wolf122 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Przedstawiam Kazę .Sunia jest w typie owczarka niemieckiego.Ma minimum 4 lata max .6. Sunia została uratowana z pewnego schroniska o "dużej renomie ".Ze zrozumialych względów i na prośbę osób ratujących zwierzaki z tego miejsca nie mogę podawać szczegółow,co niejako utrudnia prowadzenie z sukcesem sprawy :p Osoby zainteresowane sunią,zapraszam na priv.Przepraszam,że piszę tak enigmatycznie ale niestety moja ostrożność jest uzasadniona.Sunia jest bardzo wesoła i kontaktowa.Na tyle,na ile ją poznalem,to mogę stwierdzić,że ma fajny charakter i posiada zadatki na wspaniałą przyjaciółkę dla każdego :loveu: Sunia wymaga na początek podstawowej diagnostyki,odrobaczenia,odpchlenia i wszelkich innych dzialań, jak każdy pies wyciągnięty z koszmaru schroniska o "uzasadnionej reputacji". Mam nadzieję,że nie ma poważniejszych schorzeń ale to wszystko musi jeszcze ocenić lekarz. Zdjęcie celowo znieksztalcone Quote
egradska Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Melduje sie u suni i trzymam kciuki za pozytywny rozwoj sytuacji:) Quote
wolf122 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Dziękuję za przybycie :multi::loveu: Quote
madziakato Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Wolf122, podeślij mi proszę więcej zdjęć suni na meila-jacek.ph@interia.pl, ludzie dzwonią wciąż o Cindy za TM, spróbuję ją komuś fajnemu zaproponować, ok?:-) Quote
wolf122 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Wyślę zdjęcia Madziakato,dzięki :loveu: Witam Migotka ,Bela :loveu: Quote
bela51 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Jade dzisiaj na wizyte do pewnego pana zainteresowanego czarnym Onkiem. Onek jest z okolic Poznania, moze lepsza byłaby Kaza, chocby z uwagi na odległosc ? Jak sądze, jest czarna ? Ale wszystko okaze sie po wizycie, bo moze dom nie jest wart zachodu. Quote
wolf122 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Dzisiaj odwiedziła nas Betka :loveu: Kaza dostała wsparcie farmaceutyczne na różnych lokatorow :lol: i kawał mięcha do gotowania :cool3: Dziękujemy :multi:Poślę Ci Bela zdjęcie na priv :cool3: Sprawa leku o ktorym rozmawialiśmy przekazana,załatwiane na dwa fronty.Mam nadzieję,że się uda :) Quote
betka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Widziałam Kaz(i)ę :). Jest bardzo sympatyczna i piękna. Widać, że Wolf jest już dla Niej Panem i jedynym autorytetem. Wpatrzona w Niego jak w obrazek. To będzie pies jednego pana, czyli typowy owczarek :). Jest chętna do zabaw i lubi pieszczoty. Poszczęściło się dziewczynce, że trafiła do Wolfa :). Quote
wolf122 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 (edited) Dziękuję za mile słowa Betka i za smakole ,ktore znalazłem dziś w reklamówce z lekami :loveu: Cieszę się z przybycia DONnki na wątek dziewczynki oraz za wszelką pomoc:loveu: Także dziękuję za wsparcie ze strony Migotki i ............,ktora wolała pozostać anonimowa z pewnych względów ;) .Dziękujemy za wsparcie ze strony Skarpety Owczarkowej,to dla mnie niebagatelna pomoc. Uffffffffffff :loveu::lol: Teraz już spokojnie mogę powoli Kazunię socjalizować :multi: Więcej pomocy oprócz dopingu i ciepłych myśli nie potrzebujemy :loveu: Może jeszcze Domek z Bajki ,taki jak Kanisek otrzymał ????? :) Pozdrawiamy Wszystkich i Zaglądajcie do nas tu i w realu :cool3: Zapraszamy :loveu: Edited January 6, 2014 by wolf122 Quote
wolf122 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Kaza biega już razem z moimi rezydentami ale widać,że ma syndrom schroniskowy.Traktuje psy jak potencjalne zagrożenie,często doskakuje z zębami i widać,że dziewczyna otrzaskana była w schronisku w walce o byt.Pisząc w skrocie to dzikusek.Natomiast do ludzi przyjazna i super wesoła.Także celujemy w Domek raczej bez zwierząt.Nie wiem jak reaguje na koty.Nie było jeszcze okazji zaobserwować.Marzy mi się taki Domek jak ma Kanis,bo u nas poki co nie widać by mogla samodzielnie funkcjonować z rezydentami.Ale to krotki czas dopiero, także będziemy pracować.Póki co dziewczynka luksusów nie ma ale w porownaniu ze schronem to jednak "skok cywilizacyjny " :cool3: Pozdrawiamy :loveu: Quote
Cantadorra Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Zapisuję ślicznotkę. Może ją ogłosić na trójmiasto.pl? Quote
konfirm13 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 I ja się zgłaszam na wątek, jako miłośniczka ONków i właścicielka Bliss ze Schroniska :) Quote
bela51 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Szukajmy wspólnymi siłami najlepszego domku dla pięknej Kazy ! Quote
wolf122 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 (edited) Witamy serdecznie Cantadorra i Konfirm13 :loveu: Jasne Cantadorra,jak coś to wizyta pa u Ciebie gwarantowana :loveu: Tylko później transport ,to już kosmos:cool3: Sunia kochana,taka żyletka skoczna i wygimnastykowana.Do agility się nadaje :lol: Edited January 8, 2014 by wolf122 Quote
PaSja Hera Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Znalazłam :). Szukałam i wygrzebałam. Piękna sunia! Bardzo ciesże się ,ze sunia uratowana z tego parszywego miejsca. Czekam z niecierpliwością na wieści. Mogę pomóc w ogłoszeniach tylko więcej szczegółów na jej temat. Quote
wolf122 Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Witamy :loveu: "Szczegoły" dopiero obserwujemy ;) Na razie "badamy" Kazę pod każdym względem.Jaka jest ?Co lubi ?Czego nie toleruje ?Stąd "chwila" na zapoznanie,by nie wypuszczać psiaka z nieokreslonym charakterem.Myślę,że do końca lutego będziemy mogli coś na jej temat już konkretnego powiedzieć.Na razie dziewczynka uczy się życia na nowo :loveu: Quote
PaSja Hera Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Ok to jak już zaobserwujesz nawet najmniejsze szczegóły jej charakteru napisz :lol:. Udało się dziewczynce.:p Quote
wolf122 Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Kaza jest bardzo fajna sunią.Dosyć szybko aklimatyzuje się w nowym miejscu.Było już krótkie spięcie z rezydentami ale na szczęście w porę zażegnane.Wszystkie zwierzaki są karne,także odpuszczają gdy hmmm podniosę głos,delikatnie to ujmując:lol: Jeśli ktoś chce przytulaśną,kochaną i energiczną sunię,to zapraszam :loveu: Trzeba sobie jednak "zasłużyć" i spełnić podstawowe wymagania suni ,czyli-miłość i wierność do końca :bluepaw:.Pełna miska,cieple poslanko i dużo wspólnych spacerow.Kaza ma ten komfort,że nigdzie się jej nie spieszy :cool3: ale skutkuje to przywiązaniem do nas i czas działa na niekorzyść....Jedno czego Kaza nie lubi,to zostawać sama i trzeba popracować.Celujemy w domek,ktory jest dyspozycyjny,krotko to ujmując.Ktoś kto pracuje i zostawia psa na ileś godzin samego mógłby mieć problemy ale jest to na pewno do wypracowania.Pies jakby nie było miał dość w swoim życiu samotności i teraz się to uwidacznia.Trzeba suni kompensować stratę dużą ilością serca :loveu: Pozdrawiamy :cool3: Quote
Recommended Posts