Ayame Nishijima Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Ułoży się, ułoży. Pani jest bardzo za Igorem. Quote
Nadziejka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Viguniątko zaglądam z kciukami :modla: :modla: Quote
milagros19853201 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 wow ale dobre zakonczenie ja tez trzymam kciuki:-) Ayame Nishijima napisał(a):Ułoży się, ułoży. Pani jest bardzo za Igorem. Quote
Ayame Nishijima Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Igor rozrabia ile wlezie. Nic, tylko bawić się, bawic i bawić. Maciuś Go nie lubi, ale Pani uwielbia i powiedziała ze za nic Go nie odda. Z resztą Igor nie odstępuje Jej na krok. Muszę koniecznie jechać pobawić się w zaklinacza psów, bo z chodzeniem na smyczy jest ponoć tragicznie. Trzeba dać Igorowi nowe zajęcie i trochę z Nim poćwiczyć. I przede wszystkim pokazac Pani jak nad urwisem zapanować. Może wpowadzić elementy tresury? Psisko będzie miało zajęcie, a Pani okazję do utwierdzania Go w przekonaniu kto rządzi i że słuchanie się opłaca. Niestety ten weekend pogodowo ma być kiepski, dlatego przekładamy wizytę na następny tydzień. Obowiązkowo wezmę aparat :) Quote
gluchypies Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Ayame Nishijima napisał(a): Muszę koniecznie jechać pobawić się w zaklinacza psów, bo z chodzeniem na smyczy jest ponoć tragicznie. Jesteś zaklinaczką chodzenia na smyczy? :cool3: Quote
Ayame Nishijima Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 (edited) Coś w ten deseń. Interesuja mnie psie zachowania, a moja własna suka nauczyła mnie, ze bez spokoju, opanowana i pewności siebie nic nie da się z psami osiągnąć. (Oj, zanim załapałam, dała mi czadu...) Teraz ćwiczę z psami sąsiadów - główny problem ludzi na osiedlu to własnie chodzenie na smyczy - i podpowiadam pytającym o rady co i jak. Trochę osiągnięć już mam, a Igor okazał się bardzo uległym psiakiem, tylko potwornie żywiołowym. Myślę, że szybko załapie czego Pani od Niego chce i będzie lepiej. Pytanie ile czasu Pani będzie potrzebowała, zeby nauczyć się, ze hasło "równaj" nie wystarczy, jesli nie jest poparte odpowiednim nastawieniem. Edited March 15, 2014 by Ayame Nishijima Quote
Ayame Nishijima Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 Kochani, Igor zostal u Pani i nc nie wskazuje na to, by miał wrócic. Nie wiem, czy ktoś tu zagląda, nie wiem, co z jego Deklarowiczami... Ja chciałam ze swojej strony prosić Was o przeniesienie deklarazji z Igora na Huzara. Huzar ma zaledwie 85 zł stałych deklaracji a sa obawy, że może troche poczekac na dom, gdyz jest dużym psem. Dlatego bardzo proszę was o pomoc w Jego sprawie. Mam nadzieję, ze moge na Was liczyć? Quote
elik Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Ja zaglądam regularnie po każdym wpisie, coby zobaczyć co nowego u psiaka :) Przyłączam się do prośby o przesunięcie deklaracji na innego olkuszaka, Huzara. Quote
zozola77 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 no to jak Vigo ma już pewny ten domek to super....i oby pani udało sie go okiełznac ;) Quote
Nadziejka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Viguniu :buzi:szcescia kochany :thumbs: :thumbs: Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Ayame, zapraszam do nas - Ovka, psi kurdupel, ręce chce mi powyrywać, jak tylko mam piłeczkę w kieszeni. To wyjątkowo rozbrykana sunia - podobnie, jak Vigo: zabawa! zabawa! i jeszcze raz zabawa! :) Jednakowoż potrafi ładnie chodzić na smyczy - zwłaszcza jak wracamy skonane ze spaceru ;) Quote
Ayame Nishijima Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Hihi, tak. Jak się zmęczy, to każdy psiak chodzi cudnie :) Gusiaczek: Chcesz zmienić zachowanie psicy, czy szukasz jej równie energicznego towarzystwa do zabawy? Quote
gluchypies Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Ayame Nishijima napisał(a):Coś w ten deseń. Interesuja mnie psie zachowania, a moja własna suka nauczyła mnie, ze bez spokoju, opanowana i pewności siebie nic nie da się z psami osiągnąć. (Oj, zanim załapałam, dała mi czadu...) Teraz ćwiczę z psami sąsiadów - główny problem ludzi na osiedlu to własnie chodzenie na smyczy - i podpowiadam pytającym o rady co i jak. Trochę osiągnięć już mam, a Igor okazał się bardzo uległym psiakiem, tylko potwornie żywiołowym. Myślę, że szybko załapie czego Pani od Niego chce i będzie lepiej. Pytanie ile czasu Pani będzie potrzebowała, zeby nauczyć się, ze hasło "równaj" nie wystarczy, jesli nie jest poparte odpowiednim nastawieniem. Napiszę do Ciebie na pw :) Quote
Ayame Nishijima Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Igor uciekł! Bywał juz na zewnatrz, zawsze trzymał sie Pani... I nagle czmychnął przez uchyloną bramke, kiedy Pani wychodziła wieszać pranie. Igor przepadł. Najgorsze, ze zamówiona adresatka nie przyszła i psiak jest nieoznakowany. Pani wydrukowała i rozwiesza ogłoszenia, w miejscu, do którego w Kłaju trafiaj najpierw bezdomne psy wszystcy wiedzą... Ale malo to bezdomniaków albo chodzących luzem plącze sie po wsiach? Zaraz zrobię wydarzenie na FB, podam link, proszę, rozpowszechniajcie! W takiej mieścinie nie ma dużego ruchu, Igor zapewne błąka się gdzieś w okolicy. Albo juz ktoś go przygarnął, jako uroczego psiaka. Quote
elik Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Igor, coś ty narobił ????? :-( Ayame, a nie piszesz kiedy to się stało ? Quote
gluchypies Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 To straszne :( a miał chociaż jakąś obrożę? żeby było łatwiej go ludziom zidentyfikować? Czy nic? :( Quote
Ayame Nishijima Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Chyba przedwczoraj. Psiak jest charakterystyczny, może dzięki temu się uda Go znaleźć. Trudniej będzie złapać żywiołka. Pani szukała go najpierw pieszo, później jeździli samochodem po Kłaju... Igor przepadł. Quote
elik Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 ania68 napisał(a):Okropna wiadomość :( jak pomóc? Jeśli ktoś mieszka w pobliżu Kłaja, to można rozwiesić w Kłaju plakaty o zaginięciu ze zdjęciem. Quote
Ayame Nishijima Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Wydarzenie na FB: Jeśl ktos ma znajomych w Kłaju, prosze oprzekazanie. Idealnie, gdyby dotarło do tamtejszych dzieciaków. https://www.facebook.com/events/1476330569261533/?context=create&ref_dashboard_filter=upcoming&source=49 Quote
Doda_ Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Przedwczoraj uciekł a dopiero dzisiaj wiecie ? 2 dni, to może być już poza miastem. Quote
Neelith Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Nie pisałam na wątku, ale podczytywałam i podglądałam ślicznego Vigunia. Strasznie przykra wiadomość! :( Coś ty narobił piesku, wracaj! Trzymam kciuki aby Vigo szybko się znalazł! Quote
Ayame Nishijima Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Nie dzwonię nawet, bo Pani obiecała, że jak tylko będzie miec jakieś informacje o Igorze, to zadzwoni. Próbowała Go juz szukac i pieszo i jeździła w okolicy. Igor jest istnym wulkanem energii. Może być już daleko, ale może trzyma się w okolicy. Ob udalo sie Go znaleźć. Jest spora szansa, ze przyjdzie na zawołanie. Jest tez taka możliwość, że ładny psiak zwrócił czyjąś uwagę i siedzi u kogoś w domu. Quote
MALWA Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Ayame Nishijima napisał(a):Igor uciekł! Bywał juz na zewnatrz, zawsze trzymał sie Pani... I nagle czmychnął przez uchyloną bramke, kiedy Pani wychodziła wieszać pranie. Igor przepadł. Najgorsze, ze zamówiona adresatka nie przyszła i psiak jest nieoznakowany. Pani wydrukowała i rozwiesza ogłoszenia, w miejscu, do którego w Kłaju trafiaj najpierw bezdomne psy wszystcy wiedzą... Ale malo to bezdomniaków albo chodzących luzem plącze sie po wsiach? Zaraz zrobię wydarzenie na FB, podam link, proszę, rozpowszechniajcie! W takiej mieścinie nie ma dużego ruchu, Igor zapewne błąka się gdzieś w okolicy. Albo juz ktoś go przygarnął, jako uroczego psiaka. Igor - ty popaprańcu mały............. I co teraz, co się dzieje, nadal go nie ma ? Quote
Ayame Nishijima Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 Nie ma. Nikt ze znajomych Pani go nie widział... Quote
Recommended Posts