Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą przelałam 110zł dla Vigo z mojego bazarku. Bardzo proszę o potwierdzenie, jak pieniążki dojdą:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250554-Na-rzecz-Vigo-ZAKO%C5%83CZONY-_-ROZLICZAM-%29"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250554-Na-rzecz-Vigo-ZAKO%C5%83CZONY-_-ROZLICZAM-%29[/URL]

Posted

[quote name='salibinka']Przed chwilą przelałam 110zł dla Vigo z mojego bazarku. Bardzo proszę o potwierdzenie, jak pieniążki dojdą:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250554-Na-rzecz-Vigo-ZAKOŃCZONY-_-ROZLICZAM-)[/URL][/QUOTE]

Vigo śle całuski, a ja jak tylko wpłyną na konto, natychmiast powiadomię :Rose:

Posted

Wieści wieści :)

U pani od niepełnosprawnego dzieciaczka odbyła się wizyta przedadopcyjna :)
Pani bardzo rozsądna, życzliwa.
Po suni w ogrodzie zupełnie nie widac wieku, jest zadbana i szczęśliwa, ma błyszczące futerko. Ma tez dużą, porządna budę.
Dzieciaczek jest spokojny, grzeczny i o bardzo niewielkim stopniu niepełnosprawności. Fajne, kontaktowe dziecko w wieku szkolnym :)

Vigo ma być psem domowym. W okresie wiosenno - letnim może będzie spędzał czas również w ogrodzie, ale ma się przyzwyczajać do domu.
I tu może byc jeden problem. Vigo - z zapasem energii na pozionie supernowej - nie jest sprawdzony pod katem zachowania w domu. Nie wiemy, czy niszczy, czy trzyma czystość i czy otrafi zostac nie demolując domu.
Tak naprawdę te jego cechy zadecyduja o jego losie...
Ma pojechac do nowego domku za tydzień (w piątek lub sobotę). Zawiezie go Angelika, ja będe towarzyszyć. Spróbujemy wyłpać wszystkie niewłasciwe zachowania i zapędy i pomożemy pani je wyeliminować na ile damy radę.
Do tego czasu pani musi poprawić bramę, żeby nasz królewicz nie nawiał pod spodem. Brama niestety jest tez dosc niska, więc trzeba sprawdzić czy nie ma zapędów do skakania.

I to własciwie tyle. Jak na razie jest całkiem fajnie :)

Posted

[quote name='Sabina02']Nie ma za co Ayame, ja tych ogloszen sama nie robilam. Ja je tylko kupilam na bazarku. :oops:[/QUOTE]

Dziękuje za wykupienie. To nie ma znaczenia w jaki sposób, wazne, ze są :)

[quote name='Doda_']Super, ciesze sie bardzo :) a Angelika nie moglaby np. wziac Vigo do domu i zobaczyc jak sie zachowuje ? Mlody jest, napewno sie nauczy ;) miejmy nadzieje... ;)[/QUOTE]
Niestety to nie przejdzie. Raz, ze jest dużo psów i kotów - to może sprowokowac np obsikanie ściany czego w innych warunkach Vigo nie zrobi, a dwa, ze są tam psy bardzo spokojne, ale też o silnej pozycji w grupie. Vigo łatwo może wywołac awanturę, której normalnie tez nie zrobi.
To nie takie proste, ale nic się nie martw, pojedziemy razem i jeśli coś będzie źle, spróbujemy wyłapać sygnały i nauczyć jak korygowac złe zachowania psiaka. Ostatecznie to da więcej, niż oddanie sprawdzonego psa, z którym ktos sobie nie poradzi.

A moze będzie jak z moja tymczasowiczką - wszystko ok?
Tak czy inaczej zaoferowałam juz swoją pomoc również później. Może się przyda, a może nie... Zobaczymy.

Posted (edited)

No to Vigo pakuj manatki ;)

[SIZE=3][SIZE=2]Jeszcze miła wiadomość

[/SIZE]
[/SIZE]
[CENTER][SIZE=3][COLOR=#800080]dzisiaj wpłynęła kasa z bazarku w kwocie 110,00 zł za którą bardzo serdecznie dziękujemy[/COLOR]

:Rose::Rose::Rose:
[/SIZE]
[/CENTER]

Edited by elik
Posted

[quote name='Ayame Nishijima']oj, tak... pakuj się, Vigo. ;)
I bądź grzeczny![/QUOTE]
Nooo Vigo to góra nasi :)
A kiedy ewentualnie ma być przeprowadzka ?

Posted

Ręce opadają i wszystko inne, jak napisałam do serwisu Tablica.pl z którym koresponduję w sprawie wyróżnienia ogłoszenia Vigo od 17.02.br. :angryy:

Najpierw długo trwały poszukiwania i wyjaśniania dlaczego Tablica.pl nie otrzymała kasy od PAUY, a jak już wreszcie dostali, to otrzymałam informację o wyróżnieniu ogłoszenia innego psiaka, nie Vigo :mad:
Dopiero po moim kolejnym opeer dostałam informację, że wyróżnili ogłoszenie Vigo. Rychło wczas, jak Vigo jest już w przeddzień wyjazdu do DS.
W informacji jest imię Inga, bo takie imię podałam, jako imię do kontaktu.
[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Witaj Inga,
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [TABLE]
[TR]
[TD="width: 75"] [/TD]
[TD] Dziękujemy za wybranie opcji wyróżnienia.

Twoje ogłoszenie Vigo– energiczny psiak w typie szpica jest już wyróżnione na liście ogłoszeń w Tablica.pl.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE]
[TR]
[TD] Przydatne linki: Pomoc | Napisz do nas | Moja Tablica | Blog
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]

Wiadomość wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Ayame Nishijima napisał(a):
I dobrze. Dopóki nie zostanie w nowym domku nie ma co zakładać, ze sprawa zamknięta.

Też tak myślę. A jak już osiądzie w DS, to podmienię tekst na Bezimiennego :)