Małgonia Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 Monia, my dzisiaj tez jedziemy skladac papiery o becikowe, zaraz biore sie za pisanie oświadczenia i wypelnianie wniosku... Narzeczony jest mlodszy o jeden dzien. tam w paxhwinie/na jajniku boli najbardziej jak zostawiam kolabo do klatki piersiowej i po noszoneniu Hanuszcza. Zobaczymy w pon. MAdziu jakoś to przejdzie mam nadzieje :) jeszcze Rico w nocy wstawal i piszczal i nie wiedzial gdzie ma spac. Cholerny pies musi mieć pierdzielony kocyk i byc nakryty jakby na Syberii mieszkal i na dworze spal. Terrorysta... Quote
*Monia* Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Jak pracujesz w tym samym miejscu co w 2012 roku to masz mniej papierologii. Ja musiałam mieć papierek z ZUSu, USu, od lekarza, świadectwo pracy, akt urodzenia, dowód, i te do becikowego wnioski. I jeszcze im za mało :roll:. Chyba powinnam więcej zarabiać żeby się odczepili :shake: Może to tylko jakieś nadwyrężenie. Rico książę musi mieć wygodę :lol: Quote
Małgonia Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 Kupilam w biedrze zestaw do agi za 10zl :D :D :D kolko i tyczka. Omgomgomg :):):):) poprawilo mi to humor po niezalatwieniu becikowego. za dyche :):):) Quote
*Monia* Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Nie załatwiłaś w końcu? Napisałam Ci co potrzebne :eviltong: Kup mi tunel :placz:. U nas w okolicy wszystko jakiś facet z Pruszkowa wykupił jak było, z dwóch biedronek :mad: Quote
Małgonia Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 Byly tylko slalomy, tyczki i obręcze. Wlasnie tez chcialam tunel... Mogę jeszcze w innej biedrze w poniedzialek zobaczyć. Wziąć od razu jak będą? Gorzej jak będzie jeden :p becikowe.. Masakra. Babka nawet 30lat nie miala a do ksera wstawala jak za kare, snula sie i ruchy miala jakby 13h w kamieniołomach pracowala. Skadamy w gminie lubego, bo pojechalismy tam gdzie ja zameldowana jednego pitu zabraklo mi. Narzekala ze Luby ma oswiadczenie zamiast zaświadczenia ze nie otrzymal becikowego u siebie w gminie mimo ze wg jakiejs tam ustawy mozna napisać to samemu, oświadczyć o czymś, bedac świadomym ze falszywe info grozi kara pozbawienia wolności do lat 3. A ja pokazal umowy z obecnej pracy to nie wi czemu ale zasmiala sie jak przedstawilam jej dwie umowy-okres próbny i po nim dostalamna czas określony. Powalona babka mi sie trafila, mlodziutka. Aleśmy ja wyzywali jak wracaliśmy... Sama mi moowila co potrzebujemy a nagle zupelnie inne papiery chciala. tu w gminie jest sympatyczna babeczka, zlozymy tutaj bo tam to soe wracac nie chce znowu na telefonie-pewnie iterowki są które musicie wybaczyć :) moze cos popoprawiam :) Quote
*Monia* Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Jak będą to bierz 2, ale wątpię bo szybko schodzą ;) Ogólnie można oświadczenia, ale później muszą sprawdzać czy się zgadza i z lenistwa żądają zaświadczeń. Mi też babka wypisała za pierwszym razem co mam przywieźć, a teraz jak jej to przywiozłam okazało się że jeszcze czegoś nie ma i muszę dowieźć. Najlepsze jest to że zawiozłam kwitek z ZUSu o dochodzie, a teraz zażyczyła sobie pit 11. Po co jeden kwitek potwierdzający jak można poganiać matkę z dzieckiem żeby przywiozła jeszcze jeden na ten sam temat. Umowę o pracę też chcieli, nie wiem po co im to bo przecież pod uwagę biorą 2012 a nie 2013, ale pojadę jutro i im dowiozę. Akurat jutro dzień wewnętrzny mają :diabloti: Literówki są czasem zabawne :evil_lol: Quote
agutka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Witam się :) powiedzcie mi czemu w moich biedronkach niema takich atrakcji dla psów jak slalomy i tunele?:mad: Quote
Małgonia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Właśnie wysłałam kuzynkę do dwóch biedronek, ma zobaczyć tunele :) Agutka slalom moge Ci kupic u siebie i wysłać, wczoraj widzialam jeszcze dwa, moge zadzwonic do mamy to po poludniu zajdzie. Ja sama w szoku byłam, a akurat mama dała swoją kartę i mówi " idźcie sobie zakupy zrobić" :evil_lol:. Ja patrzyłam na zestaw małego kucharza a TŻ do mnie " o, zestaw do agility za dyche", aż mi się oczka zaświeciły bo wcześniej jednak kasy nie mialam, a tu mamy karta w portfelu a nie wpomniała nić o limicie i ze psu nie moge nic kupic :D Wróciłam do domu, wziełam psa i mówie do mamy " Spojrz na niego, kochasz gooooo? zobacz jakie on ma piekne oczka!" :D Nie miała nic przeciwko na szczęscie, teraz na tunel juz poluje to sama mu kupie, żeby sobie nie myślał, że to babcia go kocha a nie ja :D Quote
agutka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 mi zależy na tunelu także jak coś to bym prosiła o pamięć:loveu: Quote
Małgonia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 [quote name='agutka']mi zależy na tunelu także jak coś to bym prosiła o pamięć:loveu:[/QUOTE] Wszyscy chcą tunel :D Jak będą trzy to powiem kuzynce zeby kupiła :p Ma zajść do dwóch biedronek- w tym jedną jest taka co to do niej zwożą to co się nie sprzedaje w innych. Właśnie poszła, wiec trzymajcie kciuki ;p Wysłałąm jej nawet zdjęcie jak to wygląda. Ewentualnie w poniedziałek bede w dwócj innych i jeszcze raz w tej co bylam wczoraj- może sie nie dokopałam, bo w sumie nie wiedzialam, że tunel wyglada inaczej niż taki fureał jak kolo i poprzeczka. Teraz załuje ze i slalomu nie wzięłam, cholera! Quote
*Monia* Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Wstałam więc mogę trzymać kciuki :p. Od dawna na tunel poluję, ale zwykle są w takich cenach że wiecznie coś ważniejszego jest do kupienia. Hexa z agi najbardziej lubiła tunele, Shina w sumie też bo na hopki była jeszcze za mała :lol:. Slalomu nie lubimy ;) Quote
Małgonia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 No 10zł to mało, uwielbiam te przecany w biedrze. Torbe taką na akcesoria dla dziecięcia za 7zł kupiłam a mopa roatcyjnego za 34zł z 80złchyba przeceniony :) I bardzo sobie chwale. No i wczoraj jeszcze pojemniki na bielizne do lazienki z curvera za 15zł kupilam. Mamy bardzo malutką lazienkę i pojemniki trudno bylo nam znaleźć, te wchodzą idealnie :) Quote
Erykowa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Witam To i ja chyba muszę się wybrać do biedronki zobaczyć co u nas.jakoś w ciągu roku szkolnego bywam często teraz przez wakacje jeszcze nie dotarłam a może i u nas coś dla psa bedzie. Quote
Małgonia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Tuneli nie ma :( Zobacze w pon jeszcze w Karpaczu... Quote
*Monia* Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Tak myślałam że nie będzie... Popatrzę czy może u nas coś rzucili, bo w sumie będę miała po drodze jak się po krzesełko wybiorę. Quote
marta1624 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 U mnie też były zestawy agi po 10zł, ale bez tuneli :( I wykupiłam wszystkie dla siebie i innych :D Ale tunel nie powiem, brałabym ;) No i meble ogrodowe mieliśmy kupić z wyprzedaży, a już nie ma :( Te co za 799zł były teraz są za 349zł ;) Quote
*Monia* Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Panna Cotta']Pamietaj o mnie!!!:D[/QUOTE] Oczywiście :) Ciekawe czy jakieś słoiki będą, bo babcia postanowiła przyjechać i u nas ogórki robić, więc poszukam akurat w biedrze tak przypadkiem :evil_lol:. Nie przyznam się że po psie rzeczy się wybieram bo już od wielu lat każą mi się leczyć :lol: Mebli ogrodowych nie przytargam nawet jak będą bo będę miała krzesełko dla małej w samochodzie :eviltong: Quote
marta1624 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='*Monia*']Oczywiście :) Ciekawe czy jakieś słoiki będą, bo babcia postanowiła przyjechać i u nas ogórki robić, więc poszukam akurat w biedrze tak przypadkiem :evil_lol:. Nie przyznam się że po psie rzeczy się wybieram bo już od wielu lat każą mi się leczyć :lol: Mebli ogrodowych nie przytargam nawet jak będą bo będę miała krzesełko dla małej w samochodzie :eviltong:[/QUOTE] Te meble ważą jakieś 40kg a i do osobówki ciężko włożyć by było :D Quote
Małgonia Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Mówią, że biedra jest dla biedaków i jest beznadziejna, a ja tam nie narzekam. Mam znajomą co się wstydzi do biedry chodzić, jest z bogatej rodziny, ale lubi z biedronki te deserki włoski- kulki ptysiowe z kreme w sosie czekoladowym, profi coś tam. I wysyła tam kolezanki po nie, bo ona się wstydzi i juz :roll: Monia i co i co i co???? W JG nie było, zostaje mi jeszcze Karpacz do obskoczenia i koło mojej pracy- a tam prawie wieś, tam ludzie mają psy tylko na ogródku przy chałupie, wiec może tam coś znajde... Quote
Małgonia Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Zapomniałam w ogóle, zdjecia mam :D Wczoraj po 17 jakoś wyszliśmy na ogródek, czekaliśmy aż żar z nieba przestanie się lać no i odrobina cienia będzie, żeby bujak Hanki tam usadowić. Ona tam sobie gadała z grzechotką, Luby siedział obok a ja stawiałam poprzeczkę i koło do skakania :) Oczywiście moja sąsidka, ta co z psem ciagle chce sie bawic, stala i sie gapiła i komentowała :roll: Od razu uprzedzam, że moja figura jeszcze się po ciąży nie ogarnęła ;p E tam, bokiem przejde. I odpoczynek. Na zdjęciu sąsiadka, wygląda jak duch :D Quote
Qeeriefire Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Jaki stróż :) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/158/729238_WP_20140808_001.jpg Quote
agutka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 wiesz co? jak będziesz w biedrze to kup mi ten zestaw do skakania ;) oczywiście tak przy okazji ;) kasę wyślę jeszcze tego samego dnia :) Quote
Małgonia Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Agutka, które? Każde jakie będą?:) slalomy byly, tyczki tez, kola dwa chyba. Tunelu pragnę:( Quote
agutka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 wiesz co tyczkę i koło ;) tunel to szkoła wyższa ale ja zacznę porządniej szukać w Gdyni i ewentualnie także bym kupiła tobie ;) w co nie wierzę że znajdę:roll: Quote
Recommended Posts