Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zgadzam się z Quadrupedium - Szkoty mają specyficzny charakter i wiele sie można po nich spodziewać...

warto byłoby sprawdzić, jak reaguje na dzieci - jeśli oczywiście chętni będą ludzie z dziećmi... Moje Szkoty - tolerują dzieci - i tylko tyle...

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam sunie walijczyka..
Dzieci zwłaszcza małe sa złem koniecznym....
Spróbuje chłopka na moim synu przetestować...
Mam nadzieje że będzie ok

Posted

dostałam od kogoś z allegro takiego maila:
"(...)Jednak z pewnością nie jest to terier szkocki. Piszę tylko w kwestii poinformowania, niestyt nie mogę przygarnąć psa bo posiadam już 2 scotiee. radzę poszukać w encyklopedii ras psów prawdziwej rasy psa, poniewaz być może znajdzie się amator prawdziwej rasy psa. A jako tereira szkockiego raczej nikt go nie przygarnie."
a jak spytałam o co chodzi:
"Scottie nigdy nie mają aż tak pofalowanej sieści i nie rośnie ona na
uszach tak długa żeby je zakrywać. Szkotami zajmuje się od 15 lat. Moja suka jak była szczenna też nie była długo trymowana ani obcinana, ale tak nie wygladała. Może się Pani również skontaktować ze związkiem kynologicznym w swoim województwie, wysłąć im zdjęcia psa jak stoi i siedzi to powinni pomóc."
miałam to przekazać osobom zajmującym się psem, to przekazuję ;)

Posted

Związek kynologiczny.... No cóż - zaloze sie że ta osoba szuka psa do swoich zapewne suczek:roll:. No cóż - chce rasowca to niech go sobie kupi w hodowli. Ten Skoti szuka kogoś kto go pokocha jakim jest - nie jego wina że jest nie tatuowany:shake:!

Posted

Karilka napisał(a):
Związek kynologiczny.... No cóż - zaloze sie że ta osoba szuka psa do swoich zapewne suczek:roll:. No cóż - chce rasowca to niech go sobie kupi w hodowli. Ten Skoti szuka kogoś kto go pokocha jakim jest - nie jego wina że jest nie tatuowany:shake:!

ta pani nie szuka psa, a na pewno nie chce akurat naszego, więc się lepeij nie zakładaj ;) Jej psy mają rodowody ;) - napisała, bo uważa, że to musi być jakaś inna rasa, skoro ma tatuaż a wg niej nie jest terierem szkockim - i tylko o to chodziło - ja się nie znam na rasach

Posted

No fakt. Ale tak spojrzałam i mysle "ok, cudowny mixik szkocika"
ale jak to pies rasowy to mnie sie wydaje że to skye terrier! On jest krótkonozny no nie? Uszki takie, sierść taka... no to skye?

Posted

Z tego co pamiętam Sirion zaprzeczyła, żeby to był skye. W poniedziałek chyba mają być zdjęcia po wizycie u fryzjera

Posted

Moja Szkotka - najstarsza z czterech, które mam :) ma pofalowaną sierść...

pies jest zaniedbany i nie widać jego kształtów, nowa fryzurka z pewnością ułatwi "oględziny" pod kątem przyporządkowania do rasy:loveu: .

Posted

Pozwolę sobie wkleić fotki z forum szkockieg- oto dwa Szkoty (!!!), nie musze komentować poczynań ich ówczesnego właściciela... całe szczęście zostały odebrane przez Panią z wielkim sercem, u której znalazły miłość i dom :loveu:

i tak oto wszelkie argumenty dotyczące tego, że nasz psiut nie jest Szkotem upadają ;)

Posted

Moja sąsiadka ma 2 skaye. Przez porównanie nasz skarbuś skyem nie jest na 100%.
Dzis przy tym upale bidulek dyszał strasznie..:(
ALe wykopał sobie dołek pod drzewem i tam wypoczywa.
Miałam dziś kilka telefonóe w sprawie psa.
Jeden bardzo miły dwa takie sobie a jeden :angryy: ..
W którymś z ogłoszeń jest bląd co do płci, a ponieaż pan ma samca bardzo chiał sunię przygarnąc. Strasznie była napalony..

Posted

beka napisał(a):
W którymś z ogłoszeń jest bląd co do płci

sprawdziłam, to u mnie w allegro została rubryka po porzedniej wystawianej suce, już poprawiłam

Posted

Szkocik pojechał do saloonu piękności :)
DO samochodu wskoczył jak tylko zobaczył otworzone drzwi.
Jak przyszła Kasia to otał sie o nogi i pokazał brzuchol ...
Mimo że został obszczekany przez Kasiną suczke zachował zimna krew.
Fajny ten szkocik :)

Posted

Szkocio został z nami do chwili znalezienia ostatniego domu.
Pani, ktora wyrazila chec zabrania psiaka - widziala go dzis.

Zapowiadane zdjęcia

Szkocio ma cudny charakter. Przyjazny, wesoly, pogodny, chetny do miziania i przytulania. Pieknie jezdzi samochodem. Wie, ze nalezy przekazac informacje o potrzebie wyjscia.
Zdjecia wkleje za moment.
Dzis Szkocio byl w Salonie SUPER PSIAK w Warszawie, przy ulicy Slupeckiej u Moniki Krysiak.
Dziewczyna poswiecila mu caly dzien na pielegnacje. Uwierzcie, dzien to nie wiele w jego przypadku. Chlopak zniosl kapiel, rozczesywanie i trymowanie bez wiekszych awantur. Mozna powiedziec, ze byl nawet zadowolony. Dostal tez miseczke.
Wiemy, ze urodzil sie w 2000 roku. Znamy jego pochodzenie. Nie wiemy, komu zostal sprzedany .
NAJWAZNIEJSZE, ZE NIE ZNA ZŁEGO CZLOWIEKA

Potrzebuje milosci i domu do ostatnich dni.

Posted

o rety - ale przystojny Szkot !!! jest PIĘKNY :loveu:

Niesamowita metamorfoza!!! :cool3: :sweetCyb: :Rose:

quadrupedium - wzruszyłam się czytając Twój post...

czy można wkleić zdjęcia na forum scottiedog?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...