Ty$ka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Jednak jak będziesz ignorowała jego wykonania, to zachowanie w końcu nieproszone zaniknie. ;) A jakoś zaznaczasz, że właśnie ćwiczysz z B., a nie Frodo? Oczywiście ja sobie mogę jedynie teoretyzować, bo praktyki w dziedzinie podwójnego szkolenia nie mam. ;) Quote
katasza1 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Nie zaznaczam...nie wiem wlasciwie jak. Quote
Ty$ka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Imieniem na początku sesji (czyli tak jak zaczynasz + imię). I innym klikerem. Podobnoż psy rozróżniają który kliker jest czyj ;). Quote
Majkowska Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Agneees']Cholera o tym nie pomyślałam, to faktycznie może być dość problematyczne :evil_lol: Zawsze pozostaje Wam nagrywać w domu albo gdzieś na zamkniętej bezkrzakowej przestrzeni. Pamiętam te Twoje stare filmiki i dlatego właśnie ubolewam, że Waldemarowych pooglądać nie mogę. [/QUOTE] A myślisz że ja teraz coś umię działać graficznie i filmikowo? Nie wiem jak to zanikło bo kształciłam się w tym kierunku intensywnie, moderowałam fora, tworzyłam strony... Może też trochę od sprzętu zależy - tż ma około 30letni komp także na nim nie poszalejesz, jedna partia zdjęć i już dysk zatkany... Pamiętam że z filmikami różne hece umiałam robić, dodawać efekty których w rzeczywistości nie było :evil_lol: itd. Teraz żałuję cholernie że skasowałam ten kanał na yt, bo przejęłam się jak głupia komentarzami trolli, a miałabym chociażby filmiki z Amorkiem :( Ostatnio próbowałam Warchlinę nagrać w domu jak zaaranżowaliśmy karton po pizzy na przeszkodę :evil_lol: Nie wiedziałam nawet że karton może dać psu taką radochę, skakał i przechodził pod spodem jak zawodowiec :D Tylko u mnie ciemno w domu jak w piwnicy więc praktycznie nic na filmiku nie widać. Mam też jakieś filmiki jak biega w polu, coś jak siada itd, ale nic tak fajnego żeby robić z tym szął w sieci:cool3: No cóż, sprónbuje coś poworzyć , może do czasu urodzin Warchliny zdążę ;) A Ty kręcisz sama czy ktoś trzyma aparat? Quote
Molowe Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Witamy się w galerii Małej! :loveu: Jestem pod wrażeniem ile już jej nauczyłaś,naprawdę super :lol: http://img841.imageshack.us/img841/4530/c988.jpg ma śliczne poduszeczki *.* https://imagizer.imageshack.us/v2/799x531q90/36/fgdh.jpg i nosek :) https://imagizer.imageshack.us/v2/800x532q90/10/b4u5.jpg kochana z niej sierotka :loveu: czekamy na więcej zdjęć i filmików.:) Quote
Agneees Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 Warto spróbować, wierzę w Twoją kreatywność Majka :-D Ty przynajmniej coś tam umiesz, kwestia przypomnienia sobie a ja w tym temacie kompletnie zielona, jeśli chodzi o obróbkę zdjęć to ogarniam ale z filmikami z kolei nigdy nic nie kombinowałam więc sporo się namęczyłam żeby to jakoś do kupy złożyć, miał być o wiele dłuższy i jeszcze jakość popsułam :diabloti: Szykuje się intensywnie na następny, może nas ktoś zauważy i będziemy sławne :evil_lol: A ja póki co nagrywam sama, jako, że kiedyś miałam ambicje fotograficzne to dwa lata temu na święta dostałam statyw, użyłam go może ze dwa razy a resztę czasu przeleżał sobie za łóżkiem aż do teraz bo wreszcie znalazłam dla niego pożyteczną funkcję :lol: [quote name='Molowe']Witamy się w galerii Małej! :loveu: Jestem pod wrażeniem ile już jej nauczyłaś,naprawdę super :lol: http://img841.imageshack.us/img841/4530/c988.jpg ma śliczne poduszeczki *.* https://imagizer.imageshack.us/v2/799x531q90/36/fgdh.jpg i nosek :) https://imagizer.imageshack.us/v2/800x532q90/10/b4u5.jpg kochana z niej sierotka :loveu: czekamy na więcej zdjęć i filmików.:) Niezmiernie miło mi Was powitać! :lol: Zaraz idziemy na spacerek więc może pstrykniemy coś nowego zwłaszcza, że nie zdążyłam się jeszcze pochwalić naszymi nowymi szelami :evil_lol: Quote
Agneees Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 (edited) No dobra- pogoda nam dzisiaj zdecydowanie nie dopisuje. Jest zimno, pochmurno i na przemian pada śnieg albo wieje dlatego specjalnie nie poszalałyśmy. Takie oto mamy szele :lol: Strasznie podobają mi się juliusy-k9 ale ich cena jest powalająca i póki szczyl mi rośnie stwierdziłam, że nie opłaca się kupować tak więc zaopatrzyłam się póki co w pseudojuliusy od naszego bydgoskiego producenta Dingo- nawet sama je sobie odebrałam z magazynu ;) Ku mojemu zdziwieniu całkiem solidne są i mają sporą regulację jeszcze (a co najważniejsze szybko się je zakłada tym bardziej, że u nas nadal często sekundy się liczą :evil_lol:) także mam nadzieję, że nam posłużą przez dłuższą chwilę :D Edited January 29, 2014 by Agneees Quote
Majkowska Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Dorób napisik z boku i juliusy jak w mordę strzelił :evil_lol: Quote
Molowe Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Super jej pasują te szelki dobrze,że nie kupowałaś juliusów póki Młoda jeszcze rośnie szkoda wydawać kasy a te są równie fajne :lol: Dobrze,że statyw nareszcie znajdzie jakieś sensowne zastosowanie. :diabloti: Quote
Ty$ka Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Podobają mi się te szelki, ale ja się zastanawiam... nie popsują jej łokci? Quote
Agneees Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 Poczytałam sobie właśnie trochę na ten temat i opinie się różne. Wydaje mi się, że prawidłowo dopasowane szelki nie powinny wyrządzić krzywdy psim łokciom tym bardziej, że obojętnie czy to idzie na obroży czy na szelkach- nie pozwalam jej ciągnąć (przez to nie napiera całą siłą klatką piersiową o ten pas na przodzie i nie odstawia łokci). Ale żeby mieć pewność, że wszystko będzie ok będę je stosować wymiennie z obrożą ;) Quote
Karoola Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Witaj Agneees :) Przejrzałam całą Waszą galerię, masz cudownego szczeniorka :* Zapewne znasz już tego bloga, ale podrzucam tym, którzy spragnieni są zdjęć ozikowych mordek: http://grandysowa-zgraja.blogspot.com/ Ja tam czekam na kolejne fotki Sati, przesłodka jest ;) Pzdr K. Quote
Majkowska Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Hej Aga :) Zaczęłam zabawę z yt... wrzuciłam mój pierwszy filmik i teraz mam pytanie : czy jak dajesz film na yt to konwertujesz go może w jakimś programie? Quote
Agneees Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Cześć Majkowska :smile: Ty się tu mnie nie pytaj za dużo bo ja specjalistką od yt zdecydowanie nie jestem :diabloti: W jakim formacie masz swój filmik? Ja w tym swoim programie w którym sklejałam wszystko na samym końcu miałam całą listę dostępnych formatów do zapisania i tak z AVI zrobiło się MP4 (nie wiem w zasadzie czy to duża różnica- możliwe, że szybciej się wgrywał ale też gdzieś tam po drodze prawdopodobnie jakość się trochę zepsuła). Czekam niecierpliwie na efekty :evil_lol: [quote name='Karoola']Witaj Agneees :) Przejrzałam całą Waszą galerię, masz cudownego szczeniorka :* Zapewne znasz już tego bloga, ale podrzucam tym, którzy spragnieni są zdjęć ozikowych mordek: http://grandysowa-zgraja.blogspot.com/ Ja tam czekam na kolejne fotki Sati, przesłodka jest ;) Pzdr K. Serdecznie witamy i dziękujemy za miłe słowa :lol: Ja Grandysowego bloga oczywiście znam i uważam, że to świetny projekt- chętnie podczytuje i przygotowuje się na to co mnie jeszcze czeka w związku z wychowywaniem aussie :evil_lol: sama nawet miałam chęć zrobienia czegoś podobnego ale niestety nie mam tylu pomysłów i weny do pisania więc zadowalam się opcją prowadzenia galerii tutaj :diabloti: Zdjęcia będąąąą ale u nas aktualnie roztopy :roll: Pies na każdym spacerze zmienia kolor na brunatno-czarny, później następuje 15 minut intensywnej walki o przywrócenie bieli a i tak efekt jest mało zadowalający :evil_lol: Dopiero teraz odczuwam skutki pozwalania psu od samego początku sypiania w łóżku :angryy: Dzisiaj idziemy na zajęcia do psiego przedszkola, nawet nie chcę myśleć jak Sati będzie wyglądać po 2 godzinach spędzonych na błotnistym placyku :evil_lol: Quote
Agneees Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 A więc wróciłyśmy z pierwszych zajęć psiego przedszkola :lol: No... łatwo nie będzie :diabloti: Na wejściu poczułam się niczym w domu wariatów. Moim oczom ukazały się dwa równie dzikie i rozwrzeszczane szczeniaki- czarny labrador i brązowa bokserka, oba chyba ciut młodsze niż Sati. Od razu stwierdziłam, że zapowiada się CIEKAWIE :evil_lol: Początkowo ciężko było towarzystwo opanować, istna samowolka ale udało się i ostatecznie lekcja nr 1- nauka skupiania uwagi na przewodniku przebiegła pomyślnie. Generalnie jestem bardzo zadowolona z podejścia prowadzącej i organizacji zajęć. Pocieszający jest też fakt, że nasz znajomy aussie też tam uczęszczał i wyszedł na ludzi (a raczej na psy :diabloti:) no cóż, zapewne sporo pracy i cierpliwości nas czeka ale myślę, że się opłaci ;) Tak mnie to wszystko pochłonęło, że dopiero wracając zwróciłam uwagę na to jak mój pies wygląda :roll: Standardowo łapy i brzuch zmieniły kolor na czarny tak więc zrezygnowałam z jazdy autobusem co bym nie musiała jej brać w takim stanie na ręce i przeszłyśmy się te dwa przystanki w stronę domu. Pomysł nie należał do najtrafniejszych bo przy okazji wybrałam taką trasę, że kiedy po raz kolejny szczeniak z impetem wleciał mi w kałużę, dałam jej wolną rękę a po powrocie od razu zapakowałam do wanny. Jak widać bycie pilną uczennicą bardzo męczy :evil_lol: Dodam jeszcze, że Sati wczoraj skończyła 14 tygodni i waży... 10,5 kg! Quote
Molowe Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Cieszę się bardzo,że pierwsza lekcja tak fajnie wypadła i czegoś nowego się nauczyłyście :loveu: a co do tego brudnego psa to znam to doskonale moja nie dość,że długowłosa to jeszcze niższa o Sati więc mamy dokładnie taki sam schemat spacerów błotko-dzikie zabawy-pies wygląda jak mały błotny potwór-wanna.Więc ja już czekam żeby zrobiło się sucho bo ciągle mycie i wycieranie może człowieka zamęczyć :diabloti: Ale to maleństwo szybko rośnie 10,5 kg to już sporo baba z niej :lol: https://imagizer.imageshack.us/v2/800x531q90/844/8nlc.jpg ten nosek :loveu: Quote
Agneees Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Oj strasznie szybko te dzieciaki rosną ;) Po lewej zdjęcie z przed miesiąca, po prawej z dzisiaj duża różnica? :cool3: Taaaaaaak, jest zdecydowanie brudniejsza :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Coraz ładniejsza się robi :) Ale Ci padła po przedszkolu :lol: Quote
Agneees Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Szczerze mówiąc to tęsknię za tym małym słodkim bobasem :) Obecnie łapiemy resztki śniegu i promienie słoneczne na spacerach ;) Quote
Karoola Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Jaka powaga! Panienka coraz większa, cudnie wygląda ;) Quote
Agneees Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Wczoraj moja dziewczynka skończyła 15 tygodni, waga 11,2 kg! :-o Po śniegu ani śladu, trawa zdążyła podeschnąć i nareszcie nie musimy po każdym spacerze się gruntownie myć i wycierać :diabloti: Byłoby niemalże idealnie gdyby nie to, że wraz z roztopami pojawił się nowy problem- zaczęła się mania zjadania WSZYSTKIEGO co się da :roll: Obojętnie czy to liście, suchy chleb, szyszki, zgniłe owoce, kości (!!!), kocie koopy czy inne "przysmaki". Sati cały czas chodzi z nosem przy ziemii w poszukiwaniu tego typu pyszności. Zazwyczaj udaje mi się w porę zareagować i kiedy widzę, że bierze coś do pyska rzucam natychmiast ostre "fuj!" po czym po wykonanej komendzie następuje pochwała i nagroda. No ale nie zawsze jestem w stanie upilnować jej w 100%... zwłaszcza na wieczornych spacerach kiedy jest ciemno. Czy ma ktoś inny pomysł jak sobie z tym radzić? Boję się, że będę skazana na kaganiec a tego bardzo bym nie chciała :-( Cały czas ćwiczymy chodzenie na kontakcie i samokontrolę i efekty widać chociaż idealnie nie jest. Sati potrafi przejść ładnie skupiona na mnie zaledwie kilka metrów bo nadal dużo rzeczy ją rozprasza (szczególnie inne psy, koty, ptaki i niektórzy ludzie). Nawet kiedy uda mi się ją odciągnąć od obiektu zainteresowania natychmiast po nagrodzie znów jest zlewka czyli generalnie "wal się pańcia, ja tu mam ciekawsze zajęcia" :angryy:. Quote
Szura Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Kilka metrów u takiego malucha to i tak dużo! :) Wiadomo, że wszystko jest ciekawe, tyle rozproszeń, a skupić się jeszcze trudno. ^^ Quote
Recommended Posts