Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tutaj pierwszy raz, przyszłam sie przywitac.
Jaki cudowny piesek :loveu:
na pewno bede czesciej wpadac!!
co to za rasa? jejciu..jest na prawde prze uroczaa:P

Posted

Oczywiście, weekend bez denerwowania jest czymś nieosiągalnym :angryy: Wizyta u rodziny, jak zawsze, pierwsze co to biegnę do ich psiaka :loveu: jak go zobaczyłam to myślałam że powybijam wszystkich :shake: biedak nie dość że wody nie miał a dzień upalny, to miał zamiast obroży, splecione sznurówki i tak mocno ściśnięte, że obdarły go, skórę miał gołą w tym miejscu bo to za ciasne było :angryy::angryy: biedak jeszcze trochę i by się udusił, bo mu się to wżynało, zabrałam wiec obroże Moli i zmieniłam mu, Kajtkowi az się lepiej zrobiło, jak miał luz na szyi :shake: Już nie wspomnę o tym że on siedzi całymi dniami w boksie 1,5m na 1,5, m :angryy: a wypuszczany jest to chyba tylko jak ja przyjadę i to zrobię, dziś oczywiście też tak było, zabrałam 25m linkę Moli i przypięłam jego, bo energia go rozpiera (nic dziwnego skoro nigdy nie biega) i się nie słucha, więc go przywiązałam, także pobiegał, siadłam na trwie to przyszedł i się wtulił we mnie, nie chciał zejśc z kolan :-( on chyba nigdy nie czuł bliskości z nikim, tylko ja go głaskam i zabieram na spacery, tylko do mnie podchodzi i tylko mnie liże, nic więc dziwnego :roll:

Tak biedak wygląda na codzień w kojcu, to smutne spojrzenie :-(

i z dzisiaj zdjęcia, szczęśliwy na spacerku :loveu:

Posted

Russellka napisał(a):
Trochę jak Corgi :loveu: A nagorsze, że rodzina i nie wypada wyjeżdżać z wykładem o tym, że ich pies jest trzymany w koszmarnych warunkach :shake:

dokładnie, a żeby było śmiesznie to ile razy tam przyjadę to tyle razy słyszę głupie pytanie "ile się płaci za oddanie psa do schroniska" :angryy::angryy::angryy: kretynizm wrodzony czy co? !!!

Posted

Shappy napisał(a):
ehh, jak Russelka napisała, najgorsze jest to że nie wypada opieprzyć rodziny ze nie umieja psem sie zajać...
śliczny czarnulek.

ee tam nie wypada - wszystko zależy od stosunków panujących w rodzinie.

strasznie smutna mina w boksie:-(

Posted

ehh, jak Russelka napisała, najgorsze jest to że nie wypada opieprzyć rodziny ze nie umieja psem sie zajać...
śliczny czarnulek.

hmm czy ja wiem czy nie wypada :diabloti: ja ich opierniczam na każdym kroku, najgorsze jest to że nic do nich nie trafia :angryy::angryy:

http://digart.img.digart.pl/data/img...00/2850365.jpg
jakie spojrzenie:shake: :shake:

na spacerku, taka usmiechnieta mordka:loveu: :loveu:

a rodzina gdzies daleko od Ciebie mieszka? czesto Ci sie udaje go wypuszczac zeby troszke poczul wolnosc?

takie smutne ma oczka, za każdym razem jak patrzę na niego, ale jak podchodzę do klatki to od razu robi się radosny i błaga żeby go wyciągnąć :-(

to jakieś 30 min drogi samochodem, za często tam nie jetem, bo raz na tydzień czy dwa, ale wtedy staram się go wybiegać, częściej niestety nie dam rady tam jeździć bo pracuje :roll:

ee tam nie wypada - wszystko zależy od stosunków panujących w rodzinie.

on generalnie jest u rodziny której hmm nie zbyt trawię, także nie oszczędzam im stosownych komentarzy, tylko tak jak pisałam wyżej, nic nie trafia :angryy:

• 1 month later...
Posted

Hej ;) Jesteśmy po raz drugi i będziemy systematycznie odwiedzać :razz:
biedny ten psiak, podobny do mojego Majka. rozumiem, też mam (dalszą) rodzinę, której dwa psy są na łańcuchu :angryy: :shake:

• 3 weeks later...