Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rinuś napisał(a):
Podobno jaka Pani taki pies :P :P

ano :evil_lol: podobno podobno :eviltong:

ja tylko nieokazale wyglądam po przebudzeniu :cool3: ona okazale wygląda tylko po czesaniu :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']ano :evil_lol: podobno podobno :eviltong:

ja tylko nieokazale wyglądam po przebudzeniu :cool3: ona okazale wygląda tylko po czesaniu :diabloti:
nie ma to jak skromność:diabloti:

Posted

C&B napisał(a):
Witamy się u pięknej Moli :loveu: no i u 'zazmierzchowanej' i 'zaintruzowanej' pańci ;)

kurde intruza jeszcze nie czytałam :evil_lol: fajne to?:cool3:

Posted

Witamy się u pięknej Moli :loveu: no i u 'zazmierzchowanej' i 'zaintruzowanej' pańci ;-)
witamy witamy zmierzchową koleżankę :evil_lol:

nie ma to jak skromność:diabloti:
no ba :diabloti: jam zawsze skromna jest :eviltong:

kurde intruza jeszcze nie czytałam :evil_lol: fajne to?:cool3:
REWELACJA :loveu::loveu:
czytaj, nawet się nie zastanawiaj. Śmiem nawet stwierdzić że lepsze niż Zmierzch :oops:

Lepsze niż Zmierzch:diabloti: Pełna oryginalność, jest pewne, że nie czytałaś jeszcze czegoś takiego.
dokładnie tak ;)

O widzę że tu dogo ewoluowało trochę, stara wersja lepsza była, no ale cóż :razz:
Wróciłam z wykładów właśnie :roll: miałam 3, dwa się prześmiałam całe a na jednym spałam, bosko :evil_lol: szkoda czasu ino na to bo i tak się niczego nie nauczę (takie ot moje stwierdzenie w drugim dniu chodzenia na studia :eviltong:)

A żeby było śmiesznie wylądowałam na innym kierunku niż się zapisywałam, bo chciałam iśc na "pamięc o zagładzie i prawa człowieka" ale chętnych było mało i nie otworzyli kierunku, przenieśli mnie na "politykę międzynarodową i europejską", mnie :-o na politykę?! :crazyeye::mad: no ale chodzę :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Cholera jasna :angryy:
Od 7 rano coś mi miauczało za oknem, no to około 7;30 zabrałam się i poszłam sprawdzić co to, okazało się że to kotek, maleństwo, ma parę tygodni, pewnie ok 3,4 :roll: to dziki kot, matka prawdopodobnie poszła coś skombinować od zjedzenia a on wyszedł z kryjówki i nie może wrócić, w każdym bądź razie miauczy i to okropnie od 3h :-( pada deszcz i jest tylko 5st., próbowałam go złapać ale mały ma wojowniczy charakter i ucieka, przed blokiem jest dużo krzaków i chowa się w nich, raz już go prawie złapałam ale drań mały z zębami i syczeniem mi do ręki się rzucił, a ja głupia się wystraszyłam i cofałam rękę :angryy: jak ja mam go do cholery złapać? przecież go nie zostawię bo nie przeżyje, już cały się trzęsie i jest przemoczony :-(

edit;
udało się :multi::multi:
Złapałam go w rękawiczkach (o przekupstwie na mleko mowy nie było bo jest w szoku, bardzo przerażonym), polowałam na niego z sąsiadką i się udało :multi: On podobno od wczoraj wieczór mruczał :-( więc to była ostatnia chwila, kilku następnych godzin by nie przeżył, ale jest już dobrze, biedactwo się całe trzęsie bo jest wyziębnięte, ale dostał kiełbachę i wcina teraz :loveu: jest cudowny, czarny cały, na razie jest u sąsiadki bo mój pies by go pożarł :mad: to dziki kot więc nie daje się pogłaskać tylko syczy, więc póki co siedzi w klatce po moim króliku ;-) Sąsiadka zgodziła się go zatrzymać dziś :loveu: (nawet ją kusi żeby na stałe, ale mąż jej się nie zgadza :eviltong:) a jutro pojedzie do nowego domu :multi:
Akcja ratunkowa zakończona sukcesem :multi::multi:

Jestem cała przemoczona i ubłocona, wytarzałam się między krzakami :eviltong: ale warto było, bo maluch bezpieczny jest :loveu:

Posted

Gratulujemy udanej akcji,
kiciusiowej :lol::loveu:.
Terierek sie ucieszy jak mu do domku weźmiesz kotka, z czasem napewno by się przyzwyczaiła :loveu:, ale może znajdziesz mu równie dbry dom :p

Posted

Kicia właśnie mnie odwiedziła :evil_lol: Okazało się że straszny pieszczoch z niej, w ogóle nie zachowuje się tak jak przedtem, nie syczy i nie drapie. Teraz jak ją drapałam pod brodą to odpływała :loveu: przymyka oczy i mruczy :loveu:
poszukiwania domu trwają.
U mnie nie może zostać bo Moli ma silny instynkt (w końcu pół terriera w niej jest) :mad: nie ryzykowałabym życiem kota :roll: a nawet jeśli by go nie zagryzła to męczyliby się oboje bo by się nie akceptowali (Moli na pewno nie akceptowałaby kota w domu) , ale na pewno znajdzie się jej (bo to chyba kotka) domek :loveu:

diabełek :diabloti:
(zdjęcie na szybko robione więc ciemne :razz:)

Posted

Świetny ten kotek :loveu: Powiem Ci tak. Koda też jest terierem, ale naszego kota lubi, za to kot nie lubi jej :diabloti: ale w każdym razie do wszystkiego da siępsa przyzwyczaić :cool3:

Posted

Witamy po raz pierwszy ;)

Ja na szczęście zawsze miałam tak dobrze, że mój pierwszy pies (i nadal aktualny :evil_lol:) akceptował wszelkie stworzenia i zgadzał się na dosłownie wszystko, co w naszym domu zawitało :lol: Czy to nie pies, chomik, papuga, kot - obojętnie. Nie powiem, że był z tego faktu jakoś bardzo zadowolony. Raczej... obojętnie nastawiony :lol: Ale fakt faktem, że mogłam wszystkie przybłędy do domu przyciągnąć (bo nawet jeżeli na dworze zdarzało mu się na samców reagować agresywnie, tak w domu był bardzo gościnny :p).
Nie wiem jak z Birmą, bo ona to może nie z agresją, ale z olbrzymią chęcią pogoni reaguje na inne małe zwierzęta. Więc już sobie wyobrażam co by się stało gdybym zaprosiła do domu kota w obecności mojego Czarnucha :cool3: Hehe, jedna wielka demolka.

Czy kotek ma już na pewniaka domek? :loveu:
Przepiękny jest, taki czysto czarniutki :)

Pozdrawiam.

Posted

Świetny ten kotek :loveu: Powiem Ci tak. Koda też jest terierem, ale naszego kota lubi, za to kot nie lubi jej :diabloti: ale w każdym razie do wszystkiego da siępsa przyzwyczaić :cool3:

może i się da przyzwyczaić ale bałabym się zatrzymać małego, wiedząc że Moli już zabiła kurczaka :angryy: za drugim razem prawie udusiła kurę ale zdążyłam wkroczyć na czas i a polecenie "puść" zostawiła ptaka, dlatego bym się bała zostawić ich samych, a przecież nie poszłabym do szkoły czy pracy z kotem pod pachą :evil_lol:

Agathee ja miałam poprzednio spaniela, niby myśliwiec a mieszkał z królikiem, który zresztą był bardziej agresywny niż pies (jeśli chodzi o stosunki miedzy nimi) :evil_lol: Moli to inna bajka, ma instynkcik, więc wszystko co lata, pływa czy ucieka przed nią, stanowi ofiarę :shake::mad: fakt że jest odwoływalna i reaguje na polecenia, ale wiem że spuszczona na 5 min, zjadłaby kotka :angryy: Po co więc ich stresowac...

Czy kotek ma już na pewniaka domek? :loveu:
Przepiękny jest, taki czysto czarniutki :smile:

a co? chętna jesteś na kociaka? :diabloti:
Mały pojechał dziś do nowego domu, mieszka z gromadką kotów i psów, z ludzmi którzy mają gospodarstwo domowe, więc myślę że będzie szczęsliwa :loveu:
No i cała taka czarna to ona (on?) nie była ;) miała białe plemiki, krawatkę ale malutką i gdzieś tam jeszcze było białe,a le nie pamiętam gdzie :eviltong:

Najnowszy (stary już, ale dopiero teraz mam zdjęcia :diabloti:) dobytek
Red Dingo

wiewiór :diabloti:

Posted

Chętna? Niee, mi koty na dłuższy dystans zbytnio na nerwy działają :lol:

Zdjęcia i komplecik super. Widzę, że trymujesz Moli ;) Super wygląda.
Oj widzę, że będę tutaj częściej wpadać :D

Posted

hehe :evil_lol: ja długo, długo się do kotów nie mogłam przekonać, aż tu nagle ciach i się zakochałam w nich :loveu: niestety warunki mi nie pozwalają na trzymanie własnego (po pierwsze Moli, po drugie rodzicie)

Nie jest trymowana, jest golona maszynką ;) ma za miękki włos na trymowanie, po za tym nie chciałoby mi się :diabloti: bo sama to robię :eviltong:

zapraszamy ;)

Posted

Molli ma teraz fryzurę baaardzo podobną do mojego białasa, tzn. Axel już odrósł trochę, ale był praktycznie tak samo ostrzyżony :eviltong:

ślicznie jej w pomarańczowym :loveu::loveu:

Posted

smallpati napisał(a):
Nie jest trymowana, jest golona maszynką ;) ma za miękki włos na trymowanie, po za tym nie chciałoby mi się :diabloti: bo sama to robię :eviltong:

Aaa to wybacz, nie znam się :lol:

Posted

Molli ma teraz fryzurę baaardzo podobną do mojego białasa, tzn. Axel już odrósł trochę, ale był praktycznie tak samo ostrzyżony :eviltong:

ślicznie jej w pomarańczowym :loveu::loveu:

w sumie to nie wzorowałam się na żadnej konkretnej fryzurze, zabrałam maszynkę i pojechałam po grzbiecie, wyszło co wyszło :eviltong: koślawo (bo nie chciało mi się :diabloti:) ale dobre jest :evil_lol: i tak zaraz odrośnie

też mi się podoba :loveu:

Aaa to wybacz, nie znam się :lol:

po zdjęciu trudno określić jaką sierść ma pies, nie dotykając jej ;)
aczkolwiek mix yorka i shih-tzu szorstkowłosy nie mógłby raczej wyjśc, chociaż genetyka czasem płata figle :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
po zdjęciu trudno określić jaką sierść ma pies, nie dotykając jej ;)
aczkolwiek mix yorka i shih-tzu szorstkowłosy nie mógłby raczej wyjśc, chociaż genetyka czasem płata figle :evil_lol:

Nie no jak teraz się przyjrzałam to rzeczywiście wygląda na gładką ;)

Posted

czesc :multi::multi:

kocizek pieknościowy :loveu: mam nadzieje ze szybko znajdzie domek :) to dobrze ze juz nie syczy i nie drapie. Jednak kazdy kot sie przyzywczaja inaczej do ludzkiej reki. Moj mimo ze przeciez mialam go od pierwszych dni kiedy jeszcze pepowina wisiała jej u brzucha-i czesto byla brana na ręce i galskana to teraz nie bardzo lubi pieszczoty "na siłę", -lubi tylko wtedy kiedy sama chce. jak cos sie nie spodoba, nagle potrafi wbic pazury i ugryz lekko, uciekajac :P

a Molaczek piekny-tu http://img210.imageshack.us/img210/9889/dsc0030h.jpg wyglada jak skrzyzowanie z mopsem :D i obróżka jej pasuje-taka oczo...na :loveu::p

• 3 weeks later...
Posted

Kociak znalazł dom :multi:

Cheritka miło mi to słyszeć, aczkolwiek uważam że lepiej żebyś z moich "fryzur" nie korzystała bo są mało profesjonalne :oops:

nudne, długie wieczory :shake:
efekt jednego z nich