Unbelievable Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 smallpati napisał(a): Tinka:) z tym że ja nie chce białego psa :evil_lol: więc wybielacza nie kupię. A tak w ogóle to odwidziały mi się białe i jasne psy, w życiu już bym nie chciała, jak widzę jak Moli ciągle chodzi uciorana to mam dość :razz: kochana, taki szampon usuwa zażółcenia i zabrudzenia z jasnej i białej sierści, a nie wybiela do białego : P ja nakładam na całego Grama taki szampon i jest dalej biały gdzie ma być biały i czarny gdzie czarny :diabloti: poza tym krótkowłosy pies, jak mój- wystarczy żeby wyschnął i już jest czysty(względnie) ;) Quote
Kasia&Rika Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 http://images41.fotosik.pl/42/4d9ad1b24e18d3dc.jpg wspaniałe:loveu: Quote
NightQueen Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Tinka:) napisał(a):kochana, taki szampon usuwa zażółcenia i zabrudzenia z jasnej i białej sierści, a nie wybiela do białego : P ja nakładam na całego Grama taki szampon i jest dalej biały gdzie ma być biały i czarny gdzie czarny :diabloti: poza tym krótkowłosy pies, jak mój- wystarczy żeby wyschnął i już jest czysty(względnie) ;) wiem do czego sa te szampony, ale one są dla białych ras, jakbym chciała dla Moli szampon pod kolor sierści to brałabym z moreli, bo nie chcę jej za bardzo rozjaśnić, a te szampony do białego dają jednak taki efekt ;) No tak krótki włos to ułatwienie, ale ja jednak lubię kudłacze :loveu: ale biada tym którzy mają maltany czy inne rasy białe i kudłate :evil_lol: swoją drogą niskopodłogowośc to też wada w brzydką pogodę :eviltong: Moli potrafi wskakiwać na polecenie na plecy :crazyeye: a nigdy jej tego nie uczyłam, ona ma chyba szeroko rozwinięte pojęcie słowa "hop" :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 smallpati napisał(a):wiem do czego sa te szampony, ale one są dla białych ras, jakbym chciała dla Moli szampon pod kolor sierści to brałabym z moreli, bo nie chcę jej za bardzo rozjaśnić, a te szampony do białego dają jednak taki efekt ;) No tak krótki włos to ułatwienie, ale ja jednak lubię kudłacze :loveu: ale biada tym którzy mają maltany czy inne rasy białe i kudłate :evil_lol: swoją drogą niskopodłogowośc to też wada w brzydką pogodę :eviltong: Moli potrafi wskakiwać na polecenie na plecy :crazyeye: a nigdy jej tego nie uczyłam, ona ma chyba szeroko rozwinięte pojęcie słowa "hop" :evil_lol: a widziałaś szampon do moreli? :diabloti: oj tak, jak ja czasem widzę na przejściu panią z dwoma pekińczykami... :mdleje: nie bój się, moli nie jest aż tak bardzo inteligientna :diabloti: gram też skacze na wszystko przy ''hop'' : P Quote
NightQueen Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 a widziałaś szampon do moreli? :diabloti: do moreli nie :eviltong: ale do maści morelowej i owszem :evil_lol: oj tak, jak ja czasem widzę na przejściu panią z dwoma pekińczykami... :mdleje: białe? :cool3::evil_lol: nie bój się, moli nie jest aż tak bardzo inteligientna :diabloti: gram też skacze na wszystko przy ''hop'' : P nie o to chodzi że ona wszędzie wskakuje, ona nie skacze na niestabilne rzeczy, tym bardziej ruszające się :evil_lol: w ogóle to jak ona śmie mi po plecach skakać :mad::evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 U ciebie to zawsze takie śliczne fotki :loveu: Quote
NightQueen Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 anitaaa i bartis napisał(a):U ciebie to zawsze takie śliczne fotki :loveu: ładne :crazyeye::crazyeye: to są gnioty, byle jakie, dałam żebyście nie gadali że nic nie daje :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 smallpati napisał(a):do moreli nie :eviltong: ale do maści morelowej i owszem :evil_lol: białe? :cool3::evil_lol: nie o to chodzi że ona wszędzie wskakuje, ona nie skacze na niestabilne rzeczy, tym bardziej ruszające się :evil_lol: w ogóle to jak ona śmie mi po plecach skakać :mad::evil_lol: :diabloti: rude :diabloti: mi też nie śmiał :diabloti: ale na wszystko inne wskakuje, nawet jak z czegoś spadnie to się nie boi ;) Quote
BBeta Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Tinka:) napisał(a):nie bój się, moli nie jest aż tak bardzo inteligientna :diabloti: gram też skacze na wszystko przy ''hop'' : P Jesteś okrutna... :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 BBeta napisał(a):Jesteś okrutna... :diabloti: nie da się ukryć :evil_lol::diabloti: Quote
NightQueen Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 mi też nie śmiał :diabloti: ale na wszystko inne wskakuje, nawet jak z czegoś spadnie to się nie boi ;-) Moli się boi nagłego huku czy spadnięcia, ale ona ogólnie jest lękliwa, ale przez to mam lepszy kontakt z nią i jest odwoływana, HA! :diabloti: Jesteś okrutna... :diabloti: przywykłam do niej :evil_lol: Quote
Cheritka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, tego życzę w Nowym Roku. http://images33.fotosik.pl/427/93a2be162636f656med.jpg Quote
NightQueen Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 dziękujemy za życzenia i ładną kartkę :loveu: Nauczyłam właśnie Moli ukłonu, ciężko było bo Moli nie wie że tyłkiem można ruszać nawet, muszę jej uświadomić bardziej że posiada ruchliwy tyłek :evil_lol: Ale o dziwo kazałam jej wejść na pudełko po butach (nie duże) i obracać się i robiła to bez problemu nie spadając z pudełka, ona jest długa i tyłu dlatego nie bardzo kontroluje a to jej wyszło. Quote
infers Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja Leny nie moge nauczyć obrotu, jedynie na gest reaguje a na komendę głosową,nic:cool1: Quote
NightQueen Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 infers1995 napisał(a):Ja Leny nie moge nauczyć obrotu, jedynie na gest reaguje a na komendę głosową,nic:cool1: bo gest jest wyraźniejszy.Moli też woli na gesty reagować, ale w każdej komendzie np. ręka pionowo do góry to siad, ręka w dół, leżeć, ręka pozioma do góry to proś itd. ;) Ja nie widzę w tym nic złego, na głos też reaguje ale bardziej na ruchy rękami. Aaa zapominałam że moja dziewczynka potrafi jeszcze "hop" przez noge i "dół", przechodzi pod nogą ;) a komendę "dotknij" ma opanowaną do perfekcji, dotyka nosem albo łapą jak się jej powie, nawet jak coś wysoko jest to doskakuje żeby dotknąć :loveu: za to koza nie potrafi się nauczyć skakać przez ręce, jak mam zrobione tak jakby koło, zatrzymuje się przed rękami bo mysli że ją trzymam i nie chce skakac :roll: ale jeszcze ją pomęcze :diabloti: Quote
Aga&Ganja Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 smallpati, muszę powiedzieć Ci, że twój pisak starzej wygląda w takich długich kłaczkach, a ją obciełaś-psiak wyglądał na żywego-młogego psa. ;) Quote
Aga&Ganja Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 smallpati napisał(a):wiem, dlatego też ją obcinam ;) jak miała długie włosy to miała pół roku a wyglądała na kilka lat, znacznie lepiej wygląda jak jest ścięta Tak, wygląda świetnie. Na takiego młodego, energicznego psiaka. ___ Pozdrawiam i zapraszam do galerii! :loveu: Quote
NightQueen Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='NUTELLASTELLA']smallpati, muszę powiedzieć Ci, że twój pisak starzej wygląda w takich długich kłaczkach, a ją obciełaś-psiak wyglądał na żywego-młogego psa. ;) wiem, dlatego też ją obcinam ;) jak miała długie włosy to miała pół roku a wyglądała na kilka lat, znacznie lepiej wygląda jak jest ścięta Quote
betty_labrador Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 "Gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie na niebie, zasiądziemy do wigilijnego stołu,by spożyć świąteczne potrawy, porozmawiać o troskach i radościach, o tym co było i co nas czeka... ...moc wigilijnych prezentów rozpromienia nasze twarze, choinka mieni się tysiącami barw... Niech ten czas stanie się jedynym w swoim rodzaju, niech stanie się czasem pozwalającym ujrzeć szczęście w oczach bliskich nam osób..." Quote
NightQueen Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='NUTELLASTELLA']Tak, wygląda świetnie. Na takiego młodego, energicznego psiaka. ___ Pozdrawiam i zapraszam do galerii! :loveu: odwiedzimy jak znajdze troszkę czasu :) bo przed świętami zamieszanie. tylko link do galerii poproszę Dziękujemy za życzenia i również życzymy wesołych świąt ;) nie objedzcie się za bardzo :evil_lol: Quote
infers Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Ciekawe co Pati pod choinke dostanie:hmmmm::diabloti: Quote
NightQueen Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 infers1995 napisał(a):Ciekawe co Pati pod choinke dostanie:hmmmm::diabloti: no właśnie, ciekawe co? :cool3: dziękuje za życzenia ;) Quote
Recommended Posts