NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 zielone panienki Senior Złomerro :diabloti: You Can Dance - choreografia Egurroli :diabloti: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 NightQueen napisał(a): Ewa twarda sztuka - da radę :evil_lol: widzę że mamy podobne metody wychowawcze :diabloti: darcie mordy, czasami tarmoszenie się :evil_lol: ważne że skutkuje :p ale dogomaniaczkami przez to nie jesteśmy bo nie nie stosujemy wyłącznie MP :-(:diabloti:) i nie wstawiamy milijona takich samych zdjęć :cry: i nie mamy zapasionych do granic możliwości psów :cry: (no przynajmniej ja nie mam :diabloti:) Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Witamy Plaków po tajwańsku :diabloti: bo w Polsce panuje ptasia grypa - trzeba się zabezpieczać z cyklu "machajmy niech się Polacy uradują" :evil_lol: Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Unbelievable napisał(a):i nie wstawiamy milijona takich samych zdjęć :cry: i nie mamy zapasionych do granic możliwości psów :cry: (no przynajmniej ja nie mam :diabloti:) nadrabiam właśnie zaległości, nie widzisz - wstawiam milion takich samych zdjęć :diabloti::diabloti: a z tym zapasieniem to już gonię prawdziwych dogomaniaków :evil_lol::evil_lol: Quote
Avaloth Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 hahaha biedna Iśka :evil_lol: widocznie M. też się łysa bardziej podoba :evil_lol: Jak ją dopadła to na nią wskoczyła i z góry pióra targała jak leciało :angryy: Mamy podobne gusta, obu nam się podoba wypatroszona kura i nie lubimy Ady :diabloti::loveu: Ona ją trymowała, co Ty chcesz:evil_lol: Ale skoro deer może dawać 700 identycznych zdjęć to ja też, ot co !!! :diabloti::diabloti: Już pewnie to przeczytałam, bo szpiegostwo się szerzy :diabloti::evil_lol: Matko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie mów mi że chcesz być jak deer!:crazyeye: Quote
C&B Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Moli piękną nową fryzurkę zrobiła kurzę! :diabloti: Więc nie tylko Prada się w strzyżeniu kur specjalizuje, tylko ona jeszcze dodatkowo masaż kręgów szyjnych zapewnia :diabloti: Quote
Lucky. Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 a ja myślałam, że jakieś zdjęcia Moli z tego wypadu będą. a jeśli można, co się stało z twoim spanielem? Bo kiedyś przeskakiwałam po parę stron w galerii i nie widziałam żadnych szczegółów. Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='Avaloth']Mamy podobne gusta, obu nam się podoba wypatroszona kura i nie lubimy Ady :diabloti::loveu: Ona ją trymowała, co Ty chcesz:evil_lol: Matko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie mów mi że chcesz być jak deer!:crazyeye: jesu jjuż iwem dlaczego nie znalazłam swojej drugiej połowy do teraz - ty nią jesteś :evil_lol::diabloti: oczywiście że chce, deer to moja idolka :loveu: wzór do naśladowania :loveu: jak dorosnę - będę taka jak ona :loveu: [quote name='C&B']Moli piękną nową fryzurkę zrobiła kurzę! :diabloti: Więc nie tylko Prada się w strzyżeniu kur specjalizuje, tylko ona jeszcze dodatkowo masaż kręgów szyjnych zapewnia :diabloti: salon za niedługo otworzę :cool3: mój west :cool3: kąpiel musi być zawsze, nie ważne czy jest nad rzeką czy w centrum miasta widoki górskie, widać jakie wrażenie na M. one robią :diabloti: Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='Lucky.']a ja myślałam, że jakieś zdjęcia Moli z tego wypadu będą. a jeśli można, co się stało z twoim spanielem? Bo kiedyś przeskakiwałam po parę stron w galerii i nie widziałam żadnych szczegółów. przecież są, nie narzekaj :evil_lol: Lackiego czyli spaniela zmuszona byłam oddać, o czym pisałam x lat temu :p pies pozujący :diabloti: my i widok drogi powrotnej z perspektywy mej, siedzącej na tylnym siedzeniu samochodu :evil_lol: Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 mam jeszcze jedno zdjęcie z cyklu - głupi i głupszy :diabloti: dziękuje za uwagę :P Quote
Lucky. Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 x lat temu to mnie na dogo nie było :P a dokładniej ? Chyba że pisać nie chcesz. :) http://img59.imageshack.us/img59/4662/dsc0725m.jpg jak się wpatruje Quote
Sweet Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Avaloth']Mamy podobne gusta, obu nam się podoba wypatroszona kura i nie lubimy Ady :diabloti::loveu: Ej wiesz co Iśka ! :shake: Nie spodziewałabym się tego po tobie :shake: :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Ale i tak was Kocham :loveu::loveu::eviltong: http://img854.imageshack.us/img854/2383/dsc0626i.jpg słodko wygląda :evil_lol: ta grzywa napuszona i mokre łapki :loveu: Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='Lucky.']x lat temu to mnie na dogo nie było :P a dokładniej ? Chyba że pisać nie chcesz. :) http://img59.imageshack.us/img59/4662/dsc0725m.jpg jak się wpatruje generalnie nie chce mi się pisać po raz kolejny ale tak w skrócie - pies był rozwydrzony przez moją mamę, robił co chciał, a jak ona czegoś mu próbowała zabronić bądź nie chciała mu czegoś dać to ją atakowała np. wskakując znienacka na plecy i gryząc, dla mnie był idealny, słuchał się, wykonywał każde polecenie, jak ja byłam w domu - pies nie robił nic, jak ja wyszłam z domu, Lacky pokazywał mojej mamie gdzie w jego mniemaniu jest jej miejsc. Ja nie wierzyłam w opowieści typu "pies mnie gryzie", no bo i jak skoro przy mnie był idealny?! do pewnego pięknego dnia, kiedy to mama spała po pracy w jednym pokoju, a ja się uczyłam w drugim i jak to bywa przy nauce - zasnęłam. Na śnie słyszę wołanie mojej mamy, wchodzę do pokoju, pełno krwi, piesa trzyma rękę mamy i nie puszcza, co robię? a wkładam swoją rękę w paszczę żeby puścił mamę, zanim się zorientował że to ja to jeszcze podziurkował mi rękę, był w szale. No i wiadomo - wtedy uwierzyłam. Były konsultacje z szkoleniowcami, behawiorystami, próbowałam ja, próbowali inni, nie pomagało, Lacky jak się uwziął to gryzł mamę nadal. BYło przypuszczenie że to może choroba psychiczna, był na operacji, nie wykryto nic. Dla mnie (po kilkunastu rozmowach z fachowcami) sprawa była przesądzona - nie mieszkałam sama, gdyby tak było, z psem bym sobie poradziła,ale chodziło o bezpieczeństwo innych, więc z bólem serca, nawet moja mama - pogryziona moja mam nie chciała go oddawać. Wiadomo, szukanie domu dla psa z metką agresywnego do ludzi - proste nie jest, uśpić nie dałabym, ale dzięki mojej pani wet. którą do dziś po kostkach całuję, znalazł się dom, okazali się to znajomi mojej wetki, wiedzieli jaki jest pies, jakie miał problemy. Do dziś Lacky mieszka w Chorzowie i ma się świetnie ;) pewnie sporo było w tym mojej winy, ale młoda byłam, głupia... [quote name='Sweet']Ej wiesz co Iśka ! :shake: Nie spodziewałabym się tego po tobie :shake: :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Ale i tak was Kocham :loveu::loveu::eviltong: http://img854.imageshack.us/img854/2383/dsc0626i.jpg słodko wygląda :evil_lol: ta grzywa napuszona i mokre łapki :loveu: bywa Ada, takie realia są :diabloti::evil_lol: Quote
Sweet Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 NightQueen napisał(a): bywa Ada, takie realia są :diabloti::evil_lol: I tak wiem, że mnie lubicie i kochacie :evil_lol: :diabloti: :loveu: Quote
NightQueen Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Sweet napisał(a):I tak wiem, że mnie lubicie i kochacie :evil_lol: :diabloti: :loveu: oj Ada, Ada, znów żyjesz w tym błędnym przekonaniu :diabloti::evil_lol: Quote
kaaamila1 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Witam! Trafiłam na Galerię Moli przypadkiem czytając wątek o obróżkach, szelkach itd. Nie mogę się napatrzeć na Wasze zdjęcia. Moli jest prześlicznym pieskiem! Kojarzy mi się z taką mięciutką przytulanką! Pozdrawiam! Quote
Avaloth Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='Sweet']Ej wiesz co Iśka ! :shake: Nie spodziewałabym się tego po tobie :shake: :placz::placz::placz::placz::placz::placz: Ale i tak was Kocham :loveu::loveu::eviltong: http://img854.imageshack.us/img854/2383/dsc0626i.jpg słodko wygląda :evil_lol: ta grzywa napuszona i mokre łapki :loveu: oj no Aduś no :diabloti: ja też Cię kocham przecież :evil_lol::loveu::loveu: [quote name='NightQueen']jesu jjuż iwem dlaczego nie znalazłam swojej drugiej połowy do teraz - ty nią jesteś :evil_lol::diabloti: oczywiście że chce, deer to moja idolka :loveu: wzór do naśladowania :loveu: jak dorosnę - będę taka jak ona :loveu: hiohio :loveu:to ja dla siebie tez mam wytłumaczenie w takim razie xd ah no tak, w zasadzie wszyscy dogomaniacy powinni dążyć do osiągnięcia tak skrajnego ideału jak jej :loveu::evil_lol::evil_lol: Moja druga połówko, zęba mi wycięli, przyjedź do mnie mi lód trzymać przy gębie bo jedną ręką mi się niewygodnie pisze :cool3: http://img27.imageshack.us/img27/6574/dsc0664d.jpg jaki język :D wspólne nr 2 macie ładne:loveu: Quote
dog193 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 NightQueen napisał(a):fajna fajna, szkoda tylko że mają strasznie mało zdjęć na stronie :razz: A którą sukę planują kryć w przyszłym roku? Na blogu mają więcej ;) Wiesz co nie wiem, nie pisał jeszcze, a ja nie pytałam. Teraz w lipcu mieli Nutę kryć, ale nie wiem, czy się udało, nie ma świeżego wpisu od 29 czerwca. NightQueen napisał(a):Wiesz, miałam spaniela który pogryzł moją mamę więc mnie już nic nie zdziwi :diabloti::evil_lol: Ale nie widziałaś tego gnojka przy jedzeniu, ja naprawdę byłam w ciężkim szoku ;) Szczenię AGRESYWNE w wieku trzech miesięcy? I to agresja naprawdę porządna, nie żadne tam zabawy, czy próba sił - po prostu czysta agresja. NightQueen napisał(a):to kawałek drogi masz :razz: ale warto :p No cóż, na początku był plan jechać na Pomorze :diabloti: Więc to i tak nie ma źle :evil_lol: Quote
Fauka Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Powinna być rasa taka jak moli, ze wszystkich mikro psiaków ona mnie się najlepiej podoba :D Co do agresji w wieku 3 miesięcy, mój kundliszon tak zaczął, teraz ma 9 lat i nie jest aniołem ale nauczyłam się z tym żyć ;) Quote
dog193 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Tylko to naprawdę ciężko opisać, to trzeba zobaczyć, choć Ulv mówi, że ponoć jest lepiej. To się nie zaczęło w wieku trzech miesięcy tylko wcześniej, bo on miał trzy miesiące jak go poznałam i już się tak zachowywał. Tego psa oddali właściciele w wieku dwóch miesięcy (!) z powodu agresji... Ja osobiście się go bałam, kiedy miał napad agresji wyglądał i zachowywał się jak diabeł, ewidentnie. Quote
NightQueen Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [quote name='kaaamila1']Witam! Trafiłam na Galerię Moli przypadkiem czytając wątek o obróżkach, szelkach itd. Nie mogę się napatrzeć na Wasze zdjęcia. Moli jest prześlicznym pieskiem! Kojarzy mi się z taką mięciutką przytulanką! Pozdrawiam! Witamy ;) watek z obrożami mówisz :cool3: mój ulubiony wątek na tym forum dziękuje Faktycznie wygląda dość milusińsko ale nie ma takiego charakteru, nie lubi się przytulać (chyba że tylko do mnie) ;) [quote name='Avaloth'] hiohio :loveu:to ja dla siebie tez mam wytłumaczenie w takim razie xd ah no tak, w zasadzie wszyscy dogomaniacy powinni dążyć do osiągnięcia tak skrajnego ideału jak jej :loveu::evil_lol: Moja druga połówko, zęba mi wycięli, przyjedź do mnie mi lód trzymać przy gębie bo jedną ręką mi się niewygodnie pisze :cool3: http://img27.imageshack.us/img27/6574/dsc0664d.jpg jaki język :D wspólne nr 2 macie ładne:loveu: no przecież, deer to mój bohater :loveu::diabloti: uuu biedna... Ja ostatnio szczeną ruszać nie mogłam bo mi ząb mądrości wychodzi więc ci współczuje bardzo. [quote name='dog193']Na blogu mają więcej ;) Wiesz co nie wiem, nie pisał jeszcze, a ja nie pytałam. Teraz w lipcu mieli Nutę kryć, ale nie wiem, czy się udało, nie ma świeżego wpisu od 29 czerwca. Ale nie widziałaś tego gnojka przy jedzeniu, ja naprawdę byłam w ciężkim szoku ;) Szczenię AGRESYWNE w wieku trzech miesięcy? I to agresja naprawdę porządna, nie żadne tam zabawy, czy próba sił - po prostu czysta agresja. No cóż, na początku był plan jechać na Pomorze :diabloti: Więc to i tak nie ma źle :evil_lol: masz link do blogu? chętnie pooglądam Dobrze kojarzę ? to ten niewidomy szczeniak? wiesz z takimi psami pracuje się nieco inaczej. Mój Lacky też miał fazę pilnowania jedzenia (przed wszystkimi za wyjątkiem mnie), jak miał kilka miesięcy - nie pamiętam ile dokładnie, to zostawił sobie kawałek mięsa pod drzwiami wyjściowymi, tak pilnował że nikt nie mógł wyjść z domu, przy próbie zabrania mu mięsa, połamał kij od miotły i zrobił wgniecenie w rurce od odkurzacza :diabloti: także jak mówię - mnie nic nie zdziwi :evil_lol: Miałam go niedługo, ale tyle co przy nim przeszliśmy to ludzie z 20 letnim stażem z psami, takich historii nie mieli :p jakoś dojedziesz :p jakbyś chciała towarzysza to się piszę :evil_lol: [quote name='Fauka']Powinna być rasa taka jak moli, ze wszystkich mikro psiaków ona mnie się najlepiej podoba :D Co do agresji w wieku 3 miesięcy, mój kundliszon tak zaczął, teraz ma 9 lat i nie jest aniołem ale nauczyłam się z tym żyć ;) hahaha :evil_lol: już tu na wątku próbowaliśmy robić teoretycznie różne kombinacje w celu utworzeniu takiej rasy :p niestety Moli jest wycięta więc nic z tego :placz::evil_lol: Ja osobiście też wolę duże rasy i gdyby wybór należał do mnie to bym takiego psa też miała, ale po historii z poprzednikiem Moli, reszta domowników miała uraz do psów, uparłam się - psa mam, ale nie takiego jakiego chciałam, co nie zmienia faktu że na nic bym ją nie zamieniła teraz :loveu: ma defekty ale dla mnie jest prawie idealna Ja myślę że dużą rolę wpływającą na zachowanie takiego szczeniaka są rodzice psa, jak szczeniak widzi że rodzice pilnowali jedzenia, podąża ich zachowaniem i robi to samo, ale to nie powiedziane że tak być musi. Ale są rasy które pilnują jedzenia i rzeczy i jest to normalne zachowanie, rasy jak np. CAO, w typ wypadku pies który tego nie robi to ma nie wiele wspólnego z tą rasą :p ale jest dokładnie tak jak piszesz, żyć sie nauczyć z tym trzeba, choć ja po swoich nauczkach, pracuje z psami tak by żaden mi takich numerów nie próbował odstawiać. Moli zawarła mi tylko raz :diabloti: jadła kość, podeszłam, nawet nie próbowałam dotykać jej bo mi to w głowie nie było, po prostu szłam a ona zawarkła, no to ja odwrót... ale się działo wtedy :diabloti: od tego czasu ani razu nie przyszło jej do głowy by czegoś pilnować. Quote
dog193 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='NightQueen'] masz link do blogu? chętnie pooglądam http://www.foksterier.com.pl/blog/ [quote name='NightQueen']Dobrze kojarzę ? to ten niewidomy szczeniak? wiesz z takimi psami pracuje się nieco inaczej. Mój Lacky też miał fazę pilnowania jedzenia (przed wszystkimi za wyjątkiem mnie), jak miał kilka miesięcy - nie pamiętam ile dokładnie, to zostawił sobie kawałek mięsa pod drzwiami wyjściowymi, tak pilnował że nikt nie mógł wyjść z domu, przy próbie zabrania mu mięsa, połamał kij od miotły i zrobił wgniecenie w rurce od odkurzacza :diabloti: także jak mówię - mnie nic nie zdziwi :evil_lol: Miałam go niedługo, ale tyle co przy nim przeszliśmy to ludzie z 20 letnim stażem z psami, takich historii nie mieli :p Tak, chodzi o Falko. Wiesz, kiedy ludzie oddają 2-miesięcznego szczeniaka z powodu agresji, to coś ewidentnie musi być nie tak. To że się inaczej pracuje to wiem, normalnie na psa się raczej nie warczy, nie szczerzy i nie gryzie go :evil_lol: [quote name='NightQueen']jakoś dojedziesz :p jakbyś chciała towarzysza to się piszę :evil_lol: Haha, hodowca zwieje jak zobaczy, ile ludzi przyprowadziłam - ja, ty, Iska, Anula... :diabloti: Quote
NightQueen Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [quote name='dog193']http://www.foksterier.com.pl/blog/ Tak, chodzi o Falko. Wiesz, kiedy ludzie oddają 2-miesięcznego szczeniaka z powodu agresji, to coś ewidentnie musi być nie tak. To że się inaczej pracuje to wiem, normalnie na psa się raczej nie warczy, nie szczerzy i nie gryzie go :evil_lol: Haha, hodowca zwieje jak zobaczy, ile ludzi przyprowadziłam - ja, ty, Iska, Anula... :diabloti: hmm... o różnych metodach szkoleniowych słyszałam, nawet z gryzieniem w ucho psa :evil_lol: A to ze ludzie oddają szczeniaki z metką agresywnych to dla mnie też nie nowość niestety :razz: i co udało ci się go oduczyć pilnowania jedzenia? :cool3: będzie się bał i ci nie wciśnie kitu wtedy :evil_lol::evil_lol: Quote
dog193 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 NightQueen napisał(a): A to ze ludzie oddają szczeniaki z metką agresywnych to dla mnie też nie nowość niestety :razz: Tak, tylko że ja w tą metkę jestem w stanie uwierzyć, bo widziałam na własne oczy, co gnojek wyprawiał. I to jest sytuacja nienormalna, żeby człowiek się bał 2/3-miesiećznego szczyla. Czy sie udało? Na zlocie nie, ale Ulv pisze, że ponoć jest lepiej. Quote
NightQueen Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 dog193 napisał(a):Tak, tylko że ja w tą metkę jestem w stanie uwierzyć, bo widziałam na własne oczy, co gnojek wyprawiał. I to jest sytuacja nienormalna, żeby człowiek się bał 2/3-miesiećznego szczyla. Czy sie udało? Na zlocie nie, ale Ulv pisze, że ponoć jest lepiej. widocznie ktoś popełnił błąd wcześniej w wychowaniu, może rodzice szczeniaka, zwłaszcza matka też się tak zachowywała i maluch to przejął. Do tego dochodzi brak wzroku, przez co szczenie może czuć się niepewnie i w taki sposób to pokazuje, może jest sfrustrowany i tak się wyładowuje, nie wiem, psa nie znam, ale jest to dziecko więc wszystko jest do wyprostowania i trzymam kciuki za to ;) Quote
Recommended Posts