Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

strasznie podoba mi sie ta fioletowa ale cena mnie przeraza gdyby była bez id:roll: ale nie ma wiec trudno:roll:
moli slicznie w niej wyglada i jeszcze ten sweterek:loveu:

Posted

Ale przystojna panienka :loveu:

;)

Fiolet modny w tym sezonie...:evilbat::diabloti::evil_lol:

no ba :evil_lol:

http://images45.fotosik.pl/19/94e895de2f38e7e2med.jpg śliczna z niej sunia :loveu: a ubranko śliczne i jak dopasowane do obróżki
będziemy wpadać częściej ;)

zapraszamy

strasznie podoba mi sie ta fioletowa ale cena mnie przeraza gdyby była bez id:roll: ale nie ma wiec trudno:roll:
moli slicznie w niej wyglada i jeszcze ten sweterek:loveu:

noo cena trochę straszy, ale obroża warta ceny :loveu:

czesc dziewczyny :loveu:

ellloo

na przypomnienie, Moli znudzona życiem :evil_lol:

Posted

KL AUSCHWITZ - BIRKENAU były obóz zagłady w Oświęcimiu

"Kto nie pamięta historii, skazany jest na jej ponowne przeżycie"

pod ścianą śmierci

blok 3, trzymano w nim jeńców radzieckich

rampa w Birkenau, gdzie była prowadzona selekcja więźniów, dzielono ich na 2 grupy, na tych którzy nadają się do pracy i tych którzy skazani są na komorę gazową :-(

Posted

wiesz... jakbym miała trafić do takiego obozu, chyba wolałabym od razu do komory trafić niż pracować i później do komory... brr...
byłam w majdanku, tak są 3 budynki, w jednym okulary, szczotki do wlosów, grzebienie itp, w drugim buty, w trzecim włosy... masakryczny widok... no i górka usypana z prochów zabitych :shake:

Posted

W Aushwitz też są bloki gdzie zgromadzono szczotki, włosy, okulary, buty itd. straszny widok. Sama nie wiem co gorsze natychmiastowa śmierć w komorze czy męki w obozie, w Auschwitz zginęło 1,4 mln. ludzi. Przeżyli nieliczni, ale przeżyli i dalej żyją np. Bartosiewicz więc troszkę nadziei na przeżycie było, w końcu nadzieja umiera ostatnia :-( To coś strasznego, ja mieszkam 20 min. drogki od Auschwitz-Birkenau, byłam tak wiele razy ale za każdym razem to jest dla mnie coś niewyobrażalnego,sam fakt że chodzisz po ziemi gdzie zgineło tylu ludzi jest straszny.

W Oświęcimiu były protesty żeby zlikwidowac obóz, ale dla mnie to chorę. Co z tego że zniszczą budynki jak pamięc nadal będzie, powinniśmy, to koniecznośc wspominac tych nie winnych którzy tam zgineli bo "Kto nie pamięta historii, skazany jest na jej ponowne przeżycie"

Posted

BBeta napisał(a):
Przejeżdżałam dzisiaj przez Brzeszcze i chyba widziałam Ciebie i Moli, ok. 17:30 w pobliżu tego ronda z wagonikiem(?) :cool3:

eeeem :hmmmm: niech pomyśle
bardzo prawdopodobne bo ruszałam na spacer coś koło tej godziny :evil_lol:
a co miałam (o ile to ja) ubrane? pamiętasz :shiny:

Posted

smallpati napisał(a):
eeeem :hmmmm: niech pomyśle
bardzo prawdopodobne bo ruszałam na spacer coś koło tej godziny :evil_lol:
a co miałam (o ile to ja) ubrane? pamiętasz :shiny:

Nie wiem, nie widziałam z bliska. Poznałam tylko psa ;)