Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ej no wiesz co to ja sie mojego powinnam wstydzic jak był owłosiony moli pewnie nie jest tak bardzo jak kabi był kiedys:evil_lol:
pozmniejszaj i dawaj fotki:D

Posted

smallpati napisał(a):

oberwiesz, ja tu ciężko pracuje a ty mi takie rzeczy piszesz :mad::evil_lol:

au oberwalam od small :eviltong: juz sie boje..jak ch.. :P

ale wypocilas te spaniele :D faktycznie :P dawaj reszte wynudzen-tzn wypoceń i nie marudz :diabloti: pozniej se poogaldaj na rysunku co ja ostatnio pociłam :diabloti:

Moli jest brzydka? no dobra wierzymy Ci! :multi:

Posted

[quote name='smallpati']no coś ty, ciemno jest i musiałabym użyć lampy, a przecież nie będę błyskać mojemu słoneczkowi prosto w oczy :evil_lol:

mam tam jakieś zdjęcie, to jak mi się będzie chciało to dodam później ;)

moje duńskie wypociny ostatnie :)

Łaaa, small witamy znów wśród żywych. :multi:

A co to za rysunek śliczny? Ale masz talent!! Chciałabym, żeby kiedyś taki portrecik Cziki zawisnął u mnie na ścianie... :loveu:

Posted

Dobra mogę wam co nieco opowiedzieć :diabloti::evil_lol:

będzie chaotycznie ale postaram się wszystko streść ;)

Jak byłam w Danii, mój szef ufundował nam wycieczkę (nam czyli mi i 5 innym pracownikom) wycieczkę do parku rozrywki TIVOLI w Kopenhadze (strona parku KLIK). Pojechaliśmy tam, nie mogliśmy znaleźć głównego wejścia i szwendaliśmy się troszkę czasu dookoła parku, zadziwiało mnie że strasznie dużo ludzi chodziło tam z psiakami, w końcu wytężyłam mózg i przeczytałam na tablicy że w tym dniu jest Zjazd psów rasowych i duńskiego kenel klubu, pokaz agility itd. Oczywiście ten fakt mnie niezmiernie uradował :loveu: Znaleźliśmy w końcu wejście, chłopaki od razu pognali na karuzele, a ja wraz z aparatem pognałam za tłumami psów na główny plac w praku. Psów była masa, nie dało się nie dobic do jakiegoś :evil_lol: ten fakt mnie niezmiernie radował :multi: wieczoczorem podsumowałam że na pokazie było ponad 100 ras (chcecie to wam tu mogę epopeje napisac i wymienic wszystkie rasy które rozpoznałam i widziałam) , tych znanych i takie które nigdy nie widziałam, niesamowite, ale wracając, na początku był pokaz Duńskiego Kenell Klubu, pokazywane były niektóre rasy z każdej grupy. W między czasie hodowcy defidelowali ze swoimi podopiecznymi, wszystkie, powtarzam WSZYSTKIE szczekacze były tak przyjazne, każdy oferował buziaka za darmo, czy to ast, bullek czy york :loveu: właściciele również przemili, pozwalali pieścic się ze swoimi podopiecznymi i chętnie o nich rozmawiali :loveu: (jedno ale, gadali po anglielsku więc miałam czasami problem bo nie znam tłumaczenia wszystkich słów dostyczących hodowli ale dawałam radę), ja latałam ze swoją lustrzanką i wszyscy myśleli że jestem reporterem i się pytali czy robię zdjęcia do gazety :eviltong: Między psami nie było żadnych spięc, wszystkie cudownie wychowane :loveu: Później był pokaz agilty i własciciele którzy chcieli pochwalic się swoim pupilem pokazywali jego umiejętności na torze ;) Po prostu dla miłośnika psów to 7 niebo :multi: coś niesamowitego, zostałam wylizana i wyniuchana przez tyle psiaków hehe coś cudownego. Mam parę zdjęc ale niewiele, bo wolałam się niuniac niż robic zdjecia :evil_lol:

Posted

To ja z chartami na początek :loveu: (wyszłam strasznie ale to wina tych wszystkich wylizywaczy :evil_lol:)

i moja dziewczynka, przesympatyczna charcica :loveu::loveu: zakochałam się w salukich

Duński Kenel Klub

Posted

[quote name='betty_labrador']hihi sznupek poszedl w tany z chartem :loveu:

hehe, mam gdzieś lepszy zestaw 2 psów, później wstawię, a tym czasem afgan sobie przypomniał że jest arystokratą :evil_lol: i ściemnia że zadaje się tylko ze swoimi

Posted

hej:) piękne psiaki!!! Tylko tak mnie zastanawiają te dobermany... maja poobcinane uszka, prawda?? A ten zakaz kopiowania uszu ich sie nie tyczy?? Pytam z ciekawosci, bo w sumie nie znam sie tak na tym, ale wiem ze taki zakaz jest;/ pozdrawiam

Posted

Wiesz co, szczerze mówiąc tez mnie to zaskoczyło, nie mam pojęcia jak jest w Danii z kopiowaniem. W Pl w sumie jest zabronione ale znam hodowe gdzie dalej kopiują uszy i ogony, więc nie wiem jak to wygląda. :roll: