Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabrany ze schroniska czarny terier szkocki.
Miły, wesoły, ufny.
Nie najmłodszy,( zęby z kamieniem) myślę że ok 5-6 lat może mieć.
Ma tatuaż w uczu niestety nieczytelny.
Sierść w tragicznym stanie :(
Piesek ma mocna nadwagę...
Szukamy domu ostatecznego ale gdyby ktoś chciałgo wziąc na DT to byłoby super. Obecnie piesek Skot przebywa na mojej działce,,
Głównie siedzi pod bramą......bardzo smutny. Gdy ktoś przychodzi bardzo sie ożywia ..
Oto Skot:

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morisowa napisał(a):
kolejny nabytek od Oli?
dać ogłoszenia?

Magda a Ty proraok jakiś czy co?? ( dowiedziałam sie od Gajowej że znalazłaś jakiś tymczas dla kaukaza.. i podzieliłam sie tą wiadomością z OLą...)

Tak prosimy o ogłoszenia.
On strasznie smutny na tej działce.

Może ktos może go do domu wziąc zeby przy ludziach był.

Jak go drapałam ża uchami to od razu fiknął na plecki i brzucholec wywalił do góry ( a ma co wywalać, grubasek jeden)

Posted

boże..... :placz: :-( :placz:

Słuchajcie - myślę, że jak zwykle priorytetem jest to, żeby go doprowadzić do stanu używalności...

w tygodniu postaram się coś wpłącić - tylko proszę powiedzieć - komu i z jakim dopiskiem - kto ma pieska pod opieką?

czy jeśłi będą pieniądze - znajdzoie się ktoś, kto psiutka zawiezie do fryzjera?
jak z jego zdrowiem?

zaraz dam znac szkociarzom - może pomogą....

Posted

Pies jest u mnie na działce....
Fryzjera można u zafundować, ale on musi wrócić na działke (nie moge go wziąć do domu...:()
Piesio ma niezłą nadwagę i lekkie zmiany skórne w okolicy nasady ogonka.
Pozwolił obejrzeć sobie ząbki (jest bbbardzo miły.)

Co do kastracji to nie umiem ocenić. Był u mnie malamut , którego koniecznie chciałyśmy wykastrowac a u weta okazało się że chłopak ma wydmuszki .....

Posted

Czy chodzi o Konstancin pod Warszawą? Jezeli tak, to wytrymuję go i wykapie tylko prosze o dowiezienie.
jesli chodzi o umowienie terminu prosze na priv.
Pieniadze przeznacznie na karme dla psiaka.

Posted

W pierwszej chwili powarkiwał na sunie mix hasky z którą był na dziłące a póżniej ok, bez zabawy raczej ignoracja.
Co do kotów nie wiem.
On na potężną nadwagę pogonic kota nie da rady...:)

Posted

[quote name='quadrupedium']Czy chodzi o Konstancin pod Warszawą? Jezeli tak, to wytrymuję go i wykapie tylko prosze o dowiezienie.
jesli chodzi o umowienie terminu prosze na priv.
Pieniadze przeznacznie na karme dla psiaka.

Quadurpedium - :buzi: :sweetCyb: :laola:
dziękujemy!!!!!!

[SIZE=2]Beka - ja wpłacę na psiutka - po 10 czerwca ( wypłata i stypendium :evil_lol: )

Posted

Musimy podjąc decyzje co do kastracji :(
W przyszłym tygodniu Szkocik będzie miał wizyte w salonie piękność
Dziękuję Quadurpedium :)

Kupie mu dziś tabletki na odrobaczenie i specyfok od kleszczy.
Dziękuje za Wam za pomoc.
Proszę jednocześnie o pomoc w znalezieniu domku dla chłopaka.
Wczoraj był smutny bo koleżanka z działki jest na sggw (amputacja łapki :()
Jak przyszlam i podrapałam za uszkami to aż pochrząkiwał z zadowolenia:) a póżniej wywalił brzusio do głaskania.
Pieszczoch z niego :)

Posted

Biedny Szkocik... jak już będzi epiękny - porobimy ogłoszenia :)

potrzebujemy kogoś, kto założy "aukcję" na allegro... ja nie mogę :(

i jeszcze jedno - jeśli będą bazarki - na czyje konto wpłacać pieniądze ???

Posted

W poniedzialek beda nowe (po pielegnacji) zdjecia Szkocika.

Szukamy mu domu. Moze cos do poniedzialku sie nam uda.

Ale mam wielka prosbe do Was. Niezaleznie gdzie bedzie w przyszlosci mieszkal nalezy czuwac nad jego losem.

Wszyscy ludzie, których informowałam o psiaku dostali informację, że będą "na cenzurowanym". Wiem, że należy ufać innym, ale mam przykre doświadczenia i stosuję metodę "ufaj i kontroluj". Nowy dom tak, ale osoba, która decyduje się na posiadanie teriera szkockiego musi wiedzieć jaki charakter ma rasa, jak należy dbać o psa, że szkot wbrew pozorom jest bardzo uczuciowy i aby zaufał człowiekowi czasem potrzeba wiele czasu. Itp.

To musi być przemyślany krok. Pies już swoje przeszedł i czas najwyższy aby trafił do ludzi gdzie oprócz miski znajdzie uczucie.

Posted

quadrupedium - beka byle komu psa nie odda, a sprawdzanie domu jest w umowie adopcyjnej; wiadomo, że nie szukamy domu gdzie dostanie tylko miskie... i nic więcej. W ogłoszneiach dawałm kontakt do beki. Jak będą nowe zdjęcia i nadal pies będzie szukać, to dam nowe ogłoszenia ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...