izek77 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 (edited) Nie wiem od czego zacząć ...Zobaczyłam ją i wszystko opadło.Długo jestem wolontariuszem,wydawało mi się że już nic nie jest w stanie mnie zadziwić, a jednak myliłam się :(( Izi,sunia pobita przez swoją właścicielkę,zagłodzona bez szans, w tym momencie w trakcie diagnozowana, jakie rokowania tego nie wie nikt:( Będę informować na bieżąco,ponieważ w tym momencie bardzo mało wiem. jednego jestem pewna nie ma szans na przeżycie bez wsparcia. Potrzebny DT na wczoraj ....W schronisku doprowadzenie jej do normalnego stanu, przy naszym zapleczu i stanie kojców jest niewykonalne. [SIZE=5]PROSIMY O POMOC Dane do wpłat Fundacja Pro Animals ul. Stachiewicza 35 B/70 31-328 Kraków Nr konta: 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 Szybka i wygodna wpłata poprzez system PayPal – przycisk "Przekaż darowiznę" na stronie internetowej Fundacji - klik. Fundacja posiada status OPP, co pozwala odliczyć od podatku przekazaną na jej konto kwotę. Warunkiem odliczenia jest zamieszczenie w tytule przelewu słowa "Darowizna". Dlatego prosimy w pozycji przelewu TYTUŁ, wpisywać: Darowizna Nic więcej tylko - Darowizna dla Izi Edited January 4, 2014 by izek77 Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 na ta chwile tylko zapisuje, pozniej poczytam dokladnie. Quote
izek77 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 tej foty nawet nie trza komentowac ..:( kurcze mogłabym tą imitację człowieka baaaaaardzo skrzywdzić jak można było Quote
elik Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Biedactwo :( Jej nawet w schronisku będzie lepiej, ale DT na pewno konieczny. Quote
monika55 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Podejrzewamy że babsko -recydywa. Jakaś sadystka. Quote
izek77 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 [video=facebook;608891259147488]https://www.facebook.com/photo.php?v=608891259147488&set=vb.186764528026832 &type=2&theater[/video] Quote
yolanovi Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 melduję się na wątku. skromny przelewik posłałam bidzie i kciuki trzymam Quote
Isiaczekkk. Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 (edited) Mogę zaoferować domowy pdt w Warszawie. edit/ jeśli mała dogaduję się z innymi psami. Edited January 3, 2014 by Isiaczekkk. Quote
izek77 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Isiaczku bardzo dziękujemy i jesteśmy wdzieczne jednakże patrząc na jej stan zdrowia i wyniszczenie organizmu szukamy czegoś bliżej . Quote
Isiaczekkk. Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Oczywiście rozumiem decyzję. Zaznaczam sobie i będę zaglądać do małej ;) Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 poinformowalam juz monike, zbyt czesto dochodzi na waszym terenie zwlaszcza na tym przekletym manhatanie, do znecania sie nad zwierzetami. Postarajcie sie dowiezc mala do Bielska na dobra diagnoze i zabrac obdukcje, to jest podstawa do nie wyrazenia tym razem zgody na umorzenie lub odmowa wszczecia postepowania. Do weta musi trafic jak najszybciej, a nie jak ja odkarmicie i podleczycie. Nie chce tym razem zeby znow to uszlo plazem. Chodzi o wyrok, winna i zakaza posiadania zwierzat, co jeszcze sad zadecyduje to juz nie mamy wplywu, jednak o te dwa zapisy bedziemy walczyc. Quote
izek77 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 (edited) Ja tak nieśmiało bym zaproponowała by każdy wolontariusz który może nawet przejść jakieś szkolenie,prócz papierów i długopisów miał w standardowym wyposażeniu kałacha. Ada co do wożenia małej w tym momencie do Bielska, w jej stanie mnie osobiście wydaje się nie bardzo wskazane ...oczywiście obdukcja jest BARDZO WAŻNA.Postaramy się ,Mnie też się marzy wyrok w tej sprawie Edited January 3, 2014 by izek77 Quote
shanti Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Izi została zabrana z Manhatanu w sylwestra. Policja tam podobno była, sprawa pójdzie do sądu, ale danych osobowych baby nie mamy. Obdukcję wypisze Agata. Widziała małą zaraz po odebraniu i wczoraj na schronisku. Jeszcze długo ją będziemy obserwować, co wyjdzie to się zobaczy. Jak zdiagnozować psa, który leży skulony ze strachu w kłębek? Dziś już lepiej, wyszła ze mną na spacer. Już wiem że najprawdopodobniej nie słyszy. Ledwo chodzi, nie wiem czy to jakieś porażenie czy zanik mięśni. To ostatnie jest jak najbardziej możliwe, bo sunia ma odleżyny na jednym boku. Pcheł masa. Waży 9 kilo, a to pies mi do kolan. Dziś odrobaczyłam, w poniedziałek powtórzę. Quote
shanti Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Dziś odrobaczyłam, w poniedziałek powtórzę. Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 shanti napisał(a):Izi została zabrana z Manhatanu w sylwestra. Policja tam podobno była, sprawa pójdzie do sądu, ale danych osobowych baby nie mamy. Obdukcję wypisze Agata. Widziała małą zaraz po odebraniu i wczoraj na schronisku. Jeszcze długo ją będziemy obserwować, co wyjdzie to się zobaczy. Jak zdiagnozować psa, który leży skulony ze strachu w kłębek? Dziś już lepiej, wyszła ze mną na spacer. Już wiem że najprawdopodobniej nie słyszy. Ledwo chodzi, nie wiem czy to jakieś porażenie czy zanik mięśni. To ostatnie jest jak najbardziej możliwe, bo sunia ma odleżyny na jednym boku. Pcheł masa. Waży 9 kilo, a to pies mi do kolan. Dziś odrobaczyłam, w poniedziałek powtórzę. Ale Policja ma dane osobowe skoro tam byla. Podajcie mi prosze ulice, na ktorej to mialo miejsce. Jak bede dzwonic na Policje to musze choc tyle wiedziec zeby moc sie dowiedziec kto przeprowadzil interwencje. Quote
shanti Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Ado, jak powiesz interwencja w sylwestra na Manhatanie to każdy policjant będzie wiedział gdzie to. Adres to Pszczyńska, ale nr nie pamiętam. Znalazłam na mapie Pszczyńska 292 lub 294 Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 poszlo juz pismo do epe, jak wroci z pracy wysle na Policje, o dalszym przebiegu sprawy bedziemy was informowac. Quote
shanti Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Izi za TM. Przepraszam Was nie dam rady na razie więcej napisać. Najprawdopodobniej została zagłodzona na śmierć. Zostanie zawieziona na sekcję i pewnie dowiem się później więcej od weta. Życzę temu potworowi, który to zrobił śmierci w męczarniach i robię to świadomie. Za Izi. Quote
yolanovi Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 :-(:-(:-( Spij maleńka, biedna istotko... :candle: Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 shanti napisał(a):Izi za TM. Przepraszam Was nie dam rady na razie więcej napisać. Najprawdopodobniej została zagłodzona na śmierć. Zostanie zawieziona na sekcję i pewnie dowiem się później więcej od weta. Życzę temu potworowi, który to zrobił śmierci w męczarniach i robię to świadomie. Za Izi. choc nie wiele to pomoze suni, to jednak czekam na wyniki obdukcji i sekscji. mam nadzieje ze uda nam sie doprowadzic do sprawy sadowej, na ktorej zapadnie wyrok z odsiadka. Quote
izek77 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Ja nie odpuszczę szmacie.....i mówię to świadomie Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 (edited) Izi, :-( nie doczekala,podarowana dla niej kwoty 25.zl. 03.01.2014 MAGDALENA MARTA H. RYBNIK Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI dziekujemy darczyncy, mimo tak smutnego zakonczenia watku. :placz:wplywaja nadal pieniazki na ratowanie Izi 2014-01-07 W. KATARZYNA Jastrzębie Zdrój Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 20,00 2014-01-07 A. ANITA NOWY TARG Tytuł: darowizna Izi 100,00 2014-01-07 JOLANTA W. KATOWICE Tytuł: darowizna dla Izi 20,00 2014-01-07 B. ELŻBIETA KRZYŻOWICE Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 30,00 2014-01-07 Krzysztof B. Jastrzebie Zdrój Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 50,00 2014-01-07 MAGDALENA M. POZNAŃ Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 25,00 2014-01-07 K. MARCIN PAWŁOWICE Tytuł: Darowizna dla Izi 20,00 2014-01-07 K. MAŁGORZATA WARSZAWA Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 20,00 2014-01-07 O. MAGDALENA WROCŁAW Tytuł: DAROWIZNA DLA IZI 16,00 +03.01.2014 MAGDALENA MARTA H. RYBNIK 25,00 RAZEM =========== 326,00 zł. Wszystkim darczyncom DZIEKJUEMY Zadecydujcie na ktora bide przekazemy pieniazki Izi. Przypomnijcie mi prosze ktora psina to Bajka, jest tez dla niej wplata. Edited January 7, 2014 by Ada-jeje Quote
Recommended Posts