Pani Profesor Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 ej, ten pies sąsiadów to na pewno jużak? myślałam, że to trochę większe bestie ;) http://img31.otofotki.pl/obrazki/yk373_WP_20140725_010.jpg - a tu Rico prześmieszny :D strasznie mi się w ogóle podoba jak on składa te uszyska, prawdziwy chart :D Quote
Małgonia Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 [quote name='Pani Profesor']ej, ten pies sąsiadów to na pewno jużak? myślałam, że to trochę większe bestie ;) http://img31.otofotki.pl/obrazki/yk373_WP_20140725_010.jpg - a tu Rico prześmieszny :D strasznie mi się w ogóle podoba jak on składa te uszyska, prawdziwy chart :D Na pewno :) to bydle jest, tu tylko lezy i tak wyglada, postaram sie zrobic zdjecie nastepnym razem jak stoi :) Quote
*Monia* Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='Panna Cotta']Monia, telewizji juz sie nie da oglądać:D o pogadaniu sobie z TZtem tez mogę zapomnieć w czasie, kiedy Hanek sie rozkręci :D[/QUOTE] A już kawały sobie opowiada i sama się z nich śmieje? Ja mam zawsze ubaw jak mała coś tam papla i co chwilę się chichra :evil_lol: Kupiłaś fotelik do 0-13 czy już ten większy? Nasz fotelik nie ma gwiazdek adac bo nie był testowany. Przeszedł jedynie szwedzkie testy ale nie potrafię wyczytać co tam o nim piszą :roll:. Ja postawiłam na fotelik tyłem do kierunku jazdy w cenie nie przewyższającej mojej pensji i taki mam ;). Quote
Pani Profesor Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='*Monia*']A już kawały sobie opowiada i sama się z nich śmieje? Ja mam zawsze ubaw jak mała coś tam papla i co chwilę się chichra :evil_lol: ...:grin: mega! Quote
Małgonia Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 [quote name='*Monia*']A już kawały sobie opowiada i sama się z nich śmieje? Ja mam zawsze ubaw jak mała coś tam papla i co chwilę się chichra :evil_lol: Kupiłaś fotelik do 0-13 czy już ten większy? Nasz fotelik nie ma gwiazdek adac bo nie był testowany. Przeszedł jedynie szwedzkie testy ale nie potrafię wyczytać co tam o nim piszą :roll:. Ja postawiłam na fotelik tyłem do kierunku jazdy w cenie nie przewyższającej mojej pensji i taki mam ;).[/QUOTE] Na razie opanowala wysokotonowy krzykopisk :) Fotelik dzisiaj dotarł, uwazam, że solidnie wykonany, tyłem do kierunku jazdy, potem można przodem. Szukałam tez takiego, co by można bylo w miare dać do polłezącej pozycji- tu ma całkiem całkiem, nawet posiedziała tam chwile na czas dopasowania pasów i nie marudziła :) Potem wpakujemy do auta. Teraz niech lezy w pokoju, bo na 17 jade z Rico na spacer z dogomaniaczką i jej sunią- Te co ostatnio :) [quote name='Pani Profesor']...:grin: mega![/QUOTE] Ty pewnie za bobasa tez tak robiłaś :D zobaczysz jak swoje bedziesz miec, czassem z takieo maleństwa idzie sie popłakac ze smiechu :D Quote
*Monia* Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Pani Profesor']...:grin: mega![/QUOTE] Malutkie dzieci to fajne stworzonka :lol:. Wbrew pozorom takie maleństwo jest łatwiejsze w obsłudze niż szczeniak w podobnym wieku :diabloti: [quote name='Panna Cotta']Na razie opanowala wysokotonowy krzykopisk :) Fotelik dzisiaj dotarł, uwazam, że solidnie wykonany, tyłem do kierunku jazdy, potem można przodem. Szukałam tez takiego, co by można bylo w miare dać do polłezącej pozycji- tu ma całkiem całkiem, nawet posiedziała tam chwile na czas dopasowania pasów i nie marudziła :) Potem wpakujemy do auta. Teraz niech lezy w pokoju, bo na 17 jade z Rico na spacer z dogomaniaczką i jej sunią- Te co ostatnio :) [/QUOTE] Tych wysokich tonów moje uszy nie lubią :roll: Ważne jest żeby możliwie jak najdłużej wozić tyłem. Pamiętaj o zdjęciach ze spaceru :cool3: Quote
Baski_Kropka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 No ja nie wiem czy bobas jest łatwiejszy w obsłudze niz szczeniak :P Szczeniak przede wszystkim szybciej dorasta :P Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Łuhu, jestem, jedwo wstałam. Zasiedziałam się w domu przez długi czas i teraz taka wycieczka pod górkę to nie dla mne :D Zaraz załaduję Wam zdjęcia :cool3: I troszkę się rozpiszę ;p Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Napisałam już połowę i się skasowałao :placz: Wiec teraz juz nie tak rozlegle będzie. Hanek na dobry początek dnia: Na spacer psiowy wczoraj poszłyśmy na Górę Szybowcową- piękny widok na Jelenią górę :) Rico był nawet grzeczny, przychodził na zawołanie, dwa razy tarzał się w czymś tam ale nie wali jak stado małp, wiec wystarczyło wyczesac z niego błotko- obejdzie się z kąpielą ku jego radości :)Oczywiście każda kałuża musiała być zaliczona jak nie jako wodopój to jako kąpiel błotna. Dotarłyśmy na szczyt ( jestem kurą domową- kondycji ZERO, NULL, NIE MA, BRAK) Sherry postanowiła gonić taki mały samolocik bo tam aeroklub jest i puszczają takie samolociki/spadochroniarze się rozpędzają itp. Ja psa zapięłam bo widzialam jak cos w typie Pitbulla- ale na szczescie suka, troche popiszczała, Rico padnięty to miał ją gdzieś. Dalej był Seter, ale tez okazało się ze " dziewczynka"- tak pani skwitowała na moje pytanie czy pies czy suka. Dziewczynka. No ok. Dalej jakies dwa psy biegały ale daleko, nie spotkaliśmy się:) W drodze powrotnej tylko pan z ONkiem byl na smyczy bo psów nie lubi, ale Rico siedział w miare spokojnie, smaczki sie skonczyly ale w nagrode mu rzuciłam 3 razy piłką na odleglosć 1m. Biegł do niej z taaaaaakim zaangażowaniem :loveu: Sherry Riculec na tle Jeleniej :) Pełnia szczęścia- moje ulubione zdjęcie teraz :D Tu mnie ten kwiatek rozbraja... Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Zajada Trawusie. Strajk w pozowaniu. I jedyne ich całkiem całkiem zdjęcie razem :D Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='agutka']Dzień dobry :) wpadam tylko na chwilkę ;)[/QUOTE] Dobry dobry :) Quote
łamAga Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Hejka ;) Rozbrajają mnie miny Rico :evil_lol: zwłaszcza na tej fotce ma rewelacyjny wyraz pyska http://img31.otofotki.pl/obrazki/tt806_WP_20140729_010.jpg :evil_lol: a Haniulek do schrupania :loveu: Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='dOgLoV']Hejka ;) Rozbrajają mnie miny Rico :evil_lol: zwłaszcza na tej fotce ma rewelacyjny wyraz pyska http://img31.otofotki.pl/obrazki/tt806_WP_20140729_010.jpg :evil_lol: a Haniulek do schrupania :loveu: Na telefonie tak nie było tego widać, ale jak na kompie to zdj dzisiaj zobaczyl;am to popłakałam się ze śmiechu :D Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Witaj Ale Hania rośnie!,super ma te włosięta,moje dziewczyny prawie łyse były i tak czekałam żeby choć trochę włosków się pojawiło. Miejsce na spacer macie świetne.I sadząc po widokach to nawet nie bedąc "kurą domowa" chyba trzeba mieć kondycję,żeby wejść na taką górkę. Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='zuzaw']Witaj Ale Hania rośnie!,super ma te włosięta,moje dziewczyny prawie łyse były i tak czekałam żeby choć trochę włosków się pojawiło. Miejsce na spacer macie świetne.I sadząc po widokach to nawet nie bedąc "kurą domowa" chyba trzeba mieć kondycję,żeby wejść na taką górkę.[/QUOTE] Jak mi Hankę wyjęli ( cc miałam ) i pokazali to myślałam, że nie moje- nie spodziewałam się ze taka czorna i włochta będzie :D ja i TŻ blond. Hanka po dziadkach poszła :shake: Quote
Erykowa Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Wiesz Ona może jeszcze te włoski "wytrzeć" i mogą wyrosnąć jasne.Ja ponąc jak się urodziłam miałam włosy czarne jak smoła-po tacie a teraz to najwyżej ciemny blond jest :) I liczyłam,ze moje córy będą czarne-mój tato i mama męża czarni a one też jasne :( Quote
łamAga Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 A u mojej siostry znowu na odwrót , moja siostra ciemna , szzwagier wręcz czarny a Marysieńka włoski blond prawie że białe :niewiem: Quote
*Monia* Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Baski_Kropka']No ja nie wiem czy bobas jest łatwiejszy w obsłudze niz szczeniak :P Szczeniak przede wszystkim szybciej dorasta :P[/QUOTE] Półroczy bobas a półroczna Hexa - zdecydowanie łatwiej ogarnąć bobasa, i nie trzeba 3 godziny łazić żeby zmęczyć :p Ale już 2-letni bobas jest trudniejszy niż wychowany pies w tym wieku ;). Chociaż 10cio letnia Hexa nadal nie należy do łatwych w obsłudze :mad: Hanula już z wózka wyrasta :lol: Jaki Rico zadowolony :loveu:. Fajny spacerek miałyście. Co do kondycji to wiem o czym piszesz ;) Cudne widoczki :) Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='zuzaw']Wiesz Ona może jeszcze te włoski "wytrzeć" i mogą wyrosnąć jasne.Ja ponąc jak się urodziłam miałam włosy czarne jak smoła-po tacie a teraz to najwyżej ciemny blond jest :) I liczyłam,ze moje córy będą czarne-mój tato i mama męża czarni a one też jasne :([/QUOTE] [quote name='dOgLoV']A u mojej siostry znowu na odwrót , moja siostra ciemna , szzwagier wręcz czarny a Marysieńka włoski blond prawie że białe :niewiem:[/QUOTE] Ja tez miałam platynowy blond, a moi rodzice są szatyni. Teraz mam taki ciemny blond :) [quote name='*Monia*']Półroczy bobas a półroczna Hexa - zdecydowanie łatwiej ogarnąć bobasa, i nie trzeba 3 godziny łazić żeby zmęczyć :p Ale już 2-letni bobas jest trudniejszy niż wychowany pies w tym wieku ;). Chociaż 10cio letnia Hexa nadal nie należy do łatwych w obsłudze :mad: Hanula już z wózka wyrasta :lol: Jaki Rico zadowolony :loveu:. Fajny spacerek miałyście. Co do kondycji to wiem o czym piszesz ;) Cudne widoczki :)[/QUOTE] Z wozka ma nie wyrastac, jeszcze zime chce w nim przejeździć. Na wieosne już mam upatrzoną spacerówne z Babydesing- tylko pewnie do tego czasy wyjdzie pełno innych modeli, lepszych, ladniejszych i w ogóle :D [quote name='magdabroy']Hejka przed południem ;)[/QUOTE] Hejka Madziu :p Quote
Ty$ka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Witanko. Jaka udana wyprawa, nononono. Z tymi minami Rikulec nadaje się do cyrku :evil_lol: Quote
Małgonia Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Nabijają się wszyscy z mojego psa :( Ani on nie wariuje, ani fikołków nie robi na dworze... a jednak wszytskich śmieszy. :D Rico kochany- dostał wczoraj "nie" na próbe wejscia na nowy narożnik w pokoju i dzisiaj nawet nie próbował :) Lezy grzecznie u siebie, glowa tylko na podlodze i się chlodzi. :) Dobrze ze spacer odbębniłam na fizjo, wieczrem dopiero wyjdzie jak TŻ wróći z pracy. Hanka zasnęła, pies tez- żyć nie umierać :) Quote
Pani Profesor Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 a ja wyszłam identyko (mysie włosy po rodzicach, niepodmieniona na bank :diabloti:), ale mój kuzyn...no cóż, wujaszek miał wahania, czy ciocia aby na pewno ten, no :evil_lol: bo braciszek wylazł kudłaty i czarny, a w rodzinie od pokoleń nie było takich włosów. ciekawostką jest, że jak dorósł, to ma również mysi blond ;) ale za dzieciaka wyglądał jak mały hindusek. Quote
Talia Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Hanie ma taką samą grzywę jak ja gdy byłam mała :evil_lol: Riculec jak zwykle śliczny i do tego grzeczny :) Quote
Recommended Posts