Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tebusa napisał(a):
Dobra dobra :P Jutro rano jadę do schroniska i go zabieram do lecznicy... mam nadzieję, że będzie spokojny w samochodzie... trzymajcie kciuki :multi:

Będziemy trzymać! Dzięki, Tebusa!

Posted

Chciałam serdecznie podziękować kochanej Tebusie że znosiła dzielnie fochy pracowniczki schroniska, która to pracowniczka zażądała żeby po nią przyjechać do domu i potem ją tam odwieźć...:crazyeye:

Kacperek jest w BARDZO złym stanie. Jest odwodniony i dramatycznie wychudzony. Obydwie przednie łapki są poranione, jest pełno ropy, Kacperek ma gorączkę. Dostał od razu dożylnie antybiotyk, leki przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, steryd, i jest intensywnie nawadniany.
Dostał też Royal Convalescence w puszce - to jest wysokobiałkowe jedzenie dla wychudzonych psów.

Trzymajcie kciuki!!!!

UWAGA! Zmieniamy imię na Snoopy. Jak cichociemni to cichociemni... tudniej będzie zlokalizować.

Posted

Stan finansów Kacperka:

Jerzy K. - 50 zł
Megii1 Allegro 5 zł
Bulefka Allegro - 10 zł
Beata Z. - 35 zł
Mys30 Allegro - 10 zł

Razem 110 zł
Dziękujemy!!!!

Posted

No i wróciłam. Neris ja sama zaproponowałam żeby tą Panią zawieźć do schroniska bo chciałam o 8 go odebrać , a jej się godziny pomyliły i by była w schronisku dopiero po 9 :/ więc po nią pojechałam. A potem spytała czy mogłabym ją podrzucić z powrotem do Legionowa... no trudno zgodziłam się...

Snoopy całą drogę nie miał siły żeby wstać kilka razy (w ciągu prawie 2 godzin jazdy) lizał zranioną łapkę- ogólnie był super grzeczny. Otworzyłam mu tylko okienko z tyłu bo chwilami strasznie gorąco było... o wietrzeniu smrodku nie wspominam :P

Pani doktor była troszkę przerażona jak go zobaczyła... obie łapy przednie stan zapalny, zanim mięśni, od razu zastrzyki, kroplówka... no zajeli się nim bardzo profesjonalnie- naprawdę byłam w szoku... 4 osoby biegały koło niego i mu pomagały...

no dobra koniec moich relacji- jakbym była jeszcze potrzebna to macie namiary na mnie ;)

Posted

Snoopy jest tak wycieńczony, że nawet mięśnie na czaszce są w zaniku. Lekarka, z którą rozmawiałam, była przerażona. On musiał 2-3 tygodnie nie jeść.

Posted

Ale niestety tego nie jadł, a zapewne nikt go nie pilnował żeby zjadł. Aż dziwne swoją drogą - jest tak dramatycznie wychudzony, a jedzenia w misce nie ruszał. Depresja?

Posted

Neris napisał(a):
Ale niestety tego nie jadł, a zapewne nikt go nie pilnował żeby zjadł. Aż dziwne swoją drogą - jest tak dramatycznie wychudzony, a jedzenia w misce nie ruszał. Depresja?

Może on ma jeszcze w buźce jakieś obrażenia?!
A może go ząbki bolały?!

Posted

Noooo...witaj kochany ;)

bedzie dobrze!!!
mowie Ci Snoopy ;)

Neris :buzi: :calus: :Rose:
Tebusa :calus: :Rose: :buzi:

ufff...nareszcie koniec tego koszmaru...
do miłego zobaczenia ;)