedł do wniosku że WORDy nie zdążą wszystkiego ogarnąć, więc przesunął wszystko :razz:

Posted

Oni w kółko mówią, że zmienią i tym napędzają rynek..
Jak zdawałam 2 lata temu, to też mieli zmieniać i do tej pory chyba im się nie udało :diabloti:
Chociaż zmiana tych pytań testowych byłaby całkiem sensowna, bo jak czasem popatrzeć jak debile jeżdżą to nóż się w kieszeni otwiera.. :mdleje:

Posted

Justa napisał(a):
Oni w kółko mówią, że zmienią i tym napędzają rynek..
Jak zdawałam 2 lata temu, to też mieli zmieniać i do tej pory chyba im się nie udało :diabloti:
Chociaż zmiana tych pytań testowych byłaby całkiem sensowna, bo jak czasem popatrzeć jak debile jeżdżą to nóż się w kieszeni otwiera.. :mdleje:

ale przecież są inne zasady niż jak ty zdawałaś 2 lata temu, testy wyglądają nieco inaczej no i się nie mówi i pokazuje już wszystkich świateł i płynów tylko po jednym wybranym przez egzaminatora bądź wylosowanym -zależy od wordu

Posted

NightQueen napisał(a):
ale przecież są inne zasady niż jak ty zdawałaś 2 lata temu, testy wyglądają nieco inaczej no i się nie mówi i pokazuje już wszystkich świateł i płynów tylko po jednym wybranym przez egzaminatora bądź wylosowanym -zależy od wordu

Ale jak ja zdawałam to mi mówili, że 'do przyszłego roku..' mają wprowadzić tę pulę pytań nikomu nieznanych i inne cuda na kiju :p
A co do świateł to tak czy inaczej wszystkich się trzeba nauczyć żeby pokazać to jedno wybrane :p

Posted

Justa napisał(a):
Ale jak ja zdawałam to mi mówili, że 'do przyszłego roku..' mają wprowadzić tę pulę pytań nikomu nieznanych i inne cuda na kiju :p
A co do świateł to tak czy inaczej wszystkich się trzeba nauczyć żeby pokazać to jedno wybrane :p

ja wcześniej o tym nie słyszałam
No tak, znać trzeba wszystkie, ale chodzi mi o to ze zmieniała się zasada sprawdzenia znajomości obsługi pojazdu, a to że jest bezsensowna i nic nie wnosi to już inna kwestia ;)

Posted

NightQueen napisał(a):
ja wcześniej o tym nie słyszałam
No tak, znać trzeba wszystkie, ale chodzi mi o to ze zmieniała się zasada sprawdzenia znajomości obsługi pojazdu, a to że jest bezsensowna i nic nie wnosi to już inna kwestia ;)

W tym wszystkim chodzi o to, żeby ludzi przyciągnąć, żeby zapisywali się i zdawali prawo jazdy.. A te kosmiczne opłaty to ja nie wiem skąd biorą :mdleje:
Więcej szumu wokół tego niż samych zmian :diabloti:

Posted

Justa napisał(a):
W tym wszystkim chodzi o to, żeby ludzi przyciągnąć, żeby zapisywali się i zdawali prawo jazdy.. A te kosmiczne opłaty to ja nie wiem skąd biorą :mdleje:
Więcej szumu wokół tego niż samych zmian :diabloti:

co racja to racja
a opłaty hmm eksploatacja samochodu, opłacenie instruktora, papierkowe sprawy, też swoją cenę mają, także tu akurat wybaczam, w sumie Pl. jest jednym z najtańszych krajów pod tym względem.

A słyszeliście że autostrada z Wrocławia ma być płatna :mdleje: dojazd do morza to koszt ok 100zł w jedną stronę... a te drogi to niby z jakich pieniędzy budują i remontują? do tego każą płacić za jazdę po nich, śmiechu warte...

A ja jutro i w piątek po 11 h w pracy musze siedzieć :razz:

Posted

Tak zmiany co do prawka przesunięte na Luty 2013r, bo WORDy nie są jeszcze przygotowane na takie zmiany..
An ja jeszcze słyszałam, że w tych nowych testach będzie tylko kilka sekund na odpowiedź na pytanie i nie będzie możliwości wracania do poprzednich.

Tak czy siak ja tam się ciesze, że też mam to już za sobą bo nie chciała bym zdawać tych nowości i cudów na kiju :evil_lol:
Patrycja Gratuluję!
Świetnie usłyszeć tak oczekiwane słowo POZYTYWNY :)
No to teraz 2-tygodnie i będziesz pomykać autkiem.

Posted

dzięki

Ja akurat nie usłyszałam a sama musiałam przytaczać że wynik jest pozytywny :cool3: trafiłam na mruka, który pobaźgrał coś po kartce i powiedział mi ... "Do widzenia" :evil_lol:

jestem po 15 godzinnej zamianie w prac - miodzioo :loveu: a jutro to samo, a weekend uczelnia, a w poniedziałek praca - znów 15h, ja ja kocham to życie :loveu::diabloti: