Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Fajnie obcięta jest Molina. ;)

Moli dziś straciła połowę futra :diabloti:
nie ma falbanki pod brzuchem i dupa też ogolona :diabloti::cool3:
zdenerwowałam się na niż bo w ciągu 1,5 tygodnia musiałam ją kąpać 3 razy, gdyż się wypachniła najpierw w krowim a później kurzym łajnie :angryy: więc stwierdziłam ze pozbędę się znacznej części futra i będzie mniej do szorowania w wannie :cool3:

[quote name='Marta_Ares']http://img802.imageshack.us/img802/62/dsc4405.jpg
mokry szczurek:diabloti:

noo gdyby nie te kudły to ten pies byłby tak paskudny jak mało który :diabloti::eviltong:

[quote name='betty_labrador']co to za przeszkodka? jakies agillity? ;>

a takie coś stało na środku to swierdziłam ze M. sobie poskacze.
Generalnie nie bawię się z nią w agi bo po kontuzji nogi (wyskoczenie rzepki + zabieg chirurgiczny) nie chcę przesadzić ze skokami by nie mieć powtórki z rozrywki, także unikamy już skakania, chodzenia po drzewach itd.

Posted

[quote name='FredziaFredzia']To rób! :D

[quote name='Justa']Pooookaż !!! :loveu:

kiedyś pokażę ;)

[quote name='Sweet']Właśnie pokaż Molinde ^^ Na pewno wygląda lepiej niż kabi po obcięciu :evil_lol:
I w ogóle jak tam prawko? ;)

prawko? stoi w miejscu bo nie mam czasu żeby jechać się zapisać na egzamin, a tylko to zostało

[quote name='Talia']Witamy, chyba wieki świetlne nas tu nie było :)
Rozrzutnik błota:
http://img708.imageshack.us/img708/9141/dsc4503t.jpg

M. może zastąpić kilka urządzeń gospodarczych - glebogryzałkę, siwenik i kombajn in 1

[quote name='Kashdog']http://img263.imageshack.us/img263/9375/dsc5609.jpg
Zawsze chciałam puścić lampion w górę, super to wygląda.
http://img802.imageshack.us/img802/62/dsc4405.jpg
Jaki adżility dog :evil_lol::loveu:

faja sprawa, tylko wcale tak prosto nie jest wysłać go do nieba ;)

pff. w zawodach możemy brać udział :diabloti:

godzinę temu odeszła Gaja
[']

Trzymałam ją na rękach, a kiedy odstawiłam ją do transportera na 10 min, odeszła ... :-(

Posted

NightQueen napisał(a):
dzięki

dziewczyn mam tylko 6 :-(

U mnie już tylko 3, w dodatku jedna z guzem. Eh, gdybym tak się nie przyzwyczaiła do tamtych to nowego stadka bym nie brała, teraz znów wszystko na nowo trzeba przeżywać :shake: Znów mam zamiar zrezygnować po tej trójce, ale znając mnie w pewnym momencie się złamię :lol:

Posted

Molowe napisał(a):
biedna Gaja ['][']['] dla Małej :candle::candle:

:-(

:bigcry:

C&B napisał(a):
U mnie już tylko 3, w dodatku jedna z guzem. Eh, gdybym tak się nie przyzwyczaiła do tamtych to nowego stadka bym nie brała, teraz znów wszystko na nowo trzeba przeżywać :shake: Znów mam zamiar zrezygnować po tej trójce, ale znając mnie w pewnym momencie się złamię :lol:

U mnie Stefa miała guz który błyskawicznie urósł i ratunku nie było, dwie - Zafira i Figa zmarły w sumie nie wiem dlaczego, ale mimo ratunku, zastrzyków itd., nie udało się, a Gaja... Gaja to był totalny szok, tak nagle..
Ja nie planuje kolejnych, zresztą od samego początku wiedziałam, że później już nie będę mogła wsiąść myszek, bo by to kolidowało z pewnymi czynnikami. Także dziewczyny dożyją starości razem, bez nowych lokatorek.

Posted

NightQueen napisał(a):
hodowla kojarzy mi się z rozmnażaniem, a tego nie robię, po prostu mam myszki, sam dziewczyny

One są papierowe czy sklepowe?

Posted

Talia napisał(a):
One są papierowe czy sklepowe?

Afera jest hmm powiedzmy sklepowa, tak na prawdę to efekt kupowania w zoologach, znajoma zakupiła ciężarną mysz i Afera jest jej córką. Reszta ma rodowody, a dwie z nich nawet tytuły ;)

Posted

A z jakich hodowli masz myszki?
Ja hoduje rasowe świnki morskie, ale środowisko mysiarzy jest mi troszkę znane, znam kilku hodowców, którzy hodują również świnki ;)

Posted

Talia napisał(a):
A z jakich hodowli masz myszki?
Ja hoduje rasowe świnki morskie, ale środowisko mysiarzy jest mi troszkę znane, znam kilku hodowców, którzy hodują również świnki ;)

ja a to świnkach wiem niewiele, bo powiem szczerze że jakoś mnie nie zauroczyły, wolę króliki.
Myszy mam z Mystic Rodents i Algerti, a Stefa była z Cats Buster, ale żadna z tych hodowli nie posiada świnek ;)

Posted

Talia napisał(a):
Faktycznie nie kojarzę po nazwach, ale możliwe że widziałam na wystawach. ;) Często mamy świńskie razem z mysimi ;)

Algherti na pewno nie widziałaś, bo ona należy do norweskiego (jak dobrze kojarzę) związku
Cats Buster została najlepszą hodowlą roku, a Mystic Rodents też bardzo często się udziela i ma świetne w typie myszy, także pewnie miałaś okazje spotkać właścicielki ;)