Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednak jak będziesz ignorowała jego wykonania, to zachowanie w końcu nieproszone zaniknie. ;) A jakoś zaznaczasz, że właśnie ćwiczysz z B., a nie Frodo?
Oczywiście ja sobie mogę jedynie teoretyzować, bo praktyki w dziedzinie podwójnego szkolenia nie mam. ;)

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agneees']Cholera o tym nie pomyślałam, to faktycznie może być dość problematyczne :evil_lol:
Zawsze pozostaje Wam nagrywać w domu albo gdzieś na zamkniętej bezkrzakowej przestrzeni.

Pamiętam te Twoje stare filmiki i dlatego właśnie ubolewam, że Waldemarowych pooglądać nie mogę.
[/QUOTE]

A myślisz że ja teraz coś umię działać graficznie i filmikowo?
Nie wiem jak to zanikło bo kształciłam się w tym kierunku intensywnie, moderowałam fora, tworzyłam strony... Może też trochę od sprzętu zależy - tż ma około 30letni komp także na nim nie poszalejesz, jedna partia zdjęć i już dysk zatkany...

Pamiętam że z filmikami różne hece umiałam robić, dodawać efekty których w rzeczywistości nie było :evil_lol: itd. Teraz żałuję cholernie że skasowałam ten kanał na yt, bo przejęłam się jak głupia komentarzami trolli, a miałabym chociażby filmiki z Amorkiem :(

Ostatnio próbowałam Warchlinę nagrać w domu jak zaaranżowaliśmy karton po pizzy na przeszkodę :evil_lol: Nie wiedziałam nawet że karton może dać psu taką radochę, skakał i przechodził pod spodem jak zawodowiec :D Tylko u mnie ciemno w domu jak w piwnicy więc praktycznie nic na filmiku nie widać. Mam też jakieś filmiki jak biega w polu, coś jak siada itd, ale nic tak fajnego żeby robić z tym szął w sieci:cool3:
No cóż, sprónbuje coś poworzyć , może do czasu urodzin Warchliny zdążę ;)

A Ty kręcisz sama czy ktoś trzyma aparat?

Posted

Warto spróbować, wierzę w Twoją kreatywność Majka :-D

Ty przynajmniej coś tam umiesz, kwestia przypomnienia sobie a ja w tym temacie kompletnie zielona, jeśli chodzi o obróbkę zdjęć to ogarniam ale z filmikami z kolei nigdy nic nie kombinowałam więc sporo się namęczyłam żeby to jakoś do kupy złożyć, miał być o wiele dłuższy i jeszcze jakość popsułam :diabloti:

Szykuje się intensywnie na następny, może nas ktoś zauważy i będziemy sławne :evil_lol:

A ja póki co nagrywam sama, jako, że kiedyś miałam ambicje fotograficzne to dwa lata temu na święta dostałam statyw, użyłam go może ze dwa razy a resztę czasu przeleżał sobie za łóżkiem
aż do teraz bo wreszcie znalazłam dla niego pożyteczną funkcję :lol:

[quote name='Molowe']Witamy się w galerii Małej! :loveu:
Jestem pod wrażeniem ile już jej nauczyłaś,naprawdę super :lol:

http://img841.imageshack.us/img841/4530/c988.jpg ma śliczne poduszeczki *.*
https://imagizer.imageshack.us/v2/799x531q90/36/fgdh.jpg i nosek :)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x532q90/10/b4u5.jpg kochana z niej sierotka :loveu:

czekamy na więcej zdjęć i filmików.:)

Niezmiernie miło mi Was powitać! :lol:

Zaraz idziemy na spacerek więc może pstrykniemy coś nowego zwłaszcza, że nie zdążyłam się jeszcze pochwalić naszymi nowymi szelami :evil_lol:

Posted (edited)

No dobra- pogoda nam dzisiaj zdecydowanie nie dopisuje.
Jest zimno, pochmurno i na przemian pada śnieg albo wieje dlatego specjalnie nie poszalałyśmy.

Takie oto mamy szele :lol:

Strasznie podobają mi się juliusy-k9 ale ich cena jest powalająca i póki szczyl mi rośnie stwierdziłam, że nie opłaca się kupować tak więc zaopatrzyłam się póki co w pseudojuliusy od naszego bydgoskiego producenta Dingo- nawet sama je sobie odebrałam z magazynu ;)
Ku mojemu zdziwieniu całkiem solidne są i mają sporą regulację jeszcze (a co najważniejsze szybko się je zakłada tym bardziej, że u nas nadal często sekundy się liczą :evil_lol:) także mam nadzieję, że nam posłużą przez dłuższą chwilę :D

Edited by Agneees
Posted

Super jej pasują te szelki dobrze,że nie kupowałaś juliusów póki Młoda jeszcze rośnie szkoda wydawać kasy a te są równie fajne :lol:

Dobrze,że statyw nareszcie znajdzie jakieś sensowne zastosowanie. :diabloti:

Posted

Poczytałam sobie właśnie trochę na ten temat i opinie się różne.
Wydaje mi się, że prawidłowo dopasowane szelki nie powinny wyrządzić krzywdy psim łokciom tym bardziej, że obojętnie czy to idzie na obroży czy na szelkach- nie pozwalam jej ciągnąć (przez to nie napiera całą siłą klatką piersiową o ten pas na przodzie i nie odstawia łokci).

Ale żeby mieć pewność, że wszystko będzie ok będę je stosować wymiennie z obrożą ;)

Posted

Cześć Majkowska :smile:

Ty się tu mnie nie pytaj za dużo bo ja specjalistką od yt zdecydowanie nie jestem :diabloti:

W jakim formacie masz swój filmik?
Ja w tym swoim programie w którym sklejałam wszystko na samym końcu miałam całą listę dostępnych formatów do zapisania i tak z AVI zrobiło się MP4 (nie wiem w zasadzie czy to duża różnica- możliwe, że szybciej się wgrywał ale też gdzieś tam po drodze prawdopodobnie jakość się trochę zepsuła).

Czekam niecierpliwie na efekty :evil_lol:

[quote name='Karoola']Witaj Agneees :)
Przejrzałam całą Waszą galerię, masz cudownego szczeniorka :*
Zapewne znasz już tego bloga, ale podrzucam tym, którzy spragnieni są zdjęć ozikowych mordek: http://grandysowa-zgraja.blogspot.com/
Ja tam czekam na kolejne fotki Sati, przesłodka jest ;)
Pzdr K.

Serdecznie witamy i dziękujemy za miłe słowa :lol:
Ja Grandysowego bloga oczywiście znam i uważam, że to świetny projekt- chętnie podczytuje i przygotowuje się na to co mnie jeszcze czeka w związku z wychowywaniem aussie :evil_lol:
sama nawet miałam chęć zrobienia czegoś podobnego ale niestety nie mam tylu pomysłów i weny do pisania więc zadowalam się opcją prowadzenia galerii tutaj :diabloti:

Zdjęcia będąąąą ale u nas aktualnie roztopy :roll:
Pies na każdym spacerze zmienia kolor na brunatno-czarny, później następuje 15 minut intensywnej walki o przywrócenie bieli a i tak efekt jest mało zadowalający :evil_lol:
Dopiero teraz odczuwam skutki pozwalania psu od samego początku sypiania w łóżku :angryy:

Dzisiaj idziemy na zajęcia do psiego przedszkola, nawet nie chcę myśleć jak Sati będzie wyglądać po 2 godzinach spędzonych na błotnistym placyku :evil_lol:

Posted

A więc wróciłyśmy z pierwszych zajęć psiego przedszkola :lol:

No... łatwo nie będzie :diabloti:
Na wejściu poczułam się niczym w domu wariatów.
Moim oczom ukazały się dwa równie dzikie i rozwrzeszczane szczeniaki- czarny labrador i brązowa bokserka, oba chyba ciut młodsze niż Sati.
Od razu stwierdziłam, że zapowiada się CIEKAWIE :evil_lol:
Początkowo ciężko było towarzystwo opanować, istna samowolka ale udało się i ostatecznie lekcja nr 1- nauka skupiania uwagi na przewodniku przebiegła pomyślnie.
Generalnie jestem bardzo zadowolona z podejścia prowadzącej i organizacji zajęć.
Pocieszający jest też fakt, że nasz znajomy aussie też tam uczęszczał i wyszedł na ludzi (a raczej na psy :diabloti:)
no cóż, zapewne sporo pracy i cierpliwości nas czeka ale myślę, że się opłaci ;)

Tak mnie to wszystko pochłonęło, że dopiero wracając zwróciłam uwagę na to jak mój pies wygląda :roll:
Standardowo łapy i brzuch zmieniły kolor na czarny tak więc zrezygnowałam z jazdy autobusem co bym nie musiała jej brać w takim stanie na ręce
i przeszłyśmy się te dwa przystanki w stronę domu.
Pomysł nie należał do najtrafniejszych bo przy okazji wybrałam taką trasę,
że kiedy po raz kolejny szczeniak z impetem wleciał mi w kałużę, dałam jej wolną rękę a po powrocie od razu zapakowałam do wanny.

Jak widać bycie pilną uczennicą bardzo męczy :evil_lol:
Dodam jeszcze, że Sati wczoraj skończyła 14 tygodni i waży... 10,5 kg!

Posted

Cieszę się bardzo,że pierwsza lekcja tak fajnie wypadła i czegoś nowego się nauczyłyście :loveu: a co do tego brudnego psa to znam to doskonale moja nie dość,że długowłosa to jeszcze niższa o Sati więc mamy dokładnie taki sam schemat spacerów błotko-dzikie zabawy-pies wygląda jak mały błotny potwór-wanna.Więc ja już czekam żeby zrobiło się sucho bo ciągle mycie i wycieranie może człowieka zamęczyć :diabloti:

Ale to maleństwo szybko rośnie 10,5 kg to już sporo baba z niej :lol:

https://imagizer.imageshack.us/v2/800x531q90/844/8nlc.jpg ten nosek :loveu:

Posted

Oj strasznie szybko te dzieciaki rosną ;)

Po lewej zdjęcie z przed miesiąca, po prawej z dzisiaj
duża różnica? :cool3:

Taaaaaaak, jest zdecydowanie brudniejsza :evil_lol:

Posted

Wczoraj moja dziewczynka skończyła 15 tygodni,
waga 11,2 kg! :-o

Po śniegu ani śladu, trawa zdążyła podeschnąć i nareszcie nie musimy po każdym spacerze się gruntownie myć i wycierać :diabloti:

Byłoby niemalże idealnie gdyby nie to, że wraz z roztopami pojawił się nowy problem- zaczęła się mania zjadania WSZYSTKIEGO co się da :roll:
Obojętnie czy to liście, suchy chleb, szyszki, zgniłe owoce, kości (!!!), kocie koopy czy inne "przysmaki".
Sati cały czas chodzi z nosem przy ziemii w poszukiwaniu tego typu pyszności.
Zazwyczaj udaje mi się w porę zareagować i kiedy widzę, że bierze coś do pyska rzucam natychmiast ostre "fuj!" po czym po wykonanej komendzie następuje pochwała i nagroda. No ale nie zawsze jestem w stanie upilnować jej w 100%...
zwłaszcza na wieczornych spacerach kiedy jest ciemno.
Czy ma ktoś inny pomysł jak sobie z tym radzić? Boję się, że będę skazana na kaganiec a tego bardzo bym nie chciała :-(

Cały czas ćwiczymy chodzenie na kontakcie i samokontrolę i efekty widać chociaż idealnie nie jest.
Sati potrafi przejść ładnie skupiona na mnie zaledwie kilka metrów bo nadal dużo rzeczy ją rozprasza (szczególnie inne psy, koty, ptaki i niektórzy ludzie). Nawet kiedy uda mi się ją odciągnąć od obiektu zainteresowania natychmiast po nagrodzie znów jest zlewka czyli generalnie "wal się pańcia, ja tu mam ciekawsze zajęcia" :angryy:.