NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):jaki ładny prawie labek :loveu: :evil_lol: wszyscy ostatnio jakieś tajemnice :diabloti: budowa identyczna jak labrador tylko te znaczenia białe już niekoniecznie ;) Nie, nie to nie mój pies, więc żadna tajemnica :evil_lol: Wczoraj ok 21, jakieś dziewczyny znalazły szczyla bo plątał się między blokami. Zaniosły go na SM i stamtąd go zwerbowaliśmy, bo po 24 h odwieźliby go do schroniska które jest masakrycznie przepełnione. Psiak nie wygląda na zaniedbanego, jest pojedzony, czysty, socjalizowany, widać że był uczony chodzenia na smyczy, także jest szansa ze się po prostu komuś zgubił, zostawiliśmy telefon na SM jakby go toś szukał no i jest na DT ;) a właściwie w dwóch domach tymczasowych, bo jako że ja mam Moli i myszy to nie mogę całkiem sobie na szczyla pozwolić, jak jestem w domu to on jest u mnie, jak gdzieś muszę wyjść, to go daje do sąsiadki, u której wolałabym żeby za długo nie przebywał :razz: ale DT rezerwowy jest. Poczekamy czy ktoś się po niego zgłosi, jak nie to będę szukać mu domu. Ale brzdąc - jeszcze nie ma imienia całkowicie uzgodnionego, ale chyba zostanie Blacky, jest genialny, taki miziasty, przychodzi na zawołanie, towarzyski :loveu: zakochałam się w nim :loveu: Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 no to pewnie będzie jakiś "labrador bez rodowodu" ale fajny szczylek, sympatyczną mordkę ma :loveu: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):no to pewnie będzie jakiś "labrador bez rodowodu" ale fajny szczylek, sympatyczną mordkę ma :loveu: niekoniecznie, myślę że to raczej mix laba z czymś np. z owczarkiem. Sąsiadka z kolejnej klatki ma sukę, właśnie mix laba i onka, jak była szczylem wyglądała bardzo podobnie jak Blacky Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 NightQueen napisał(a):niekoniecznie, myślę że to raczej mix laba z czymś np. z owczarkiem. Sąsiadka z kolejnej klatki ma sukę, właśnie mix laba i onka, jak była szczylem wyglądała bardzo podobnie jak Blacky no to mówię, że w cudzysłowiu :diabloti: tak samo jak "jork bez rodowodu" wielkości Szczura :grins: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):no to mówię, że w cudzysłowiu :diabloti: tak samo jak "jork bez rodowodu" wielkości Szczura :grins: nie to co innego :P labrador bez rodowodu to dziecko dwóch labradorów, tak jak jork w wielkości szczura, to york po yorkach, a nie york po pekińczyku i jorku :) Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 NightQueen napisał(a):nie to co innego :P labrador bez rodowodu to dziecko dwóch labradorów, tak jak jork w wielkości szczura, to york po yorkach, a nie york po pekińczyku i jorku :) e tam, jork po pekińczyku i jorku też może być jorkiem bez rodowodu! ale ty się nie znasz :grins: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):e tam, jork po pekińczyku i jorku też może być jorkiem bez rodowodu! ale ty się nie znasz :grins: to ja mam pół shih tzu coś o tym wiem :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 NightQueen napisał(a):to ja mam pół shih tzu coś o tym wiem :diabloti: jakie pół?! przecięłaś Moli?! :evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):jakie pół?! przecięłaś Moli?! :evil_lol: jeszcze nie, ale mam ochotę :P Quote
Molowe Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 http://img593.imageshack.us/img593/7815/dsc7168.jpg piekny szczylek :loveu: fajnie że się nim zaopiekowałaś :loveu: Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 NightQueen napisał(a):jeszcze nie, ale mam ochotę :P zamień się, ja ci dam szczura albo bubę a ty mi Molindę, ciekawe jak szybko będziesz chciała swojego psa z powrotem :grins: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 [quote name='Molowe']http://img593.imageshack.us/img593/7815/dsc7168.jpg piekny szczylek :loveu: fajnie że się nim zaopiekowałaś :loveu: hmm chyba nie miałam wielu opcji do wyboru :evil_lol: [quote name='Unbelievable']zamień się, ja ci dam szczura albo bubę a ty mi Molindę, ciekawe jak szybko będziesz chciała swojego psa z powrotem :grins: Buba może być, Grama nie chce :diabloti: i coś mi się wydaje że bardo szybko bo M. jest bezproblemowa :evil_lol: a ja lubie wygodę :diabloti: [quote name='gops']śliczny potwór ;) oby dobrze trafił . właśnie wysłałam swojego tatę w pewne miejsce, jak się uda i zachcą młodego to będzie miał super dom :loveu: Quote
Unbelievable Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 NightQueen napisał(a):Buba może być, Grama nie chce :diabloti: i coś mi się wydaje że bardo szybko bo M. jest bezproblemowa :evil_lol: a ja lubie wygodę :diabloti: Mojego ślicznego mądrego Gramusia nie chcesz? :( szczerze, to on w codziennym życiu jest bardziej bezproblemowy, Buba jest nieogarnięta jeszcze :diabloti: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Unbelievable napisał(a):Mojego ślicznego mądrego Gramusia nie chcesz? :( szczerze, to on w codziennym życiu jest bardziej bezproblemowy, Buba jest nieogarnięta jeszcze :diabloti: nie chce :diabloti: może i tak, ale Buba nie ma terierzego charakteru więc szybciej ją idzie ogarnąć :evil_lol: Mam brząca od niedawna a już zapanował chaos, głównie przez to że M. nie znosi szczeniaków, ona chodzi wkurzona, nie słucha się, na spacerze stoi jak kołek jak idę z dwójką, tragedia.. o ile nie mam problemów prowadzić jej plus innego dorosłego psa - miałam już tymczasowiczów, to ze szczeniakiem katastrofa, ona na każdym kroku pokazuje że nie chce tego czegoś w domu. A szczyl jak to szczyl, nie może pojąć że M. bawić się z nim nie będzie, więc ją gania po całym domu, ona szczerzy zęby, a on nic, kompletnie nie wie o co kaman. Jeszcze mam totalne zamieszanie bo jestem w trakcje remontu, wszędzie gips, a ten mały osiołek korzysta z okazji i wpiernicza co popadnie, nie nadążam z wyciąganiem mu tego z paszczy. W ogóle chłopak jest rozrywkowy - pociupał mi buty, zrobił dziurę w skarpetce :mad: posiurał mi łóżko i brudnymi łapami potraktował moją świeżo przebraną pościel, kompletnie nie ogarnięty jest :evil_lol: ale śmieszny i to okropnie, wystarczy się popatrzyć na ten głupawy wyraz pyska :loveu: Quote
Lucky. Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 W porównaniu do mojej Mini która ma teraz 3 miesiące on jest wielki :P U mnie problem w wychodzeniu polega na tym, że młoda skacze na mnie, M ciągnie na trawkę. masakra :P ale musze powiedzieć, że jest raczej bezproblemowa, rozciągnęła tylko po mieszkaniu rolkę papieru :loveu: Quote
Bewarka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jak na fb wstawiłaś focie to myślałam, że siostra sobie zgarnęła :) Faktycznie śliczny :loveu: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Lucky. napisał(a):W porównaniu do mojej Mini która ma teraz 3 miesiące on jest wielki :P U mnie problem w wychodzeniu polega na tym, że młoda skacze na mnie, M ciągnie na trawkę. masakra :P ale musze powiedzieć, że jest raczej bezproblemowa, rozciągnęła tylko po mieszkaniu rolkę papieru :loveu: noo on już jest w wysokości Moli albo nawet wyższy więc dla mnie to też różnica i to spora :evil_lol: Jak się ma 5 lat psa który chodzi przy nodze i nagle dostajesz takiego małego co w ogóle nie potrafi chodzić to dziwnie się przestawić. Tzn. młody widać że jest ze smyczą oswojony, bo nie staje dęba itd. ale i tak to nie jest to co M., uwielbia np. zatrzymywać się i siadać dupskiem na ziemi na środku przejścia dla pieszych, muszę go przenosić, bo on wtedy ma najwięcej do oglądania :evil_lol: i w ogóle jest bardzo ciekawski, wszystko musi polizać, zjeść, powąchać, wystraszyć wszystkie ptaki itd. Socjalizuje go z psami, z małymi i średnimi wita się i bawi, ale dziś miał styczność z seterem irlandzkim i go sparaliżowało :evil_lol: nie bardzo wiedział co ma robić z większym psem, ale tamten akurat jest bardzo towarzyski więc pokazał młodemu jak witać się trzeba. Brzdąc będzie problemowy bo to już widać, lubi napaskudzić, podgryzać itd., no i ten jego instynkt myśliwski ;) na wszystko poluje. Interesuje się bardzo moimi myszami, dlatego też nei mogę go mieć u siebie cały czas, bo nie mam kenela, a wyjście na dłużej z pokoju źle by się skończyło :evil_lol: Bewarka napisał(a):Jak na fb wstawiłaś focie to myślałam, że siostra sobie zgarnęła :) Faktycznie śliczny :loveu: Zastanawiałam się żeby jej go podrzucić, ale ona nie ma jeszcze kompletnego ogrodzenia (brak pracowników :shake:), ma syna 3 letniego i w dodatku jest w ciąży, także kiepsko byłby z wyprowadzaniem małego, a puścić go samego nie może, także najpierw musi być ogrodzenie, później pies. Quote
Lucky. Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 u mnie młoda jak jest na dworze, to lata za M, ale jak chodzimy dookoła bloku, to często na ręce chce, ale to chyba z powodu zimna. Do psów podbiega, ale też jest odwoływalna, żadnego się nie boi. Czy to ttb czy owczarek, w sumie się cieszę i mam nadzieję, że już się tak zostanie :) U mnie Megi też na początku pokazywała jaka to ona nieszczęśliwa, leżała pod drzwiami, a teraz młoda tęskni za Meg, a MEg za młodą. Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Lucky. napisał(a):u mnie młoda jak jest na dworze, to lata za M, ale jak chodzimy dookoła bloku, to często na ręce chce, ale to chyba z powodu zimna. Do psów podbiega, ale też jest odwoływalna, żadnego się nie boi. Czy to ttb czy owczarek, w sumie się cieszę i mam nadzieję, że już się tak zostanie :) U mnie Megi też na początku pokazywała jaka to ona nieszczęśliwa, leżała pod drzwiami, a teraz młoda tęskni za Meg, a MEg za młodą. może z zimna bo Blacky dziś na spacerze się trząsł i to na pewno nie ze strachu. Moli focha ma, nie podchodzi do mnie w ogóle, wyniosła się do drugiego pokoju i nie przychodzi, jest obrażona na cały świat, a mały jej spokoju nie daje, bo nie wie że ciocia Moli ma go dosyć :evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/218756-szczenie-mix-LABRADOR-szuka-domu?p=18118251#post18118251 Quote
Avaloth Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Drugi raz oglądam zdjęcie i drugi raz mam taką samą bekę z Moli :evil_lol::evil_lol: a jak myszy? ;) Quote
Sweet Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Moli standardowa mina obrażonej damy :evil_lol: Uwielbiam ją :loveu: Quote
Recommended Posts