Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie ma wyjścia . Dzidtka na prezydenta "nie chcem ale muszem", mam misje ;)

co do niemieckich hodowców to ich zdanie na temat Polaków czy mój tez mi dynda i powiewa z 2 powodów

1. najnormalniej zazdroszczą... ich PONy są tragiczne, w Anglii gdzie przypływ nowej krwi jest ograniczony są o wiele lepsze...

2. Niemcy zmarnowali wiele ras, w tym wiele narodowych, ich kynologia kula, m.in spowodowały to różne dziwne zakazy, nakazy... maja co chcieli... ich tragiczne sznaucery (zupełnie nie liczące sie w świecie, chociaż na Światówce zauważone naturalnie przez Niemieckiego sędziego z czego cały świat kynologiczny śmieje się), a ich posokowce bawarskie ? zresztą większość ras można tu wymienić

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
dyskusje się kończy kiedy nie ma argumentów...

nie tylko.

takze wtedy, kiedy argumenty zostaly przedstawione, a druga strona je albo ignoruje, albo pisze nie na temat.

nie chce mi sie rzucac grochem o sciane, Ty i tak...

ja wiem swoje, Ty pewnie też...

...no wlasnie - wiesz swoje, poza tym czego bym nie napisal, to Ty i tak to zignorujesz, albo odwrocisz tak, zeby Ci pasowalo, nie pierwszy raz zreszta.

albo nie jestes w stanie polaczyc w jedna calosc paru elementow logicznej ukladanki, albo robisz to specjalnie i udajesz, ze nie rozumiesz.

czy mam do czynienia z jednym przypadkiem, czy z drugim, jest mi obojetne - stwierdzam po prostu po raz kolejny, ze nie mam czasu na takie syzyfowe prace.

ja właśnie czytam forum i to chyba nie najlepsze miejsce... obojętnie od tematu... tu masa ludzi anonimowo ja niby pod nickiem ale masz adres mojej strony łącznie z numerami telefonów (nr. buta tez mogę podać), podałam przykład dziewczyna nic nie wie o zabiegu ciecia ogona ale ktoś, coś jej powiedział i ona jest przeciw CZY TO JEST ARGUMENT ??? (...)

no i w kolko to samo - osoby, ktore wiedza o czym pisza, pomijasz, przytaczasz za to kogos tam, kto "uslyszal i powtarza", bo tak Ci jest wygodnie "rozprawic sie" z tematem.

nie, to nie jest argument. taka osoba moglaby sie jak najbardziej wiecej dowiedziec na ten temat.

ale tez nie do takich ludzi sie odnosze.

nie wiem skoro moje argumenty nie maja nic wspólnego z tematem to ja chyba pisze na innym forum o innym temacie, albo Ty czytasz co innego

nie, piszesz na ten sam temat, tylko nie czytasz, co ja pisze do Ciebie - a w ten sposob nie da sie rozmawiac.

wlasnie dlatego, ze "nie wiesz", stwierdzilem, ze nie ma sensu dalsza rozmowa.

myslisz, ze nikt inny tego nei widzi? :niewiem:

pozdrawiam i EOT

Posted

pozdrawiam i EOT

no i co ? wszechwiedzący, najmądżejszy i najbystrzejszy Buldog napisze EOT i z dumą nacisną "wyslij" kończąc temat z przeczuciem jaki to nie jestem wspamiały

można i tak, a ja Ci przytakne bo co innego można zrobić ? nie zła metoda ale faktycznie nie ma sensu Ci odpisywać

Posted

Dzidtka napisała:

Niemcy zmarnowali wiele ras, w tym wiele narodowych, ich kynologia kula, m.in spowodowały to różne dziwne zakazy, nakazy... maja co chcieli... ich tragiczne sznaucery (zupełnie nie liczące sie w świecie, chociaż na Światówce zauważone naturalnie przez Niemieckiego sędziego z czego cały świat kynologiczny śmieje się), a ich posokowce bawarskie ? zresztą większość ras można tu wymienić

Zgadzam się z Tobą w 100% !!! :D :D

Boksery w Niemczech są tragiczne!!!!A wszystko przez bardzo rygorystyczne regulaminy hodowlane niemieckiego Klubu Boksera.Suka ,która w dwóch kolejnych dała psa z brakiem jądra jest elimowana z hodowli.Skreśla się też suki po drugiej cesarce.Reproduktory posiadające licencję Korung - a posiada ją nieliczna grupa bokserów - tracą ją jęsli wskażnik wnętrostwa u potomsta przekroczy 15 %.Eliminuje się takze reproduktory , które dają zbyt dużo potomstwa z rozszczepem wargi.

Hodowcy często kryją suki kiepskimi eksterierowo za to mającymi lepsze wskażniki hodowlaności.Taką polityką doprowadzli do wilekiego "G" w Niemczech.

Białe szczenięta , rozszczepy wargi i zdarzające się wnętry to nasz chleb powszedni !!! Nikt i nic tego nie wyeliminuje .Tak jest u bokserów i koniec!!!

Śmieje się z ludzi , którzy są zapatrzeni w Niemców i na wprowadzenie zakazu cięcia uszu i ogonów podają argument "bo Niemcy już dawno to wprowadzili"

Posted

pozdrawiam i EOT

no i co ? wszechwiedzący, najmądżejszy i najbystrzejszy Buldog napisze EOT i z dumą nacisną "wyslij" kończąc temat z przeczuciem jaki to nie jestem wspamiały

można i tak, a ja Ci przytakne bo co innego można zrobić ? nie zła metoda ale faktycznie nie ma sensu Ci odpisywać

sluchaj no - jestem na forum prawie poltora roku.

temat "kopiowanie, zakazy, kto >za<, kto >przeciw<, itp., itd, " przewija sie od poczatku, mniej lub bardziej gorace dyskusje odnawiaja sie najdalej co pare miesiecy.

wszystkie "za" i wszystkie "przeciw" zostaly juz opisane po kilka, jesli nie kilkanascie razy, znane sa wszystkie argumenty i wszystkie fakty dotyczace tego zagadnienia.

tak jedna, jak i druga strona swojego zdania nie zmienia.

odezwalem sie zartem, bo mar napisal cos, delikatnie mowiac, glupiego - i tyle.

nie mialem zamiaru dyskutowac, bo mi sie nie chce po raz n-ty czytac, ani pisac tego samego.

ile rozumiesz z tego, co do Ciebie napisalem, kazdy sobie moze obejrzec - myslisz, ze nie mam nic ciekawszego do roboty, jak pisac do kogos, kto albo w ogole nie czyta dokladnie, albo czyta, ale nie kojarzy, a potem czytac odpowiedzi na cos, czego nie napisalem?

Ty sie uczepilas jakiejs blizej nie okreslonej osoby, ktora ponoc "cos tam uslyszala i powtarza", a ignorujesz wczesniejsze wypowiedzi osob, ktore temat znaja bynajmniej nie z opowiesci i bedacych przeciwnego zdania niz Ty.

ja Ci tylko zwrocilem na to uwage, jak rowniez na to, ze uprawiasz demagogie i probujesz odwracac uwage od omawianego problemu.

o czym z Toba rozmawiac i po co, skoro ignorujesz rzeczy dla siebie niewygodne, mieszasz tematy i jestes "ponad to", bo Ty przeciez wiesz wszystko z praktyki, a reszta opowiada bzdury?

kto Ci nie pasuje, jak chocby ja, tego probujesz przedstawiac w niekorzystnym swietle, zarzucajac mu niestworzone rzeczy - jak chocby w poprzednim poscie do mnie.

obojetnie co bym napisal, nie ma sensu.

i dlatego EOT :niewiem:

jeszcze co do pisania o "przeczuciach" - ogranicz sie moze do pisania o swoich, bo, z calym szacunkiem, o moich nie masz zielonego pojecia.

pozdrawiam.

pa.

Posted

nie muszę Cie uswiadamiac bo zapewne wiesz i nie prowokuj, ale jeśli uważasz że ich politylka hodowlana klubu jak i efekty są własciwa drogą to co ja Ci mam napisać ? z bogiem

chociaz chyba nie do konca tak sie zachwycasz ich psami skoro sprowadziłas psa z Chorwacji a nie z Niemczech...

mam takie powiedzonko, które strasznie lubie "pozwolmy ludziom hodowac potworki" odnosze to do innych krajów, jak i konkurencji w Polsce, tylko później Ci co robią za tło krzyczą jakie to machlojki na tych wystawach, ze po znajomości wygrywaja itd, itd... ale to już inny temat

Posted
nie muszę Cie uswiadamiac bo zapewne wiesz i nie prowokuj, ale jeśli uważasz że ich politylka hodowlana klubu jak i efekty są własciwa drogą to co ja Ci mam napisać ? z bogiem

chociaz chyba nie do konca tak sie zachwycasz ich psami skoro sprowadziłas psa z Chorwacji a nie z Niemczech...

Po pierwsze: z Niemiec, nie z Niemczech

Po drugie: skoro sprowadziłam z Chorwacji, a nie z Niemiec, i porywałam się na import stamtąd, to znaczy, że może mam jakiś konkretny plan hodowlany związany z tym psem, prawda? I że może nie rusza mnie "niemiecka renoma"? I że nie jest to związane z jakością psów hodowanych w Niemczech? A może istnieje jeszcze coś takiego jak aspekty finansowe?

Wytłumacz mi, proszę zatem, jak jest polityka hodowlana ADRK. Widzę bowiem, że żadna rasa jest Ci nieobca. I jakie są zatem jej - tej polityki - efekty??

Niemcy sami na siebie bicz ukręcili, i owszem, ale na pewno nie wprowadzając zakaz obcinania ogonów. Ale skoro jesteś taka znawczynią, to zapewne wiesz, co jest ich błędem. A polityka hodowlana klubu nie ma tu nic do rzeczy.

Dzidtka, mam dla Ciebie radę: zacznij się wreszcie szanować i nie zachowywać tak, jakbyś zjadła wszystkie rozumy. Na razie Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim infantylizmie, więc może trochę dorośnij?

Posted

sama piszesz i potwierdzasz moje słowa

Niemcy sami na siebie bicz ukręcili, i owszem

i jeszcze pytasz jakie są tego efekty :) takie, że nie działa na Ciebie "Niemiecka renoma"

miałam okazje w Niemczech oglądac na kilku międzynarodówkach ich rotki, jak i zwyciezców BOB na BOG... i mam te same wrażenia co z bokserami, sznaucerami...

i jeszcze jedno polityka hodowlana klubu nie ma nic do jakości pogłowia danej rasy w kraju ???

chcesz mnie sprowokowac do tłumaczenia Ci się? nie bądź śmieszna, nie czuje takiej potrzeby

i przepraszam, że o wielu rasach wiem dość dużo, teraz moim "konikiem" stana sie lwie pieski i pomeraniany :)

Posted

Wiesz co, czytam swój post, czytam Twoj post i normalnie w głowie mi sie kręci. Tak przekręcić czyjeś słowa to już sztuka. Moje uszanowanie.

Niemcy ukręcili na siebie bicz, sprzedając najlepsze psy za granice. A że ja nie byłam jedną z kupujących? Ludzie, ratunku. Bo nie działa na mnie niemiecka renoma Niemiecka renoma, czyli duma z posiadania u siebie w domu psa z niemieckim przydomkiem! Psa z ojczyzny rasy! Ja takich aspiracji nie mam, bo znalazłam lepsze psy w swoim mniemaniu - co nie znaczy, że Niemcy maja psy złe. Nie. Niemcy maja psy piekne. Pod wzgledem eksterieru. I swietne charakterem.

Fajnie sie dyskutuje z taką znawczynią rasy, jak Ty :wink: I z taką, która tyyyle widziała i doświadczyła.

I polityka hodowlana danego klubu, jeżeli ma cos do pogłowia w kraju, to niewiele. Jaka jest polityka ADRK? Ze Niemcy nie moga kryć psami spoza ADRK (i tu sie wkopali, owszem) i że maja kłaść nacisk na szkolenie. I co?

O Boże, własciciele lwich piesków i pomeranianów uciekajcie!!

Posted
I polityka hodowlana danego klubu, jeżeli ma cos do pogłowia w kraju, to niewiele. Jaka jest polityka ADRK? Ze Niemcy nie moga kryć psami spoza ADRK (i tu sie wkopali, owszem) i że maja kłaść nacisk na szkolenie. I co?

O Boże, własciciele lwich piesków i pomeranianów uciekajcie!!

DOKŁADNIE O TO CHODZI, O KRYCIA TYLKO "SWOIMI", to ta polityka! owszem Ty też możesz wyrobić swojemu licencje w klubie ale ile byś musiała przejść (swoją drogą ile to musi kosztować)... szkolenie dla mnie dla psa POIII to przesada

naprawde nie napisałas nic o czym nie wiedziałam i śmieszy mnie to co piszesz, teraz zamierzam sprowadzać psiego lewka i dlatego intereuję sie to rasą...

pozwolisz, że przekopiujeTwojego maila naszym znajomym ? chce zeby wiedzieli jak mnie tu ludzie oświecają :) a niech sie pośmieja też

w ojczyżnie rasy nie zawsze są najlepsze psy!!!! przykład sznaucery, posokowce itd ale Ci tez maja ciekawie w swoich klubach

i w cale nie uważam, ze najlepsze psy sprzedali za granice

Posted
Niemcy ukręcili na siebie bicz, sprzedając najlepsze psy za granice. A że ja nie byłam jedną z kupujących? Ludzie, ratunku. Bo nie działa na mnie niemiecka renoma Niemiecka renoma, czyli duma z posiadania u siebie w domu psa z niemieckim przydomkiem! Psa z ojczyzny rasy! Ja takich aspiracji nie mam, bo znalazłam lepsze psy w swoim mniemaniu - co nie znaczy, że Niemcy maja psy złe. Nie. Niemcy maja psy piekne. Pod wzgledem eksterieru. I swietne charakterem.

to też przekopiuje, dobrze ? (potrzebuje Twojej zgody bo później będziecie mnie scigać) Kobieto sama sobie przeczysz :)

Posted

i w cale nie uważam, ze najlepsze psy sprzedali za granice

No i oczywiście - jak zwykle - masz rację :modla:

Dla mnie szkolenie psa na IPO III to ciężka praca i frajda - no tak, ale najważniejszy jest tylko wygląd z krotkim, obciętym ogonem.

No i jeżeli według Ciebie cała polityka to tylko krycia, to gratuluję.

A gdzie ja powiedziałam, że najlepsze psy sa w ojczyznie rasy?

Dzidtko, nie staraj się byc zabawna, bo naprawdę, poczucia humoru to Ty nie masz. Nie będę się zniżać do takiego poziomu jak Ty - Twoich postów nie trzeba nikomu dalej posyłać :roflt:

Posted

to tłumaczenia też nie zrozumiesz

Wiesz co, wystawiasz sama sobie świetne świadectwo. Gratuluję.

I przestaje sie dziwić ludziom, którzy już nie wchodzą z Toba w dyskusje.

Posted

to tłumaczenia też nie zrozumiesz

Wiesz co, wystawiasz sama sobie świetne świadectwo. Gratuluję.

I przestaje sie dziwić ludziom, którzy już nie wchodzą z Toba w dyskusje.

to proszę dołącz do nich, nie będe musiała reagować

Posted

to proszę dołącz do nich, nie będe musiała reagować

Kiedy ja jestem jeszcze pełna optymizmu i zapału! A nóż coś/ktoś do Ciebie przemówi?? :roflt:

:wink:

Poreaguj jeszcze trochę, proszę :D

Posted

Upsss ochłońcie trochę po co te nerwy. :-?

Przecież ten zakaz jak na razie dotyczy uszu a nie ogonów, więc Dzitka i Aga 2 możecie jeździć do Czech. To ja dostaje w tym momencie po du.. bo mam amstaffy tylko z kopiowanymi uszami a na dodatek to strach u Niemiaszków się pokazywać z amstaffem. U Niemców już dawno nie można wystawiać z ciętym uchem i ogonem. W przypadku Pona to i tak jak sama Dzitko pisałaś nie ma znaczenia bo czy urodzi się z krótkim czy mu go obetniesz to nie jest to do odróżnienia, a nawet jak ma naturalny króciutki to i tak się czepiają. I tak źle i tak niedobrze to niech się czepiają i tyle. Co do ich zakazów i nakazów to oni je sobie wprowadzili a nie my więc oni tylko na tym tracą a my zyskujemy i tyle. Są jeszcze inne kraje do których można pojechać na wystaw z ciętymi psami i nie muszą to być koniecznie Niemcy lub Czech choć rozumiem Dzitkę bo ona do obydwu ma dość blisko.