Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Till, przeciez rozumiem ze nie masz tyle czasu, zeby caly czas na dogo byc. . .:) dostalam numer na pw , dziekuje

to rozumiem, że od stycznia trzeba placic za hotelik, z deklaracji tak ??
i doba w hoteliku to 12 zł ?? za cały miesiąc 360 zł ??

Posted

udalo sie jeszcze 5 zl na deklaracje stalo dla vigo wyskrobac
wiec zapisuj cioteczko
5 zl stalej
i juakby co czasem trzeba mnie "kopnac"powrot do roboty i nie zawsze jest czas looknac ale poczte
wszystkie pw wiadomosci zawsze jest czas i sprawdzam

Posted

milagros19853201 napisał(a):
udalo sie jeszcze 5 zl na deklaracje stalo dla vigo wyskrobac
wiec zapisuj cioteczko
5 zl stalej
i juakby co czasem trzeba mnie "kopnac"powrot do roboty i nie zawsze jest czas looknac ale poczte
wszystkie pw wiadomosci zawsze jest czas i sprawdzam

dziekujemy przeogromnie !!

czekam jeszcze na odp od Till , ale mysle ze miesieczne utrzymanie psiaka to 360 zl jesli doba kosztuje 12 zl
a Vigo ma tylko 45zl . . . . cioteczki, watek porozsylac trzeba, bazarki jak najbardziej mile widziane:(

Posted

Doda_ napisał(a):
Till, przeciez rozumiem ze nie masz tyle czasu, zeby caly czas na dogo byc. . .:) dostalam numer na pw , dziekuje

to rozumiem, że od stycznia trzeba placic za hotelik, z deklaracji tak ??
i doba w hoteliku to 12 zł ?? za cały miesiąc 360 zł ??

Tak wszystko się zgadza tyle wychodzi jak miesiąc ma 30 dni, oby znalazł domek wcześniej to piesek bardzo adopcyjny

Posted (edited)

Till napisał(a):

Jeśli chodzi o osobę, która chciała w jakiś sposób pomóc Vigo to nie mam żadnych informacji. Numer do Angeliki prześlę Ci na PW.

W związku z tym, ze widzę jakąś nutę pretensji za każdym razem jak ktoś zadaje pytanie i nie otrzymuje odrazu żądanej odpowiedzi to CHCĘ PODKREŚLIĆ, ŻE NIE MAM WBUDOWANEGO INTERNETU W SWOJE CIAŁO I NIE SIEDZĘ NA DOGOMANII 24H. Mam pod opięką psy, koty, dużo różnych innych obowiązków, pracę i prawdopodobnie rozpocznę drugą bo ciężko mi utrzymać siebie i zwierzęta. W ciągu tygodnia pracuje poza domem i mam problem z dostępem do internetu. Zaraz Doda dostanie numer do hoteliku i będzie mogła na bieżąco przekazywać informację

Till nie zauważylam zeby ktoś mial do Ciebie pretensje natomiast to wyglada jakbyś to Ty miała pretensje, że Doda założyła wątek pieskowi i stara się coś dla niego zrobić. Nikt z nas nie ma wbudowanego internetu w swoje ciało, Doda rownież. Też ma pracę, obowiązki i zwierzęta pod opieką. Mimo wszystko chciała pomóc ale takie traktowanie może zniechęcić. Przypomina mi to sytuację z Barrym .

A kto wyciągnął Vigo ? Też Ty ?

Edited by barb
Posted

Tak, z tego co wiem, Till wyciągała . . ale prosila abym to usunęla w pierwszym poście . .

Till i wszyscy - założyłam wątek, obiecałam że pomogę psiakowi - będę prosić, wysyłać pw, zbierać deklaracje, liczyć, ogłaszać, dbać o wątek, wrzucać zdjęcia (dostałam maila ze zdjęciami pieska, zaraz wrzucę) ale odpowiedzialna za psa, długi w przyszłości, jest Till. Ja tego nie biorę na siebie.
Staram się jak tylko mogę zeby deklaracji było jak najwięcej, żeby długów nie było. Ale sama widzisz, że łatwo nie jest . . .

Na wątku olkuskim madziakato coś wspominała o pewnej osobie, która jak się dowiedziała że psiak nie trafił do DT zadeklarowała swoją pomoc, jak Till wyciągała Vigo, myślę, że powinna wiedzieć o kogo chodzi . . . .

Deklaracji mało, mam prośbe Till -mogłabyś się dowiedzieć kto to? i zaprosić na wątek? każda złotowka jest na wagę złota jak sama widzisz. ..

I myślę że lepiej wpłacać na konto Till , chyba z jej konta szły pieniążki za hotelowanie wyadoptowanego psiaka i za Vigo 165 zl . ..

Posted

Doda_ napisał(a):
Tak, z tego co wiem, Till wyciągała . . ale prosila abym to usunęla w pierwszym poście . .

Till i wszyscy - założyłam wątek, obiecałam że pomogę psiakowi - będę prosić, wysyłać pw, zbierać deklaracje, liczyć, ogłaszać, dbać o wątek, wrzucać zdjęcia (dostałam maila ze zdjęciami pieska, zaraz wrzucę) ale odpowiedzialna za psa, długi w przyszłości, jest Till. Ja tego nie biorę na siebie.
Staram się jak tylko mogę zeby deklaracji było jak najwięcej, żeby długów nie było. Ale sama widzisz, że łatwo nie jest . . .

Na wątku olkuskim madziakato coś wspominała o pewnej osobie, która jak się dowiedziała że psiak nie trafił do DT zadeklarowała swoją pomoc, jak Till wyciągała Vigo, myślę, że powinna wiedzieć o kogo chodzi . . . .

Deklaracji mało, mam prośbe Till -mogłabyś się dowiedzieć kto to? i zaprosić na wątek? każda złotowka jest na wagę złota jak sama widzisz. ..

I myślę że lepiej wpłacać na konto Till , chyba z jej konta szły pieniążki za hotelowanie wyadoptowanego psiaka i za Vigo 165 zl . ..

napisałam do Ciebie na PW, że nie ja wyciągnęłam Vigo ze schroniska bo od dawna nie mam tam wejścia i dlatego prosiłam o usunięcie tego z pierwszej strony, a nie dlatego że takie miałam widzi misie. Nie wiem dlaczego teraz piszesz, że ja go wyciągnęłam i chciałam żeby to usunąć- to jest nielogiczne zachowanie

jesli chodzi o osobę, która niby chciała pomóc to Madziakato nie ma do niej żadnych namiarów więc temat nieważny.

Podoba mi się ta asekuracja wytłuszczonym drukiem:)

Rozliczenia psa, który się wyadoptował prowadziła Malwa i na jej konto wpływały pieniadze bo tak jest czytelnie, wygodnie i sensownie i te 165zł ona przeleje do hoteliku.

Chciałabym żeby do osoby, która prowadzi rozliczenia wpływały pieniądze żeby nie było jakiś niejasności. Poza tym ja na bieżąco nie będę w stanie przesyłać informacji o wpłatach

Posted

to proszę powiedzieć kto wyciągał psa?? Czy jest to jakaś tajemnica??

No to myslę, że na konto Malwy będą wplywaly pieniążki , tak będzie najlepiej.

Pomogę ile będę mogła, ale odpowiedzialności nie biorę na siebie . . Psa nawet na oczy nie widziałam.

jaka sytuacja była z Barrym ?

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
ale czy MALWA się zgodzi być skarbnikiem dla kolejnego psa? Ona i tak w kółko bazarki robi, żeby na swoich podopiecznych zarobić

podopieczni to złe słowo - to są po prostu psy, dla których jest skarbnikiem.

Posted

Doda_ napisał(a):

Pomogę ile będę mogła, ale odpowiedzialności nie biorę na siebie . . Psa nawet na oczy nie widziałam.

To byl moj jedyny wątek, który zalozylam chcąc podobnie jak Ty pomóc psiakowi, ktory też byl w hoteliku u Angeliki z duzym zadlużeniem
To jest link do wątku.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/243096-Barry-uratowany-z-Olkusza-ma-już-dom-ale-pozostał-dług

Posted

To ja mam prośbę o informację, kto jest osobą odpowiedzialną za Vigo - koordynacja opieki w hotelu / weterynaryjnej, decyzyjność, przeprowadzenie adopcji? Ja rozumiem, że Doda chcąc pomóc - założyła wątek, chce wypełniać też zobowiązania z tego wynikające - ale nie jest realnym opiekunem psa. Kto nim jest? Kto odbierze telefony od ew. zainteresowanych. Chcę go np. ogłosić w gazecie, ale to wszystko musi mieć ręce i nogi...
Bez tej wiedzy, kiepsko to widzę - zbyt często taka gromadna opieka niczyja kończy się źle dla psa :(

Posted

salibinka napisał(a):
To ja mam prośbę o informację, kto jest osobą odpowiedzialną za Vigo - koordynacja opieki w hotelu / weterynaryjnej, decyzyjność, przeprowadzenie adopcji? Ja rozumiem, że Doda chcąc pomóc - założyła wątek, chce wypełniać też zobowiązania z tego wynikające - ale nie jest realnym opiekunem psa. Kto nim jest? Kto odbierze telefony od ew. zainteresowanych. Chcę go np. ogłosić w gazecie, ale to wszystko musi mieć ręce i nogi...
Bez tej wiedzy, kiepsko to widzę - zbyt często taka gromadna opieka niczyja kończy się źle dla psa :(

podtrzymuje i ja - jak wyzej ciocia wpisala, trzymamy mocno za psinunia :thumbs: :thumbs:

Posted

Zgadzam się z Salibinką. . . Musimy wiedzieć, kto jest za psa odpowiedzialny . . . .
barb- zaszła pomyłka, nie u ocelot, ona trzyma psy w tym tanim hoteliku. Miejsce myślę że jest, bo chcieliśmy tam wysłac sunie o imieniu Kluseczka, ale po rozmowie doszliśmy do wniosku, że sunia ma dobrze w schronie (duży wybieg, w boksie tylko z jedną koleżanką, super szefostwo) i nie byłoby sensu wysyłac ją w obce miejsce, postanowiliśmy że będziemy intensywnie szukać jej DS.
Jeśli chcecie mogę się dowiedzieć o te miejsce, cenę , szczegóły i zaprosić ją tu, ale taką decyzję musi podjąć osoba odpowiedzialna za psa . . . .

Posted (edited)

Doda_ napisał(a):

na temat tego kto wyciągnął psa jak i innych twoich pytań pisałam Ci na PW, ale chyba nie czytasz dokładnie. Chcesz znać imię i nazwisko osoby, która wyciągnęła Vigo, adres zamieszkania czy coś jeszcze? tylko pytanie do czego jest Ci to potrzebne? powiedz jakie znaczenie ma kto wyciągnął Vigo. A nie przyszło Ci do głowy po tym co już Ci pisałam, że może ta osoba nie chce żeby o niej tu pisać? Chciałaś założyć wątek, prowadzić go, zbierać deklaracje to skup się na tym bo to jest pomoc dla niego.

Do Malwy nie będą wpływać pieniądze dla Vigo bo juz ma psy, które rozlicza

salibinka napisał(a):

Ja jestem odpowiedzialna za Vigo, ponieważ to ja zgodziłam się żeby go wyciągnąć. Było wiele osób zainteresowanych jego losem jak był w schronisku i chciały żeby go wyciągnąć, ale teraz chyba już o tym nie myślą.

Vigo ma zrobione ogłoszenia, tam jest podany kontakt do mnie. Jeśli chciałbyś zrobić ogłoszenia w jakiejś gazecie to mogę przesłać Ci namiary

Jeśli ktoś będzie chciał pomóc finansowo Vigo, mam na myśli hotelik bo reszta jak narazie jest zapłacona to można przesyłać pieniądze bezpośrednio do hoteliku. Raz w tygodniu hotelik będzie przesyłał mi potwierdzenia wpłat i ja będę je wklejać na dogo. Proszę aby dopisywać swój nick i "dla Vigo" żeby było czytelnie. Osobą zainteresowanym pomocą będę na PW wysyłać dane do przelewu

"Zgadzam się z Salibinką. . . Musimy wiedzieć, kto jest za psa odpowiedzialny . . . ."

Przecież wytłuszczonym drukiem powyżej napisałaś, że Till jest odpowiedzialna za psa, a teraz piszesz musimy wiedzieć kto jest odpowiedzialny za psa... nie rozumię

Edited by Szamanka
Posted

Ok. dziękuję za informację.
Kontakt wobec tego wezmę z tych ogłoszeń, tylko - tak jak prosiłam kilka postów wstecz - przyda się zdjęcie w większym rozmiarze - na podany mail.
Poproszę też nr konta.

Posted (edited)

salibinka napisał(a):
Kontakt wobec tego wezmę z tych ogłoszeń, tylko - tak jak prosiłam kilka postów wstecz - przyda się zdjęcie w większym rozmiarze - na podany mail.
Poproszę też nr konta.

mam wiele jego zdjęć i chyba to jest dobry rozmiar, nie były zmniejszane. Prześlij mi na PW adres mailowy to Ci wyślę. Numer konta przeslę jak tylko dostane pełne namiary. Dziękuję

salibinka napisał(a):
Poproszę też nr konta.

ok, maila znalazłam, zaraz wysyłam :)

Edited by Szamanka
Posted (edited)

Till, to postaraj się zrozumieć.
Moim zdaniem Ty jestes odpowiedzialna za psa
ale napisałaś , że psa nie wyciągałaś
i dlatego pytam kto jest odpowiedzialny - Ty czy OSOBA KTÓRA GO WYCIĄGAŁA?
proste do zrozumienia . . . . .. ????

zaraz w pierwszym poście będą jego zdjęcia które mi na maila przesłałaś
i nr konta podaj na pw - bede wysylac osobom ktore zadeklarowaly

ps. PW czytałam, ale mam tyle na głowie, że wszystko mi się miesza. a jakbyś miała o to pretensje - ja TEŻ W CIAŁO NIE MAM WBUDOWANEGO DYSKA TWARDEGO , KTÓRY ZAPISZE KAŻDE SŁOWO.
Może na pw pisałaś że ktoś inny wyciągał psa, ale to ty go wrzucilas na wątku O. prosząc o pomoc, dlatego mi sie pomyliło. Nie odczytam już pw bo nie mam.

Edited by Doda_
Posted

Zgodnie z prosba Till - bede wrzucala zdjecia po trochu, a mam jeszcze kilkanascie.

Vigo jest naprawde pieknym psiakiem, troche pielegnacji , czasu, jedzenia i miodzio !

Jest identyczny do Oskarka , ktorego zawiozlam do DS

moze ejszcze ktos bedzie dzwonil w sprawie Oskarka a wtedy mam nadzieje ze ktoś mu zaproponuje naszego Viga . . .

BARDZO PROSIMY (((CHOCIAŻ ))) O 5 ZŁ MIESIĘCZNIE DLA PIESKA !!!!
MAMY TYLKO 45 ZŁ DEKLARACJI, BRAKUJE SPORO !!!

A jeśli ktos chce przekazac fanty na bazarek dla Viga - niech mi wysle pw. Zrobie bazarek.

Posted

Cudny piesio :iloveyou: Nie miejmy pretensji do siebe wspólnie , dziś taki swiat podly :shake:z każdej strony , chociaż tutaj moze być normalnie przeciez i z szacunkiem , jestemy tutaj dla nich -dla wszystkich skrzywdzonych , wiec dzalajmy razem , bez klotni , Doduniu jak dobrze ze watus zalozylas :buzi: num konta ja tez poproszę