Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu moja siostra była u znajomych na działce, obok mieszka kobieta (ok. 70-75 lat), która ma ok. 10 psów (i prawdopodobnie kilka kotów). Psy są zaniedbane, wychudzone, wyliniałe, rozmnażają się między sobą (znajomi to powiedzieli), są agresywne, ciągle szczekają, gryzą się między sobą. Nie są również szczepione. Kobieta nie ma pieniędzy...ani rozumu...Po prośbie żeby zamknęła gdzieś psy bo szczekają......trzy z nich umieściła W UPAŁ (ponad 30 stopni) w maluchu!!! Siostra zrobiła zdjęcie (jeśli będzie taka potrzeba to je od niej wyciągnę i wam pokażę) nie miała możliwości dostania się tam bo reszta psów latała z pianą na pyskach (dodatkowo z domu też dochodziło ujadanie) :angryy:

Podwórko jest zaśmiecone, zastawione gratami ale porządnie ogrodzone. Kobieta nie reaguje na żadne zwracanie uwagi. Gdy mówi się jej żeby oddała te psy to zachowuje się jak nawiedzona i mówi, że to "jej kochane psiaczki". Ponieważ te psy nie są szczepione i w życiu nie widziały weterynarza stanowią zagrożenie dla siebie jak i dla otoczenia nie wspominając juz o tym, że są męczone!

Siostra chciała od razu zgłaszać sprawę do TOZ-u ale znajomi powiedzieli, że nie chcą ujawniania swoich danych bo nie chcą mieć żadnych nieprzyjemności.

Jaki macie pomysł na rozwiązanie tej sytuacji? Proszę o telefony, adresy jakichś instytucji, które mogłyby zająć się tą sprawą, a gdyby któraś z was była z okolic Konstancina to podam wszystkie potrzebne dane na priv.

Posted

Kostek napisał(a):
znajomi nie musza ale skoro siotra to widziala to niech to zglosi do TOZu

zgadzam się z tym... a TOZ już sobie pozniej z ta pania poradzi :evil_lol: to trzeba miec naprawde naklupane w glowie zeby cos takiego robic tym zwierzakom biednym :angryy::angryy::angryy: co za kobita z tej "właścicielki" :angryy::angryy::angryy:

Posted

Kostek napisał(a):
znajomi nie musza ale skoro siotra to widziala to niech to zglosi do TOZu

Powiedziałam jej to zgłosi. A może mi ktoś napisać jak to realnie wygląda?

Posted

Kostek napisał(a):
ale co realnie wyglada?interwencja?

I interwencja i samo zgłoszenie?

basia0607 napisał(a):
Trzeba tej kobiecie i psom pomóc ,chociaż ona tego sobie nie życzy !

No właśnie mi sie wydaje, że jej trzeba być może tylko pomóc bo ona te psy ma już kilka lat ale ostatnimi czasy tak jakby jej się pogorszyło :shake:

Posted

jeżeli to okolice warszawy to powiadom Straż dla Zwierząt oni z pewnością nie będa czekali z załozonymi rękami tel alarmowy (022) 353 50 60 ,jest niedziela i moga nie odebrać więć zostaw wiadomość i zyczę powodzenia

Posted

RITA & DIANA napisał(a):
jeżeli to okolice warszawy to powiadom Straż dla Zwierząt oni z pewnością nie będa czekali z załozonymi rękami tel alarmowy (022) 353 50 60 ,jest niedziela i moga nie odebrać więć zostaw wiadomość i zyczę powodzenia

Okej dzięki. Dam jej ten numer :-(

Posted

Olcha tu nie ma co radzić tylko dzwon pod wskazany numer,jak nie zadzwonicie to pomoc nie nadejdzie.To wspaniali LUDZIE!!! i nie jedno stworzenie uratowali.Nie ma na co czekać,macie wszystko podane na tacy,dokładnie opowiedzcie co i jak i jestem pewna,że sprawa nabierze rozpędu.Trzymam kciuki-powodzenia.

Posted

dzwoń, dziewczyno, dzwoń i nigdy nie pytaj okolicznych o pomoc, ja od trzech lat mieszkam pod Wawą, facet miał na podwórku z 50 psów, wszystkie wyglądały jak sklonowane, miejscowi, czytaj sąsiedzi faceta, zagrozili, że jak to zgłoszę to facet umrze z głodu, sorry, ale facet psów na szczęście już nie ma, no i żyje...:placz:. Zadzwoniłam pod podany tobie wyżej telefon. uważam, że to twój na ten czas, obowiązek

Posted

Olcha dzwoń i ratuj te stworzenia...nie czekaj na nic nikt Ci głowy nie urwie i jeżeli masz życzenie pozostań anonimowa ale błagam Cię zgłoś to szkoda wszystkich i tej kobiety tez,może mozliwości ja przerosły...

Posted

Rita proszę Cię żebyś się nie zapędzała :angryy:

Napisałam do siostry okazało się, że Ci znajomi (właściciele działki) zgłosili to do TOZ-u.

Zg3osilimy na pimie wniosek do policji w Konstancinie o interwencjj przes3any faxem.
Piotr Jaworski
Krajowy Inspektorat TOZ

Zaraz dojdzie do mnie zdjęcie to wstawię :angryy:

Posted

fidelek2 napisał(a):
Ja bym ich nagabywała cały czas bo często jest tak, że zostaje zgłoszony problem a potem cisza i cisza...:shake:

Moja siostra właśnie pisze maila do Straży. Mam nadzieję, że oni coś pomogą bo właśnie sobie o tym samym pomyślałam, że na policje nie ma co czasem liczyć :cool1:

Posted

Olcha,po co te nerwy...nikt Was nie osądza ale ja wiem jak ludzie czasem reagują...a spokojem i pokorą mozna dużo załatwić...i zamiast wstawiać te piekielne główki uśmiechnij się ,bo uśmiech to zdrowie,a nienawiść i złośc do dobrego nie prowadzi,a Fidelek 2 ma absolutną rację,musicie pilnować aby to nie zostało gdzies a/a.Wiem jak toz działa oj wiem.Mamy wspólny cel...a w Tobie tyle złości...a zdjęcie (ja bym ich sama do takiej puszki zapakowała).Usmiechnij się,tu nie ma wrogów...i czasami tak w przyszłości czytac między wierszami