Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wreszcie mogę cokolwiek napisać :smile:
Pochwalę się, że przez 3 dni siedzieliśmy sobie praktycznie odcięci od wszystkiego wraz z całą gromadą na wsi.
Sati została przedstawiona reszcie stada, starsze psy póki co odnoszą się do niej z lekkim dystansem i raczej nie odpowiadają na jej zaczepki.
Młoda wymęczona, zadowolona, nadal odsypia.
Byłoby jeszcze piękniej gdyby nie -16 stopniowy mróz za oknem :diabloti:

Zdjęć mam mnóóóóóstwo więc postaram się jakoś tak partiami powrzucać ;)

Chłopaki:

i dziewczyny:

Posted

vege* napisał(a):
Sati już tak urosła czy ta czarna sunia jest taka nieduża? :)

Na pewno Sati w górę ostatnio trochę poszła no i waży już 10 kg ;)
ale Tinka do dużych też raczej nie należy, sięga trochę powyżej kolana.

Posted

Tak jak wcześniej obiecałam- filmik z okazji 3 miesiąca :lol:

[video=youtube;NjWpbHz3SM4]http://www.youtube.com/watch?v=NjWpbHz3SM4&hd=1[/video]

starałam się go jakoś ładnie posklejać ale jest kompletnie badziewny i jestem z niego niezadowolona no ale ważne, że jest :diabloti:

Posted

Dziękujemy bardzo :smile:
Oj tak, samokontrola weszła u nas w życie od samego początku. Jak małą przywiozłam do domu to szczekała na mnie kiedy szykowałam jedzenie, skakała kiedy szłam z miską i rzucała się na michę jakby w życiu nie jadła.
Teraz spokojnie siedzi i czeka, kładę miskę na podłodze i dopiero na moje pozwolenie może do niej podejść.

[quote name='Ty$ka']W czym montowałaś?[/QUOTE]

Corel VideoStudio,
właściwie po raz pierwszy miałam do czynienia z tego typu programem.
Na pewno będą kolejne filmy i może kiedyś dojdę do wprawy! :evil_lol:

Posted

Dobry filmik nie jest zly ;)

Ja montuję Wartkiemu na 2 lata , ale wątpię ze mi coś z tego wyjdzie :(

Dla mnie nr 1 to wchodzenie do miski.
nr 2 to numer z wyglądaniem pod ręką :D
A i cała reszta fajna, widać ze macie kontakt, jak na 3 mc jest świetna :)

Posted

Jakby co to służę pomocą :diabloti:

Teraz uczymy się innych głupotek typu slalom w czasie marszu, turlanie się czy zdechł pies.
Zdolniacha z niej, szybko łapie o co chodzi no i za smaka zrobi wszystko więc to znacznie ułatwia :razz:
Z kontaktu też jestem zadowolona, chociaż tu jeszcze będzie sporo pracy jeśli chcemy zacząć działać coś w obedience.

Posted

Nie widzę problemu- zabierasz Waldka, aparat/kamerę i do roboty :diabloti:

Ja też montować nie umiem, ten jest pierwszy... no dobra, może drugi (ale o tym pierwszym wypowiadać się nie będę :lol:)

Posted

[quote name='maryg22']Witamy się u Was :D
Świetną masz tą gromadkę, a filmik boski :loveu:
Będziemy sobie do Was wpadać :D[/QUOTE]

Dzięki! :loveu:
będzie nam niezmiernie miło :lol:

Posted

[quote name='Agneees']Nie widzę problemu- zabierasz Waldka, aparat/kamerę i do roboty :diabloti:
[/QUOTE]

Tylko jak go trzymam to się nagrywać nie da , a jak go puszczę to kameruję krzaki :evil_lol:

A nie wiem czy pamiętasz, ale ja robiłam dawniej przeróżne filmiki - miałam nawet na yt kanał ze sztuczkami Inusi itd- nawet mi to wychodziło. Ale już nie pamiętam ani czym ani jak...Zresztą, mój kom się nie nadaje już do instalacji żadnego progamu...

Posted

Wow!
musze Ci powiedziec ze zbieram szczene z podlogi, biore dzisiaj smaki, kliker i ide z moim mlodym cwiczyc, bo zaniedbalam to wszystko a jest troche starszy od twojej i umie....siadac. Do miski tez skacze itd. Froda pod tym wzgledem pilnowalam a przy drugim psie sie rozleniwilam, ale mnie zmotywowaliscie!

Posted

[quote name='Majkowska']Tylko jak go trzymam to się nagrywać nie da , a jak go puszczę to kameruję krzaki :evil_lol:

A nie wiem czy pamiętasz, ale ja robiłam dawniej przeróżne filmiki - miałam nawet na yt kanał ze sztuczkami Inusi itd- nawet mi to wychodziło. Ale już nie pamiętam ani czym ani jak...Zresztą, mój kom się nie nadaje już do instalacji żadnego progamu...[/QUOTE]

Cholera o tym nie pomyślałam, to faktycznie może być dość problematyczne :evil_lol:
Zawsze pozostaje Wam nagrywać w domu albo gdzieś na zamkniętej bezkrzakowej przestrzeni.

Pamiętam te Twoje stare filmiki i dlatego właśnie ubolewam, że Waldemarowych pooglądać nie mogę.

[quote name='katasza1']Wow!
musze Ci powiedziec ze zbieram szczene z podlogi, biore dzisiaj smaki, kliker i ide z moim mlodym cwiczyc, bo zaniedbalam to wszystko a jest troche starszy od twojej i umie....siadac. Do miski tez skacze itd. Froda pod tym wzgledem pilnowalam a przy drugim psie sie rozleniwilam, ale mnie zmotywowaliscie![/QUOTE]

U nas to właściwie początki są, dopiero zaczynamy się rozkręcać :evil_lol:
Wystarczą dobre chęci i dużo cierpliwości a potem można już tylko cieszyć się z efektów, powodzenia! :lol:

Posted

[quote name='katasza1']Ja Froda duzo uczylam i ucze, bo z nim wycodze na dwor i cwiczymy. Z mlodym nie mam jak bo zamarza w taka pogode, a w domu z dwoma psami jakos mi nie wychodzi...[/QUOTE]
To zamknij jednego w pokoju. Albo odeślij na posłanie ;)

Posted

Zamykam Froda w klatce...ale on robi w klatce polecenia te ktore wydaje mlodemu... Musze ich nauczyc wkoncu tego ze jeden pracuje drugi odpoczywa.
Mieszkam w kawalerce, nie mam drugiego pokoju :P