gops Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 NightQueen napisał(a):Masz 1 mm i wydaje ci się że za krótko? no raczej, nawet psy gładkowłose mają średnio ok 0,5 - 1 cm długości sierści więc mniej to już przesada :p Ja nie lubię jak M. jest przesadnie krótko ścięta bo prześwituje jej skóra. Terasz w ogóle jej nie ścinam, bo zamiast ubranek będzie miała izolację ze swojej sierści ;) aktualnie ma 3 cm długości, jeszcze odrośnie ale nie będę jej "zapuszczać" do całkowitej długości, myślę że tak na 5 czy 6 cm poprzestanę. Moli też nie tolerowała Afery, ale liczy się z moim zdaniem :diabloti: jak ja mówię że jeść nie wolno to nie wolno :p tylko u mnie troche inaczej bo jak obetne ja na 3cm to musialabym jechac raz w miesiacu , bo mnie zaraz alergia lapie jak ma dluzsza :roll: ale dokupie nakladki do maszynki i zobacze ;) co do gryzonia to u mojej instynkt wygrywa z moim gadaniem :roll: Quote
NightQueen Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 gops napisał(a):tylko u mnie troche inaczej bo jak obetne ja na 3cm to musialabym jechac raz w miesiacu , bo mnie zaraz alergia lapie jak ma dluzsza :roll: ale dokupie nakladki do maszynki i zobacze ;) co do gryzonia to u mojej instynkt wygrywa z moim gadaniem :roll: najbardziej uczula podszerstek więc może spróbuj jego się pozbyć. Używałaś kiedyś furminatora? spróbuj ;) fajnie wyciąga martwy włos więc zamiast strzyżenia może akurat ci pomoże. Ja bym już najchętniej wymieniła całą moją maszynkę :diabloti: marzy mi się nowa, ale fundusze mam rozplanowane na inne wydatki. A moja już ma dwa lata i używana była sporo razy i to nie tylko na M., ale na innych psach więc się zużyła, a wymiana samego ostrza jakoś mi się nie widzi, wolę cała maszynkę nową :evil_lol: Ja mam genialnego psa :loveu: wszystko jej się da przetłumaczyć, czasami niektóre rzeczy trzeba tłumaczyć dłużej, ale nie ma większego problemu :p Quote
gops Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 NightQueen napisał(a):najbardziej uczula podszerstek więc może spróbuj jego się pozbyć. Używałaś kiedyś furminatora? spróbuj ;) fajnie wyciąga martwy włos więc zamiast strzyżenia może akurat ci pomoże. Ja bym już najchętniej wymieniła całą moją maszynkę :diabloti: marzy mi się nowa, ale fundusze mam rozplanowane na inne wydatki. A moja już ma dwa lata i używana była sporo razy i to nie tylko na M., ale na innych psach więc się zużyła, a wymiana samego ostrza jakoś mi się nie widzi, wolę cała maszynkę nową :evil_lol: Ja mam genialnego psa :loveu: wszystko jej się da przetłumaczyć, czasami niektóre rzeczy trzeba tłumaczyć dłużej, ale nie ma większego problemu :p suke mam juz 2 lata, pierwsze co jak pojawila sie alergia to kupilam firminator w karusku ale niesty nic nie dawalo ,codzinnnie wyciagala mase podszerstka a nadal mialam objawy alergi , wydaje mi sie ze to chodzi o kurz i "inne" rezczy ktore zbieraja sie na jej dlugiej siersci , jak ma krotka siersc to ja raz w tyg przejada wilgotna gabka i jest okey co do maszynki to moja niestety tez dogorywa juz , posluzylam nam rok ale robie 2-3 psy w miesiacu , psy sasiadek i znajomych tez wiec miala prawo na wiosne kupie model lepsza ale tez za duzo pieniadzy nie mam niestety Quote
NightQueen Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Też miałam alergię ale po latach łykania tabletek, odczuliłam się ;) Ja strzygę 2,3 psy w tygodniu :evil_lol: i co chwile muszę wymieniać sprzęty bo się zużywają, ostatnio wymieniłam zestaw nożyczek ;) Quote
Sweet Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 O jak już mowa o nożyczkach to poleć mi jakieś bo poszukuje takich w miarę dobrych ale tak do 50zł najlepiej. ;P Quote
gops Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 NightQueen napisał(a):Też miałam alergię ale po latach łykania tabletek, odczuliłam się ;) Ja strzygę 2,3 psy w tygodniu :evil_lol: i co chwile muszę wymieniać sprzęty bo się zużywają, ostatnio wymieniłam zestaw nożyczek ;) bo ja ide na latwizne i gole 2 ostrzami , nozyczki mam jeden od roku :evil_lol: ja sie nikomu nie polecam ,to znajomi i sasiedzi korzystaja ze mam maszynke mowia co jak chca i tak robimy ;) nie jestem groomerem zadnym wiec pieniedzy duzych nie biore a wszyscy sa zadowloeni ;) tabletek nie lykam bo zeby bylo smieszniej :lol: na te podstawowe jestem uczulona :evil_lol: a te drozsze zwyczajnie to za duzy koszt zeby codiznnie brac Quote
NightQueen Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Sweet napisał(a):O jak już mowa o nożyczkach to poleć mi jakieś bo poszukuje takich w miarę dobrych ale tak do 50zł najlepiej. ;P Jakie potrzebujesz? degażówki czy zwykłe? http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6432 http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6433 możesz też poszukać fryzjerskich nożyczek ;) Quote
NightQueen Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 NightQueen napisał(a):Jakie potrzebujesz? degażówki czy zwykłe? http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6432 http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6433 możesz też poszukać fryzjerskich nożyczek ;) bo ja ide na latwizne i gole 2 ostrzami , nozyczki mam jeden od roku :evil_lol: ja sie nikomu nie polecam ,to znajomi i sasiedzi korzystaja ze mam maszynke mowia co jak chca i tak robimy ;) nie jestem groomerem zadnym wiec pieniedzy duzych nie biore a wszyscy sa zadowloeni ;) tabletek nie lykam bo zeby bylo smieszniej :lol: na te podstawowe jestem uczulona :evil_lol: a te drozsze zwyczajnie to za duzy koszt zeby codiznnie brac uwierz mi ja też nikomu nie dałam swojego nr. tel ;) moja mama dała raz, pewnej kobiecie bo chciała i tak się rozeszło, teraz przyjeżdżają do mnie psy z sąsiednich miejscowości, a wcale się tego nie prosiłam i zawsze mówię że ja to tylko hobbistycznie, ale oni przekazują sobie mój numer i polecają mnie dalej :p Ja brałam tabletki, zastrzyki, specjalne diety itd. - efekt jest - przeszło :multi: Quote
Sweet Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 NightQueen napisał(a):Jakie potrzebujesz? degażówki czy zwykłe? http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6432 http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6433 możesz też poszukać fryzjerskich nożyczek ;) W sumie najlepiej i takie i takie bo mam tymczasowo jakieś nożyczki niby fryzjerskie za 15 zł ,ale to są badziewia tak tylko kupione kiedyś tam... trzeba by zainwestować w coś porządnego. Muszę poszukać może w zestawie takie dostanę:) Quote
Avaloth Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 może ktoś ma ochotę obciąć Chestera ? xdd jakieś 2 miesiące temu przyszli na skzolenie ludzie z donkiem, którego obcięli na lato, bo stwierdzili że mu będzie za ciepło:evil_lol::evil_lol::evil_lol: poznam myszeńki:loveu: jeszcze szkoda że im zdjęć nie będzie jak porobić xd Ale samo zobaczenie mi to wynagrodzi :) idę szukać tramwajów :eviltong: Quote
NightQueen Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Sweet napisał(a):W sumie najlepiej i takie i takie bo mam tymczasowo jakieś nożyczki niby fryzjerskie za 15 zł ,ale to są badziewia tak tylko kupione kiedyś tam... trzeba by zainwestować w coś porządnego. Muszę poszukać może w zestawie takie dostanę:) szukaj, może będzie coś fajnego ;) może ktoś ma ochotę obciąć Chestera ? xdd jakieś 2 miesiące temu przyszli na skzolenie ludzie z donkiem, którego obcięli na lato, bo stwierdzili że mu będzie za ciepło:evil_lol::evil_lol::evil_lol: poznam myszeńki:loveu: jeszcze szkoda że im zdjęć nie będzie jak porobić xd Ale samo zobaczenie mi to wynagrodzi :smile: idę szukać tramwajów :eviltong: Ja mogę Czesława opierniczyć, nie ma problemu :diabloti: I to już jutro je poznasz :cool3: Możesz uda ci się zrobić kilka zdjęć, w końcu pojadą w transporterze ;) ale na rewelacje nie licz. Dziś wysprzątałam klatkę, żeby dziewczyny miały czysto, oddałam też nowe zabawki :mdleje: z zabawkami to jak z obrożami, nigdy nie ma ich dość :evil_lol: tylko teraz by się większa klatka przydała bo robi się ciasno :razz: Moli jak zobaczy dziewczyny, będzie zapewne równie zachwycona jak było to w przypadku Afery :diabloti: Quote
Kashdog Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Stanowczo za dużo gadacie! Już prawie zapomniałam jak wyglądają Twoje potworki :diabloti: Quote
Lucky. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 jak najszybciej chciałabym zobaczyć zdjęcia myszek ;) Quote
Avaloth Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 widziałam myszki:loveu::loveu::loveu: po naszym błądzeniu dookoła przez godzinę udało nam się trafić do hodowli. Państwo poza dużą ilością myszek mają chomika, trzy szczury i dwa koty :D w myszkach się zakochałam, mają takie genialne łapki, ogonki i uszka :loveu: z Patusiowych najpiękniejsza wg mnie jest czarna, ale wszystkie są mega cudowne. nic więcej nie mówię, niech się Patrycja sama chwali :eviltong: Quote
NightQueen Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Kashdog napisał(a):Stanowczo za dużo gadacie! Już prawie zapomniałam jak wyglądają Twoje potworki :diabloti: też tak sądzę :cool3: M. nowych zdjęć nie posiada Lucky. napisał(a):jak najszybciej chciałabym zobaczyć zdjęcia myszek ;) Iś & Chester napisał(a):widziałam myszki:loveu::loveu::loveu: po naszym błądzeniu dookoła przez godzinę udało nam się trafić do hodowli. Państwo poza dużą ilością myszek mają chomika, trzy szczury i dwa koty :D w myszkach się zakochałam, mają takie genialne łapki, ogonki i uszka :loveu: z Patusiowych najpiękniejsza wg mnie jest czarna, ale wszystkie są mega cudowne. nic więcej nie mówię, niech się Patrycja sama chwali :eviltong: chwalenia nigdy za dużo :diabloti: No więc mam już całe stadko, planowo miałam dziś odebrać 3 myszki ale mam gratisa w postaci 4 bo się nie mogłam opanować :loveu: W najbliższym czasie zobaczycie dwie pannice, kolejne dwie za miesiąc jak urosną bo są małe i nie da się ich za żadne skarby złapać :mad: Iś widziała jaką metodą były łapane :evil_lol: Odnalezienie hodowli było nie lada wyczynem :evil_lol: ale dotarłyśmy Właśnie przeprowadzam socjalizację i mam problemy bo Afera walczy z Zafirą :angryy::mad: napisze coś więcej później Quote
Ppx Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Na neutralnym terenie próbowałaś je zapoznawać? ;) Quote
NightQueen Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Ppx napisał(a):Na neutralnym terenie próbowałaś je zapoznawać? ;) Robię to od godziny 19 :razz: Afera to wyjątkowo wredny przypadek, czuje się panią wszędzie i chce poustawiać wszystkich, najgorzej jest między nią a Zafirą :mad: teraz siedzą 30 min. w małym transporterze i jest ok, ale co chwile słyszę jakieś drobne bójki, bo albo Afera molestuje dzieciaki (zaraz opowiem o myszach by było jasne kto to dzieciaki itd. ;)) albo spina się z Zafirą. Ale nie ma już tak źle jak na początku. Chyba zostawię je na noc, żeby przeszły swoim zapachem. No więc przedstawię panny, bez zdjęć bo sprawy socjalizacyjne były ważniejsze ;) ZAFIRA MYSTIC RODENTS - prawie 2 miesięczna kobita, odmiana long hair champagne capped dla mało obytych w odmianach jest prawie biała ;) Zakup nieplanowany, ale siedziała sierotka na rękach no i jakoś tak wyszła że pojechała z nami. Sama słodycz :loveu: jest taka delikatna, wszystkie ją udeptują, Afera ją gryzie a ona sierota siedzi tylko :evil_lol: malutka, spokojna, ale jest z nich najsłodsza. DARC MYSTIC RODENTS - odmiana short hair dove tan miesięczna kruszyna, jest zaskakująco duża, bo mierzy aż 3 cm długości ciała ;) mała, wszędzie jej pełno, ale przynajmniej da się ją złapać do ręki, co jest nie możliwe w przypadku Ciriny :roll: Jest pomiatana przez Aferę (ale która z nich nie jest?) Nic tylko by spała wtulana w inną myszkę (tulenie się do Afery jest niekoniecznie przyjemne, bo A. musi wszystkich deptać i zrzucać z pleców). CIRINA MYSTIC RODENTS - odmiana short hair satin astrex chocolate, podobnie jak Darc ma miesiąc i cieszy się równie ogromnymi rozmiarami. Ma jakąś manię prześladowczą, ciągle chce być ukryta, nie ważne czy pod trocinami czy pod sąsiadkami, byle by jej widać nie było :evil_lol: Złapanie jej graniczy z cudem (powinni za to nobla dawać :diabloti:). Hobbistycznie jest kaskaderką, lubi wyskakiwać z ręki (jak już się ją z wielkim trudem złapie) nie patrząc na co leci :roll: STEFANIA CAT BUSTER - odmiana short hair satin black. Ma chyba 5 miesięcy (dowiem się to uzupełnię dane) Stefa nie ma na imię Stefa w rodowodzie, ale jeszcze jej pełnego imienia nie znam, bo papierek ma do mnie dopiero przyjść. Jako że obiecałam siostrze że któraś będzie Stefanią a ona jako jedyna była bezimienna, padło na nią , po za tym pasuje do niej. Cała czarna ale tylko z wyglądu, charakter boski :loveu: towarzyska, wchodzi a raczej wpycha się na ręce :loveu: Jako jedyna nie daje sobie w kaszę dmuchać i oddaje Aferze jak ta ją zaczepia, baba z jajami :evil_lol: Największa z panien, więc odgrywa role podkładki do spania dla reszty ekipy :cool3: Afera znacie :p jest niesocjalizowana, wredna, zaczepna, musi być na górze podczas snu bo inaczej dziabie wszystkich :mad: Jej motto życiowe "Pani świata i wszelkich dobrodziejstw w mysim lokum" Quote
Ppx Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 I po coś ją tak nazwała XD ? To Twoja wina :P ! Same afery teraz robi. :P Do wanny je ;p (oczywiście bez wody) ^^. Ale to dobrze, że tylko czasami się bójkują, a nie non stop :3, powodzenia w zaprzyjaźnianiu ;). hehe, ale Ci się myszowa gromadka zrobiła. :P Wiesz Afera zdążyła się już widać zadomowić bardzo w swoim lokum :diabloti: . Wymiziaj wszystkie myszki i Molli (i właśnie co ona na tą gromadkę ;P ?). Quote
NightQueen Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Taa Afera ma imię dobrane idealnie, chociaż nie powinna mieć coś w stylu Zadymiara :diabloti: Jak będą niegrzeczne to je z wodą wsadzę :diabloti: w wannie za dużo miejsca mają i mogą się unikać a mi zależy żeby zapach miały ten sam, bo Afera pilnuje terytorium. Moli najpierw olała, później powąchała się z Stefą i było ok, później było zapoznanie z Zafirą i wymiękła, wyszła z pokoju :diabloti::evil_lol: Zmywam się, muszę wypróżnić całą klatkę z zabawek, domków itd. bo Afera myśli że to jej prywatne i ich broni więc nie będzie nic, będą miały w ramach rozrywki socjalizacje :diabloti: Quote
C&B Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 No to gratuluję :diabloti: Wiem jak to jest trzymać mysz w pchlim okresie :evil_lol: Łaciata to normalnie potrafiła skoczyć z każdej wysokości, i sama się czasem zastanawiam, jak ona to przeżyła :evil_lol: A teraz jest taka ostrożna, że z transporterka się boi zejść :eviltong: Wyrosną i twoje z tego ;) Quote
betty_labrador Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 zdjecia, a nie rozpisujesz sie o imionach :P Quote
Avaloth Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Bety Stefie i białej(Zafirze?) może i Patrycja zdjęcie da rady zrobić, ale dwóch pozostałych to będzie duże wyzwanie :D jak socjalizacja ? przetrwały noc wszystkie w całości ? Quote
NightQueen Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 [quote name='C&B']No to gratuluję :diabloti: Wiem jak to jest trzymać mysz w pchlim okresie :evil_lol: Łaciata to normalnie potrafiła skoczyć z każdej wysokości, i sama się czasem zastanawiam, jak ona to przeżyła :evil_lol: A teraz jest taka ostrożna, że z transporterka się boi zejść :eviltong: Wyrosną i twoje z tego ;) dzięki ;) U mnie Darc jest taka, wskakuje wszędzie, do tego z uporem maniaka wychodzi przez kratki klatki (mam klatkę gdzie szczeble są tylko na dachu) [quote name='betty_labrador']zdjecia, a nie rozpisujesz sie o imionach :P zaraz :diabloti: [quote name='Iś & Chester']Bety Stefie i białej(Zafirze?) może i Patrycja zdjęcie da rady zrobić, ale dwóch pozostałych to będzie duże wyzwanie :D jak socjalizacja ? przetrwały noc wszystkie w całości ? udało się wszystkim :cool3: Darc (dove tan) nie jest aż tak ruchliwa jak się wydawało, moge ją złapać bez problemu, Cirina to co innego :diabloti: wszystkie żyją :multi: z socjalizacją bywa różnie, jeśli nie mają nic w klatce to się dogadują, ale jak tylko włożę chociażby głupią rolkę z papieru to Stefa przywłaszcza ją sobie i atakuje wszystkie inne dziewczyny :mad: już kilka razy była w izolatce :diabloti: ale nie pomaga, po prostu na jakiś czas muszą mieć pusto w klatce nad czym ubolewam bo zamówiłam im nowe zabawki :cool3: DARC MYSTIC RODENTS short hair dove tan CIRINA MYSTIC RODENTS short hair satin astrex chocolate (zdjęcie niewyraźne, ale to właśnie ta panna której się złapać nie da) ZAFIRA MYSTIC RODENTS long hair champanage capped Quote
NightQueen Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 LOGAN CATS BUSTER vel Stefania short hair black ADHD ma i nie da jej się złapać obiektywem i teraz UWAGA UWAGA !!! :cool3::cool3: niemożliwe staje się możliwe :loveu: możecie mówić do mnie per mistrz :diabloti: Quote
NightQueen Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Afera i Stefa Afera, Stefa i Zafira Quote
Recommended Posts