Sweet Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Dostałam zdjęcia :D :* Na pewno nie trzymałaś kciuków Pati :P A Iśce dziękuję, ale niestety nie pomogły :( Quote
Joann Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 śliczna sesja fotograficzna na czerwonym kocyku, dziewczyna wygląda super. zapraszam do nas;] Quote
Bartiśkowa_ Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Gdzie ja bywałam, że tu mnie nie było :diabloti::evil_lol: Chlebek mój kochany pozuje jak prawdziwa psia modelka :loveu: Ja gdzieś wyczytałam, że myślisz o drugim psie, zdradzisz coś więcej :razz: A już myślałam że wszyscy pogodzili się z charakterem pewnej osoby na forum jestem miło zaskoczona :evil_lol::loveu: Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Lucky. napisał(a):ładnie się Moli prezentuje na czerwonym :) kontrastuje ;) Sweet napisał(a):Kabi już nie nosi kokardek :diabloti: A no widać:D Ma się to wyczucie chwili :razz: A ja chcę do jutra twoje zdjęcia bo chciałam je powstawiać :diabloti::eviltong: I proszę ładnie o trzymania kciuków przez sen bo o 8 pewnie będziesz jeszcze spać :evil_lol::eviltong: ale różowe obroże i owszem :diabloti: nie trzymałam, ale to i tak już za późno nie?:diabloti: a za co w ogóle miałam trzymać? Unbelievable napisał(a):Jakie ładne fociaszki :loveu: zapraszam do mojej galerii bo właśnie wstawiłam zdjęcia ze spacerku na polach i są takie supermega foty że koniecznie musisz wejść i skomciać :) Witamy A widziałaś to zdjęcie gdzie M. oblizuje się językiem? zwróć na nie uwagę, bo ono jest takie niesamowite :diabloti: już za chwileczkę lecę pooglądać zdjęcia :loveu: C&B napisał(a)::roflt::roflt: dokładnie :cool3: Avaloth napisał(a): Następnym razem śpisz w budzie. Wiem, widziałam, małpa jedna zamiast mnie ratować to jeszcze zdjęcia robi:roll: jasne, pewnie do zdjęć ściągasz żeby nie było, a tak to Kabutek z kokardami lata :cool3: Ja również, domagam się. Ada, nie śpię od pół h, trzymam kciuki ;) cóż mogę powiedzieć? jak z Cześkiem to nie ma sprawy :diabloti::eviltong: Sweet napisał(a):Dostałam zdjęcia :D :* nie zdjęcia a gnioty ten mój obiektyw mnie dobija, ale ambitnie odkładam pieniądze na nowy, tyle że uzbieram na niego za rok pewnie Joann napisał(a):śliczna sesja fotograficzna na czerwonym kocyku, dziewczyna wygląda super. zapraszam do nas;] dzięki Bartiśkowa_ napisał(a):Gdzie ja bywałam, że tu mnie nie było :diabloti::evil_lol: Chlebek mój kochany pozuje jak prawdziwa psia modelka :loveu: Ja gdzieś wyczytałam, że myślisz o drugim psie, zdradzisz coś więcej :razz: A już myślałam że wszyscy pogodzili się z charakterem pewnej osoby na forum jestem miło zaskoczona :evil_lol: dobre pytanie? gdzie ty bywasz jak cię nie ma? Myślę o drugim psie, ale nie dla mnie a dla siostry ;) aczkolwiek to będzie prawie jak mój. Decyzja nie jest jeszcze podjęta do końca jeśli chodzi o rasę, ostatnio na tapecie jest berneńczyk Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 NightQueen napisał(a): ale różowe obroże i owszem :diabloti: nie trzymałam, ale to i tak już za późno nie?:diabloti: a za co w ogóle miałam trzymać? nie zdjęcia a gnioty ten mój obiektyw mnie dobija, ale ambitnie odkładam pieniądze na nowy, tyle że uzbieram na niego za rok pewnie Oj tam bo są ładne :diabloti: No już za późno :P Za prawko :P To co ja mam o moich zdjęciach powiedzieć co? ;/ :P Jaki nowy? ;) Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Sweet napisał(a):Oj tam bo są ładne :diabloti: No już za późno :P Za prawko :P To co ja mam o moich zdjęciach powiedzieć co? ;/ :P Jaki nowy? ;) uuu szkoda :razz: to pewnie przez to że kciuków nie trzymałam ;) chciałabym nikkora 70-300 f/4.5-5.6 VR ale wątpię by udało mi się na niego nazbierać, biorąc pod uwagę moją rozrzutność :razz: więc może coś tańszego znajdę Quote
ariss Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 weź daj jakieś nowe foty myszowate:cool3: bo Ci całkiem fajne wychodzą:loveu: Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 ariss napisał(a):weź daj jakieś nowe foty myszowate:cool3: bo Ci całkiem fajne wychodzą:loveu: nie mam nowych zdjęć ogonów i nie zapowiada się bym jakieś miała teraz robić, bo nie mam kiedy :razz: wieczorami w domu jestem, a wtedy światło już nie to :razz: Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 NightQueen napisał(a):uuu szkoda :razz: to pewnie przez to że kciuków nie trzymałam ;) chciałabym nikkora 70-300 f/4.5-5.6 VR ale wątpię by udało mi się na niego nazbierać, biorąc pod uwagę moją rozrzutność :razz: więc może coś tańszego znajdę Pewnie tak :P przynajmniej mam na kogo zwalić :diabloti: On aż taki drogi jest? z takim światłem wg mnie powinien kosztować z 600zł. Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 [quote name='Sweet']Pewnie tak :P przynajmniej mam na kogo zwalić :diabloti: On aż taki drogi jest? z takim światłem wg mnie powinien kosztować z 600zł. chciałabym żeby tyle kosztował :razz: http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/101813 Quote
Avaloth Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Hiohio Canon z tego przedziału trochę tańszy jest. A mój 55-250 z takim samym światłem za jedyne 800zł. O sigmie z takimi samymi parametrami myślałaś? Z tego co pamiętam koło 600-700 stoi, z tym że ja o niej średnie opinie słyszałam. A tylko teraz sobie przypomniałam, ta sigma bez stabilizacji jest. Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Avaloth napisał(a):Hiohio Canon z tego przedziału trochę tańszy jest. A mój 55-250 z takim samym światłem za jedyne 800zł. O sigmie z takimi samymi parametrami myślałaś? Z tego co pamiętam koło 600-700 stoi, z tym że ja o niej średnie opinie słyszałam. A tylko teraz sobie przypomniałam, ta sigma bez stabilizacji jest. wiem, nikonowskie obiektywy mają zabójcze ceny :razz: myślałam nad sigmą, zastanawiam się też nad nikkorem, ale zobaczę co z tego wyjdzie. W sumie myślę że to VR nie jest takie niezbędne i da się żyć bez tego Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='NightQueen']chciałabym żeby tyle kosztował :razz: http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/101813 Z takim światłem za tyle :crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku. Ja za mojego tamrona 55-200 o tym samym świetle dałam jakieś 300 zł, niby używany był, ale jakoś nie zauważyłam. I mimo, że większość go nie poleca to ja jestem z niego bardzo zadowolona ;) Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Sweet napisał(a):Z takim światłem za tyle :crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku. Ja za mojego tamrona 55-200 o tym samym świetle dałam jakieś 300 zł, niby używany był, ale jakoś nie zauważyłam. I mimo, że większość go nie poleca to ja jestem z niego bardzo zadowolona ;) tamron do nikona też jest tani, bo kupisz nowy za 600, 700 zł z takimi parametrami, ale one mają wolny AF i dlatego nie chce go, mam teraz tamrona i wiem że przy zdjęciach w ruchu się nie sprawdza Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 NightQueen napisał(a):tamron do nikona też jest tani, bo kupisz nowy za 600, 700 zł z takimi parametrami, ale one mają wolny AF i dlatego nie chce go, mam teraz tamrona i wiem że przy zdjęciach w ruchu się nie sprawdza Chyba, że tak. Ale dużo zależy od aparatu i obiektywu na który trafisz też. Chociaż może rzeczywiście lepiej trochę dołożysz i będziesz miała taki jaki chcesz ;) Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Sweet napisał(a):Chyba, że tak. Ale dużo zależy od aparatu i obiektywu na który trafisz też. Chociaż może rzeczywiście lepiej trochę dołożysz i będziesz miała taki jaki chcesz ;) nie tak trochę muszę dołożyć tylko całkiem sporo :razz: Tamrony ogólnie mają słaby AF, więc zależy kto do jakich zdjęć potrzebuje, po za tym 70-300 tamron strasznie mydli, a ja nie po to chcę tele żeby mi niewyraźne zdjęcia wychodziły i w ogóle to myślę jeszcze nad nikkorem 80-200 Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 NightQueen napisał(a):nie tak trochę muszę dołożyć tylko całkiem sporo :razz: Tamrony ogólnie mają słaby AF, więc zależy kto do jakich zdjęć potrzebuje, po za tym 70-300 tamron strasznie mydli, a ja nie po to chcę tele żeby mi niewyraźne zdjęcia wychodziły i w ogóle to myślę jeszcze nad nikkorem 80-200 No wiem, że nie tak trochę bo jeszcze raz tyle prawie :P No tak ;) Nie wiedziałam że ten do 300 mydli, bo nawet o nim nie myślałam jak kupowałam tele. a nikkor tańszy? Quote
Avaloth Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Bo do soniaków obiektywy są bardzo tanie w porównaniu z czymkolwiek. A Nikony mają część obiektywów zbliżoną cenowo do Canonów, a część jakiś odjazd, drogie jak cholera, podobnie jak Olympusy. A ten co pisałaś na wątku fotograficznym że masz okazję? Quote
NightQueen Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Sweet napisał(a):No wiem, że nie tak trochę bo jeszcze raz tyle prawie :P No tak ;) Nie wiedziałam że ten do 300 mydli, bo nawet o nim nie myślałam jak kupowałam tele. a nikkor tańszy? ja wiem co chcę fotografować, więc nie chcę kupować byle jakiego szkła ;) trochę tańszy, po za tym używany łatwiej znaleźć Avaloth napisał(a):Bo do soniaków obiektywy są bardzo tanie w porównaniu z czymkolwiek. A Nikony mają część obiektywów zbliżoną cenowo do Canonów, a część jakiś odjazd, drogie jak cholera, podobnie jak Olympusy. A ten co pisałaś na wątku fotograficznym że masz okazję? noo nikon tani nie jest niestety, ale cena równa się akurat w tym przypadku z jakością, czego o niczym innym oprócz canonow nie mogę powiedzieć :diabloti: to tamron jest i zrezygnowałam z niego, boje się że będzie mydlić Quote
Avaloth Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 A fakt. No ba, canusie i nikodemy najlepsze:loveu: Ja najbardziej nie rozumiem Olympusów, korpusy tanie, ok, ale obiektywy porządne nieużywane stoją cenowo strasznie wysoko, a jakościowo do Nikonów czy Canonów im daleko. Już bym wolała Pentaxa kupić niż Olka. Sony przynajmniej tanie są:eviltong: No nic, szukaj i zbieraj, zacznij grać w totka albo w RMFie wysyłam imie xd Quote
Sweet Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Wiem, że chcesz dlatego to twój wybór i weź to co cię zadowoli ;) Ja tam nie wiem czego chcecie od Soniaków:P Ja mojego bardzo lubię :evil_lol: I niektóre zdjęcia też bardzo fajne wychodzą :evil_lol: Quote
darii_iia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 A tak z ciekawości... ile siostra ma lat. ? ;) Dawaj zdjęcia Moli, a nie pogaduszki se urządzasz. :eviltong: Quote
NightQueen Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Kupiłam obiektyw :diabloti::multi: wybór jednak padł na NIKKOR 80-200mm 1:4,5-5,6 D :loveu: podobno ma szybki AF więc się bardzo cieszę :p w sumie to nie jest to mój wymarzony 300 mm ale na razie starczy, nad kolejnym pomyślę później. Ada sony jest do d*** :diabloti: chyba że komuś wystarczy sam fakt że jest to lustro, a raczej "lustro", bo ktoś nie ma zamiaru się bawić fotografią, ale dla mnie sony to przerośnięty kompakt :eviltong: I tak w ogóle nikusie są najlepsze :loveu: w Krk zrobiłam sobie z Iśką porównanie w bajerach i mój nikuś, canona pobił :evil_lol: darii_iia napisał(a):A tak z ciekawości... ile siostra ma lat. ? ;) Dawaj zdjęcia Moli, a nie pogaduszki se urządzasz. :eviltong: siostra ma lat 27 ;) nie ma zdjęć nowych, będą jak mi nowe szkło przyjdzie :diabloti: Quote
Avaloth Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Łaa gratuluję :) z ciekawości, ile dałaś w końcu? Nowy? a makro ma czy niet? Ale będą zdjęcia :loveu: Quote
NightQueen Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Avaloth napisał(a):Łaa gratuluję :) z ciekawości, ile dałaś w końcu? Nowy? a makro ma czy niet? Ale będą zdjęcia :loveu: za dużo pytań zadajesz :diabloti::evil_lol: nie nowy, kilka razy użyty ale z pewnego źródła ;) się dowiesz jak będę go miała u siebie :eviltong: Quote
Recommended Posts