Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Urzekła nie Moli na Twoim bannerze, więc wpadłam i tutaj. ;) Na zdjęciach widzę że mała ma taksową makową obróżkę, jak mój Eris!

a wiem, wiem, widziałam na takowym wątku, do białego lepiej pasuje :loveu:

Kashdog napisał(a):
Można wiedzieć jakie to nowe szkiełko? Bo chyba coś przeoczyłam :cool1:
http://img855.imageshack.us/img855/8140/dsc3338.jpg
Jaką firankę ma Molly :D

nikkor 80-200

to jest mała firanka, zapuszczamy ją dopiero, była opitolona na krótko na zimę więc dopiero na przyszłą wiosnę będzie taka jaką chce, o ile znów jej w zimie nie opitolę, co jest możliwe bo utrzymanie w czystości nie jest proste, gdy na zewnątrz ciapa pośniegowa

Właśnie panowie robią mi rewoltę w mieszkaniu :mdleje:
Wymieniamy drzwi we wszystkich pokojach, stare trzeba wyciąć ze ścian, wszędzie lata biały pył, smród jak nie wiem, ale najgorsze to będzie sprzątanie :placz: a jeszcze weselsze jest to że zostałam sama bo wszyscy w domu sobie powyjeżdżali i kto to będzie sprzątał? no oczywiście że ja, jaka tragedia :shake:
Panowie obudzili mnie o 8 rano :razz: nie zapowiedzieli się telefonem że przyjadą, nie zdążyłam się ubrać, mam to co znalazłam pod ręką, bo była szybka ewakuacja przedmiotów którym pył zaszkodzi :shake: rzeźnia jakaś ... to będą długie dwa dni ...

Posted

o ja o ja, Niedzica moja :loveu: dzisiaj pierwszy raz od x lat nie byłam tam w wakacje, skandal :shake: ale i tak ją kocham :loveu:

Nie 'Niedzieckie' tylko Niedzickie jak coś, swoją drogą to jest Zalew Czorsztyński :evil_lol:
zdjęcia ładne, bo niedzickie :loveu: i Molowe :loveu: i Twoje xd

Posted

[quote name='kaaamila1']Witam!

Świetne fotki !

Moli boska !

Pozdrawiam .

witamy

dzięki ;)

[quote name='Avaloth']o ja o ja, Niedzica moja :loveu: dzisiaj pierwszy raz od x lat nie byłam tam w wakacje, skandal :shake: ale i tak ją kocham :loveu:

Nie 'Niedzieckie' tylko Niedzickie jak coś, swoją drogą to jest Zalew Czorsztyński :evil_lol:
zdjęcia ładne, bo niedzickie :loveu: i Molowe :loveu: i Twoje xd

noo świetne krajobrazy tam są :loveu:

oj tam.. niech ci będzie :evil_lol:

Był u nas dziś tak oto gość
i widać jaka M. do yorka jest podobna :diabloti::evil_lol:

Posted

Rewelacyjny wypad.
Moli zawsze nam się podobała, dlatego często tu zaglądamy (nawet jak nic nie piszemy) już od lat :)
A u nas Tatry, ale byliśy też i tu nad zalewem na wycieczce, może wtedy co i Wy :D

Posted

[quote name='cockermaister']http://img220.imageshack.us/img220/6784/dsc3559b.jpg prześliczna Moli jest :loveu::loveu:

pięknie obstrzygłaś tego yorka :cool3:

świeżo wykąpana więc ma puch :loveu:

a miałam nadzieje że nikt nie zauważy :diabloti:
akurat te zdjęcia były robione przed poprawkami, więc widać niedociągnięcia ;)

[quote name='Cheritka']Rewelacyjny wypad.
Moli zawsze nam się podobała, dlatego często tu zaglądamy (nawet jak nic nie piszemy) już od lat :smile:
A u nas Tatry, ale byliśy też i tu nad zalewem na wycieczce, może wtedy co i Wy :-D

Skąd ja to znam :cool3: też podglądam was, ale się nie udzielam, głównie dlatego że na pisanie czasu mi brakuje

A możliwe, możliwe :p
M. byś pewnie poznała na ulicy, Ją trudno pomylić :evil_lol:

[quote name='Avaloth']Moli jak zwykle kipi szczęściem z powodu odwiedzin psiego kolegi :evil_lol::evil_lol: Uwielbiam te jej miny xd
Co Cię tak tu nie ma Patusiu?

oj tak :loveu:
chociaż powiem że i tak byłam zaskoczona bo nawet akceptowała malucha i nie chciała uciekać, fakt miny robiła jak zawsze, ale ładnie się przywitała, nawet robiła sztuczki przy nim, a ona ma tak że stresuje ja inny pies i się rozprasza. Za to dla brzdąca to M. była dziwnym zjawiskiem ;) obserwował jej każdy ruch, jak go czesałam to był spokojniejszy kiedy ona siedziała obok, a jak M. robiła sztuczki to już w ogóle był w szoku :evil_lol:
ale tak sobie myślę, że jakbym miała mieć teraz szczeniaka, to chyba bym dała z nią radę, co do jakiegoś czasu wydawało mi się niemożliwe praktycznie, bo ona psów nie lubi, ale z wiekiem nauczyła się je tolerować i zachowywać poprawnie tzn. nie wskakiwać mi na ręce jak pies ją wącha, choć zdarza jej się jeszcze, także nadzieja jest :p

A czemu mnie nie ma? bo czasu nie mam, mam na głowie remont (sama w domu jestem 3 tygodnie), prawo jazdy, objęcie części obowiązków mojej siostry, która jest w ciąży (koszenie trawy/mycie okien a dom ma nie mały bo ponad 200 m2, a dziś musiałam objechać kosiarką 30 arów :razz: ), do tego psy, czasami zamiennie stoję koleżance w kiosku itd., generalnie brak mi czasu na wyprostowanie włosów, a co dopiero na pisanie na dogo ;)

[quote name='Molowe']http://img40.imageshack.us/img40/5948/dsc3515e.jpg haha jaka mina:evil_lol:

Fajny kolega tylko Moli chyba nie bardzo szczęśliwa;)

jej kontakty bliskie z psami radości nie sprawiają ;) to jest dziwne, aspołeczne stworzenie :evil_lol:

Posted

u mnie M też jest aspołeczna i psów za bardzo nie lubi. Widziałam ją może 4 razy jak się próbuje z psem bawić, a jak skaczą na nią to od razu go odgania, bo ona z psami lubi tylko biegać, nie wiem czy to jest kwestia tego, że nie umie normalnie się bawić czy po prostu to woli.
I Widziałam Moli w lupine tak troszkę na zdjęciach :P

Posted

Lucky. napisał(a):
u mnie M też jest aspołeczna i psów za bardzo nie lubi. Widziałam ją może 4 razy jak się próbuje z psem bawić, a jak skaczą na nią to od razu go odgania, bo ona z psami lubi tylko biegać, nie wiem czy to jest kwestia tego, że nie umie normalnie się bawić czy po prostu to woli.
I Widziałam Moli w lupine tak troszkę na zdjęciach :P

bo ta literka M. to chyba jakaś pechowa :evil_lol:
Moli też się nie bawi, szczytem jest gdy idzie za psem i go "śledzi", normalnie powącha się i obraca się dupą :diabloti: a jak pies chce się bawić bądź nadmiernie ją wącha to ucieka i to by było na tyle w kontaktach Moli + psy :razz:
U Moli ta jej aspołeczność to efekt tego że była od matki zabrana w wieku 5 tygodni i jej się to odbiło na zachowaniu, zabrakło tego tygodnia by nauczyła się poprawnych relacji, tzn. tak sądzę, bo ona tak od dziecka ma, po skończeniu kwarantanny i poznaniu się z łagodną suką znajomych, wpadła w panikę bo tamta zaszczekała, później miała napady histeryczne, teraz jest już dobrze bo tak nie reaguje, ale przez to widać że to nie braki w socjalizacji bo ją od psów nie izolowałam, tylko brak dzieciństwa :shake:

haha :evil_lol: nie miałam czasu zdjęć zrobić w lupne porządnych, jeszcze mam zaległe zdjęcia w obroży od taks :p

Avaloth napisał(a):
Ojć, to współczuję i powodzenia życzę. I gratuluję siostrzeńca/siostrzenicy w drodze ;-) Kacperek będzie miał rodzeństwo, nowy kompan do zabaw dla Moli :-D

a dowiemy się za niedługo już co będzie, bo specjalnie idzie na badania prenatalne (czy jakoś tak :evil_lol:) więc wiedzieć będzie wcześniej niż normalnie przy USG.
COś mi się wydaje że ani Kacper ani Moli nie będą tym faktem szczególnie uradowani :diabloti:

Posted

[quote name='Sweet']http://img40.imageshack.us/img40/5948/dsc3515e.jpg
Standardowa niezadowolona mina Moli na widok innego psa :evil_lol: :loveu:

no ba, mina musi być :diabloti:

[quote name='C&B']Wyraz pyska M. na widok psa jest praktycznie identyczny, jak Cziki w takiej sytuacji :mdleje: Nawet na Pradę tak patrzy :lol:

ten typ tak ma :evil_lol:

W ogóle teraz ma tą swoją Elvisowską grzywkę i ciągle wygląda jakby była wkurzona :diabloti::evil_lol:

Posted

<3!
Zawsze jak wchodze do Waszej galerii to mogłabym godzinami podziwiać fotki :)
Robisz cuuudowne zdjęcia, pozazdrościć :)
Co do Nikkora 70-300 ja się na niego czaję ^^
Jak będzie pasek na koniec to mi rodzice zafundują to szkiełko :)
Jedyne co mnie wkurza w moim aparacie (Nikon D5000) to to, że nie ma silniczka AF i muszę szukać takich obiektywów które mają w sobie silniczek :roll: