Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest i Twój rott :evil_lol:
Jezu ja naprawdę byłam pewna że pamiętam go jako psa z masywnym rottkowatym pyskiem... a tu...pamięc mnie zawiodła :lol:

Tina szaleniec :loveu:
Mam chyba nawet zdjęcie Arii i Amorka ;)

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A widzisz! On tylko jako szczeniak wyglądał na rasowego rottka, wtedy nawet weterynarz się pomylił :evil_lol:

[video=youtube;Z6k3l-hPT1M]https://www.youtube.com/watch?v=Z6k3l-hPT1M[/video]

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Na razie nie jest tak źle, szczyla łatwo idzie zmęczyć a co będzie potem to się okaże ;)
Już ja jej zaserwuję taką dawkę zajęć, że nie będzie miała kiedy odpoczywać :D

Z tego co wiem to z Waldemarem też raczej na nudę narzekać nie możesz :diabloti:

Posted

Agneees napisał(a):

Z tego co wiem to z Waldemarem też raczej na nudę narzekać nie możesz :diabloti:

Ale Warchl nie wymaga notorycznej uwagi, notorycznej pracy.
Jak mnie boli głowa to go puszczam , lezę za nim i kieruję tylko gwizdkiem, ewentualnie dobiegam do niego jak wystawia coś. Nie wyobrażam sobie że muszę w takim momencie psu zapewniać pracę, rozrywkę w postaci np sztuczek czy rzucania mu piłeczki.

Posted

Właściwie póki co nie jest bardzo absorbująca.
Myślę, że zachowuje się jak przeciętny szczeniak.
Jeszcze sporo śpi, poza tym nauczyłam ją że czasem ma się bawić samodzielnie, biega wtedy po mieszkaniu z zabawkami tak długo aż się zmęczy.
Jak już wybitnie mnie wkurza i nie daje spokoju to zamykam ją z kością/kongiem/żwaczem i jest spokój.
Dzisiaj od rana umieram z bólu jak zresztą co miesiąc i kompletnie nie miałam ani siły ani nawet ochoty żeby się nią jakoś specjalnie zajmować i chyba mnie zrozumiała bo pozwoliła mi większość dnia w spokoju odpoczywać ;)

Posted

Agneees napisał(a):

Dzisiaj od rana umieram z bólu jak zresztą co miesiąc i kompletnie nie miałam ani siły ani nawet ochoty żeby się nią jakoś specjalnie zajmować i chyba mnie zrozumiała bo pozwoliła mi większość dnia w spokoju odpoczywać ;)

Ja też dziś umieram, ale ani Warchl ani Kinga mnie nie oszczędzają...

Posted

Staram się.
Ona od początku hałaśliwa była, szczeka na kota, na zabawki... i tak jest postęp bo coraz rzadziej szczeka na nas, wcześniej "dyskutowała" jak nie pozwalaliśmy jej gryźć się po rękach czy zabranialiśmy czegoś innego :mad:

Posted

Generalnie to... olewam ;)
To działa na nią najbardziej, jak się zaczyna drzeć to automatycznie udaje, że jej nie widzę, patrzę się w telewizor, zaczynam grzebać w laptopie, telefonie, cokolwiek, byleby widziała, że szczekanie przynosi odwrotny rezultat.
Na początku była nieustępliwa ale po pewnym czasie dała sobie spokój, teraz czasem raz szczeknie kiedy jej się coś nie spodoba ale za chwilę się kładzie albo idzie się zająć zabawką.

Posted (edited)

No właśnie na nią działa, na prawdę coraz rzadziej jej się zdarza szczekanie, sąsiedzi mogą potwierdzić :P

Illusion napisał(a):
Ale fajna ta Twoja Satka :loveu:.
Filmik też super, ale z tym ciągle coś robiącym owczarem to chyba trochę przesadzacie :cool3:.

Dziękujemy :) :loveu:
Dzisiaj praktycznie pół dnia psa jakby nie było, byłyśmy na długim spacerze nad jeziorem, spotkałyśmy 5 miesięczną labke no się dziewczyny tak naszalały, że młoda mi od razu w samochodzie padła (co do niej jest kompletnie nie podobne bo w samochodzie trzeba koncertować).
Mam fajne foty i jak na złość padł mi system w laptopie...

Edited by Agneees
Posted

Agneees napisał(a):
Generalnie to... olewam ;)
To działa na nią najbardziej, jak się zaczyna drzeć to automatycznie udaje, że jej nie widzę, patrzę się w telewizor, zaczynam grzebać w laptopie, telefonie, cokolwiek, byleby widziała, że szczekanie przynosi odwrotny rezultat.

U mnie to Eris odwrotnie na to reaguje, specjalnie daje więcej "głosu", żebym jednak zareagowała ;)

Posted

A więc wczorajsze zdjęcia :)
Trochę formalności- Sati kończy dziś 12 tygodni, wzrost: 40 cm, waga: 8,8 kg

Jestem też w trakcie nagrywania i sklejania filmiku prezentującego jakieś tam nasze małe postępy i sztuczki,
może ma ktoś pomysł na fajny podkład muzyczny? :razz:

tak grzecznie sobie siedzę obok pańci :D

I na koniec w nagrodę trochę szaleństwa

żeby nie było wątpliwości- obie suczki :diabloti:

Posted

Urocza jest! Czekamy na filmik :).
Mi z tymi owczarami to chodziło o to, że jak takiego psa normalnie się prowadzi, uczy odróżniać kiedy jest czas na robotę, a kiedy na odpoczynek to są one fajnymi kompanami i nie męczą 24h na dobę, że im się nudzi i chcą coś robić ;).

Posted

Illusion napisał(a):
Mi z tymi owczarami to chodziło o to, że jak takiego psa normalnie się prowadzi, uczy odróżniać kiedy jest czas na robotę, a kiedy na odpoczynek to są one fajnymi kompanami i nie męczą 24h na dobę, że im się nudzi i chcą coś robić ;).

Do tego właśnie zmierzamy :)
Podobno BC to większe pracoholiki, u aussie idzie wypracować "przycisk off".
To ja decyduję kiedy jest czas na ćwiczenie czy wspólną zabawę, w innym przypadku Sati zajmuje się sama sobą lub po prostu idzie spać ;)