BBeta Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):Fakt, rok czasu ponad na dogo jestem i jeszcze nie przywykłam że jest niesprawiedliwe :shake: Biedna, pokrzywdzona small :glaszcze: :diabloti: Quote
joanika Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):Fakt, rok czasu ponad na dogo jestem i jeszcze nie przywykłam że jest niesprawiedliwe :shake: A ja głupia myślałam że na dogo to wszyscy jedna wielka, zgodna rodzinka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale jak to z rodziną bywa... najlepiej na zdjęciu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 joanika napisał(a):A ja głupia myślałam że na dogo to wszyscy jedna wielka, zgodna rodzinka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale jak to z rodziną bywa... najlepiej na zdjęciu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Noo nie wiem, ja bym nie chciała być na jednym zdjęciu z BBetą :evil_lol: bo ona taka chudzinka że ja przy niej wyglądałabym jak 120 kg żywej wagi :eviltong: Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 PositiveThought napisał(a):a ja przy Was jak krasnal :evil_lol: (półtora metra...) ja jak przerośnięty krasnal (157) z nadwagą i brakiem sztucznych rzęs :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):ja jak przerośnięty krasnal (157) z nadwagą i brakiem sztucznych rzęs :evil_lol: a ja mam prawie 170... :evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Tinka:) napisał(a):a ja mam prawie 170... :evil_lol: prawie... :diabloti: prawie robi wielką różnice :evil_lol: Quote
BBeta Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):ja jak przerośnięty krasnal (157) z nadwagą i brakiem sztucznych rzęs :evil_lol: I to jaką :shake: Za niedługo będzie Cie łatwiej przeskoczyć niż obejść :diabloti: Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 PositiveThought napisał(a):kompleksy :evil_lol: a mi rzęsy wypadają... kup sztuczne i przyklej :diabloti: ja już mam ale przez tipsy nie mogę przykleić :evil_lol: BBeta napisał(a):I to jaką :shake: Za niedługo będzie Cie łatwiej przeskoczyć niż obejść :diabloti: Moli i Tz już stwierdzili że lepiej przeskoczyć (w wersji Tz'a przeturlać się) niż obejść :diabloti::evil_lol: Błagam :cry: nie rób już zdjęć swojego ciała bo wpadam w kompleksy :niewiem: Quote
NightQueen Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Tinka:) napisał(a):168:p dokładnie- ja bym się wstydziła pokazywać :shake::diabloti: to tylko 2 cm więcej ode mnie :diabloti: (8cm to moje obcasy :evil_lol:) Ja już się nie pokazuje nikomu za dnia, wychodzę tylko w nocy żeby ludzi nie straszyć, pomyśleli by że z zoo uciekł hipcio :eviltong: Quote
Unbelievable Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):prawie... :diabloti: prawie robi wielką różnice :evil_lol: 168:p BBeta napisał(a):I to jaką :shake: Za niedługo będzie Cie łatwiej przeskoczyć niż obejść :diabloti: dokładnie- ja bym się wstydziła pokazywać :shake::diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a):to tylko 2 cm więcej ode mnie :diabloti: (8cm to moje obcasy :evil_lol:) Ja już się nie pokazuje nikomu za dnia, wychodzę tylko w nocy żeby ludzi nie straszyć, pomyśleli by że z zoo uciekł hipcio :eviltong: TWÓJ post przeskoczył! : O z obcasami się nie wypowiadam bo nie mam:cool1: pati hipopoootam :evil_lol::evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 small bys sie wstydzila pokazytwac w dzien nawet na dogo! to tak razi :diabloti: ja mam wrazenie ze tu cale stado hipciów wyłazi i konsumuje :evil_lol: :eviltong: a jak sie juz tak chwalicie ja mam 173,5 cm :P przy wadze- wole sie nie wypowiadac :diabloti: small a jakie majty nosisz? :diabloti: ja Ci juz powiedzialam :cool3: Quote
betty_labrador Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 smallpati napisał(a): Nie chodzi mi o to że Moli nie wygrała pierwszego miejsca, tylko o to że to niesprawiedliwe dla np. Vegi która miała tyle głosów co Moli. To miała być miss dogomanii a wybrano te psy które się podobają szpilce i żaba88 (jego to w ogóle nie kojarzę i pierwszy raz o nim słyszałam, skąd on się urwał?) To nie jest fair dla mnie i tyle. I tak mam nagrody jakie są przyznawane 1 miejscu :loveu: (dzięki Bet) ale to nie o to chodzi, ciekawe jak się teraz czują inni :roll: Jak się czuje emadziolek? Jej pies nie wygrał (a powinien bo tak wychodziło z głosów) tylko dlatego że szpilka nie przepada za astami? Aaa nie chce mi się o tym pisać nawet :shake: no tak w sumie racja, ze troche taka niesprawiedliwosc. Moze poprostu powinno byc wiecej Jurorów. I tak nigdy sie nie dogodzi kazdemu, kazdy bedzie niezadowolony, a tez nie wszystko jest z drugiej strony obiektywnie ocenianie... wiec tak troche wiadomo ze nie wszystko bedzie tak jak powinno byc :shake: ale co zrobic- wiesz na swiecie jest jeszcze wieksza niesprawiedliwosc- poza tym ta bezsilnosc wobec tego wszystkiego, wobec tego motłochu :shake: Quote
NightQueen Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Tinka:) napisał(a):TWÓJ post przeskoczył! : O z obcasami się nie wypowiadam bo nie mam:cool1: pati hipopoootam :evil_lol::evil_lol: nie masz :crazyeye: żartujesz :evil_lol: to moje ulubione buty sportowe :eviltong: betty_labrador napisał(a):small bys sie wstydzila pokazytwac w dzien nawet na dogo! to tak razi :diabloti: ja mam wrazenie ze tu cale stado hipciów wyłazi i konsumuje :evil_lol: :eviltong: a jak sie już tak chwalicie ja mam 173,5 cm :P przy wadze- wole sie nie wypowiadać :diabloti: small a jakie majty nosisz? :diabloti: ja Ci juz powiedzialam :cool3: przepraszam, zachowuje sie jak zwykły , pospolity hipcio, więcej nie będę :oops: już nigdy się nie pojawie na dogo :diabloti: majty nosze oczywiście że męskie :eviltong: w rozmiarze XXXL bo tylko do tych wchodzę :evil_lol: betty_labrador napisał(a):no tak w sumie racja, ze troche taka niesprawiedliwosc. Moze poprostu powinno byc wiecej Jurorów. I tak nigdy sie nie dogodzi kazdemu, kazdy bedzie niezadowolony, a tez nie wszystko jest z drugiej strony obiektywnie ocenianie... wiec tak troche wiadomo ze nie wszystko bedzie tak jak powinno byc :shake: ale co zrobic- wiesz na swiecie jest jeszcze wieksza niesprawiedliwosc- poza tym ta bezsilnosc wobec tego wszystkiego, wobec tego motłochu :shake: lepiej by było żeby pozostało na tym jak głosowali, żeby nie wybierali jurorzy tylko ludzie. No ale nie mój konkurs nie moja sprawa. Za rok się porządny i sprawiedliwszy zorganizuje :evil_lol: O 10:00 Moli ma sterylizacje :roll: Trzymajcie kciuki Quote
Unbelievable Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 smallpati napisał(a):nie masz :crazyeye: żartujesz :evil_lol: to moje ulubione buty sportowe :eviltong: O 10:00 Moli ma sterylizacje :roll: Trzymajcie kciuki sportowe, taaa :cool1: :evil_lol::evil_lol: czymamy czy kciuki w czechach.:diabloti: Quote
NightQueen Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Pojechałam do weterynarza. Porozmawiałam z tą panią, okazało się że nie potrzebnie się martwiłam. Ona i jej mąż (dziś będzie pomagał przy Moli) wykonują kilka zabiegów w tygodniu, tylko zawsze mówią właścicielowi tak na wszelki wypadek. Dopytałam się o wszystko, usypiana była dożylnie, cięcie będzie małe. Jak tak dyskutowałam z nimi to śmiali się że się znam na tym tak dobrze. oczywiście zachwycali się moją dziewczynką, ciągle albo pani wet albo jej mąż chodzili i ją głaskali. Mówili że takiego fajnego mixa to jeszcze nie widzieli :loveu: Nawet nie wiecie jaka byłam z niej dumna jak taki coś słyszałam. Wbili jej wenflon (wygolili cześć moich kochanych spodenek na łapkach :roll:). Molusia była bardzo wystraszona bo ona się boi weta, ale cały czas ją trzymałam. Powiedziałam że chce być do momentu aż nie zaśnie, więc się zgodzili. Przez strzykawkę wpuścili znieczulenie i Moli powoli zasypiała mi na rękach :-( Taki biedny wzrok miała, cały czas na mnie patrzyła :placz: Jezu nie myślałam że to aż tak będzie dla mnie straszne, jej duże kasztanowe oczy robiły się coraz mniejsze i mniejsze, nóżki jej zaczęły się uginać pod ciałem :placz: I w końcu zasnęła a ja wyszłam z mamą. Nie uroniłam ani jednej łzy przy Moli żeby ją nie stresować bardziej ale teraz nie mogę się powstrzymać od płaczu bo ciągle myślę o niej. Ok 12 mam jechać ją zabrać z powrotem, mają dzwonić do mnie. Jezu te 2 godziny to najdłuższe godziny jakie kiedykolwiek przeżywałam. Teraz jak jej nie mam to widzę jak ona dla mnie dużo znaczy, ja to wiedziałam, ale teraz jak jest pod rękami ludzi i on nich wszystko zależy to... nie chce myśleć :-( Quote
MickeyM Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Piękne macie tutaj zdjęcia dziewczyny. :loveu::loveu: Też czymam kciuki za spokojny przebieg sterylki. ;) Pozdrowienia dla Was od Patrycji. :D :D Quote
NightQueen Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Witamy ;) Moli już jest w domku i jest zmęczona, leży i zasypia, 2h godziny tam była. Zabieg przebiegł świetnie bez komplikacji. Ma tylko 3 szwy założone, ranka to może ma 2,5cm. Nie wymiotowała. Dostała lekarstwa przeciwbólowe, jutro idziemy na kontrole. Ma się świetnie, weterynarz mówi że wszystko jest dobrze. Powinna dojść do siebie bardzo szybko. Jeszcze ma założony wenflon. Jest śpiąca, jak ją na rękach niosłam to już musiała obgryźć wenflon, lizać ranę (muszę jej uszyć jakiś kubraczek żeby nie lizała rany bo nie wolno, a w zoologu nie ma ubranek :angryy:) Nawet już szczekała. Chodzi ale nogi sie jej plątają. Jest dobrze :multi::multi: Quote
Unbelievable Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 widzisz panikaro : P a 2,5cm to malutko, później nic widać nie będzie. Quote
NightQueen Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 MickeyM napisał(a):No to świetnie. :D :D Tinka:) napisał(a):widzisz panikaro : P a 2,5cm to malutko, później nic widać nie będzie. PositiveThought napisał(a):to świetnie! :loveu: wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Już jest lepiej, chodzi troszkę,ale zabrałam ją na siusianie i nie chciała. Nie wiem dlaczego ale cały czas się trzęsie :-( tak jakby jej zimno było, ale jak ją przykrywam to nic nie daje, dopiero jak ją tulę do siebie to przestaje. Cały czas więc siedzę i tule ją Quote
MickeyM Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Na pewno jej Twoja obecność dużo pomoże. To, że się trzęsie... Na sterylce niezbyt się znam, ale to pewnie nie powód do obaw skoro zabieg przeszedł pomyślnie. No a o to, że nie chciała się załatwić, to normalne. :) Wszystko będzie dobrze. :) Quote
Unbelievable Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 może ją boli? mimo środków przeciwbólowych Quote
NightQueen Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Nie zachowuje się jakby ją to bolało, probuje lizać ranę czyli nie boli ją. myślę że to przez wenflon, strasznie ją drażni na łapce i najbardziej trzęsie tą łapką :-( Wysiusiała się przed chwilą na polu. Siurała chyba z 5 min :multi: Ciągle leży albo śpi, ale już szczeka jak ktoś wchodzi do domu, nawet machała ogonem przez chwilkę :loveu: Będzie dobrze Quote
betty_labrador Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 czesc small :calu: dopiero otworzylam dogo dzis pierwszy raz- juz wszystko przeczytalam. Super ze juz po sterylce- widzisz jakos to minelo- te dwie godzinki. Wiadomo ze to stres i wielkie obawy... ale na szczescie jak napisalas weci znali sie na sterylce :) bo wczesniej tak pisalas ze juz chcialas zmieniac weta. A tu wszystko ok :multi: :calus: Fajnie ze sie juz lepiej czuje i sie wysiusiala :) to ze sie trzesie to pewnie taki szok jeszcze. Moja kicia po sterylce strasznie biednie wygladala :( tak mi jej zal bylo. Wielkie oczy po narkozie(tzn źrenice), chodzila i sie potykala co chwila :( i tez sie trzesla bidulka. Saba os sasiadow tez przeciez podobnie sie czula. Wiec to normalne. A ten wenflon jej zostawili do lekow przeciwbolowych tak? U nas tak na wsi jakos nie robia, Tylko dawali chyba dozylnie leki ale bezpośrednio. Najwazniejsze ze juz po! i bedzie teraz z górki. A Ty trzymalas sie dzielnie :) gratulacje. buziaki! Quote
Recommended Posts