Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

próbujemy Śnieżka przestawiać w tryb dzienny, zapoznajemy z naszymi psami, żeby mógł nimi biegać i bawić się, bo spacery na smyczy to dla niego trochę za mało.. zdecydowanie za mało..
Z Miszą już się zapoznał, od razu urósł ;)

wydatki:
karma - 115 [zadeklarowała zapłacić za nią Carolina z FB - bo chciała zamówić, ale się okazało, ze 15 kg Josera Mini kosztuje w necie 160, a ja kupuję w hurtowni po 117, a ponieważ niedawno robiłam zakupy, to jeden worek moje psy odstąpią Śnieżkowi]
wet - 40 + augmentin 20
i przydałoby się szampon dla białych psów zakupić i szeleczki jakieś, bo te, co mu zakładamy, to stare, poszyte, trochę 'niepewne'

Posted

Jeśli nikt nie zadeklaruje się w sprawie szelek (spytaj na FB) to zaraz po Świętach wyślę Ci takie: Nika mało je nosiła bo wg mnie są dla niej trochę za duże (za szerokie paski mają) mają sporą regulację wielkości

Posted (edited)

dziękuję w imieniu Śnieżka :)

jest lepiej, już tylko raz w nocy budzi, ale tez nie co dzień... co noc znaczy ;)
w ogóle to bardzo przyjemny psiak - nadaje się do psów, kotów
ma pogodne usposobienie, na pewno był bity, bo boi się ruchów gwałtownych, podniesionego głosu..
ma za to zapędy, żeby do łózka się pakować :D

bo to taki przyjemniaczke jest ;)

Edited by sylwija
Posted

bo się pewnie cieszy, że taki cwany jest - ma w łazience taki duży kennel, to sobie go otwiera, spryciarz.. już sobie odespał, już się pewniej czuje i nie chce mu się samemu siedzieć
a na początku, to się tylko z boku na bok w tym kennelu przewracał, bo tam i mięciutkie posłanko i miseczki z wodą i jedzeniem,i nawet chętnie tam biegł po spacerku, a teraz.. niechętnie, a potem wychodzi i nawet już na łóżko się pakował :crazyeye:

Posted

dziękujemy bardzo :)
myślę, że jutro kontrola u weta i będzie można ogłaszać Śnieżka, oczywiście byłoby super, jakby już był wykastrowany, ale jakby ktoś się zakochal, to można by i warunkowo wydać, co Wy na to?
sporo już o nim wiadomo - że milutki z niego psiak przede wszystkim ;)

Posted

[quote name='Nikaragua']Zamówiłam mu pakiecik ogłoszeń u Ziutki na bazarku[/QUOTE]

czyli mogę tam jutro podać zdjęcia i tekścik, czy już wykorzystane dla innego psiaka, bo ja się tyle czasu nie 'wykokosiłam'?

Posted

[quote name='sylwija']czyli mogę tam jutro podać zdjęcia i tekścik, czy już wykorzystane dla innego psiaka, bo ja się tyle czasu nie 'wykokosiłam'?[/QUOTE]czekają na Śnieżka :)
Jak mi jakiś psiak wpadnie w serce to pomagam tak długo jak potrzebuje

Posted

[h=5]warto zauważyć, że Śnieżek bardzo ładnie dogaduje się z psami - bawi się, jak ktoś się chce bawić, jak nie chce - to Śnieżek nie jest nachalny

kotów na początku się bał trochę, bo nasyczały na niego, ale teraz polubił i tak jakoś miło jest; śpi obok nich, czasem się pobawią, jest delikatny

Śnieżek zachowuje czystość w domu, załatwia się tylko na dworze. Na początku zdarzyło mu się posikać, ale to ze strachu lub innych emocji, np. cieszył się, jak wróciłam do domu z pracy. ale teraz już nawet to się nie przydarza - po prostu poczuł się pewniej.

Więc spokojnie może zamieszkać z psami, kotami, ważne, żeby domek pokochał i dał mu poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji[/h]

Posted

zdrówko dopisuje :) bardzo ładnie wszystko wygląda, można umawiać się na kastrację i kontynuować antybiotyk, więc jutro będę dzwonic, kiedy najszybciej się da :)
wizyta dzisiejsza - 30 zl

zdrówko dopisuje, wiec jeszcze tylko dobry człowiek mu potrzebny :)

Posted

a nie wiem, bo ja tylko, jak ktoś pytał, to podawałam na pw konto Livki

spore wydatki, stosunkowo to będą teraz, kastracja, szczepienia :( ale jakoś myślę, że jego szybko ktoś zauważy - taki filigranowy, pogodny, bezproblemowy - tak się przynajmniej teraz wydaje..
ale najpilniejsza kastracja, bo wiosna i się śnieżek jakiś nakręcony robi, a zdrowie na to pozwala, po prostu w trakcie brania antybiotyku można, więc jutro z rana będę dzwonić