Małgonia Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Ty$ka napisał(a):Jej włoski naprawdę są jak moje, aż mi szkoda, że takich już nie mam :( Fajnie, że znajdujecie jakieś pieski na socjalkę - nawet obwąchanie się i chwila niuchania to dobry sposób ;). A na psich agresorów jak nie but to łańcuch rzucany obok lub w nie działa, bo brzęczy, podobną funkcję ma butelka z kilkoma kamykami czy czymś, co brzęczy. No i mniej brutalny sposób - rzucanie karmą, ale to bardziej kosztowne jest :p Nie no, nie mam rąk wolnym zeby z butelką łazić niestety :D Znaczy w upały nosimy butle, ale to zwykle w wózku się wozi- z wodą coby go polewać. Już miałam odpuścić, bo sobie pomyślałm, że on w tym schronie tam pewnie już zostanie itp... ost nawet przeszedł obojętnie. Ale no kurcze- wczoraj znowu, idziemy z TŻ. On wózek ja smycz z kundlem. I wyskakuje nam ten Max. Stoi i patrzy. Rico się zjeżył ale idziemy w miare spokojnie. Stoją i się patrzą. Ja staram się smyczy nie napinać tylko lekko pojedynczo szarpię i mówię "Idziemy, zostaw". A tu bach! niespodzianka! wyskakuje nam od tyłu jakiś mały biały kajtek i cap Rico w dupsko!:roll: Rico odskoczył,. szczeknął i warknął no to Max też już leciał z zębami ale TŻ wyleciał mu na przeciw i odgonił. I ja już nie wiem czy dzisiaj dzwonić po komisariatach i szukać kontaktu z dzielnicowym, bo z gminy nawet nie odpisali a nr dzielnicowego jak nie odpowiadał tak nie odpowiada, czy odpuścić i znosić tego psa na spaverach od czasu do czas... Spotkałam też ostatnio właścicielkę Figi :loveu: Figa juz zarast siersci, skołtuniona się robi ale tak jest prześliczna. Pani mówiła ze ma coś z JRT. I w sumie się jej tak przyjrzałam i serio wygląda jak JRT długowłosy :D No śliczna jest. Tylko nachalna, Rico chciał się załatwić a ta łąziłą i wąchała, to warknał :oops: Z panią pogadałam, bardzo sympatyczna i w końcu ktoś nie powiedział na Rico " o, wyżeł!" i ma jakieś pojęcie o karmach niemarketowych- alleluja. To pierwsza osoba która na wsi tu spotkałam, która nie myśli ze pedigree to świetna karma :cool3: I ja już nie wiem jak mamy mijać inne psy... Rico idzie idzie idzie łądnie, psa miniemy to wyrywa do tyłu i warczy :shake::-( a już chciałam ciastko dać. Quote
Pani Profesor Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 łojezu,z mijaniem psów to będziecie mieli szkołę :cool3: myślę, że powinniście się jak najszybciej pozbyć podbiegaczy, które gryzą Rico, bo z tego co widzę,to u niego te szczekanie postępuje - jeszcze trochę i będzie jak mój Pat, który woli zaatakować, zanim zostanie zaatakowany :shake: a skoro Rico wyrywa na psa, kiedy już go miniecie, to musisz smaczkiem zwracać uwagę już w trakcie mijania. u nas jest loteria, albo z daleka Pat drze mordę, albo mijając, albo właśnie tak jak Rico, kiedy odejdzie i 'oho, jednak się wydrę, co mi tam'. te trzecie jest faktycznie najgorsze, bo też nieraz już zdążę go pochwalić, a tu dupa... zaczynaj pokazywać mu smaka zanim miniecie i przez całe mijanie, a jak spuści wzrok na psa to z powrotem "HALO HALO, CO JA MAM?" - jeśli oleje Cię i się wydrze, to powinnaś skarcić i smaka nie dać. ja tak robię, wg. zaleceń, ale Patryk po skarceniu zazwyczaj się już nie upomina o smaka, jakby wychodził z założenia "dobra, nie teraz, to następnym razem dostanę" :roll: Quote
Małgonia Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Dodzwoniłam się do dzielnicowego!!!! przesympatyczny pan, mowił ze zbada czyj to pies i ukaze mandatem, ew potem sad, ew wywozka psa. Rico ogolnie mija sie ładnie z tymi ktore juz widzial, wczoraj jakis nowy byl... moze dlatego. pracujemy nad tym ciagle :mad: Quote
Baski_Kropka Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 A pisałam już, żeby kupić animal stop, taki gaz? Ile razy nam już dupe uratowało, i nawet nie musisz psu psikać w pysk, wystarczy przed łapami i się opamięta. Raz by nas rozszarpały dwa kundle podwórkowe całkiem spore tak na nas zaszarżowały ale gaz je powstrzymał i teraz se szczekają ale nie podejdą ani kroku... Ja bym tego Maxa tak potraktowała. W obronie własnej, psa i dziecka możesz :) Quote
Pani Profesor Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Patryk makabrycznie boi się spryskiwaczy, od razu dupa w troki i zauważyłam, że część psów też tak ma - tż-ta labrador jest nieustraszony i kocha wodę, ale na widok spryskiwacza do kwiatków zwiewa. może właśnie taki spryskiwacz? szkoda byłoby, mimo wszystko, walić psu w ryj gazem, a jest szansa, że wody też się panicznie wystraszy i więcej nie podejdzie, może noś przy sobie jakąś taką flaszkę po np. płynie do szyb z wodą w środku? Quote
Małgonia Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 Baski_Kropka napisał(a):A pisałam już, żeby kupić animal stop, taki gaz? Ile razy nam już dupe uratowało, i nawet nie musisz psu psikać w pysk, wystarczy przed łapami i się opamięta. Raz by nas rozszarpały dwa kundle podwórkowe całkiem spore tak na nas zaszarżowały ale gaz je powstrzymał i teraz se szczekają ale nie podejdą ani kroku... Ja bym tego Maxa tak potraktowała. W obronie własnej, psa i dziecka możesz :) Maxa od poniedziałku ani widu ani słychu... na razie tuptam nogą i pies jakiś ucieka. Ostatnio spotkaliśmy takiego w kagańcu, ale on boi sie psów- kaganiec ma bo rowerzystów nie lubi. A jego nie lubi Rico. I tak idziemy, patrze- ten psiak. Rico jakos zainteresował się ciastkiem, poszlismi kilka kroków dalej, ja jeszcze z wózkiem byłam, a tu patrze kot- Rico juz tak do nich nie ciągnie wiec spokój, ale kundel w kagańcu rura do kota, a jeszcze za nim pan na rowerze to już w ogóle szału dostał, nie wiedział jak mojego obejść bo się go bał :D No cyrk był. dOgLoV napisał(a):Hejka ;) Witam witam :loveu: Pani Profesor napisał(a):Patryk makabrycznie boi się spryskiwaczy, od razu dupa w troki i zauważyłam, że część psów też tak ma - tż-ta labrador jest nieustraszony i kocha wodę, ale na widok spryskiwacza do kwiatków zwiewa. może właśnie taki spryskiwacz? szkoda byłoby, mimo wszystko, walić psu w ryj gazem, a jest szansa, że wody też się panicznie wystraszy i więcej nie podejdzie, może noś przy sobie jakąś taką flaszkę po np. płynie do szyb z wodą w środku? Juz widzę jak ide z psem i z Clinem do szyb przy pasie jak rewolwer :loveu::evil_lol: Pies idzie a my bach bach! Dzisiaj muszę psa pochwalić! Poszliśmy na spacer. Całym stadem, ja smycz a TŻ wózek jak zawsze. To, że nam Kubuś wyskoczył to pal licho, to głupi kundel. Idziemy sobie juz prawie pod domem jestesmy słysze szczekanie- znajome jakieś ale psa nie widać. Pytam Lubego- poj#$@ny pies? On że nieeee, Figa raczej. No i faktycznie- idzie pan, Figa, taka duża stara suka którą tylko mijaliśmy ale ona ma wszystko gdzieś i jakies małe westomaltańczykopodobne. Pytam pana czy któreś to pies, choc nie wiedzialam tylko jakie to białe ma płeć. Pan że pies, ja już widzę jak Rico ciśnie kulke białą w asfalt ale nie :crazyeye: Rico merdał ogonem witał się z PSEM tylko lekko zjeżony. Pan podszedł też, pogłaskał Rico i ten się uspokoił i cieszył się z małego białego pieseczka :D Figa jak zawsze miała nas gdzieś, chociaz jest taka piekna słodka i brudna:cool3: No i jeszcze druga pochwała- u teściowej na podwórku znalazłjakaś kość i dał ją sobie wyjąć bez ani jednego warknięcia. Zwykle uciekła, nie chciał oddac i lekko warczał jesli nie oddawał za ciastko, dzisiaj wsadziłam mu rekę w pysk bez szemrania :cool3::cool1: Quote
agutka Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Witamy się po krótkiej przerwie :) To Rikuś taki chojraczek?? a miałam go za takiego aniołka ;) Quote
Baski_Kropka Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Zaraz widać, że Rico ma swoje za uszami :P W oczach ma chochlika :P Quote
*Magda* Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Zaraz widać, że Rico ma swoje za uszami :P W oczach ma chochlika :P Chyba kurwika :evil_lol: Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 agutka napisał(a):Witamy się po krótkiej przerwie :) To Rikuś taki chojraczek?? a miałam go za takiego aniołka ;) Jak mieszkałam jeszcze z rodzicami to tam w wiekszosci psy na smyczy były prowadzone, tu na wsi pełno samopasów które nierzadko są nachalne i zaczepialskie no i Rico się nauczył, że inny pies to częściej zło niż przyjaciel... Baski_Kropka napisał(a):Zaraz widać, że Rico ma swoje za uszami :P W oczach ma chochlika :P Oj tam, są gorsi :D magdabroy napisał(a):Chyba kurwika :evil_lol: Żeby tylko jednego... :evil_lol: Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Piekę durniowi ciasteczka :D ciekawe czy wyjdą w ogóle. A potem wstawie kilka zdjęć, choć Rico nie jest super modelem... Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Jako że w końcu skosili łąki niedaleko, które niedawno okryłam, wziełam psa, linke, smycz, koncówkę ciasteczek i hopla na spacer. Głupia tylko, nie wzięłam pileczki... A dzie to tak biegać bez celu po skoszonej trawie? Rico bez celu biegać owszem lubi, ale tylko w wysokiej trawie. Oh, ta to ga nakręciła- znalazł sobie kawałek nieskoszonego nakrecił sie i wyleciał, 5 kółeczek zrobił z szybkością światła i wrócił do pańci, za co dostał ciasteczko bo za pierwszym razem po zawołaniu :loveu: Linkę mu odpięłam jak upewniłam się ze nikogo nie ma a i sam pies chętnie przyłaził na zawołanie, bo miałam ciastka :) A potem to już tylko biegł i stawał na żarcie trawy, więc zdjęcia nijakie- ale żeby nie było że psa tylko w domu trzymam bo zdjęcia tylko domowe :D Jem Jem i patrze A to będzie jeść :D Quote
łamAga Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 pewnie go tylko do zdjęć puściłaś na łąke :evil_lol: słodziak :loveu: Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 magdabroy napisał(a):Ciastka wyglądają jak kupy :diabloti: Psu smakuja! Zrób lepsze i nam wyslij ;p dOgLoV napisał(a):pewnie go tylko do zdjęć puściłaś na łąke :evil_lol: słodziak :loveu: Tak tak, wydało się. :D Ale nie mów nikomu, coooo? Quote
łamAga Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Panna Cotta napisał(a): Tak tak, wydało się. :D Ale nie mów nikomu, coooo? hmmmmmmm .... no dobra nie powiem :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Panna Cotta napisał(a):Psu smakuja! Zrób lepsze i nam wyslij ;p Ja nie muszę robić, bo mój pies nie dostaje "smaczków" :eviltong: Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 magdabroy napisał(a):Ja nie muszę robić, bo mój pies nie dostaje "smaczków" :eviltong: Jak śmiesz być na dogomanii? :evil_lol: Ja musze bo ustawić gnojka muszę, jeszcze nie jest idealny :D A i do piłki na smaki coś wypada czasem wrzucić Quote
*Magda* Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Panna Cotta napisał(a):Jak śmiesz być na dogomanii? :evil_lol: Za kilka dni wrócę do pracy, to się ulotnię z dogo :diabloti: Quote
Małgonia Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 magdabroy napisał(a):Za kilka dni wrócę do pracy, to się ulotnię z dogo :diabloti: Żartowałam, zostań z nami :cool3: Quote
*Magda* Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Panna Cotta napisał(a):Żartowałam, zostań z nami :cool3: Bardzo chętnie ;) Ale praca, to siła wyższa :diabloti: Czasu na dogo nie będzie tyle co teraz :placz: Quote
*Monia* Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Panna Cotta napisał(a): A potem to już tylko biegł i stawał na żarcie trawy, więc zdjęcia nijakie- ale żeby nie było że psa tylko w domu trzymam bo zdjęcia tylko domowe :D Wychodzi na to że swoje kundle tylko na podwórku trzymam bo żadnego domowego nie mają, o ja zła :evil_lol: Psa nie karmisz i trawą się żywić musi :mad: Mi nie skosili krzaczorów na miejscu spacerowym :placz: Ładne ciastka ;) Quote
Małgonia Posted June 21, 2014 Author Posted June 21, 2014 *Monia* napisał(a):Wychodzi na to że swoje kundle tylko na podwórku trzymam bo żadnego domowego nie mają, o ja zła :evil_lol: Psa nie karmisz i trawą się żywić musi :mad: Mi nie skosili krzaczorów na miejscu spacerowym :placz: Ładne ciastka ;) E, ja widziałam zdjęcia psa w domu koło kojca! uśmiałam się z podpisu " za ci Cię zamknęła?:" :D Ciastka jeszcze pociachałam na mniejsze i podsuszyłam, z drugiej czesci upiekłam całosc i na kwadraciki pocięłam. Psu smakuje, mniejsze wchodzą w kule na smaki- tylko ze pies co chwila to zagania pod łózeczko, za kanape, pod wózek i jeden wielki lament " człoooooooooowiek, wyciągnij piłke ciastkowąąąąąąąą" Quote
Recommended Posts