Bewarka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Iś & Chester napisał(a): Justynko czy Ty coś dzisiaj piłaś ? :D:D Nie. :D przepraszam za te śmieci galeryjne, ale opanować się nie mogłam ^^ Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Unbelievable']szczurzy rlz :evil_lol: jak on zobaczył gęś w te wakacje to mało co nie ześwirował :stupid: ale na szczęście ptaki już go za bardzo nie podniecają M. najbardziej kręcą kury. Z gęsiami i kaczkami trochę niebezpiecznie bo one się agresywnie bronią. Jak miałam jamnika to go kaczka zaatakowała bo jej pisklęta wystraszył, wesoło nie było, bo by go zadzióbała. :razz: [quote name='ariss']te rodowodowe myszki są fajne, ale u kogoś:evil_lol::diabloti: choć te wszystkie nazwy które wymieniłaś na początku są mi obce:oops: Dla mnie też były obce, ale już się w to wkręciłam i wiem jak odmiany wyglądają ;) To tak jak z psami, jak się jakąś rasą nie interesujesz to nie wiesz w jakich odmianach barwnych występuje :p Odmiana tan (którą będę mieć prawdopodobnie) występuje też u kotów, tan to oznaczenie pod brzuszkiem, kolory grzbietu mogą być różne od srebrnego do czarnego :p czyli np. mysi tanKLIK kot w wersji tan KLIK Są jeszcze inne znaczenia fox (podobny do tana, ale inaczej ma rozłożony kolor :evil_lol:) shaded, marked (to różne plamki), self to jednokolorowe myszy (będę miała na bank taką czarną) brindle (w prążki) itd. Dzielą się jeszcze na krótkowłose, długowłose i hairless (łyse), później ze względu na odmianę włosa są satyny (czyli mają połysk na sierści ), są też bez połysku (fuzzy) mogą mieć prosty włos albo astrex (włos karbowany) jak się piesze pełną nazwę odmiany pisze się w skrótach np. Afera shs black tan - shs oznacza short hair satin - krótkowłosa satynowa czyli mysz z krótkim włosem i połyskiem, a black tan ocznacza że jest czarna z cieniowanym podwoziem :p To wbrew pozorom proste :evil_lol: zorganizowałam ci przyśpieszony kurs rozpoznawania myszy :evil_lol: [quote name='Bewarka']Nie. :D przepraszam za te śmieci galeryjne, ale opanować się nie mogłam ^^ przeżyje :p Quote
ariss Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 i ja to mam zapamiętać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: podoba mi się ta czarna z jasnym brzuchem:loveu: a ty jaki kolor będziesz miała bo albo nie załapałam, albo nie pisałaś:diabloti: Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 ariss napisał(a):i ja to mam zapamiętać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: podoba mi się ta czarna z jasnym brzuchem:loveu: a ty jaki kolor będziesz miała bo albo nie załapałam, albo nie pisałaś:diabloti: nie musisz, napisałam ci to tak w ramach objaśnienia ;) black tan to moja ulubiona odmiana, ale póki co jej mieć nie będę :placz: bo w Krakowskich hodowlach nie ma miotów jak na razie takich, może w przyszłym roku. Są w innych hodowlach, we Wrocławiu i Warszawie, ale transport ich jest trudny, bo możliwy tylko przez PKP i to przejazd bezpośredni musi być, a u mnie takiego nie ma :razz: Ale nie wykluczone że coś wykombinuje i taką będę mieć :cool3: Ja będę mieć całą czarną, czekoladową (nie wiem czy ma cieniowanie i czy jest zwykła czy karbowana bo jeszcze są za małe żeby to sprawdzić) i dove tan (o ile będzie dziewczynka) Z myszami jest trudno bo nie od razu można sprawdzić płeć i odmianę, dopiero po jakimś czasie więc się zamawia w ślepo :p Quote
ariss Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 NightQueen napisał(a):nie musisz, napisałam ci to tak w ramach objaśnienia ;) black tan to moja ulubiona odmiana, ale póki co jej mieć nie będę :placz: bo w Krakowskich hodowlach nie ma miotów jak na razie takich, może w przyszłym roku. Są w innych hodowlach, we Wrocławiu i Warszawie, ale transport ich jest trudny, bo możliwy tylko przez PKP i to przejazd bezpośredni musi być, a u mnie takiego nie ma :razz: Ale nie wykluczone że coś wykombinuje i taką będę mieć :cool3: Ja będę mieć całą czarną, czekoladową (nie wiem czy ma cieniowanie i czy jest zwykła czy karbowana bo jeszcze są za małe żeby to sprawdzić) i dove tan (o ile będzie dziewczynka) Z myszami jest trudno bo nie od razu można sprawdzić płeć i odmianę, dopiero po jakimś czasie więc się zamawia w ślepo :p no to teraz będziesz musiała zajefajne foty im robić...:) Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 ariss napisał(a):no to teraz będziesz musiała zajefajne foty im robić...:) postaram się, ale jak wszystkie będą miały takie ADHD jak Afera to będzie ciężko :D Quote
Kilche Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dżaki jak mieliśmy kota to nosił go w pysku niczym mamuśka :lol: Strasznie to wyglądało, ale Crashowi się chyba podobało, a Młody jaki dumny był :diabloti: A te Twoje myszaste się już urodziły, czy jeszcze nie? :razz: Quote
Unbelievable Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 jeżeli chodzi o skróty, to gekony mają lepsze :evil_lol: np. SHTCTCHSB :diabloti: dove tan i chocolate tan są przecudne :loveu: Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Vida']Dżaki jak mieliśmy kota to nosił go w pysku niczym mamuśka :lol: Strasznie to wyglądało, ale Crashowi się chyba podobało, a Młody jaki dumny był :diabloti: A te Twoje myszaste się już urodziły, czy jeszcze nie? :razz: urodziły się 23.10 ale można je odebrać po 4 tygodniach ;) [quote name='Unbelievable']jeżeli chodzi o skróty, to gekony mają lepsze :evil_lol: np. SHTCTCHSB :diabloti: dove tan i chocolate tan są przecudne :loveu: pewnie to też jest proste w rozszyfrowaniu jak ktoś wie o co chodzi, ale ja nie wiem :evil_lol: fox i tan są ogólnie najładniejsze :loveu: czekoladowy fox KLIK siamese seal point też są urocze KLIK a te mi się osobiście nie podobają, ale trzeba przyznać że wyglądają jakby był farbowane :evil_lol: KLIK - silver fawn Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Stosunki Moli - Afera wyglądają aktualnie wyglądają tak ;) Afera Quote
Kilche Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 http://img43.imageshack.us/img43/7435/hytuht.jpg Gdyby się nie przepaliło to byłoby świetne :D Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Vida']http://img43.imageshack.us/img43/7435/hytuht.jpg Gdyby się nie przepaliło to byłoby świetne :D wszystkie beznadziejne, bo jak je robiłam to nie sprawdziłam czy jest wszystko ok :razz: Quote
NightQueen Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Molli']Afera ma ucho odgryzione/ucięte? nie, ma oba całe, tylko zagina je czasami do tyłu ;) I już jestem pewna jakie myszki do mnie przyjadą :cool3: więc czarna o czym wspominałam, oraz shsa chcolate (karbowana sierść) i dove tan :loveu: Quote
Avaloth Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 czyli będą 4 :loveu: zdjęcie przeurocze, szkoda że przepalone, ale i tak widać że mysza ładna *.* Quote
NightQueen Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='Iś & Chester']czyli będą 4 :loveu: zdjęcie przeurocze, szkoda że przepalone, ale i tak widać że mysza ładna *.*[/QUOTE] jak na razie :diabloti: wiem, że przepalone, ale spaliła mi się lampa zewnętrzna :placz: a ta wbudowana jest dziadowska Quote
Kashdog Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Gratuluję nowego domownika :) Afera jest piękna, teraz będę wyczekiwać następnych zdjęć :D! Mi też się myszki marzą, ale niestety jak na razie mogę sobie właśnie pomarzyć. Quote
NightQueen Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Afera wczoraj jeździła na Moli :cool3: ale żadna z nich zachwycona nie była, Afera stwierdziła że ciekawsze rzeczy są na łóżku, a Moli była zmuszona tolerować na grzbiecie potencjalny obiad :diabloti: Quote
BBeta Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='NightQueen']Mój wybór to poczęci wina BBety i jej stada :cool3:[/QUOTE] :loveu: :diabloti: Klatka świetna, myszka oczywiście też ;) Quote
Avaloth Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 wiem, że przepalone, ale spaliła mi się lampa zewnętrzna :placz: a ta wbudowana jest dziadowska ja co prawda zewnętrznej nigdy nie miałam, ale że wbudowana jest dziadoska wiem. jaka ona malutka *.* Quote
Illusion Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 http://img440.imageshack.us/img440/4826/dsc0147ig.jpg Śmiesznie te jej sterczące kłaczki wyglądają :lol:. Quote
NightQueen Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='BBeta']:loveu: :diabloti: Klatka świetna, myszka oczywiście też ;) no co tu ukrywać, to przez Ciebie się wkopałam :diabloti::evil_lol: Klatka fajna (tylko już bym ją nieco powiększyła :cool3:), myszka rewelacyjna ale zdjęcia tragiczne :roll: [quote name='Iś & Chester']ja co prawda zewnętrznej nigdy nie miałam, ale że wbudowana jest dziadoska wiem. jaka ona malutka *.* najgorsze jest to że nie mam na razie finansów na nową lampę :-( tak, kruszyna z niej jest :loveu: [quote name='Illusion']http://img440.imageshack.us/img440/4826/dsc0147ig.jpg Śmiesznie te jej sterczące kłaczki wyglądają :lol:. Wszystkie moje zwierzaki były i są śmieszne, Afera nie mogła odbiegać od rodziny :evil_lol: Mogę zostawić obie czarownice na łóżku i odejść kawałek dalej :multi: Moli nie rzuca się na Aferę, chociaż ma czasami takie zrywy jakby chciała, ale na dźwięk mojego głosu się wycisza i obserwuje mysz dalej :loveu: jestem z niej dumna (pff, pfff żebym znów nie zapeszyła :roll:) Quote
Ppx Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 http://img100.imageshack.us/img100/6307/77690481.jpg podobne nawet do siebie :cool3: Quote
Avaloth Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 http://img100.imageshack.us/img100/6307/77690481.jpg patrzy na tą biedną mysz jak na .. Ewę :roflt: http://img100.imageshack.us/img100/6307/77690481.jpg podobne nawet do siebie :cool3: no fakt, uszy mają podobne xd ale najbardziej takie same mają ogony :diabloti: nie ma to jak umieć po polskiemu .. Quote
Recommended Posts