salibinka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='elik']Oczywiście. Nie było innej możliwości :) I może tego nie widać na zdjęciach, ale są to kojce bezpieczne dla psiaków. Nie ma możliwości zranienia się psa, czy skaleczenia, a nawet złamania łapki, jak to zdarza się w kojcach ogrodzonych siatką.[/QUOTE] Zależy, jaki status mają - budynków, terenu ogrodzonego? Pewnie nie budynków, bo nie byłoby problemu. Rozwiązaniem byłoby rozdzielenie powierzchni kojców tak, żeby poszczególne nie przekraczały 25 m2 i wówczas działa to na zgłoszenie budowy budynków gospodarczych (pod warunkiem, że nie przekroczyła współczynnika zabudowy obowiązującego na tym terenie i zachowała odpowiednie odległości od granicy działki) - wówczas mogłaby zadaszyć. Albo pokryć czymś, co nie jest dachem wedle prawa budowlanego, czyli nie jest zintegrowane z tą budowlą - jakiś mocny brezent? Quote
elik Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='LILUtosi']Miło że ktoś zauważa że 12 czy 13 zł to nie jest wysoki koszt hotelowania. Ja ciągle słyszę że za drogo. Tez płacę podatki i zus i cały czas inwestuje w hotel. Niestety ale wszyscy chcieli by za darmo z tekstem - jak można tak żerować na biednych pieskach. Co do kojców nie zadaszonych to w takich trzymam dwa psy które są niebezpieczne dla innych psów i jakieś miesiąc temu prawie mnie na fejsie zlinczowali za to choć wszyscy wiedzieli w jakich warunkach będą. A tu proszę, wszyskie psy pod gołym niebem i jest dobrze :eviltong:[/QUOTE] To może się zdecydujesz czy jesteś za, czy przeciw, bo z Twojego postu nie za bardzo to wynika. Strzelasz gola do własnej bramki :diabloti: Quote
LILUtosi Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Nie jestem ani za ani przeciw. Miło jak psy mają jednak dachy. U mnie te kojce były moim pomysłem i nie do końca przemyślanym i teraz nie ma jak zamontować dachów bo dałam za niskie słupki. Generalnie z nich już nie korzystam. Ale zostałam poproszona żeby przetrzymać dwa psy które czekały na uśpienie w schronie bo nikt nie chciał do nich wchodzić. Tylko te kojce nadawały się do hotelowania ich. Quote
elik Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='LILUtosi']Nie jestem ani za ani przeciw. Miło jak psy mają jednak dachy. U mnie te kojce były moim pomysłem i nie do końca przemyślanym i teraz nie ma jak zamontować dachów bo dałam za niskie słupki. Generalnie z nich już nie korzystam. Ale zostałam poproszona żeby przetrzymać dwa psy które czekały na uśpienie w schronie bo nikt nie chciał do nich wchodzić. Tylko te kojce nadawały się do hotelowania ich.[/QUOTE] Nadal nie wiem czy się chwalisz, czy żalisz i czemu mają służyć Twoje posty, bo chyba nie pomocy Vigo. Quote
LILUtosi Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='elik']Nadal nie wiem czy się chwalisz, czy żalisz i czemu mają służyć Twoje posty, bo chyba nie pomocy Vigo.[/QUOTE] elik, forum służy do wyrażania swoich opinii, nie obrażam nikogo, nie prowokuję a i wątek podnosze dlatego nie wiem po co te zaczepne posty. Chyba sama przyznasz że psom lepiej jest jak są dachy. Quote
milagros19853201 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 wplaty na deklaracje nadal na to samo konto?Bodajze konto Angeliki to co bylo na samym poczatku podane? vigus trzymaj sie piesku:-) Quote
elik Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='LILUtosi']elik, forum służy do wyrażania swoich opinii, nie obrażam nikogo, nie prowokuję a i wątek podnosze dlatego nie wiem po co te zaczepne posty. Chyba sama przyznasz że psom lepiej jest jak są dachy.[/QUOTE] Zgadza się, forum służy do wyrażania opinii, choć nie jest to jego główny cel. Ale ten wątek nie założono po to, by wykazać wyższość Świąt Wielkiej Nocy, nad Świętami Bożego Narodzenia. Zaczepne posty ? To raczej obrona, niż atak :) Quote
elik Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='milagros19853201']wplaty na deklaracje nadal na to samo konto?Bodajze konto Angeliki to co bylo na samym poczatku podane? vigus trzymaj sie piesku:-) Nieco się zmieniło w tej kwestii. Podeślę Ci aktualny nr konta, ale proszę poślij mi cokolwiek na elsia7@interia.pl Nie mam skrzynki na dogo i nie mogę posłać PW. Quote
rutta Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='elik']MALWA, bardzo Ci dziękuję, że czuwasz nad finansami Vigo i gorąco proszę, jak tylko zauważysz podobną prośbę, wysyłaj namiary :loveu: Rutta napisała do mnie i podałam co trzeba, ale na przyszłość - jak ktoś pyta o nr konta, ślij, nie pytaj czy można. Dzięki :Rose:[/QUOTE] Potwierdzam, dostałam maila :) Quote
elik Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='rutta']Potwierdzam, dostałam maila :)[/QUOTE] Bardzo dziękuję :) Odnoszę wrażenie, że już wszystkie Deklarowiczki :) otrzymały nowy nr konta. Quote
Ayame Nishijima Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 (edited) [quote name='LILUtosi']Miło że ktoś zauważa że 12 czy 13 zł to nie jest wysoki koszt hotelowania. Ja ciągle słyszę że za drogo. Tez płacę podatki i zus i cały czas inwestuje w hotel. Niestety ale wszyscy chcieli by za darmo z tekstem - jak można tak żerować na biednych pieskach. Co do kojców nie zadaszonych to w takich trzymam dwa psy które są niebezpieczne dla innych psów i jakieś miesiąc temu prawie mnie na fejsie zlinczowali za to choć wszyscy wiedzieli w jakich warunkach będą. A tu proszę, wszyskie psy pod gołym niebem i jest dobrze :eviltong:[/QUOTE] Czyli wszędzie jest tak samo. Czasem nie da sie połączyć wszystkich psów w domu i trzeba je umieścić osobno, lub w starannie dobranym towarzystwie. Bywa, że jest to kojec bez zadaszenia... Polska to dziwny kraj. Tu chętnych do linczu nigdy nie brakuje. W tym wątku wczesniej też nie było zrozumienia. Mimo wycieczki i wyjaśnienia czemu akurat tak, nie wszyscy rozumieją sytuację. Pewnie, ze chcielibyśmy jak najlepszych warunków i jak najtaniej. Ale czasem się nie da i już. Miło, ze napisałaś, Twoje doświadczenia są bardzo podobne, może to będzie jakimś argumentem w dyskusji. Edited February 6, 2014 by Ayame Nishijima Quote
zozola77 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 kojce u Angeli, pomimo ze nie maja dachów jednak sie bardzo róznią od tych w których do momentu wyciagniecia przebywał Vigo (to nie schronisko a punkt przetrzymań) a minowicie tym, ze teraz jest BEZPIECZNY, ZAOPIEKOWANY, NIE GŁODUJE a jak bedzie potrzeba to i do weta zostanie dowieziony - dla mnie to jest najważniejsze w tej chwili w Olkuszu nie miałby niestety żadnej z tych rzeczy a i gorszy los mógłby go spotkac w każdej chwili......zwłaszcza, ze krecił sie w kółko... a moze szybko domek znajdzie :kciuki: Quote
elik Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='zozola77']kojce u Angeli, pomimo ze nie maja dachów jednak sie bardzo róznią od tych w których do momentu wyciagniecia przebywał Vigo (to nie schronisko a punkt przetrzymań) a minowicie tym, ze teraz jest BEZPIECZNY, ZAOPIEKOWANY, NIE GŁODUJE a jak bedzie potrzeba to i do weta zostanie dowieziony - dla mnie to jest najważniejsze w tej chwili w Olkuszu nie miałby niestety żadnej z tych rzeczy a i gorszy los mógłby go spotkac w każdej chwili......zwłaszcza, ze krecił sie w kółko... a moze szybko domek znajdzie :kciuki: Ma także kontakt z przyjaznym człowiekiem oraz ciepłą budę z osłoną wejścia i wymienianą w razie potrzeby słomą. Ponadto jest codziennie wyprowadzany na spacer. Porównywanie warunków w jakich obecnie przebywa Vigo z tymi w Olkuszu jest co najmniej nie na miejscu. Quote
Sabina02 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='elik'] Twoje pieniądze i masz prawo do takiej decyzji. A może masz propozycję lepszego lokum dla Vigo ? Chciałabym jednak zauważyć, że 12,00 zł/dobę w hoteliku, który jest prowadzony oficjalnie tzn. jako działalność gospodarcza, a co za tym idzie ma obowiązek odprowadzać podatki, składki ZUS itp. to wcale nie wygórowana kwota. Znany hotelik, polecany przez wielu dogomaniaków także za miejsce w boksie liczy również 12 zł/dobę i nikt nie kwestionuje tej ceny. Mało tego, na miejsce trzeba czekać, bo są kolejki. O zadaszeniu Angelika myśli od ubiegłego roku, ale władze gminy robią problemy z powodu tak dużej powierzchni. Angelika nie poddaje się, szuka wyjścia z sytuacji. Może ktoś wie, poradzi coś, jak można byłoby załatwić zezwolenie na wykonanie zadaszenia kojców ?[/QUOTE] Nie moja intencja jest sie klucic czy krytykowac ten hotel, lecz uzasadnic powod wycofania mojej deklaracji. Moje deklaracje sa i beda przekazywane na hotele o wyzszym poziomie. Ja oczywiscie rozumiem ze hotele maja wydatki, ale powinny tez miec pewne standardy, a ten hotel tych standardow w mojej opinii nie ma. Pytasz czy mam propozycje lepszego lokum dla Vigo. Z pewnoscia bym popytala gdyby w gre wchodzily DT/hoteliki w innych wojewodztwach, a z czego sie orientuje to takowe nie wchodza a gre. Quote
elik Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Daleka jestem od wzniecania kłótni. Napisałam wyraźnie, że masz prawo do takiej decyzji i nie krytykowałam tego. Napisałam jedynie z czego wywodzi się taka, a nie inna kwota. Quote
Sabina02 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='elik']Daleka jestem od wzniecania kłótni. Napisałam wyraźnie, że masz prawo do takiej decyzji i nie krytykowałam tego. Napisałam jedynie z czego wywodzi się taka, a nie inna kwota.[/QUOTE] Gdy pytalas czy mam lepsze lokum dla Vigo wydawalo mi sie pisalas to sarkastycznie, ale tak wlasnie jest z jezykiem pisanym ze mozna go odczytac inaczej niz autor chcial napisac. ;) Tak dla klaryfikacji, ja nie chce uczestniczyc w klotniach o ten hotel i nie watpie w to ze Vigo ma w nim lepiej niz mial w Olkuszu. Natomiast dla mnie (podkreslam dla mnie) hotel musi miec wyzsze standardy zebym za niego placila. W przeciwnym razie niektore hotele beda szly po najmniejszej linii oporu zeby tylko zarobic (i nie mowie to o Angeli, bo widzialam jak pisalyscie ze Ona sie starala o zadaszenia). Quote
elik Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Angelika prowadzi działalność od niedawna, ale ma wielkie serce dla zwierząt i to ta miłość leży u podstaw tego co robi. W miarę posiadanych środków na pewno będzie podnosić standard hoteliku. Quote
Hanna R. Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Elik , masz całkowicie zapchaną skrzynkę . Oczywiście - tak. Ale część to leki weterynaryjne . Przepraszam za offa . Quote
elik Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='Hanna R.']Elik , masz całkowicie zapchaną skrzynkę . Oczywiście - tak. Ale część to leki weterynaryjne . Przepraszam za offa . Sorki, ja mam nieczynną skrzynkę na dogo. Napisz proszę na elsia7@interia.pl Z góry dziękuję :) Quote
ASTRA 126 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='ASTRA 126']Ja również przenoszę na Vigo moją deklarację z wątku Azira w kwocie 10,00 zł.[/QUOTE] Mała poprawka - deklarację przenoszę od lutego, ponieważ za styczeń została wysłana 20.01. Quote
elik Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 (edited) [quote name='ASTRA 126']Mała poprawka - deklarację przenoszę od lutego, ponieważ za styczeń została wysłana 20.01. I tak też zostało zapisane - poprawione :loveu: Majątek Vigo powiększył się o 30,00 zł, które przysłała mu dzisiaj Hanna R. Wielkie dzięki :Rose: Edited February 7, 2014 by elik Quote
zozola77 Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='elik']Ma także kontakt z przyjaznym człowiekiem oraz ciepłą budę z osłoną wejścia i wymienianą w razie potrzeby słomą. Ponadto jest codziennie wyprowadzany na spacer. Porównywanie warunków w jakich obecnie przebywa Vigo z tymi w Olkuszu jest co najmniej nie na miejscu.[/QUOTE] owszem , nie na miejscu ..ktos tu dokonał takiego porównania - nie chodziło o ogólne warunki ale same kojce - .. i ja sie do tego wpisu odniosłam - fakt, ze nie zacytowałam tej wypowiedzi - mea culpa..ale to z pośpiechu.... a ze nie wiem czy ostatnie zdanie odnosisz do mojej wypowiedzi wiec pisze sprostowanie ;) poszła moja stała dla Vigo :) Quote
elik Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='zozola77'].....ktos tu dokonał takiego porównania - nie chodziło o ogólne warunki ale same kojce - .. i ja sie do tego wpisu odniosłam....[/QUOTE] Ja także do tamtej wypowiedzi się odniosłam :) [quote name='zozola77']...poszła moja stała dla Vigo :)[/QUOTE] Dziękuję, już wpłynęła wczoraj i jest zanotowana w rozliczeniach :Rose::Rose: Soreczki, nie napisałam tego w bieżących postach, zabyłam :oops: Quote
Ayame Nishijima Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Dziewczynki, dzięki Wam za odwiedziny w temacie, za troske o Vigo... Elik, dzięki za rozliczenia. Ja nie piszę za wiele, ale po przechorowaniu wiekszej części stycznia zlapalam tyły w pracy. :( Sporo już nadrobilam ale jeszcze wciąż ciężko mi się oderwać od pracy. Till obiecała podesłać zestawienie ogloszen. jak tylko dostanę to wrzucę na wątek. Quote
Recommended Posts