Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ładnie tam macie :).
U nas przy drodze jest takie duże pole, a na końcu las, jak się przejdzie kawałek to spokojnie można spuścić tam psa, super tam jest, dopóki termometr nie pokazuje 30*C :shake:. Zero cienia praktycznie... A w innym miejscu, gdzie teraz rzadziej spacerujemy, bo ludzie na działki przyjeżdżają i jeździ dużo samochodów, quadów i innego tego typu ustrojstwa :evil_lol:, powycinali strasznie dużo drzew i cień właściwie można znaleźć dopiero w lesie... Teraz do lasu z resztą też rzadziej chodzimy, bo już jest pełno liści, a ja boję się kleszczy :lol:.

Posted

My obserwujemy Was od dawna, ale postanowiłam się oficjalnie ujawnić ;) Moli ma jeden z najsłodszych pyśków jakie widziałam ( oczywiście zaraz po moim Maglim ;P ) Zawsze podziwiam Wasze fryzurki i rosnącą w oczach kolekcję obrożo-szelko-smyczy.
Będziemy wpadać częściej.
Aśka i Magli

Posted

hej Molindowa :D a ktos Ci juz mowil ze jestescie do siebie podobne? :D
Mówiąc o idealności Twoj suni mialam na mysli wlasnie posluszenstwo :D ale hmm z tego co opisalas to faktycznie nie zazdroszcze. Dobrze ze nad nia pracujesz :)
Ale na zdjęciach i tak wygląda idealnie :loveu:

Co do końca świata to mnie nie wzięło bo już od dawna się tym interesowałam tylko teraz znalazlam odpowiednie ku temu materialy do czytania ;)
apropo słońce kończy śwoj żywot powoli, robi sie jasne i coraz mocniej grzeje. Za 4 miliardy lat wejdzie w stadium czerwonego karła- po którym to stadium ktore trwa niecałe miliard lat nie bedzie już Słońca.
Poza tym Ziemia teraz znajduje sie w tzw. Ekostrefie, czyli strefie ktora ochrania Ziemie przed szkodliwym wpływem Słońca, ale powoli przesuwamy sie do wewnętrznej granicy tej strefy gdzie ochrona juz nie bedzie działać. Jak to stało sie w wypadku m.in Wenusa.

Dziekuje za zdjecie special for me :cool3: czy to sarny? Ładnie odbite w błocie-moze zrobi sie z tego skamieniały ślad? hihi.

Posted

Ładnie tam macie .
U nas przy drodze jest takie duże pole, a na końcu las, jak się przejdzie kawałek to spokojnie można spuścić tam psa, super tam jest, dopóki termometr nie pokazuje 30*C . Zero cienia praktycznie... A w innym miejscu, gdzie teraz rzadziej spacerujemy, bo ludzie na działki przyjeżdżają i jeździ dużo samochodów, quadów i innego tego typu ustrojstwa :evil_lol:, powycinali strasznie dużo drzew i cień właściwie można znaleźć dopiero w lesie... Teraz do lasu z resztą też rzadziej chodzimy, bo już jest pełno liści, a ja boję się kleszczy .
To niestety nie jest u mnie więc troszkę się muszę najeździć żeby młoda się wybiegała
Co do temp. to nawet nie wspominaj, dziś mamy 34 st. w cieniu :mdleje: jest tak gorąco że się nie da wyjść na zewnątrz. Koło siebie mam dwa wiatraki i wodę z lodem ale nadal się smażę, Moli dzielniej znosi upały, właściwie to mam wrażenie że dla niej to 34 st. to jak dla mnie 16 :hmmmm: ona chcę biegać, skakać itd. na tym upale, wczoraj biegała w pełnym słońcu ponad godzinę, co mnie dziwi bo przy tak gęstym futrze powinna leżeć i umierać, a ona tylko biegać i biegać :painting:

My obserwujemy Was od dawna, ale postanowiłam się oficjalnie ujawnić ;) Moli ma jeden z najsłodszych pyśków jakie widziałam ( oczywiście zaraz po moim Maglim ;P ) Zawsze podziwiam Wasze fryzurki i rosnącą w oczach kolekcję obrożo-szelko-smyczy.
Będziemy wpadać częściej.
Aśka i Magli
nie ma to jak obiektywizm :evil_lol:
Kolekcja obroży póki co jest w zastoju, jakoś mi przeszło (jak na razie)

hej Molindowa a ktos Ci juz mowil ze jestescie do siebie podobne?
Mówiąc o idealności Twoj suni mialam na mysli wlasnie posluszenstwo ale hmm z tego co opisalas to faktycznie nie zazdroszcze. Dobrze ze nad nia pracujesz
Ale na zdjęciach i tak wygląda idealnie :loveu:

Co do końca świata to mnie nie wzięło bo już od dawna się tym interesowałam tylko teraz znalazlam odpowiednie ku temu materialy do czytania ;)
apropo słońce kończy śwoj żywot powoli, robi sie jasne i coraz mocniej grzeje. Za 4 miliardy lat wejdzie w stadium czerwonego karła- po którym to stadium ktore trwa niecałe miliard lat nie bedzie już Słońca.
Poza tym Ziemia teraz znajduje sie w tzw. Ekostrefie, czyli strefie ktora ochrania Ziemie przed szkodliwym wpływem Słońca, ale powoli przesuwamy sie do wewnętrznej granicy tej strefy gdzie ochrona juz nie bedzie działać. Jak to stało sie w wypadku m.in Wenusa.

Dziekuje za zdjecie special for me :cool3: czy to sarny? Ładnie odbite w błocie-moze zrobi sie z tego skamieniały ślad? hihi.
czy ktos mi mówił że jesteśmy do siebie podobne? taaa i to wiele razy :evil_lol:
Posłuszna jest, chyba że są jakieś warunki ekstremalne kiedy np. się czegoś boi, wtedy w głowie ma tylko plan ucieczki i mnie olewa,ale się w sumie nie dziwie, zważając na jej lękliwy charakter ;)

Teorii dotyczących słońca jest wiele, każda mówi co innego, swego czasu tez o tym dużo czytałam. Póki co przerzuciłam się na literaturę XVI wieczną ;)

Super terenki
nam też się podobają :p

kto chce zobaczyć Patrycją 6 i 5 lat wstecz :cool3: śmieszne dziecko było ze mnie :diabloti:

Po lewej mój Lacky :loveu:po prawej Prezes, pies znajomej którego w tamtych czasach wyprowadzałam na spacery, dziś to już dziaduszek, właściwie trój łap, bo z jednej nogi kompletnie nie korzysta, mięśnie zanikły i żaden wet. nie jest w stanie stwierdzić dlaczego :roll:

moje maleństwo :-(

przy nim wychowywanie każdego innego psa to była pestka :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']hehe fajne zdjecie :D sekulory.
fajnie kiedys wygladalas, tak calkiem naturalnie :)

kiedyś wyglądałam jak pasztet :evil_lol: teraz zresztą też tak wyglądam
Okulary spawalnicze zapożyczyła sobie Moli od Kacpra ;)

[quote name='RCookie']http://img820.imageshack.us/img820/8262/0003273.jpg

Jaki grzeczniutki pieseczek :diabloti:.

http://img823.imageshack.us/img823/189/dsc0556d.jpg

:lol::lol:
Super! Moli kreuje nowy trend w psiej modzie - na Boba :lol:.

maślane oczka :loveu: Lacky mistrz ściemniania :evil_lol:

bo teraz wszystko jest na Boba, fryzury na Boba są to i okulary tez mogą być :evil_lol:

Posted

http://img809.imageshack.us/img809/1367/dsc0516.jpg ona taka puchata czy taka gruba? :diabloti:

na zlocie się przekonasz :cool3::diabloti:
falbankę ma która robi taki efekt, chociaż na zdjęciu i tak wygląda grubiej niż w rzeczywistości jest ;)

do mordy jej w okularach, ale dziwie się że w nich ustała, moja nienawidzi mieć czegokolwiek na pysku :diabloti:

Ona też nie nawiedzi jak jej coś na pysk ubieram, ale on ona ma do gadania, pani każe siedzieć to siedzi :diabloti:

Dziewczyna się starzeje, a na starość się strasznie ciekawska robi :mad: włazi dosłownie wszędzie, na meble, pustaki, na drzewa, wszędzie :shake:

btw. to meble, zamrażarka itd. które na wskutek powodzi trzeba było wyrzucić :roll:

Posted

smallpati napisał(a):
na zlocie się przekonasz :cool3::diabloti:
falbankę ma która robi taki efekt, chociaż na zdjęciu i tak wygląda grubiej niż w rzeczywistości jest ;)

ta jasne, pewnie do zlotu jej nie będziesz karmić a później powiesz, że przecież mówiłaś że tylko na zdjęciu tak grubo wyszła :evil_lol:

Posted

[quote name='betty_labrador']pocieszna ta Moli. A na ta lodówkę sama wskoczyła? :diabloti:

no przecież ja jej bym tam nie umieszczała, bo i po co? :evil_lol:

[quote name='NATKA']Moli w roli BB świetna - cóż za podobieństwo :p:p:p
http://img823.imageshack.us/img823/189/dsc0556d.jpg

Cóż za niewinne oczęta :loveu:
http://img820.imageshack.us/img820/8262/0003273.jpg

Zaraz się roztopie przez ten upał, łomatko oszaleć idzie, a mój zwariowany szpic doszedł do wniosku, że na płytkach jest za zimno więc przeniósł się na chodniczek :stupid:

tyle że Moli mniej robotna od Boba jest, ona to raczej się utożsamia z papierem toaletowym "Mola", bo ma generalnie wszystko w d*** :diabloti::evil_lol:

Pisałam wcześniej, że młoda też dziwna jest przez te upały, bo nic by nie robiła tylko biegła w największe słońce :roll:
Wiesz co myślę, że to słońce to już za mocno przygrzało w móżdżek naszych zwierzów :diabloti:

[quote name='mineralna_']ta jasne, pewnie do zlotu jej nie będziesz karmić a później powiesz, że przecież mówiłaś że tylko na zdjęciu tak grubo wyszła :evil_lol:

istnieje taka opcja :diabloti:

A ja dziś byłam w hodowli papug :p nimfy i faliste, ale była ich masa, ponad 100 osobników samych falistych, a do tego jeszcze nimfy dochodzą :loveu: Siedziałam w wolierze, a one wszystkie latały nade mną :loveu::loveu: Cudne były, niektóre miały takie niespotykane maści, ja w szoku byłam że takie w ogóle są, faliste były seledynowe i szafirowe, nie niebieskie jak się w zoologach widzi, takie niespotykane ;) Nawet trzymałam w ręce pisklaki nimfy, jeszcze nie całkiem wypierzone :loveu: Rewelacja, muszę się tam koniecznie z aparatem wybrać, bo dziś nie miałam :razz:

Posted

[quote name='ames']witam się u Was po raz pierwszy:)
śliczna jest Molly http://img714.imageshack.us/img714/505/dsc0488lt.jpg
bardzo podoba mi się jej umaszczenie

miło mi
Zapraszamy ponownie :p

[quote name='Shel']http://img823.imageshack.us/img823/189/dsc0556d.jpg
o nieeee, świetne! :lol:

[quote name='ariss']http://img823.imageshack.us/img823/189/dsc0556d.jpg

błahahaha, ale masz pomysły:evil_lol::diabloti:

dziś taki upał, jeszcze żeby to były okulary przeciwsłoneczne:diabloti:

Moli też słoneczko razi w oczy :diabloti:

[quote name='Lucky.']Hej.
A co się stało z Lakim ?
Mojej siostry chłopak miał papugę tylko nie pamiętam jaką ...:hmmmm:

Dłuższa historia, kiedyś opowiadałam, teraz nie chcę do tego wracać
Ja też miałam papugi, ale jedna czy dwie nei robią takiego efektu jak 100 :evil_lol:

Prawdopodobnie, właściwie jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że pojadę w tym roku znów do Danii :cool3: Mam nadzieje że tylko mi się nie nałożą terminy, bo jedziemy z Molindą na zlot Śląski. W każdym bądź zaraz po Danii (o ile się tam wybiorę) kupuję nowy obiektyw :loveu:

P.S zdałam dziś 2 egzaminy, co biorąc pod uwagę że jest tak strasznie gorąco i mój mózg pracuje na zwolnionych obrotach :razz: jest niesamowite... Jutro mam kolejne 2 :roll:

Posted

mi się marzy Norwegia!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

jaki obiektyw? ja już od jakiegoś czasu odkładam na taki jeden i co już mam całą sumkę to wydaje na coś innego:roll:

Posted

[quote name='Shel']Udanych wyjazdów :cool3:

jeśli chodzi o zlot to dzięki, a jeśli chodzi o Danię to nic pewnego jeszcze :p

Mówiłam że u mnie komary nie gryzą u mnie? cofam wszystko, w parku rzuciła się na mnie chmara :mdleje: wyglądam jak jeden wielki bąbel :shake: i wszystko swędzi jak nie wiem. Ale spacer był miły :loveu: Najpierw poćwiczyłyśmy z Molindą podstawowe komendy i wyglądało to mniej więcej tak
stój - siad - zostań (ja odchodzę 40m) - do mnie - (po 20m) - stój - leżeć - (do mnie) i nagroda :loveu: młoda rzecz jasna wszystko bez błędów zrobiła :multi::multi:
Ale nie tylko my ćwiczyłyśmy w parku, spotkałyśmy właścicielkę hodowli dobermanów [FONT=verdana]Perła Brzeszcz(FCI) [/FONT][FONT=verdana]z dwójką swoich podopiecznych bo trenowali ustawianie się na wystawy i chód, genialne psy :loveu: [/FONT][FONT=verdana]Szczeniaki które wyszły z tej hodowli rozjechały się po całym świecie[/FONT][FONT=verdana], psy mają świetne pochodzenie i są tytułowane :loveu: naprawdę Perełki :loveu::loveu:

Dziś Ćwiczyły
[/FONT]
[FONT=verdana]SHILLA z Padoku[/FONT] (która chciała nas później zjeść jak już była za ogrodzeniem :mad:)
[FONT=verdana]Internationale Champion
Champion Polski
Kandydat na Championa Litwy (5x CACLt)
V-ce Lithuanian Winner 2007
Młodziezowy Zwycięzca Klubu Pilski 2005
Zwycięzca Klubu Polski 2006, BOB i BIS
7x CWC, 6x BOB
2x CACIB, res-CACIB

[/FONT][FONT=verdana]

i taki dzieciak
[/FONT]
[FONT=verdana]FAUST FERNENDALE Perła Brzeszcz

[/FONT][FONT=verdana]

:loveu::loveu::loveu::loveu: cuda natury nie psy :loveu::loveu::loveu::loveu:
[/FONT]

Posted

[quote name='ariss']mi się marzy Norwegia!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

jaki obiektyw? ja już od jakiegoś czasu odkładam na taki jeden i co już mam całą sumkę to wydaje na coś innego:roll:

nie byłam, ale mnie tak też nie ciągnie :p

jakiś tele, chciałabym 70- 300 ale zobaczymy jak to będzie i czy w ogóle uda mi się finanse zebrać

Reszta ekipy Perły Brzeszcz :cool3:

ERIA PRO Marica Diona
Best Puppy x3 - Junior Winner x 3, BIS Junior - Młodzieżowy Champion Polski / Junior Champion of Poland - Młodzieżowy Zwycięzca Klubu Dobermana 2003 / Junior Siegerin des Dobermann Club in Polen 2003 - Best Puppie Dobermann Club Show MSDK Slovakia - Champion Rosji / Champion of Russia - multi CAC/CWC/BOS/BOB; - started Champion of Poland - Prepared for IPOI examm - HDA; EDA; PT/ BH

Daisy Sweet Perła Brzeszcz
Juniorchampoion CZ ; Champion CZ ; Club winner MSDK 2007 & BOB ; multi CAC, CWC, CACIB, 3 x res.CACIB &; The third most successful young black female of MSDK 2006 ; exp. Interchampion, Champion SR - PL ; CZ ZTP V 1A, D ZTP V 1A; ZZO, ZOP, BH, ZVV 1, IPO-V, IPO 1, FPr. 2 ; RTG DKK neg., HD-A, 15 min. EKG + SONO neg.

Doty Lama Va Perła Brzeszcz
V3 International Show Krakow 2006 - Exc1. CWC Junior Winner Bielsko-Biała 2006 - Ex.V1 CAC Dobermann Club Show Frydlant Czechy. - started Champion of Czech. - Exc.V1 CAC Olomouc 2007 - Res.CAC.Klubowa Wystawa Dobermanow Kromeritz 2007 Czechy. - Best Breeder s Group Kromeritz 2007 - Exc.1,CWC Ustroń 2007 - Exc.1,CWC Nowy Targ 2007 - Started Polish Champion - PT 1 - HD-A

Envira Punta Perła Brzeszcz
Osiągnięcia: - Very Promising Best Puppy International Show Katowice 2007 - Very Promising Best Puppy International Show Opole 2007 - Very Promising Best Puppy II Krajowa Wystawa Dober . Bedzin 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner Bytom 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner Racibórz 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner Ustroń 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner, Best Junior Nowy Targ 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner, Best Junior Będzin 2007 - 4Ex . Kamenny Mlyn 2007 - 2Ex . Radom 2007 - 1Ex . Zw.Mł Junior Winner,Best Junior Kielce CACIB 2007 -1Ex . CWC Rzeszów 2008 Tytuły: 3x 1Ex Najlepszy junior w rasie 6x 1Ex Zwycięzca młodzieży Młodzieżowy Champion Polski 1x CWC Praca: PT1 ocena doskonała V3 192/200 IPO-V ocena bardzo dobra 1EX 285/300 HD-A(Germany)

Eddy Red Perła Brzeszcz -
Very Promising International Show Katowice 2007 - Very Promising International Show Opole 2007 - V1 IIKrajowa Wystawa Dobermanów Będzin 2007