Nadziejka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 ? ... na watku nieczego podawac nie trzeba , proszę o num konta na pw......... Quote
Panna Marple Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='barb']Odnosnie rozliczenia i pytania za co jest wplata Panny Marple - Panna Marple zakupiła za 30 zl cegiełki na bazarku Dody.[/QUOTE] Dzięki barb, bo już miałam pisać pw z wyjaśnieniem:lol: Quote
elik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='ewa gonzales']? ... na watku nieczego podawac nie trzeba , proszę o num konta na pw......... [quote name='Panna Marple']Dzięki barb, bo już miałam pisać pw z wyjaśnieniem:lol: Kochane nie mam skrzynki na dogo i w związku z tym nie mogę ani przyjmować, ani wysyłać PW :( [quote name='elik']Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którym leży na sercu dobro psiaka :Rose::Rose::Rose: Ponieważ nie mam skrzynki na dogo mogę przesłać namiary tylko na pocztę elektroniczną. Dlatego bardzo proszę o podanie adresów e-mail tu na wątku lub napisanie kilku słów na mój adres elsia7@interia.pl ... Quote
elik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Panna Marple']Już będę pamiętać:lol:[/QUOTE] A jak czasem zapomnisz, to przypomnę ;) Quote
salibinka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Dzięki za maila z danymi - przelew z deklaracja poszedł. Quote
elik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='salibinka']Dzięki za maila z danymi - przelew z deklaracja poszedł.[/QUOTE] Dzięki :) Quote
Hanna R. Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Jest już stałe zlecenie . Wszystkiego najlepszego , piesku ... Quote
elik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Hanna R.']Jest już stałe zlecenie . Wszystkiego najlepszego , piesku ...[/QUOTE] Dziękujemy w imieniu Vigo :) Quote
MALWA Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Hanna R.']Jest już stałe zlecenie . Wszystkiego najlepszego , piesku ...[/QUOTE] Super, dziękujemy. Quote
Ayame Nishijima Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 (edited) Mam chwilke, więc mogę napisać. Byłyśmy z elik dziś u Angeliki. W najbardziej paskudna z możliwych pogodę, w deszczu, szarówie i odwilży, pojechałysmy zobaczyć Vigo, ale tez ocenić warunki w hotelu. Hotelik Angeliki powstał zaledwie dwa lata temu. "Komercyjna" jego część - czyli boksy na zewnątrz w całości zajęte są przez psiaki z fundacji, z TOZu, Dogomaniackie oraz innej maści bezdomniaki. Miejsce w domu zarezerwowane jest dla psów (i kotów), które najbardziej tego potrzebują: staruszków, chorych... i także takich, które nie sprowokują chaosu i bójki. W końcu maja dla siebie cała przestrzeń. Trafiłyśmy tam na cudną sunię po nosówce (zakochałam się), na staruszka, młodą malutka sunię ale także na dwa fundacyjne szczeniaki - półdzikie jeszcze, początkowo w ogóle nie zainteresowane kontaktem z obcymi. Do tego dwie starsze juz sunie Angeliki, które dały piękny przykład uczenia i wychowania dla innych psiaków, oraz jedna sunia z dogo - przystosowywana do adopcji. Zostałyśmy zagonione do jej socjalizacji :) Koty to oddzilna liga, ale świetnie dogadują się z psami. Nie wypiszę imion wzystkich (mimo, że część, to pieski z forum), bo po prostu pouciekały mi ich imiona. Zostało wspomnienie oczu. Spokojnych, pewnych... Oczu psów bezgranicznie ufających swojej opiekunce. Vigo przebywa w boksie na zewnątrz. (zdjęcie boksów załaczam). Fakt, boksy nie mają zadaszenia. Za to budy są ocieplone, każda ma zasłonki... Z wyjątkiem dwóch, gdzie owe zasłonki sa konsekwentnie demontowane przez użytkowników bud, jako przeszkody zasłaniające ciekawy świat :) Boksy są na tyle duże, że psiaki maja miejsce na rozprostowanie kości, mogą swobodnie się poruszać, przemieszczać, a nawet bawić. Z trzech stron boksu sa pełne ściany osłaniające od wiatru. Vigo ma towarzystwo, równie energicznego co on sam i bardzo przyjaznego psiaka. Szczerze mówiąc nie dziwię się, ze dostal towarzystwo. Obaj - Vigo i jego kumpel - to istne wulkany energii. Na spacerze ciężko było zmusić Vigo do pozowania. Rozpraszalo go mnóstwo ciekawych rzeczy i mnóstwo miejsc, w których mógłby być akurat w tej chwili! Nowy opiekun Vigo musi lubić się ruszać. To pewne :) Sprawa funduszy: 12 zł za dzień to 360 lub 372 zł miesięcznie. Były informacje, że to dużo... Ale po przemyśleniu sprawy chyba się z tym nie zgodzę. Kiedy pomyślę, że za te pieniądze trzeba nakarmić psy, wyposażyć i co jakiś czas wyremontować budy (przecież psy nie oszczędzają dóbr materialnych opiekunki), zadbać o zwierzaki, ale też opłacić koszty prowadzenia działalności, a przy takim zaangażowaniu pasowałoby tez móc się z tego utrzymać... (Chyba nikt z nas nie może sobie pozwolić na to, by rzucic pracę i żyć powietrzem. Co innego przyjąc jednego, czy nawet 2-3 psy na chwilę, a co innego pracować z taką psią "bandą" na codzień. Do tego dochodzi praca nad psychiką podpoiecznych. Sam Vigo kręcił się w kółko - pamiętacie?) To te 12 zł za dzień przestaje być wygórowaną kwotą. Warto tu dodać, że z hoteliku korzysta i KTOZ i różne fundacje, a przecież oni wszyscy też liczą się z pieniędzmi. Nie ma tam ani jednego psa przetrzymywanego komercyjnie - dla zysku. (KTOZ i fundacje korzystając z hoteliku Angeliki chyba też wystawiają Jej tym samym referencje. Jakoś ciężko, by oni wszyscy się mylili.) Do tego Angelika zapewnia opieke weterynaryjną. Nie ma problemu, że zadzwoni "pies jest chory, proszę go zabrać do weta", ale pojedzie z nim sama, zrobi potrzebne badania, w razie konieczności poda też zastrzyk, a nawet kroplówkę. Podsumowując: Tak, Vigo mógłby leżeć w domu na welurowej podusi... Ale myślę, że przez najwyżej minutę. ;) Edited February 2, 2014 by Ayame Nishijima Quote
Elisabeta Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Zaglądam do Vigo przed świtem. :smile: Ayame, dzięki za dobre wieści i piękne fotki Vigusia. :loveu: Quote
gluchypies Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Poproszę o dane do przelewu dla Vigo. Zgodnie z prośbą MALWY 301 złotych z bazarku cegiełkowego dla Azira zostanie przekazane dla Vigo. http://www.dogomania.pl/forum/threads/249996-ROZLICZAM-Cegiełka-życia-dla-Dziadzia-Azira-do-19-01-godz-21?p=21839055#post21839055 Quote
zozola77 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 fajna relacja z hotelu :) pogodę faktycznie miałyście nieciekawą.... brrrr no i Vigo - przystojniak :loveu: ide poszukać maila elik, zeby mi przysłała konto do wpłaty.. :) Quote
Elisabeta Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Dziś rano z Poczty Głównej poleciało 100 zł dla Vigusia. :smile: Za około pięć dni pieniądze będą na miejscu. Elik, są tacy, co wprawdzie mają konto, ale nie korzystają z niego w inernecie... To ja. :roll: Quote
elik Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Elisabeta']Dziś rano z Poczty Głównej poleciało 100 zł dla Vigusia. :smile: Za około pięć dni pieniądze będą na miejscu...[/QUOTE] Eliiii ogromna radość mi dzisiaj zafundowałaś i u Bena i tu u Vigo :loveu: [CENTER]Wielkie dzięki za tak znaczne doładowanie konta obu psiaków :calus: :iloveyou: :Rose: :Rose: :Rose: [/CENTER] [quote name='Elisabeta']...Elik, są tacy, co wprawdzie mają konto, ale nie korzystają z niego w inernecie... To ja. :roll:[/QUOTE] Na zakładanie konta bankowego nie namawiałabym Cię, bo nie wszyscy mają potrzebę posiadania takowego. Ale jeśli już masz konto, to nie korzystanie z jego elektronicznej wersji jest dużą stratą. Przede wszystkim robienie przelewów przez e-konto jest bezpłatne, a każdy z nas musi co miesiąc uiścić należność za mieszkanie, prąd, gaz, telefon, internet..... i jeśli ma wielkie serducho to jeszcze kilka przelewów dla bezdomniaczków. Każdy przelew na poczcie, czy w banku to jakaś opłata, nie wspominając czasu straconego na dojście do placówki i stanie w kolejkach. Zrobienie przelewu przez internet zajmie Ci kilka minut. Resztę czasu można przeznaczyć na odpoczynek, czy rozrywkę. Elisabeta, gorąco polecam Ci dopytanie się w Twoim banku o e-konto. Jeśli go nie ma, w co wątpię, to warto nawet zmienić bank, by mieć e-konto :) [quote name='Jasza']Witam i zapisuję. Muszę poczytać.[/QUOTE] [quote name='Elisabeta']Jaszko, :iloveyou:.[/QUOTE] Także witamy i zapraszamy :) Quote
Elisabeta Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Elik, dziękuję za na pewno mądre rady. :loveu: Kto mnie już nie próbował zreformować... :evil_lol: Może kiedyś. Quote
elik Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Elisabeta']Elik, dziękuję za na pewno mądre rady. :loveu: Kto mnie już nie próbował zreformować... :evil_lol: Może kiedyś.[/QUOTE] Daj się więc przekonać. Nie taki diabeł straszny, na jakiego wygląda :) Quote
MALWA Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='gluchypies']Poproszę o dane do przelewu dla Vigo. Zgodnie z prośbą MALWY 301 złotych z bazarku cegiełkowego dla Azira zostanie przekazane dla Vigo. http://www.dogomania.pl/forum/threads/249996-ROZLICZAM-Cegiełka-życia-dla-Dziadzia-Azira-do-19-01-godz-21?p=21839055#post21839055 Zaraz wysyłam dane do wpłaty, kóre dostałam od elik. Quote
elik Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='MALWA']elik - wysłałam e-maila.[/QUOTE] Ok, zadzieram kiece i lece na poczte :) Quote
Ayame Nishijima Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='barb']Doda, wyrazy szacunku za to co zrobilaś w celu uzyskania środkow finansowych dla Vigo - za założenie wątku, bazarki, :Rose::Rose::Rose: Ayame Nishijim - jako, że robisz ogłoszenia - sugeruję ogłoszenie Vigo na tym portalu http://www.adopcje.org/ -z zaznaczeniem, że jest w typie szpica. :hand: Dzięki, troche się ogarne i to zrobię. :) Quote
Recommended Posts