Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

zdjecia od poprzedniej strony:)

Oraz przedtawiam Hetmana. Zasiatkowy wróg nr jeden. Owczarek południoworosyjski, jużak. Okropna bestia, siedział tak i czekał aż Rico podbiegnie żeby troche się pożarły przez ogrodzenie, ale Ricio wzięłam na początku i małymi kroczkami coraz blizej siatki kaałam mu siedziec spokojnie, doszlismy nawet blisko. Awantury dzisiaj z nimi nie był0- mają jeszcze suke jużaka, Galicje. Była jatka tylko z bokserem Maxem, też od nich ale nie są puszczani razem z Hetmanem bo się ostatnio jak gryzły to tylko krew i furto latały.

Edited by Panna Cotta
Posted

Hej pracusiu :) ja też nie mam czasu nawet na odwiedzanie, jutro do mamy na caly dzien bo TZ w pracy do wieczora a w niedziele jedziemy do Walbrzycha do galerii na zakupy :)

Posted

[quote name='marta1624']Zdjęcia śliczne :loveu: Zwłaszcza z zabawy z jamniczką ;)

O ile to można w ogóle nazwać zabawą ;)

[quote name='Ty$ka']Jakei bombowe zdjęcia :D
Wcale nie wygląda na upośledzonego. ;p
A Jużaki są fajne, ale nie dla wszystkich.

Oni akurat mają ogromny teren ze stawem, jużaki mają czego pilnować. No ale na spacery nie chodzą.

Moja wieś mnie zaskakuje :D Widziałam owczarka niemieckiego na psim wózku inwalidzkim- ten taki stelaż na tylne nogi na kołkach :)
Szliśmy też ostatnio na spacerro a tu sąsiadka na ogrodzie z suką i...11 szczeniakami :D Tyyyyyyyle papisiów :loveu:
Weszłam na chwilkę tam, sukę pezytrzymała, ja jednego papisia wyglłaskalam i poszłam :) Słodkie były, suka lablador, szczeniaki nie wygladały na skundlone, nie wiem czy to rodowodowe- wątpie w sumie, ale każdy ma juz zapewniony dom, także jakoś to przełknęłam :D Chyba nawet już wczoraj były do odebrania.

I nieco foteczek z dzisiaj:

To u mamy na ogródku- na kwiatkach chyba z 10 motyli było, jeden tylko mi ładnie pozował :)

Rób kobito szybciej to zdjęcie bo musze iść być psem gdzie indziej! ( chciałam tylko łądne zdjęcie na tle ściany płaczu- tatuś robił :loveu:)

Dobra, ide. Nara.

Upał, wiec Rico się przełamał i leży na panelach :)

Posted

hejka ;)

A propos szczeniaków labka , moja kuzynka ma suczkę , z rodowodem , ale nie wystawia jej więc nawet nie zamierza jej dopuścić i ostatnio cała w strachu pytala sie nas co ma zrobić bo pierwszy raz ( a Abbe ma 3 lata ) jej sie przydarzyło że w czasie cieczki w nocy przylazł jakiś pies i przeskoczył przez płot , kuzynka usłyszała hałas wiec wybiegła na dwór patrzy a tam obcy pies na ich podwórku , wygoniła go ale nie wie czy czegoś nie nawywijał w tym czasie , teraz obserwuje Abbe ale mówi że ani je sutki nie puchna ani nic i ma wielką nadzieje ze nie okaze sie że będzie "babcią " .... więc jak widac mozna bardzo pilnować a i tak czasami moga wyjśc psy "pseudo" wcale nie ze swojej winy ....

Ale Rico ma słodziaste oczka na tych fotkach :loveu:

Posted

Znajoma tez ma suke kundla i jak cieczke miala to pod bramka byl multum psów. Jednemu e nocy udali się wejść i tez nie z ich winy zaszla sucz w ciaze. Mieli ja wysterylizować ale akurat wtedy ta znajoma sie pochorowała- krwiak mozgu. Kupa kasy na leki i lekarzy... Dopiero potem chyba ja ciachneli, ale kazdy papis znalazl wtedy dom :)

sąsiadce psa na spacer juz nie daje. Mogę dać jej żeby sie pobawili na ogródku i wieczorem dopiero a nie w upal. Zasmucila die ale jak zapytalam co by zrobila jakby Rico gryzl się z jaks psemto wzruszyla ramionami tylko. Poza tym czaje sie na suczysko jej kolezanki żeby z Rico zapoznać :D

Posted

[quote name='dOgLoV']hejka ;)

A propos szczeniaków labka , moja kuzynka ma suczkę , z rodowodem , ale nie wystawia jej więc nawet nie zamierza jej dopuścić i ostatnio cała w strachu pytala sie nas co ma zrobić bo pierwszy raz ( a Abbe ma 3 lata ) jej sie przydarzyło że w czasie cieczki w nocy przylazł jakiś pies i przeskoczył przez płot , kuzynka usłyszała hałas wiec wybiegła na dwór patrzy a tam obcy pies na ich podwórku , wygoniła go ale nie wie czy czegoś nie nawywijał w tym czasie , teraz obserwuje Abbe ale mówi że ani je sutki nie puchna ani nic i ma wielką nadzieje ze nie okaze sie że będzie "babcią " .... więc jak widac mozna bardzo pilnować a i tak czasami moga wyjśc psy "pseudo" wcale nie ze swojej winy ....

Ale Rico ma słodziaste oczka na tych fotkach :loveu:[/QUOTE]

Nooo koleżance się tak papisie urodziły... Bardzo długo nic nei było widać... a jak poszła na USG to już było za późno na cokolwiek. Pies sołtysa przeskoczył WYSOKI płot i wlazł i zgwałcił suke :P
Reszta stada stała i patrzyła co się dzieje :P

Posted

Pies na wózku, świetny widok ;). Czasem można się miło zaskoczyć.
Powiem Wam, że bym zwariowała z tyyyylooooma szczeniakami. Masakra. Nasza suka miała kiedyś młode, ale zawsze miała po dwa, góra trzy papisie, takie śmiechowe, reksiowate :D. Wszystkie znajdywały dom, oczywiście ich dalszych losów nie znam, bo nie miałam na to wpływu...

Posted

No babeczka mówiła, że ona po nocach nie śpi :D 11 papisiów, masakra. A było 12, ale jeden nie przezył. Nie wiem nadal czy to jakies rasowce, chociazby czy matka rasowa. Ale ważne, że maluchy juz w domu, wszytskie dom bez problemu podobno szybko znalazły ;)

Posted

No, udało mi się w końcu wrzucić filmik, więc łapce Hankę- pod koniec już sama nie wiedziała, czy ma się rozpłakać czy nadal nawijać po Hankowemu ;)

[video=youtube;QK5Mk5o7TgE]https://www.youtube.com/watch?v=QK5Mk5o7TgE[/video]

Oraz moj nowy zakup- znaczy jest w drodze, a ja jeszcze nie zapłaciłam :D

Dorysowane są jeszcze potem serduszka, zdjęcie robione bez niich. Od Kudłate Torebki. :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Film jest prywatny :(

A torebka suuuper![/QUOTE]
T
eraz powinno być.

Pojechalismy dzisiaj do Walbrzycha do galerii po fotelik samochodowy dla małej, bo to nosiedełko co ma miało być takie awaryjne, nie jest zbyt dobre :oops: Pojechalismy a tu doopa- nie ma albo przedziału wagowego, albo z ISOfixem, albo nie nasz przedział cenowy. Będzie trzeba allegro obczajać. Może ja i jestem jakaś nie wiem- wyrodna matka, okrpna i w ogole o dziecko nie dbam, ale mnie testy ADAC nie przekonuja, jak dla mnie to łapówki tam ida- płacisz to masz gwiazdki. A taki fotelik zeby był dopuszczony do sprzedaży to musi przejść szereg testów tak czy siak. No i co mi po gwiadzdkach na foteliku jak moje auto ma jedną * :roll:

Posted

Ależ ona słodka i rozgadana taka :lol: eheheh, cudowna jest :D

Grunt to postępować z własnym rozsądkiem. Ja się nie wypowiem, ale wiem, że nas kiedyś przewozi w najprostszych fotelikach, jeszcze nie było wtedy takie buuum na cudeńka, dopiero późniejsze pokolenia miały faktycznie foteliki, które dawały jakąś tam ochronę. A my, hehehe... taka najprostsza wersja.

Posted

Byle jakiego za 100zł oczywiście nie kupię, ale cholera- znalazła jeden który mi się spodobał ale nie ma zadnej opini o nim w necie bo model z tego roku. Niby ma jakies crash testy... cena mała, wizualnie mi się podoba...

Posted

Pięknie wyglada tam koło ramy.Tzn na innych też ale tam tak dostojnie :)
I super się z jamniorem bawią.Bardzo lubię patrzeć na zabawy zwierząt szczególnie jak ich więcej niż sztuk 1 :)

Posted

[quote name='zuzaw']Pięknie wyglada tam koło ramy.Tzn na innych też ale tam tak dostojnie :)
I super się z jamniorem bawią.Bardzo lubię patrzeć na zabawy zwierząt szczególnie jak ich więcej niż sztuk 1 :)[/QUOTE]

tak sobiewmawiam ze to taka poza ala "patrz pancia, nadaje sie na wystawę!!!" :D

Posted

Hanula :loveu::loveu:. Jak się rozkręci z gadaniem to będziesz mogła zapomnieć o spokojnym obejrzeniu telewizji :lol:. U nas obecnie faza ponaddźwiękowego śpiewu :diabloti:

Co do fotelika to mogę napisać długie wypracowanie na temat poszukiwań, przemyśleń, zmian decyzji, wymieniania plusów i minusów każdego, aż w końcu podjęcia decyzji i oczekiwania czy tej decyzji nie zmienię :evil_lol:. Nie zmieniłam, kupiłam i zobaczymy za parę miesięcy czy decyzja była słuszna. Niedługo będę musiała się wykosztować na drugi, bo do drugiego samochodu trzeba będzie również wmontować :roll:

Posted

Co do fotelika, to powiem tyle: obejrzałam kiedyś filmik jak w foteliku chicco, podczas wypadku urwały się pasy :crazyeye: Więc dziecko nie miało szansy na bezpieczną podróż w takim foteliku :shake::-(
Mnie gwiazdki przekonują. Poza tym, wychodzę z założenia, że w takim wypadku nie ma co się sugerować tym, że fotelik jest drogi, nie stać mnie na niego, itp. Fotelik nie jest kupowany na miesiąc czy dwa tylko na jakieś 2-3 lata. Moim zdaniem warto właśnie wybrać te z górnej półki z testów ADAC

Posted

[quote name='magdabroy']Co do fotelika, to powiem tyle: obejrzałam kiedyś filmik jak w foteliku chicco, podczas wypadku urwały się pasy :crazyeye: Więc dziecko nie miało szansy na bezpieczną podróż w takim foteliku :shake::-(
Mnie gwiazdki przekonują. Poza tym, wychodzę z założenia, że w takim wypadku nie ma co się sugerować tym, że fotelik jest drogi, nie stać mnie na niego, itp. Fotelik nie jest kupowany na miesiąc czy dwa tylko na jakieś 2-3 lata. Moim zdaniem warto właśnie wybrać te z górnej półki z testów ADAC[/QUOTE]

Dlarego napisałam, że wyjde na jakąś wyrodną matkę itp. Wiem, że wiele osób patrzy na ADAC, ale i poznałam wieeeeele matek, które kupiły fotelik po prostu taki które one wybrały i one uznały ze ok, a nie testy. Facet wczoraj też nam jeden zachwalał, po 500zł chyba był, z 4baby, mówił ze super mu się sprzedają ale z bazą isofix. I z tych fotelików co mają baze ten jest jednym z lepiej sprzedających się, mimo braku testów. Znaczy gwiazdek- testy każdy fotelik przechodzi.

No ale dobra, wiem , że zaraz tu będzie napaść i mówienie że testy adac są cacy i fotelik bez gwiazdek to nie fotelik :) To tylko moje zdanie, fotelik już zamówilam, trudno- pozamiatane ;)

Posted

Tylko co to znaczy "one wybrały i uznały że ok"??
Tak naprawdę, czy fotelik jest ok, wychodzi dopiero w testach zderzeniowych ;)
Jeśli fotelik ich nie ma, to on jest ok, ale pod względem ceny, a nie pod względem bezpieczeństwa ;)

Nie życzę żadnemu rodzicowi, żeby jego dziecko miało wypadek, ale...
Dopiero wtedy te kobity otworzą oczy, że zaoszczędziły 200zł, a ich dziecko przez to nie żyje albo jest kaleką :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Tylko co to znaczy "one wybrały i uznały że ok"??
Tak naprawdę, czy fotelik jest ok, wychodzi dopiero w testach zderzeniowych ;)
Jeśli fotelik ich nie ma, to on jest ok, ale pod względem ceny, a nie pod względem bezpieczeństwa ;)

Nie życzę żadnemu rodzicowi, żeby jego dziecko miało wypadek, ale...
Dopiero wtedy te kobity otworzą oczy, że zaoszczędziły 200zł, a ich dziecko przez to nie żyje albo jest kaleką :roll:[/QUOTE]

No w sensie ze sprawdziły, nie wiem- solidnosc? Nie łaziłam za nimi i nie sprawdzałam, ale kilka kolezanek kupiło fotelik bez *ADAC.

Mogłam o tym nie wpsominać... nieważne już. Każdy kupuje fotelik jaki chce, koniec.