NightQueen Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='Vida']Ta klatka toż to istny apartament jest :lol: pewnie zeszczę go rozbuduje ;) [quote name='Anula & Bono']ile sam nagodane:evil_lol: nono ale apartamentowiec byda miały, że hoho trocha tam za różowo jak na mój gust no ale:D myszki będą różowymi damami :evil_lol: [quote name='dog193']Tak, zresztą wiesz, co ja sądzę o tej klatce, którą miał twój królik. Koszmar po prostu. A króle to jak dla mnie naj naj zwierzaki, ale to wszyscy wiedzą :diabloti: Tak porównując moją Milkę z kotem - do kuwety się załatwia, żyje bezklatkowo, śpi ze mną, wskakuje mi na kolana jak ma ochotę na pieszczoty, podaje łapę i robi obrót, przychodzi na zawołanie, zaczynamy ćwiczyć agility :razz: z klikerem, niedługo będzie to wszystko x2, bo przybędzie do nas drugi łobuz :loveu: bo Milka sama żyć nie może po prostu, widzę to po niej, jak bardzo tęskni za króliczym towarzyszem. I znowu się zaczną szalone zabawy, pieszczoty, przytulańce :loveu: i rano nogi mi będą grzać 2 futra, a nie jedno No, wracając do preferencji i umiejętności królika, spróbujcie tego wszystkiego nauczyć kota :diabloti: A myszy gratuluję, dobrze, że będzie ich więcej :) Do tych klatek jednakże nie mam przekonania, nie wiem, jak z myszami, ale dla króli się absolutnie nie nadają ze względu na złą cyrkulację powietrza. I nie wiem też, jak z wapnem, czytałaś o tym? Bo królom to one też nie służą, same kłopoty są z tego :shake: Ale na myszach to ja się nie znam, więc może dla nich to zdrowe jest Mój Chester załatwiał się tylko w klatce, nigdy po za nią, aczkolwiek nigdy go nie próbowałam szkolić, ale myślę żeby szybko załapał, bo cwana bestia z niego była :cool3: Największym jego hobby była pogoń za moją siostrą w celach straszenia jej, bo się go panicznie bała :diabloti:tak szarżował że często spotykałam ją siedząca na wyższych partii mebli :evil_lol: Dziękuje Kilka myszek obowiązkowo z racji też go że to stadne zwierzaki i mimo wypasionej klatki, sama zanudziłaby się na śmierć ;) W przypadku mysz te klatki się sprawdzają, ma je wiele hodowli ;) myszki są jednak mniejsze, mają małe płuca i nie potrzebują aż tak dużej cyrkulacji jak króliki. Po za tym nie lubią przeciągów, czyli jak najbardziej im to pasuje. Nie wspomnę już o tym że młode myszki są tak małe cze potrafią przejść przez 1 cm przerwę między prętami :p [quote name='Iś & Chester']o królik Chester :D ja miałam Chrupka. ja również. a dzieci moim zdaniem nawet wskazane żeby wychowywały się przy zwierzęciu, ale zdecydowanie nie żeby były za niego odpowiedzialne, miały zwierzaka na własność czy coś. dla siebie to mogą interaktywnego Pluta mieć xd Ewcia Twój królik jest mega. Acz nie mogę sobie wyobrazić królika ćwiczącego agilitty z klikerem :evil_lol: a ja mogę sobie wyobrazić królika i kliker :cool3: bo widziałam taką metodę szkolenia z udziałem kur A teraz ogłaszam wszem i wobec :cool3: że dziś do naszego stada dołączyła AFERA :loveu: myszka laboratoryjna, pół-długowłosa. Imię wzięło się stąd że była wypadkiem afery, tzn. znajoma kupiła kotną samiczkę i tak oto z jednej myszki zrobiło jej się mysz sztuk 9. Reszta ma już domy, Afera została ostatnia więc ją przygarnęłam ;) dopiero ją przywiozłam, jest bardzo malutka :loveu: Teraz muszę ją oswoić, bo jest dzika, co prawda nie gryzie, ale złapać do ręki też się nie da. Mieszkanie jej się podoba, odkąd ja wpuściłam, lata jak oszalała tam i z powrotem testując wszystko Moli jest nia bardzo zainteresowana, siedzi cały czas przy klatce i obraca się dookoła niej, po której stornie jest Afera akurat, po tej samej jest Moli :p Intryguje ją małe stworzonko, ale przynajmniej nie zachowuje się tak jakby chciała ją zjeść, czyli jest dobrze ;) kijowe zdjęcia, ale chciałam się wam pochwalić AFERA Quote
Ppx Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 słodka mysia :loveu: Iś mam coś lepszego na dowód dla Ciebie :P : http://www.youtube.com/watch?v=2DVwrA5QRyg I dla Ciebie ^^ : http://www.youtube.com/watch?v=txq_BogA1NM&translated=1 A ja muszę przyznać, że mojego królika łatwiej wyszkolić, niż Lucy. XD" Ale pewnie dlatego, że to LUCY, ale i tak kochana <33. Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ale super ta mysia laboratoryjna :) mam nadzieje tylko ze nie bedzie Ci chorowala ;) no wiesz o co chodzi. i widac ze od razu zadomowila sie w PinkApartamencie ^^ Quote
NightQueen Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 widziałam te filmiki ;) Zakochałam się już w Aferze :loveu: jest niesamowita :loveu: Dopiero co nie dała się dotknąć, a już podchodzi śmiało do ręki i ją wącha, co prawda nadal złapać się nie da, ale myślę że szybko się to zmieni, bo jest kontaktowa ;) ale super ta mysia laboratoryjna :smile: mam nadzieje tylko ze nie bedzie Ci chorowala ;) no wiesz o co chodzi. i widac ze od razu zadomowila sie w PinkApartamencie ^^ Też mam taką nadzieję :roll: w sumie nie wiadomo po jakich przodkach jest, więc nic nie jest pewne. Jest z pseudo hodowli w końcu. Mieszkanie jej się podoba, a przynajmniej takie sprawia wrażenie, najbardziej lubi koszyk z siankiem, chyba będzie w nim nocować ;) Quote
Ppx Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ciekawe jak zareaguje na inne lokatorki. :) A Molli już coś wyniuchała? Quote
dog193 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Iś, u nas na forum to popularna metoda szkolenia ;) Zresztą ja moją Milkę tego co umie też nauczyłam przy pomocy klikera ;) To mądre zwierzęta, tylko trzeba dać im szansę się wykazać. Bo potem się słyszy od wielkich znawców, że to takie głupie, że tylko siedzi, rusza nosem i je - a co ma przepraszam robić, skoro trzyma się go w klatce, jak ma szczęście to zostanie wypuszczony na pół godziny? No ale oni się znają, bo mieli królika tyle lat... Przemciu, aha, to spoko :) Fajnie urządziłaś im mieszkanko ;) A myszka urocza :) Quote
NightQueen Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='Ppx']Ciekawe jak zareaguje na inne lokatorki. :) A Molli już coś wyniuchała? tak, poznały się z odległości 15 cm ;) Moli mnie miło zaskoczyła :loveu: była tak zdziwiona maleństwem że nie odezwał się w niej instynkt myśliwego, nie próbowała szarżować czy atakować Afery :multi: sukces :multi: Przez 30 min stała obok klatki i obserwowała małą, a teraz ma ja w nosie i śpi :p [quote name='Anula & Bono']jaki mysior słodki:loveu::loveu: wiem :loveu: [quote name='dog193']Iś, u nas na forum to popularna metoda szkolenia ;) Zresztą ja moją Milkę tego co umie też nauczyłam przy pomocy klikera ;) To mądre zwierzęta, tylko trzeba dać im szansę się wykazać. Bo potem się słyszy od wielkich znawców, że to takie głupie, że tylko siedzi, rusza nosem i je - a co ma przepraszam robić, skoro trzyma się go w klatce, jak ma szczęście to zostanie wypuszczony na pół godziny? No ale oni się znają, bo mieli królika tyle lat... Przemciu, aha, to spoko :) Fajnie urządziłaś im mieszkanko ;) A myszka urocza :) Praktycznie każde zwierze da się wyszkolić, może w niektórych przypadkach nie jest możliwości nauczenia jakiegoś zwierzaka sztuczek, ale nauczenie przychodzenia na zawołanie to też szkolenie :p Ja akurat nie pracowałam z moim Królikiem, bo początkowo (miałam go dość dawno) nie interesowałam się kompletnie metodami szkolenia, a później przyszedł Lacky który pochłaniał 90% mojego wolnego czasu, bo był psem problematycznym, więc skupiłam się na nim jeśli chodzi o szkolenie, myślę że teraz byłoby inaczej, ale póki co nie planuje króliczka w rodzinie ;) dziękuje i też tak sądzę ;) Quote
dog193 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Pati, tak to jest, ja moim pierwszym królikiem też nie opiekowałam się należycie, przynajmniej przez pierwsze 3 lata jej życia. Potem jakoś zobaczyłam forum, wkręciłam się i teraz mam bzika na punkcie króli :D Mała miała ostatni rok swojego życia naprawdę udany, szkoda, że tak późno, no ale lepiej późno niż później ;) Ej, to ile ty w końcu będziesz miała tych myszek? :D Quote
NightQueen Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 dog193 napisał(a):Pati, tak to jest, ja moim pierwszym królikiem też nie opiekowałam się należycie, przynajmniej przez pierwsze 3 lata jej życia. Potem jakoś zobaczyłam forum, wkręciłam się i teraz mam bzika na punkcie króli :D Mała miała ostatni rok swojego życia naprawdę udany, szkoda, że tak późno, no ale lepiej późno niż później ;) Ej, to ile ty w końcu będziesz miała tych myszek? :D wiem coś o tym, mi aż wstyd się przyznać do tego jak zajmowałam się swoimi podopiecznymi :roll: człowiek mądrzeje jednak z wiekiem. I tak jak mówisz, fora i kontakt z innymi właścicielami poszerza ogromnie wiedzę :p Ile myszek...? To jest wielka tajemnica wiary :diabloti: Mam zamówione jeszcze 3 (czarną, czekoladową i dove tan), ale rozmawiałam już z hodowcą i dowiedziałam się że planują mioty black tan więc pewnie w przyszłym roku dojdą kolejne :evil_lol: to jest jak nałóg :cool3: Quote
Bewarka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Afera? A ja myślałam, że jak jest Mola, to i będzie Melodia, Velvet, Foxy...xD joke, mała jest śliczna :loveu: Quote
Ppx Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Bewarka napisał(a):Afera? A ja myślałam, że jak jest Mola, to i będzie Melodia, Velvet, Foxy...xD joke, mała jest śliczna :loveu: Coś się dobrze na tych markach znasz XD. Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Mola i inne wymienione to z papierem toaletowym mi sie kojarzy :evil_lol: Quote
Bewarka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ppx napisał(a):Coś się dobrze na tych markach znasz XD. 15 lat w branży heh, a przy okazji papierem ściernym nie próbowałam, jeszcze...:-o betty_labrador napisał(a):Mola i inne wymienione to z papierem toaletowym mi sie kojarzy :evil_lol: Prawidłowo ci się kojarzy ^^ Quote
C&B Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Afera - brzmi znajomo ;) Śliczna myszeńka :loveu: Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Bewarka napisał(a):15 lat w branży heh, a przy okazji papierem ściernym nie próbowałam, jeszcze...:-o Prawidłowo ci się kojarzy ^^ To Ty w wytwórni papieru pracujesz? Quote
Bewarka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 betty_labrador napisał(a):To Ty w wytwórni papieru pracujesz? Nie e. Ja...jak się to nazywa, takie trudne słowo...a tak, używam :evil_lol: Coś mi sie dzisiaj dzieje :cool3: Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Bewarka napisał(a):Nie e. Ja...jak się to nazywa, takie trudne słowo...a tak, używam :evil_lol: Coś mi sie dzisiaj dzieje :cool3: Że papier taoletny uzywasz? Niesamowita sprawa :evil_lol: Co Ci sie dzieje? ;P Quote
Bewarka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 betty_labrador napisał(a):Że papier taoletny uzywasz? Niesamowita sprawa :evil_lol: Co Ci sie dzieje? ;PTeż jestem tym niesamowicie zafascynowana. :D Świat sie wali, pojechałam kulturalnie do rodzinki a oni się śmiali z moich paznokci ;( Quote
Ppx Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 A jakie masz :P ? Nie taniej ręką i o ścianę? Quote
Sweet Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Fajny nowy lokator:D:D Szybko jest u ciebie:D :):):) Quote
NightQueen Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Shel napisał(a):Gratulacje :D świetna jest. dzięki ;) Bewarka napisał(a):Afera? A ja myślałam, że jak jest Mola, to i będzie Melodia, Velvet, Foxy...xD joke, mała jest śliczna :loveu: w sumie pasowałoby do kolekcji :evil_lol: i nie powiem Medlodia i Velvet fajne imiona Na pewno będzie jedna Stefania i to nie z zamiłowania do tego imienia, tylko jedna myszka jest prezentem od mojej siostry i zażyczyła sobie bym tak właśnie dała jej na imię, bo na nią też mówimy Stefan, Stiw bądź Stefania :p Ppx napisał(a):Coś się dobrze na tych markach znasz XD. betty_labrador napisał(a):Mola i inne wymienione to z papierem toaletowym mi sie kojarzy :evil_lol: Bewarka napisał(a):15 lat w branży heh, a przy okazji papierem ściernym nie próbowałam, jeszcze...:-o Prawidłowo ci się kojarzy ^^ przerażacie mnie :diabloti: C&B napisał(a):Afera - brzmi znajomo ;) Śliczna myszeńka :loveu: znajomo? Kto ma Aferę? Ppx napisał(a):A jakie masz :P ? Nie taniej ręką i o ścianę? właśnie odechciało mi się śniadania :mad: Sweet napisał(a):Fajny nowy lokator:D:D Szybko jest u ciebie:D :):):) Bo ja nie wspominałam że istnieje szansa że będę mieć laboratoryjną, ale wypadło jak wypadło :p no i mała już jest, a reszta dorasta dopiero do odpowiedniego wieku :p Pierwsza noc zaliczona :cool3: Afera w klatce - nie zwiała w nocy, sukces :multi: Moli ma ją w d***, nawet jak zabieram małą na ręce, totalnie ją olewa :loveu: Aaa mała zaczyna sama wspinać się do ręki - jest bardzo kontaktowa i szybko się uczy, zdolna bestia :loveu: Kto wie, może kliker pójdzie za niedługo w ruch :diabloti: Quote
Kilche Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Też tak wcześnie wstajesz? :D Bardzo podoba mi się imię, Afera, super! :) Mała jest przesłodka :) Quote
NightQueen Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Ktoś przecież musi wyprowadzić Moli na spacer ;) Po za tym muszę się zacząć ubierać, żeby zdążyć przed wyjazdem na groby :p Quote
Recommended Posts