Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smallpati napisał(a):

Tinka:) z tym że ja nie chce białego psa :evil_lol: więc wybielacza nie kupię. A tak w ogóle to odwidziały mi się białe i jasne psy, w życiu już bym nie chciała, jak widzę jak Moli ciągle chodzi uciorana to mam dość :razz:

kochana, taki szampon usuwa zażółcenia i zabrudzenia z jasnej i białej sierści, a nie wybiela do białego : P ja nakładam na całego Grama taki szampon i jest dalej biały gdzie ma być biały i czarny gdzie czarny :diabloti: poza tym krótkowłosy pies, jak mój- wystarczy żeby wyschnął i już jest czysty(względnie) ;)

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tinka:) napisał(a):
kochana, taki szampon usuwa zażółcenia i zabrudzenia z jasnej i białej sierści, a nie wybiela do białego : P ja nakładam na całego Grama taki szampon i jest dalej biały gdzie ma być biały i czarny gdzie czarny :diabloti: poza tym krótkowłosy pies, jak mój- wystarczy żeby wyschnął i już jest czysty(względnie) ;)

wiem do czego sa te szampony, ale one są dla białych ras, jakbym chciała dla Moli szampon pod kolor sierści to brałabym z moreli, bo nie chcę jej za bardzo rozjaśnić, a te szampony do białego dają jednak taki efekt ;)
No tak krótki włos to ułatwienie, ale ja jednak lubię kudłacze :loveu: ale biada tym którzy mają maltany czy inne rasy białe i kudłate :evil_lol: swoją drogą niskopodłogowośc to też wada w brzydką pogodę :eviltong:

Moli potrafi wskakiwać na polecenie na plecy :crazyeye: a nigdy jej tego nie uczyłam, ona ma chyba szeroko rozwinięte pojęcie słowa "hop" :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
wiem do czego sa te szampony, ale one są dla białych ras, jakbym chciała dla Moli szampon pod kolor sierści to brałabym z moreli, bo nie chcę jej za bardzo rozjaśnić, a te szampony do białego dają jednak taki efekt ;)
No tak krótki włos to ułatwienie, ale ja jednak lubię kudłacze :loveu: ale biada tym którzy mają maltany czy inne rasy białe i kudłate :evil_lol: swoją drogą niskopodłogowośc to też wada w brzydką pogodę :eviltong:

Moli potrafi wskakiwać na polecenie na plecy :crazyeye: a nigdy jej tego nie uczyłam, ona ma chyba szeroko rozwinięte pojęcie słowa "hop" :evil_lol:

a widziałaś szampon do moreli? :diabloti:

oj tak, jak ja czasem widzę na przejściu panią z dwoma pekińczykami... :mdleje:

nie bój się, moli nie jest aż tak bardzo inteligientna :diabloti: gram też skacze na wszystko przy ''hop'' : P

Posted

a widziałaś szampon do moreli? :diabloti:

do moreli nie :eviltong: ale do maści morelowej i owszem :evil_lol:

oj tak, jak ja czasem widzę na przejściu panią z dwoma pekińczykami... :mdleje:

białe? :cool3::evil_lol:

nie bój się, moli nie jest aż tak bardzo inteligientna :diabloti: gram też skacze na wszystko przy ''hop'' : P

nie o to chodzi że ona wszędzie wskakuje, ona nie skacze na niestabilne rzeczy, tym bardziej ruszające się :evil_lol: w ogóle to jak ona śmie mi po plecach skakać :mad::evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
do moreli nie :eviltong: ale do maści morelowej i owszem :evil_lol:

białe? :cool3::evil_lol:

nie o to chodzi że ona wszędzie wskakuje, ona nie skacze na niestabilne rzeczy, tym bardziej ruszające się :evil_lol: w ogóle to jak ona śmie mi po plecach skakać :mad::evil_lol:

:diabloti:

rude :diabloti:

mi też nie śmiał :diabloti: ale na wszystko inne wskakuje, nawet jak z czegoś spadnie to się nie boi ;)

Posted

Tinka:) napisał(a):

Jesteś okrutna... :diabloti:

Posted

mi też nie śmiał :diabloti: ale na wszystko inne wskakuje, nawet jak z czegoś spadnie to się nie boi ;-)

Moli się boi nagłego huku czy spadnięcia, ale ona ogólnie jest lękliwa, ale przez to mam lepszy kontakt z nią i jest odwoływana, HA! :diabloti:

Jesteś okrutna... :diabloti:

przywykłam do niej :evil_lol:

Posted

dziękujemy za życzenia i ładną kartkę :loveu:

Nauczyłam właśnie Moli ukłonu, ciężko było bo Moli nie wie że tyłkiem można ruszać nawet, muszę jej uświadomić bardziej że posiada ruchliwy tyłek :evil_lol:
Ale o dziwo kazałam jej wejść na pudełko po butach (nie duże) i obracać się i robiła to bez problemu nie spadając z pudełka, ona jest długa i tyłu dlatego nie bardzo kontroluje a to jej wyszło.

Posted

infers1995 napisał(a):
Ja Leny nie moge nauczyć obrotu, jedynie na gest reaguje a na komendę głosową,nic:cool1:

bo gest jest wyraźniejszy.Moli też woli na gesty reagować, ale w każdej komendzie np. ręka pionowo do góry to siad, ręka w dół, leżeć, ręka pozioma do góry to proś itd. ;) Ja nie widzę w tym nic złego, na głos też reaguje ale bardziej na ruchy rękami.
Aaa zapominałam że moja dziewczynka potrafi jeszcze "hop" przez noge i "dół", przechodzi pod nogą ;) a komendę "dotknij" ma opanowaną do perfekcji, dotyka nosem albo łapą jak się jej powie, nawet jak coś wysoko jest to doskakuje żeby dotknąć :loveu: za to koza nie potrafi się nauczyć skakać przez ręce, jak mam zrobione tak jakby koło, zatrzymuje się przed rękami bo mysli że ją trzymam i nie chce skakac :roll: ale jeszcze ją pomęcze :diabloti:

Posted

smallpati napisał(a):
wiem, dlatego też ją obcinam ;)
jak miała długie włosy to miała pół roku a wyglądała na kilka lat, znacznie lepiej wygląda jak jest ścięta

Tak, wygląda świetnie. Na takiego młodego, energicznego psiaka.
___
Pozdrawiam i zapraszam do galerii! :loveu:

Posted

"Gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie na niebie,
zasiądziemy do wigilijnego stołu,by spożyć świąteczne potrawy,
porozmawiać o troskach i radościach, o tym co było i co nas czeka...

...moc wigilijnych prezentów rozpromienia nasze twarze, choinka mieni się tysiącami barw...

Niech ten czas stanie się jedynym w swoim rodzaju, niech stanie się czasem pozwalającym ujrzeć szczęście w oczach bliskich nam osób..."

Posted

[quote name='NUTELLASTELLA']Tak, wygląda świetnie. Na takiego młodego, energicznego psiaka.
___
Pozdrawiam i zapraszam do galerii! :loveu:

odwiedzimy jak znajdze troszkę czasu :) bo przed świętami zamieszanie.
tylko link do galerii poproszę

Dziękujemy za życzenia i również życzymy wesołych świąt ;)

nie objedzcie się za bardzo :evil_lol: