Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za godzinke jade po Helę....będzie do odebrania z domu u Kasi, bo pracownikowi cos tam nie pasuje aby do południa siedziec.
Prawie dzis nie spałam z nerwów-ten schron mnie wykończy....

No i mój TZ dziś wraca po 4 miesiącach!!!!!!!!!!!!!!:) Bedzie sie działo:)

Posted

No i HELUNIA POJECHAłA!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Biedulka była troche wystraszona, ale weszła pomiędzy fotele i tak pojechała do Gdańska. Od razy dostała smakołyki i nowa obroże i smycz.
Pan Sławek bardzo miły-tak jak obiecał przywiózł dla schrony smycze i obroże:loveu: Nawet ja w podzięce za pomoc dostała m cos słodkiego:evil_lol:
Jestem zupełnie spokojna o Hele, bo wiem ,że trafiła na bardzo odpowiedzialnych ludzi, którzy kochaja ja juz całym sercem!!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

Oto wieści z nowego domku:)

Dobry wieczor,
wlasnie przycztalem na stronie schroniska, ze dziekuje nam Pani za adopcje Heli i prosi o maile. Piszemy wiec, ze podroz do Gdanska odbyla sie bez problemow. Sassi (bo tak nazwaly ja dzieci) bardzo szybko zaakceptowala wszystkich czlonkow rodziny, dala sie bezproblemowo wykapac i wyczesac w ogrodku oraz znalazla swoje ulubione miejsca w domu. Rzeczywiscie, tak jak Pani slusznie ostrzegala, okazalo sie dzisiaj rano ze ma biedaczka biegunke. Nie przeszkodzilo to jej jednak w milym spacerze po nadmorskich lasach i wydmach na wyspie Sobieszewskiej (w okresie letnim, nie mozna wchodzic z psem na plaze). Sassi jest rzeczywiscie sunia bardzo lagodna, delikatna w kontaktach z dziecmi i doroslymi, zupelnie pozbawiana jakiejkolwiek formy dominacji. Okazalo sie takze, ze jest bardzo dobrze ulozona: nie wskakuje na kanape, nie zebrze przy stale, nie skacze na domownikow, a podczas spaceru w lesie sama do nas powraca. Widac ze bardzo sie stara by byc pokochana i stac sie w naszych oczach idealna. Martwi nas tylko, ze tak malo je (prawie nic: dzisiaj przez caly dzien zjadla tylko 100 gr). Mamy jednak nadzieje, ze kiedy sprawy jelitowe sie ureguluja, powroci szybko do normy zywieniowej. Pozdrawimy. Rodzina z Gdanska

Wujku , chyba czas zmienic tytuł wątku:)