Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratuluję wszystkim sukcesów!!!!!!!!!!!!!!! (i odwagi)
Czy mogę prosić o stawkę AKIT AMERYKAŃSKICH - jeśli jakakolwiek była? Z góry dziękuję.
Pzdr :)

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bety napisał(a):
Gratuluję wszystkim sukcesów!!!!!!!!!!!!!!! (i odwagi)
Czy mogę prosić o stawkę AKIT AMERYKAŃSKICH - jeśli jakakolwiek była? Z góry dziękuję.
Pzdr :)

Ja w pracy , bez kataklogu :-). A odwagi nie ma co gratulowac- naprawde calkiem normalny kraj

Posted

[quote name='Alter Idem']No, chyba jednak championatu Rumunii nie skonczyla, choc sama jej wmawialam, ze tak ;-(. Wyglada na to, ze zmienily sie ichnie przepisy i teraz pies majacy championat innego kraju, moze zrobic ch.Ro CACIBem tylko na jednej wystawie w roku ( chyba, ze znow cos pokrecilam ) i nie jest to Oradea

A dziewczynka faktycznie sliczna i ma b. milych wlascicieli :-)
A jednak jest Championką Rumunii. Przeczytaj punkt 3 w katalogu o zasadach przyznawania Championatu. Tam pisze, że pies mający Championat dowolnego kraju FCI i który dostanie CACIB na wystawie rumuńskiej lub pies który dostanie CACIB na wystawie Open ( ale nie pisze juz tu nic o Championatach innego kraju) jest Championem Rumunii.

Taresik w Oradei dosk 1, CAC, CACIB, BOB - CHAMPION RUMUNII i INTERCHAMPION :D

Posted

Wiesia756 napisał(a):
No to ja sie teraz pochwale BOBA w Oradei i Debrecenie wziela moja sunia Venda Ayaba
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Taka jestem z niej dumna
W Oradei pokonala championa 13 krajow.
A w Debreceni bardzo silna -19 sztuk , stawke wegeirsko/czesko/rosyjska
Stawke rrow z Debrecyna podam we wtorek
Bardzo milo bylo Nam poznac Alter Item:lol:
Mysle ze jezeli chodzi o championat to na mailu wszystko sie wyjasni

Super Aga!!!! Wielkie gratulacje dla Ciebie i Zimby - Vendy :BIG:
Szczegolne gratulacje za Debrecen z duza silna stawka :thumbs:

Posted

[quote name='Jagoodka']A jednak jest Championką Rumunii. Przeczytaj punkt 3 w katalogu o zasadach przyznawania Championatu. Tam pisze, że pies mający Championat dowolnego kraju FCI i który dostanie CACIB na wystawie rumuńskiej lub pies który dostanie CACIB na wystawie Open ( ale nie pisze juz tu nic o Championatach innego kraju) jest Championem Rumunii.

Taresik w Oradei dosk 1, CAC, CACIB, BOB - CHAMPION RUMUNII i INTERCHAMPION :D

Daj Wam Boze, ale championatem Rumunii raczej nie chwal sie, poki dyplomu w lapce miec nie bedziesz :lol:

Posted

Alter Idem napisał(a):
Daj Wam Boze, ale championatem Rumunii raczej nie chwal sie, poki dyplomu w lapce miec nie bedziesz :lol:

Dzięki za przestrogę, ale wysyłać dokumenty o Championat będę :)
Gratulacje za piękny występ Mitzinka :D

Posted

Jagoodka napisał(a):
Dzięki za przestrogę, ale wysyłać dokumenty o Championat będę :)
Gratulacje za piękny występ Mitzinka :D

No pewnie, ze wysylaj !!! A noz, a noz. Ja , poniekad, tez jestem zainteresowana, bo psiut mojej mamy tez zgarnal CACIBa.
Za gratulacje dziekujemy ( obie ), Waszego wystepu, niestety, nie widzialysmy ....

Posted

No to i ja sie chwale:-)
moja sunia co prawda tylko CWC i res CACiB w Rumunii ale dolozyla w Debrecynie CWC a w Kosicach CWC, BOS, BOB i BOGIII, tak ze wekend troszke byl meczacy ale za to owocny:-)
A wogole to razem z dwoma sukami kolezanki wzielysmy na tych trzech wystawach wszystkie BOBy:-).
Jedna z suczek tym samym skonczyla skonczyla Intera:-)
W Oradei niestety nie doczekalysmy do BIS-ow ale za to na Wegrzech byl BOG II no i w Kosicach BOG III.
Teraz szykujemy sie na Dracula Dog Show:-)

Posted

Alter Idem napisał(a):
No pewnie, ze wysylaj !!! A noz, a noz. Ja , poniekad, tez jestem zainteresowana, bo psiut mojej mamy tez zgarnal CACIBa.
Za gratulacje dziekujemy ( obie ), Waszego wystepu, niestety, nie widzialysmy ....

No to podwojne gratulacje :) A psiut Twojej mamy jest Championem Polski??
A wiesz dobrze, ze nie widzialas naszego wystepu, bo Taresowy się troche zbuntowal na ringu:P

Posted

GRATULACJE dla WSZYSTKICH bardziej i mniej WYGRANYCH

:cool2: :cool2:

Wiesia756 :lol:
podwójne gratulacje dla Ciebie i Twojej Dziewczyny, bo wygrać rasę z samcem to nieczęsty widok :lol:

Posted

Dziewczynki ! Czy ma ktoś zdjęcia z finalów!
a szczególnie z podium BIS par Hodowlanych ?
Tam moje dzieci były i bede zobowiazana z ajakowes fotki.

nasza Belladonna tez CACIB i skonczony Interchampionat !!!! :) oczywiście wystawiana przez Ka Vangę :)

Posted

[quote name='GUCIA']nie wiem tylko co ugrały charty afgańskie.

afgany wzięły po cacibie i stały się (prawdopodobnie) Ch.Rumunii, a trzeci afgan, któremu przypadł res.cacib skończył intera :lol:
wszystko zgodnie z życzeniami ;)

Posted

Alter Idem napisał(a):

Mam pytanie z innej beczki:-)
Wiesz moze co znaczy na karcie oceny z Debracyna Champion o CAC?
Mam zaznaczonego CAC i wlasnie dodatkowo jeszcze tego drugiego i nie mam pojecia o co chodzi?
Czy oni maja jakis dadatkowy championat ?

Posted

Czy oni maja jakis dadatkowy championat ?

Maja: show i grand :cool1:

My przywiezlismy tylko 2 CACe :cool3:
Milo bylo poznac Tecie z kolezanka i gadatliwymi seterkami :loveu: oraz wiesie :)

Wieczorna wystawa w Debreczynie - wedlug mnie super pomysl i realizacja tez niczego sobie :loveu: :cool3:

Posted

BabyCakes napisał(a):
Maja: show i grand :cool1:

My przywiezlismy tylko 2 CACe :cool3:
Milo bylo poznac Tecie z kolezanka i gadatliwymi seterkami :loveu: oraz wiesie :)

Wieczorna wystawa w Debreczynie - wedlug mnie super pomysl i realizacja tez niczego sobie :loveu: :cool3:

Nam bylo rowniez bardzo milo:-)
Tez nam sie bardzo podobalo szczegolnie ze Megi dzieki Waszej pomocy przy porownaniu, mogla startowac w BIS-ach i to z powodzeniem res.BOG:-)
A wracajac do tego nieszczesnego Champion o CAC czym to sie je i o co to chodzi?
:placz:

Posted

Champion O.CAC - to jest CAC przyznawany w klasie championow i ma znaczenie przy zdobywaniu tytułu Grand Champion Węgier, bo żeby go zdobyć pies musi mieć już tytuł Ch.Węgier i musi wygrywać klasę championów.
Przy zdobywaniu tych dwóch pozostałych tytułów czyli Ch.Węgier i Show Ch.Węgier nie ma znaczenia, który CAC jest zaznaczony i w której klasie jest zdobyty.

Champion Węgier - 4 x cac, w tym jeden z wystawy cacib
Show Champion Węgier - 6 x cac, w tym 3 z wystawy cacib - do tego tytułu liczą się cace zdobyte do tytułu Champion Węgier
Grand Champion Węgier - 3 x Champion O.CAC + 1 x BOB - pies najpierw musi mieć zatwierdzony tytuł Ch.Węgier - i tu nie liczą się wczesniej zdobyte cace

Posted

kasia_frodo napisał(a):
Champion O.CAC - to jest CAC przyznawany w klasie championow i ma znaczenie przy zdobywaniu tytułu Grand Champion Węgier, bo żeby go zdobyć pies musi mieć już tytuł Ch.Węgier i musi wygrywać klasę championów.
Przy zdobywaniu tych dwóch pozostałych tytułów czyli Ch.Węgier i Show Ch.Węgier nie ma znaczenia, który CAC jest zaznaczony i w której klasie jest zdobyty.

Show Champion Węgier - 6 x cac, w tym 3 z wystawy cacib - do tego tytułu liczą się cace zdobyte do tytułu Champion Węgier
Grand Champion Węgier - 3 x Champion O.CAC + 1 x BOB - pies najpierw musi mieć zatwierdzony tytuł Ch.Węgier - i tu nie liczą się wczesniej zdobyte cace

Wielkie dzieki, troszki mam jasniej w glowie ale jeszcze ponudze:-)
A wiec jesli nie mam CH Wegier to na dobra sprawe ten o CAC nic nie daje bo moge je zbierac dopiero po zatwierdzeniu CH Wegier, czy dobrze zrozumialam?
Powiedzcie mi proszę jak wyglada sprawa z res. CAC z wystaw miedzynarodowych, czy one sie jakos licza?

Posted

Musiałek napisał(a):
witam

a czy były tam jakies owczarki australijskie ??

A były były:-)
Nawet staweczke Ci moge podac:-)

PSY
kl. Open
Sunshine Sooner or Later
kl. champion
Silver Dream Aussie's Aristocrat
Sunshine Shanti Shallow Rivers

SUKI
kl. pośr.
Anais Anais Bohemia Acro
kl. open
Silver Dream Aussie's Casablanca
kl. champion
Shallow River's Wahe Huli Tepa Acro

To wszystkie:-)

Posted

super wielkie dzieki

teraz jesli pojade na draculę :) bede wiedziala w jakie klasy się pchać :)

a podałabys mi prosze sedziego ?? i sprawdziła czy na tej wystawie sędziowali panstwo Korozs ?

Posted

Musiałek napisał(a):
super wielkie dzieki

teraz jesli pojade na draculę :) bede wiedziala w jakie klasy się pchać :)

a podałabys mi prosze sedziego ?? i sprawdziła czy na tej wystawie sędziowali panstwo Korozs ?

Sedziowal Paroczi Pal

Posted

Tecia napisał(a):
Wielkie dzieki, troszki mam jasniej w glowie ale jeszcze ponudze:-)
A wiec jesli nie mam CH Wegier to na dobra sprawe ten o CAC nic nie daje bo moge je zbierac dopiero po zatwierdzeniu CH Wegier, czy dobrze zrozumialam?
Powiedzcie mi proszę jak wyglada sprawa z res. CAC z wystaw miedzynarodowych, czy one sie jakos licza?

Jeżeli pies wygra w klasie pośredniej lub otwartej to zawsze dostanie CAC.
Jeżeli pies wygra w klasie championów to zawsze dostanie Champion O.CAC, ale jeżeli nie ma jeszcze tytułu Ch.Węgier to ten Champion O.CAC liczony jest normalnie jako CAC.

na karcie oceny powinnaś mieć zaznaczony tylko jeden cac - jeżeli masz zaznaczone 2 tzn. że sekretarzowi sie pomerdało, ale się tym nie przejmuj - mój Frodo zawsze wystawiany w klasie championow czasem miał zaznaczony cac, czasem ch.o.cac, albo jeszcze cac był skreslony i zaznaczony ten drugi i dodatkowo podpisany lub nie podpisany przez sędziego :roll:, ale wszystkie mu bez problemu uznali i tytuły dostał ;)

kwestia res.CACów mnie też interesuje, bo słyszałam rózne wersje, łącznie z taką, że nie liczą się w żaden sposób....

Posted

kasia_frodo napisał(a):

mała poprawka do tytułu Grand Championa - do tytułu Grand wliczyć można CACe zdobyte do tytułu ShowCh.Węgier, ale tylko te uzyskane po zatwierdzeniu tytułu Ch.Węgier.

Posted

kasia_frodo napisał(a):
Jeżeli pies wygra w klasie pośredniej lub otwartej to zawsze dostanie CAC.
Jeżeli pies wygra w klasie championów to zawsze dostanie Champion O.CAC, ale jeżeli nie ma jeszcze tytułu Ch.Węgier to ten Champion O.CAC liczony jest normalnie jako CAC.

na karcie oceny powinnaś mieć zaznaczony tylko jeden cac - jeżeli masz zaznaczone 2 tzn. że sekretarzowi sie pomerdało, ale się tym nie przejmuj - mój Frodo zawsze wystawiany w klasie championow czasem miał zaznaczony cac, czasem ch.o.cac, albo jeszcze cac był skreslony i zaznaczony ten drugi i dodatkowo podpisany lub nie podpisany przez sędziego :roll:, ale wszystkie mu bez problemu uznali i tytuły dostał ;)

kwestia res.CACów mnie też interesuje, bo słyszałam rózne wersje, łącznie z taką, że nie liczą się w żaden sposób....

No to najwyrazniej mu sie pokrecilo bo zaznaczyl mi oba zarowno CAC jak i o CAC:-)

a co do res CAC-ow to tez wlasnie slyszalam rozne wersje ze np 2 liczy sie jak 1 CAC, inna wersja to ze ma on wartosc CAC w wypadku gdy pies dostajacy CAC ma juz championat Wegier no i jeszcze wersja ze jesli oprocz res CAC dostalo sie res CACIB to ten res ma wartosc CAC-a.

Jesli ktos ma pewne informacje to bedze dzwieczna:-)