Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ppx napisał(a):
A jakie masz :P ?

Nie taniej ręką i o ścianę?

Teraz Melodie. Bo są święta. :p

Też racja, ale ja niestety nie jestem obeznana w sztuce abstrakcyjnej...

Posted

NightQueen napisał(a):

znajomo?
Kto ma Aferę?

Ja miałam, to ta blutka która odeszła (*)
Oby imienniczka pożyła zdecydowanie dłużej i oby była tak samo szalona jak moja Afera :)

Posted

[quote name='C&B']Ja miałam, to ta blutka która odeszła (*)
Oby imienniczka pożyła zdecydowanie dłużej i oby była tak samo szalona jak moja Afera :)

nie doczytałam że tak miała na imię :oops:

Ja osobiście nie znam żadnej innej Afery

[quote name='Unbelievable']Imię Stefania jest najlepsze :diabloti:

wiedziałam że napiszesz coś na temat tego imienia :evil_lol:
Imię będzie w hołdzie mojej siostrze :eviltong: nie z uwielbienia

[quote name='Izabela124.']http://img257.imageshack.us/img257/415/79644215.jpg bardzo podoba mi się to zdjęcie :loveu:

http://img832.imageshack.us/img832/9281/dsc0045pq.jpg fajna jest ta mała :loveu:

Ciekawe jakie będą następne :cool3:

już pisałam jakie będą następne
czarna, czekoladowa i dove tan (z tym że ostatnia nie jest pewna) :p

Posted

wiem coś o tym, mi aż wstyd się przyznać do tego jak zajmowałam się swoimi podopiecznymi :roll: człowiek mądrzeje jednak z wiekiem.
I tak jak mówisz, fora i kontakt z innymi właścicielami poszerza ogromnie wiedzę :-P

dokładnie.

Afera przesłodka :loveu: właśnie się mi kojarzyło z jakąś myszką, ale dopiero jak Domcia napisała to wpadłam na to ze jej też tak miała na imię ^^
mi się Stefania z 'modą na sukces' kojarzy :evil_lol:

Justynko czy Ty coś dzisiaj piłaś ? :D:D

Posted

[quote name='Iś & Chester']dokładnie.

Afera przesłodka :loveu: właśnie się mi kojarzyło z jakąś myszką, ale dopiero jak Domcia napisała to wpadłam na to ze jej też tak miała na imię ^^
mi się Stefania z 'modą na sukces' kojarzy :evil_lol:

Justynko czy Ty coś dzisiaj piłaś ? :D:D

Afera jest śmieszna :evil_lol: nasiusiała już na mnie i kupkę też strzeliła :loveu:
Biega po moich rękach, nogach jakby brała udział w maratonie ;)

[quote name='Obama']http://img257.imageshack.us/img257/415/79644215.jpg
czyżby zawodowy gracz soccer'a ?:evil_lol:

noo jak ona wkracza do gry to mam wrażenie że to już jest football amerykański :diabloti: bezbłędnie spycha sobą innych przeciwników :cool3:

Byłam już dumna z Moli, a dziś stwierdzam że przesadziłam z tą dumą :razz: Wszystko jest ok kiedy Afera siedzi mi na ręce i nie rusza się, ale kiedy biega, Moli zaczyna pościg :mad: zachowuje się jakby mózg straciła i chce się pobawić Aferą! dokładnie tak, pobawić się mysią, a nie z mysią :mad: Ale ja już jej przegadam do rozumu :diabloti: zrobię tak jak z kotami siostry, po małym terrorze kociaki wchodziły M. na głowę :cool3::diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']jeżeli chodzi o przyzwyczajanie do różnych zwierzątek po tym co ja ze szczurem zrobiłam uważam, że wszystko się da :diabloti:
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Kopia20101031218.jpg

ten etap jest już za nami :cool3:
Afera na ręce, Moli waruje i jest ok. ale dla mnie to za mało :diabloti: ja chce tak żeby Afera mogła na Moli siedzieć bez zagrożenia życia :cool3: wiem, wymagam od niej dużo, ale dam radę (mimo jej ciągotek), skoro z kotami się dało -teoretycznie :cool3: toleruje tylko te, przy których dostała zakaz zjadania, czyli koty siostry, reszta jest traktowana jako potencjalne zabawki, ale w sumie po co mi więcej, ważne żeby moich nie zjadała bo one podchodzą blisko, reszta trzyma się na uboczu, a pies odwoływalność więc nie ma problemu.
Tak więc socjalizujemy się, tzn. Ja, Moli i Afera :loveu:

Posted

NightQueen napisał(a):

Byłam już dumna z Moli, a dziś stwierdzam że przesadziłam z tą dumą :razz: Wszystko jest ok kiedy Afera siedzi mi na ręce i nie rusza się, ale kiedy biega, Moli zaczyna pościg :mad: zachowuje się jakby mózg straciła i chce się pobawić Aferą! dokładnie tak, pobawić się mysią, a nie z mysią :mad: Ale ja już jej przegadam do rozumu :diabloti: zrobię tak jak z kotami siostry, po małym terrorze kociaki wchodziły M. na głowę :cool3::diabloti:

U mnie zgody wciąż nie ma :shake: Są dni, że pies ignoruje, raz nawet Empatia po niej chodziła, ale raz mało jej nie ugryzła, zdążyła tylko zębami kłapnąć i warknąć, teraz ich stosunki są w miarę - myszki do psa podchodzą, niuchają, dotykają, a pies się spina i ucieka :evil_lol:

Posted

C&B napisał(a):
U mnie zgody wciąż nie ma :shake: Są dni, że pies ignoruje, raz nawet Empatia po niej chodziła, ale raz mało jej nie ugryzła, zdążyła tylko zębami kłapnąć i warknąć, teraz ich stosunki są w miarę - myszki do psa podchodzą, niuchają, dotykają, a pies się spina i ucieka :evil_lol:

U mnie tak nie będzie, pokój musi być :diabloti: albo ja im chaos wprowadzę :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
ten etap jest już za nami :cool3:
Afera na ręce, Moli waruje i jest ok. ale dla mnie to za mało :diabloti: ja chce tak żeby Afera mogła na Moli siedzieć bez zagrożenia życia :cool3: wiem, wymagam od niej dużo, ale dam radę (mimo jej ciągotek), skoro z kotami się dało -teoretycznie :cool3: toleruje tylko te, przy których dostała zakaz zjadania, czyli koty siostry, reszta jest traktowana jako potencjalne zabawki, ale w sumie po co mi więcej, ważne żeby moich nie zjadała bo one podchodzą blisko, reszta trzyma się na uboczu, a pies odwoływalność więc nie ma problemu.
Tak więc socjalizujemy się, tzn. Ja, Moli i Afera :loveu:

no ja bym nie zrobiła zdjęcia jak się Marcelinka porusza bo by mi uciekła :evil_lol: tyle tylko, że szczur detronizuje z uporem maniaka WSZYSTKO co się rusza, rybki też ;)
zazdroszczę niezjadającego gryzonie psa, serio :cool3:

Posted

Unbelievable napisał(a):
no ja bym nie zrobiła zdjęcia jak się Marcelinka porusza bo by mi uciekła :evil_lol: tyle tylko, że szczur detronizuje z uporem maniaka WSZYSTKO co się rusza, rybki też ;)
zazdroszczę niezjadającego gryzonie psa, serio :cool3:

No na temat szybkich zwierząt coś wiem :cool3: Afera do ślimaczków też nie należy :evil_lol:
Moli ma ten sam tryb co Gram, co jest mniejsze od niej, zginąć musi, oczywiście żeby się nie zmarnowało, posłuży najpierw za zabawkę, a później już dobić trzeba :mad: Morderstwo na koncie już ma :razz:

No to nie mi zazdrościsz :evil_lol: bo jakby tylko nie wydała komendy "nie wolno" bądź "zostaw" to by mysi już nie było :diabloti:
Z Moli mam ten plus że jest usłuchana, jedna komenda wbija jej się do głowy. Np. dziś powiedziałam że jak ruszy mysię to łeb urwę i odeszłam 2 m. fakt nie ruszyła, ale nawet na mysz nie patrzyła tylko z bólem w oczach na mnie, bez komendy byłoby po Aferze.
ale fakt, nie jest to beznadziejny przypadek do socjalizacji :loveu: głównie z tego względu że słucha poleceń, raz tylko nie zdążyłam jej odwołać, bo straciłam ją z zasięgu wzroku i zabiła kurę :shake:

Posted

NightQueen napisał(a):
No na temat szybkich zwierząt coś wiem :cool3: Afera do ślimaczków też nie należy :evil_lol:
Moli ma ten sam tryb co Gram, co jest mniejsze od niej, zginąć musi, oczywiście żeby się nie zmarnowało, posłuży najpierw za zabawkę, a później już dobić trzeba :mad: Morderstwo na koncie już ma :razz:

No to nie mi zazdrościsz :evil_lol: bo jakby tylko nie wydała komendy "nie wolno" bądź "zostaw" to by mysi już nie było :diabloti:
Z Moli mam ten plus że jest usłuchana, jedna komenda wbija jej się do głowy. Np. dziś powiedziałam że jak ruszy mysię to łeb urwę i odeszłam 2 m. fakt nie ruszyła, ale nawet na mysz nie patrzyła tylko z bólem w oczach na mnie, bez komendy byłoby po Aferze.
ale fakt, nie jest to beznadziejny przypadek do socjalizacji :loveu: głównie z tego względu że słucha poleceń, raz tylko nie zdążyłam jej odwołać, bo straciłam ją z zasięgu wzroku i zabiła kurę :shake:

szczurzy już kilka :mdleje: a ile razy chomika siostry w zębach miał :mdleje: tylko go wypuszczał zawsze, futerko mu nie smakowało czy co : P on od razu zagryza ;)

no a ten to debil, i tylko reaguje na puść jak już zabije :roll: przy nim jakikolwiek gryzoń nie ma racji bytu, czy to na wolności, czy w klatce. Jakbym ja miała mysz w ręku, o by skakał, drapał, aż by ją dostał. Na gekony reaguje o wiele lepiej ;) no ale terrier, po polujących rodzicach, mówi samo za siebie : P w każdym bądź razie ja przy nim nie zdecydowałabym się na myszki, dlatego i tak ci zazdroszczę :diabloti:

Posted

Jakby mi Moli takie akcje częściej organizowała to też bym się nie zdecydowała na myszy ;) na szczęście mam nieco lepiej niż ty, przede wszystkim mniej ofiar, bo tylko jedną ale za to jaką konkretną -całą kurę :diabloti::evil_lol:

Miałam łownego spaniela w zestawie z królikiem :diabloti: więc coś tam o myśliwskich wiem, na szczęście królik był na tyle duży i nauczony życia że w starciu wygrywał (nigdy nie puszczałam ich razem, tylko przez kraty bo wynik byłby inny :razz:)

Posted

NightQueen napisał(a):
Jakby mi Moli takie akcje częściej organizowała to też bym się nie zdecydowała na myszy ;) na szczęście mam nieco lepiej niż ty, przede wszystkim mniej ofiar, bo tylko jedną ale za to jaką konkretną -całą kurę :diabloti::evil_lol:

Miałam łownego spaniela w zestawie z królikiem :diabloti: więc coś tam o myśliwskich wiem, na szczęście królik był na tyle duży i nauczony życia że w starciu wygrywał (nigdy nie puszczałam ich razem, tylko przez kraty bo wynik byłby inny :razz:)
no szczurzy w... maju chyba zająca złapał ;) mojego królika do zawału doprowadził, myszy złapanych na polu nie zliczę :evil_lol: oj durny jest ten mój pies, durny : P ale cóż, wiedziały gały co brały :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
no szczurzy w... maju chyba zająca złapał ;) mojego królika do zawału doprowadził, myszy złapanych na polu nie zliczę :evil_lol: oj durny jest ten mój pies, durny : P ale cóż, wiedziały gały co brały :evil_lol:

no dobra wygrywa w konkursie na zabicie największego zwierzaka :evil_lol:

Ciężko by mi się żyło z takim mordercą, bo za często na wieś jeżdżę, rodzina by mnie wydziedziczyła, jakby mój pies im całą farmę wybił :evil_lol:

Posted

NightQueen napisał(a):
no dobra wygrywa w konkursie na zabicie największego zwierzaka :evil_lol:

Ciężko by mi się żyło z takim mordercą, bo za często na wieś jeżdżę, rodzina by mnie wydziedziczyła, jakby mój pies im całą farmę wybił :evil_lol:

szczurzy rlz :evil_lol:
jak on zobaczył gęś w te wakacje to mało co nie ześwirował :stupid: ale na szczęście ptaki już go za bardzo nie podniecają