Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O proszę, miłej zabawy :D

A ja nie pamiętam by nie było zimy, o której mówicie. U nas zawsze mróz, -20*C, śniegu sporo... no ale to wschód jest :D

Posted

Dzięki Ty$ :D

musze tylko kupić spodnie i buty. Mam upatrzone alladynki w kolorze mięty o trampki ciemno różowe :D a koszulek mam od cholery na szczęście.

Posted

Dziolchy, zaprzyjazniam sie wlasnie z maszyna do sYcia. Potem chce uszyć obroze. Dam rade w domowych warunkach polzaciskowa? Znajde w pasmanterii czesc taka żeby byla regulacja martingale? Taśmy nośne i rypsowe juz mam upatrzone, polkolka tez, tylko to co przy martingalach jest nie wiem skąd dostać i jak nazwac

Posted

Martingale...ja szyłam z takim zaciskiem 2 obrożę, a 2 przerabiałam na niego. Do tego potrzebna tylko taśma, i 3 półkółka (lub kółka, co kto woli ;)). Spokojnie dasz radę, łatwo jest :)

Posted

Heloooł :D

Za szycie się bierzesz? Też kiedyś miałam zamiar uszyć obrożę bo miałam fajny materiał, wszystko pięknie naszykowałam i leży czekając na chęci, ze 3 lata leży  :mdrmed:

Posted

Heloooł :D

Za szycie się bierzesz? Też kiedyś miałam zamiar uszyć obrożę bo miałam fajny materiał, wszystko pięknie naszykowałam i leży czekając na chęci, ze 3 lata leży  :mdrmed:

to mi oddaj, ja uszyje :D 

Póki co uszyłam w 80% juz torebke na psie smaki, taka dapinaną do szlufki spodni ;;) potem Wam pokazę jak chcecie ;p 

Posted

to mi oddaj, ja uszyje :D

Póki co uszyłam w 80% juz torebke na psie smaki, taka dapinaną do szlufki spodni ; ;) potem Wam pokazę jak chcecie ;p 

Musiała bym najpierw odnaleźć pod setkami psich dupereli  :siara:

Ładna torebeczka :). Tylko sznureczka jej brakuje ;)

Posted

Monia, sznureczek będzie ;) tylko musze jednak rozpruc i zwieksszyc krawędż bo w jednym miejscu nie moge go przewlec ;<

No wiec tak- bylismy dzisiaj wybiegac psa, z inicjatywy TŻta! bo jemu wiecznie sie nie chcialo jak chcialam iść na łąki albo podjechać. No ostatnio naskoczyłam na niego ze weczniemu sie nic nie chce i sama sobie pojde na łąki to mówi ze ok ok, podjedziemy taz dalej. Podjechaliśmy, Kluska w chuste i idziemy. A tu dalej widzimy- byczki dwa młode sobie luzem latają bo chyba uciekły :D to my odwrót i takie o bieganie psa było :roll:

( Uwaga, tekst o gruczołąch okołoodbytowych! ;p )

No to dzisiaj zamotałam Kluskę i dawaj dziemy tam gdzie krów i byczków na bank nie będzie. Pies pobiegał ale niedługo, choć zdązył sie zmeczyc. Bo zauwazyła ze ma strasznie czerwoną pupkę. TŻ odsłonił bo ogon w górze ma rzadko, raczej opuszczony. A tam czerwone, nabrzmiałe i krew troszkę leci. Ja w domu widziałam taką rozmazaną strużkę krwi ale myslalam ze to skrzep od kurczaka bo porcjowałam włąsnie. Psa obejrzałam ale pysk, łapy i do głowy mi nie przyszłoze odbyt tez moze miec poraniony. Juz dawno nie miał problemów z zapchanymi gruczołami, nie lizał sie, kupy normalne. Pojechalam od razu do weta, ma krem jakiś i przy okazji odrobaczyłam, bo mialam po długim weekendzie w planach terminowo, no ale juz tam wzięłam przy okazji. Gruczoły wyczyścili ale nie były specjalnie zapchane, ani zaropiałe, ani mocno to to nie śmierdziało. Troche krwi tylko z jednego poleciało.  Mówił, że dobrze ze od razu chociaz przyjechałam a nie czekalismy "az samo przejdzie" bo pewnie by doszło do stanu ze byłaby ropa, nabrzmiałe i pies nawet dotknać by sie nie dał i by go strasznie swedziało/bolało. 

Posted

No, i nie dokończyłam a kliknełam :D zdjęcia i tak chciałam w osobnym.

Pies teraz ma zakaz lezenia na narożniku i sam w drugim pokoju bo musze obserwować czy sie nie lize po pupci. Po smarowaniu kremem troche go swedziało, ale jakos dawał rade niesaneczkować ;)

1242857_WP_20141110_011.jpg

1242858_WP_20141110_012.jpg

1242856_WP_20141110_010.jpg

1242855_WP_20141110_002.jpg

1242859_WP_20141110_017.jpg

Posted

No ja jak to ja jiz raka odbytu mialam w myślach. :roll: brawo ja.

leży grzecznie u siebie tylko bawoc soe jakoś tak nie chce a zawsze co wieczór przynosil kurczaka pluszowego albo swinie piszczaca żeby mu porzucać :(

a, Rico ma nowy ulubiony przysmak, chrupki kukurydziane... Wczoraj siadl kolo Kluski, ona gryzą i jemu daje, om polizal trochę i tak na zmiane jedli :D z czego Rico zjadł najmniej, tylko to co kek zleciało

Posted

A fuj, smród gruczołów aż mi się przypomniał  :ices_bla: . Moje sucze miały po razie czyszczone, na szczęście nie mają problemów tyłkowych. Biedny Rico z bólem dupy..

No wiesz co, tak pies z dzieckiem ślinę wymieniają, wyrodna matka  :nono:

Ja nie pozwalam, bo Maniula by później nic nie pojadła przy Hexolinie-wszystkożercy. Dzisiaj był wyścig po siateczkę z ciastkami jak mała wyrzuciła, na szczęście wygrałam  :mdrmed:

Posted

Mojemu też raz do roku musimy opróżniać gruczoły, cóóóż...

Ostatnie foto rewelacja :loveu:

Posted

A fuj, smród gruczołów aż mi się przypomniał  :ices_bla: . Moje sucze miały po razie czyszczone, na szczęście nie mają problemów tyłkowych. Biedny Rico z bólem dupy..

No wiesz co, tak pies z dzieckiem ślinę wymieniają, wyrodna matka  :nono:

Ja nie pozwalam, bo Maniula by później nic nie pojadła przy Hexolinie-wszystkożercy. Dzisiaj był wyścig po siateczkę z ciastkami jak mała wyrzuciła, na szczęście wygrałam  :mdrmed:

Właśnie u niego to nawet nie cuchnie, ja obok byłam i go trzymałam to NIC nie czyłam, wetka musiała przyblizyc papier jak wet zapytał czy smierdzi ropą.  Wiec sami nie wiedzieli skad to jak mocna zapchane nie bylo, odrobaczany czesciej bo Kluska w domu... 

Pies chrupka tyle co zdazył nosem tknac bo Hanka zaraz mu zabierała, no i z drugiej strony :P poza tym on wie ze jak go wyganiam to ma odejsc i nie siedzi jak ktos je ;)

Mojemu też raz do roku musimy opróżniać gruczoły, cóóóż...

Ostatnie foto rewelacja :loveu:

No jak sie okazło, my tez jednak musimy, nawet jak nie ma objawów pozapychanych :D

Z psem juz lepiej, czerwonego tyłka jak pawian juz nie ma, w nocy łądnie spał- bo poprzedniej ncy to co chwila wstawał i chodził bo go ppiekło/swędziało. Aż mi go szoda było :( Wczoraj do wieczora tez kursował non stop, na wieczór juz sie polozył, smarowałam mu tym kremem co zapisał i jest leoiej :)

A Kluska... raczkuje ;)