Małgonia Posted August 4, 2014 Author Posted August 4, 2014 "Sierotka Gosia, czyli opowieść jak spedzilam niedzielę" bylam na pogotowiu :roll: tragedii nie bylo nie wiadomo jakiej, dzidy w glowie czy noża w udzie nie mialam, ale w sobotę sprzatalam itp i nadwyrezylam sobie staw biodrowy, który i tak jest "chory". No wiec pól nocy nie spalam, po obiedzie w niedziele zdecydowalam sie na SOR jechac ale tam odeslali mnie lepiej na pomoc nocna i swiateczna-mniej ludzi a w sume tylko jakas konsultacka medyczna byla mi potrzebna. No ale lekow żadnych nie mogę bo karmie, powiedzialam ze wytrzymam, oklady z lodu i dzisiaj boli juz mniej, nawet chodze i Hanle nosiłam troszkę. :) na dodatek Rico wczoraj na ogrodzie byl sam i wytarzal die w czymś i walil jak stado Malo. Szampon z Trixie go uczula a ze nie kupilam jeszcze innego to żeby go nie meczyc- bo sie drapie po nim i ma lupiez straszny, to wymylam go... Bialym jeleniem do higieny intymnej :D tak cudownej sierści. Jeszcze nie mial :D pól dnia go tulilam bo taki mięciutki w dotyku. No ale teza kupić mu inny szampon... Quote
agutka Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 ja kiedyś ze schodów schodząc żle stanęłam , następnego dnia nie mogłam postawić ani podnieść nogi, poszłam na pogotowie pokierowali na rtg a chirurg opierdzielił że się prześwietlam bez przyczyny:-D okazało się że sobie coś mega nadwyrężyłam ale kazali tylko siedziec wdomu tydzień a przeszło po dwóch ;) Także wyobrażamsobie jak to cię boleć musiało :shake: Quote
*Monia* Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Nie powinnaś tyle sprzątać :evil_lol:. Dobrze że to nic poważnego. Jak pies się w czymś śmierdzącym wytarza to płyn do higieny jest najlepszy. Szczególnie jak się w goownie ludzkim wyturla albo wsadzi w nie kaganiec :angryy:. Cieszę się że moje od niepamiętnych czasów nie mają już takich ciągot. Quote
łamAga Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Hejka ;) To sobie nawywijałaś :lol: Neron też kochał sie tarzać w różnych dziwnie smierdzących rzeczach ale odpukać dawno tego nie zrobił :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Z noga juz trochę lepiej, choć gorzej niż wczoraj. Bol dosięga chyba aż do pęcherza, tak dziwnie jakoś. Bol w pachwinie miaam nie raz ze względu na chorobe, ale takiego jeszcze nie oO przyszla nagroda za konkurs, fajne miękkie fileciki z kurczka z paskiem wolowiny w środku. Psu smakowalo :) i będzie pudelexzko na ciastka jak sie skincy bo w takim fajnym są,na zalretke. wybacCie literówki,na telefonie pisze na ślepo bo nie pokazuje mi postu :) Quote
*Monia* Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Wybacamy :evil_lol: Na ból jedynie Apap byś mogła wziąć jak byś już nie wytrzymywała. Mnie czasem głowa strasznie boli (za niskie ciśnienie) i właśnie apap mnie ratuje, jedyny dozwolony przy karmieniu i w ciąży. To Rico zadowolony z nagrody :lol: Quote
Małgonia Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Ibuprofen tez chyba mozna. Apap na mnie nie dziala, mój organizm przyjmuje tylko ketanol z przyzwyczajenia :D tylko watroba nie przepada za nim Quote
łamAga Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Dokładnie tak , mi lekarz też powiedział że tylko apap moge brac , kupiłam wielkie opakowanie i odpukać ani jednej tabletki jeszcze nie wzięłam ;) Quote
Małgonia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Doszła nagroda za konkurs, Rico zadowolony :) :D zakopany Quote
Małgonia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Hanka zaczyna wedrówki po łóżeczku... i zasypia :) pierwsza randka :) Quote
Małgonia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 [quote name='Talia']Już zaślubiny zrobiliście? :eviltong:[/QUOTE] no ba :D pewnie :) Quote
*Magda* Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Mój Theoś to miał narzeczone, zanim one się jeszcze urodziły :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Hanka na ślepo się nie godzi :D woli zobaczyć i ocenic najpierw :p Mam dzisiaj jakiś kiepski dzien... Dziczeje w domu, nie mam kontaktu z ludźmi, przestalam umiec z kims rozmawiac i teraz jak kogoś w sklepie spotkam to sie denerwuje i jąkam... na dodatek cos martwie sie o zdrowie swoje, to co bolalo i wydawalo mi sie ze biodro przeszlo jako wyżej i wydaje mi sie ze to bie biodro a jajnikm do lekarza na poniedziałek mam, zobaczymy... I to jeszcze bardziej mnie dzisiaj dobilo... Quote
łamAga Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Słodkie fotki :loveu::loveu::loveu::loveu: oby więcej takich :cool3: [quote name='magdabroy']Mój Theoś to miał narzeczone, zanim one się jeszcze urodziły :evil_lol:[/QUOTE] mało tego , nawet chłopaka ma który się jeszcze nie urodził hahahaha :diabloti: Quote
*Magda* Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='dOgLoV'] mało tego , nawet chłopaka ma który się jeszcze nie urodził hahahaha :diabloti:[/QUOTE] Oooooooooooooooo :diabloti: Quote
łamAga Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='magdabroy']Oooooooooooooooo :diabloti:[/QUOTE] Fajnie jak by w przyszłym roku w Kaliszu na wystawie mogli się poznać :loveu: Quote
*Magda* Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='dOgLoV']Fajnie jak by w przyszłym roku w Kaliszu na wystawie mogli się poznać :loveu:[/QUOTE] Pożyjemy-zobaczymy ;) Quote
Pani Profesor Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 współczuję problemów ze zdrowiem :( a odnośnie kiepskiego dnia, to dziś jakoś każdy narzeka, włącznie ze mną i kasjerkami w Kauflandzie :diabloti: spędziłam całą noc w podróży, położyłam się spać praktycznie rano i wstałam o 17... :roll: cały dzień boli mnie łeb i musiałam się prawdziwie zmusić, żeby porzucać Patrykowi piłkę ;) a to zdjęcie wygrywa wszystko: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/157/714744_WP_20140805_002.jpg - wygląda jak szkockie dudy :D Quote
Małgonia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 PP, aż sie usmiechnelam na te dudy :). Tylko zagrac bym na takich nie chciala. Wrocilam ze spaceru z psem, wiec wieczorna fizjologa zalatwiona. Oby jutro byl lepszy dzien i humor. Moze to jest be i fuj myslenie, ale czasem chcialabym mieć znowu te naście lat, nie mieć faceta, psa i dziecka... Takie dzisiaj mame zalamanko mam. :( Quote
Pani Profesor Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 mnie się też zdarza tak myśleć, że za gówniarza było fajniej, ale jak pomyślę ile jest profitów z wieku 20+, to mi przechodzi ;) Quote
*Monia* Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/157/714744_WP_20140805_002.jpg - jakieś patyki w kołdrze się zapodziały. Wytrzep sobie kołderkę :evil_lol: [quote name='Panna Cotta'] Wrocilam ze spaceru z psem, wiec wieczorna fizjologa zalatwiona. Oby jutro byl lepszy dzien i humor. Moze to jest be i fuj myslenie, ale czasem chcialabym mieć znowu te naście lat, nie mieć faceta, psa i dziecka... Takie dzisiaj mame zalamanko mam. :( Ja miałam kryzys równo 2 miesiące po porodzie, teraz mimo że mam problemów masę jakoś jestem w stanie brać to na klatę. Albo raczej wystawiać dupę żeby w nią mnie kopali a nie gdzie indziej :evil_lol:. Składałam papiery o becikowe, o ja pier... ileż tego i jeszcze coś tam muszę dowieźć :mdleje:. Albo u nas w trąbę robią żeby się odechciało albo ogólnie teraz papierologii się namnożyło. Parę lat temu było dużo prościej i bez miliona zaświadczeń. Z jajnikami nie ma żartów, a potrafią boleć bardzo niemiło. Mnie napierniczały na zmianę co miesiąc, przez pierwsze miesiące ciąży również i musiałam brać nospę żeby zasnąć. No to teraz Hanula wchodzi w fajny okres wędrówek :lol:. Jedyne czego w tym etapie nie lubiłam to uderzanie się w główkę o szczebelki, a tak to właśnie ten wiek mi najbardziej odpowiadał ;). A narzeczony w jakim wieku? Widać że chyba nie zaiskrzyło bo brak większego zainteresowania :evil_lol: Quote
*Magda* Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Panna Cotta'] Wrocilam ze spaceru z psem, wiec wieczorna fizjologa zalatwiona. Oby jutro byl lepszy dzien i humor. Moze to jest be i fuj myslenie, ale czasem chcialabym mieć znowu te naście lat, nie mieć faceta, psa i dziecka... Takie dzisiaj mame zalamanko mam. :( Nie jesteś odosobniona w tym ;) Quote
Recommended Posts