asz26 Posted May 5, 2015 Author Posted May 5, 2015 http://pl.tinypic.com/r/2hmdb90/8 A na tym filmiku jest widać mojego prawie półtorarocznego siostrzeńca jak gra w piłke z Cyganem.To dziecko uwielbia psy. Quote
rudakacha Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Na zdjęciach bądź filmikach widać, że psiury są szczęśliwe i zadowolone:) Quote
asz26 Posted May 6, 2015 Author Posted May 6, 2015 Bo takie są zwariowane kudłate kulki biegają po podwórku i takie mają być :-) Uwielbiam patrzeć na ich przemiany z wylęknionych psiaków które sikają ze strachu przy gwałtownym ruchu robią się wesołe pieski które psocą ile tylko się da a ile już kwiatków przesadziły :-) Quote
asz26 Posted May 6, 2015 Author Posted May 6, 2015 Hurra mam dług spłacony za obroże :-D Dziękuje panie Sławku za kolejną pomoc z pana strony. Quote
asz26 Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Obroże już zapłacone,na koncie pozostało 89zł. Quote
asz26 Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 https://www.facebook.com/pages/Prywatne-przytulisko-dla-ps%C3%B3w-Ali-Orzechowskiej/258606500861007?fref=ts Może ktoś jest wstanie pomóc pani Ali finansowo a konkretnie chodzi o opłacenie faktury za sterylizacje suni? Quote
rudakacha Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Nie mogę dojrzeć o jaką sunię chodzi i kwoty faktury... Quote
asz26 Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 Nie mogę dojrzeć o jaką sunię chodzi i kwoty faktury... Ta pani korzysta z tego samego gabinetu weterynaryjnego co ja i tam ją poznałam,w poniedziałek dzwoniła do mnie bo w gabinecie powiedzieli jej że mi pomaga fundacja viva w opłacaniu leczenia psów ale wprowadzili ją w błąd bo ja nie korzystam z pieniedzy tej fundacji tylko mam udostępnione konto na które są wpłacane pieniądze przez osoby prywatne które chcą w ten sposób pomóc i korzystam tylko z tych pieniedzy które tam się uzbierają.Wytłumaczyłam tej pani to wszystko ale w niczym jej to nie pomogło bo ona chciała żeby fundacja pomagała jej w opłacaniu faktur itp ale to jest prywatne przytulisko więc raczej takiej pomocy nie dostanie.Ta pani ma 80 psów tak mi powiedziała i że nie ogarnia już wszystkiego finansowo,z tego co wiem to jest dobra osoba i bardzo kocha psy.Jak dzwoniła do mnie to mówiła że ma wystawioną fakture na 300zł za sterylizacje ale najlepiej byłoby się z nią skontaktować chyba telefonicznie bo też wchodziłam na jej strone na fb i nie widziałam żeby tam coś wstawiała nowego.Ja mogę podać nr telefon do gabinetu tam wszystko wiedzą i powiedzą jaka jest sytuacja u tej pani.Psiaki ma zadbane wiec zabieranie jej tych psów nie wchodzi w gre tylko jakby ktoś jej czasami pomógł ogarnąć to stadko.To jest nr do gabinetu 501-771-109 tylko że właścicielka gabinetu jest w poniedziałki i czwartki tak po 13 i to z nią trzeba rozmawiać bo zna całą sytuacje tej pani. Quote
mimiś Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 jest gdzies na dogo wątek p.Ali Orzechowskiej z Warki i jej przytuliska -ale nie moge znaleźć Quote
asz26 Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 jest gdzies na dogo wątek p.Ali Orzechowskiej z Warki i jej przytuliska -ale nie moge znaleźć Gdzieś był bo sama kiedyś widziałam.Jeżeli ktoś może jej pomóc to bardzo proszę w jej imieniu o jakąkolwiek pomoc,sama wiem co znaczy chcieć pomóc psu czy kotu i nie mieć środków finansowych na to,ta bezsilność jest okropna :-( Quote
asz26 Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 Gdzieś był bo sama kiedyś widziałam.Jeżeli ktoś może jej pomóc to bardzo proszę w jej imieniu o jakąkolwiek pomoc,sama wiem co znaczy chcieć pomóc psu czy kotu i nie mieć środków finansowych na to,ta bezsilność jest okropna :-( http://www.dogomania.com/forum/topic/32474-przytulisko-pani-ali-orzechowskiej-prosi-o-pomoc/ To chyba ten wątek. Quote
asz26 Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 Jutro jak wszystko pójdzie dobrze to znaczy jak koleżanka się wyrobi w pracy i przyjedzie bo ja nie mam samochodu to zabieram Pimpusia do weta,boje się tej wizyty :-( Bardzo niepokoi mnie ten jego guz za jądrami,ale nie dopuszczam do siebie że bedzie źle,musi być dobrze.Trzymajcie kciuki za Pimpusia . Quote
asz26 Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 Byłam z Pimpkiem u weterynarza i okazało się że guz za jądrami jest niegroźny,z prostatą wszystko w porządku,miał badane uszy ale nic mu nie wyszło mam mu podawać jakieś witaminy które musze najpierw kupić ale najgorzej jest z oczkiem jego,w lewym oku ma wypadnięty gruczoł trzeciej powieki i to powinno być zoperowane ale na razie nie mogę tego zrobić ze względu finansowego nie mam w tej chwili pieniedzy na operacje.Na szczęście ta operacja nie musi być zrobiona na szybko można z tym poczekać.Musze mu zmienić karme bo problemy ze skórą czyli to wypadanie sierści może być też przez złą karme.Musze go przestawić na samą suchą karme no ewentualnie mogą też być puszki dla psów.Ten pies trafił do mnie w tragicznym stanie i chyba jeszcze nie doszedł do siebie,widocznie potrzebuje wiecej czasu.Poza tym jest wesoły ale dzisiaj nie podobało mu się że pani weterynarz zagląda mu w zęby i chciał ją ugryźć :-) Quote
rudakacha Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Charakterny jak to wszystkie Pimpki;) mimo problemów z okiem to wieści całkiem dobre:) Quote
asz26 Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 Tak ucieszyłam się że nic bardzo poważnego mu nie dolega.Musze kupić jakieś witaminy i powinno być już dobrze z nim. Quote
asz26 Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Mały wielbiciel dużych psów :-) Mój półtoraroczny siostrzeniec uwielbia psy każdy się śmieje że ma to po cioci Ani :-) A najlepsze jest to że Mikołaj nie boi się dużych psów a od małych ucieka :-) Quote
asz26 Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 Ten rok chyba mnie wykończy nerwowo,dzisiaj wstałam patrze a Koda na oko nie widzi ma takie wielkie zapalenie spojówki że ta trzecia powieka zasłoniła jej prawie całe oko,oczywiście od razu za telefon i do koleżanki żeby przyjechała bo muszę ją zabrać do weterynarza,a żeby tego było mało to jeszcze zadzwoniła do mnie ciocia że jej pies jest chory od kleszczy była z nim rano u weterynarza który psa nie zbadał,nie pobrał krwi nawet temperatury nie zmierzył dał mu 4 zastrzyki i stwierdził że jak przeżyje to będzie żył ale ma już zaatakowaną wątrobe wieć nie przeżyje.Ciocia zadzwoniła do mnie i zapytała jak u mnie są leczone psy od kleszczy powiedziałam jej jak to powinno wyglądać więc wzieła psa w samochód i przyjechała do mnie,jak pani weterynarz zobaczyła w jakim stanie jest pies to aż jej mowe odjeło,zrobiła badanie krwi,zmierzyła temperature i okazało się że psu przestają nerki pracować dostał kroplówki ale jak chciał zrobić siku to złapały go drgawki i po chwili zrobił siku ale z krwią.Po tym zaczął wstawać ale zaczął wymiotować ale po chwili z powrotem zaczął wstawać tylko że się przewracał,po jakimś czasie znowu dostał drgawek.W końcu skończyło się tym że pies pojechał do Warszawy do jakiejś kliniki całodobowej.Mam nadzieje że wyjdzie z tego.Nie mój pies a rozpłakałam się nad nim.Za długo był przetrzymany,pies zaczął być osowiały w niedziele ale ona nie wiedziała że psy tak chorują od kleszczy myślała że wnuczki go przekarmiły.Jutro sie dowiem co z tym psiakiem ale jak nerki nie zaczęły mu pracować to bedzie musiał mieć dializy.Szkoda psa biedny tak się męczył.Teraz jestem pewna że ja robie dobrze nie czekając jak coś jest nie tak z psem,nawet w niedziele czy święta ściągam weterynarza i jade z psem. Quote
asz26 Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 Może ktoś chce zakupić karmę dla psiaków na stronie ZOOPLUS znalazłam trzy rodzaje karmy oczywiście z tych najtańszych to jest karma DOGMIO,DOG'S FAVORIT OKRUCHY i PITTI BORIS AKTIV JAGNIĘCINA Z RYŻEM oczywiście może być też inna te wymieniłam bo są najtańsze a jeżeli ktoś chce wspomóc finansowo to proszę o wpłaty na udostępnione konto 4DogS.Pieniądze są wykorzystywane na leczenie psów. Quote
asz26 Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 W sobotę byłam z koleżanką w Radomiu w gabinecie weterynaryjnym PANKRACY,koleżanka zawoziła tam psa bo musiał mieć zrobioną operacje jelita przy okazji zapytałam o ten wypadnięty gruczoł trzeciej powieki u Pimpusia i tam lekarz powiedział mi że on powinien być jak najszybciej operowany no i teraz sama nie wiem co zrobić czekać czy operować?Może ktoś miał u swojego psa takie schorzenie?Proszę o rade bo naprawdę nie wiem co zrobić :-( Quote
asz26 Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 http://pankracy.radom.pl/ Czy korzystał ktoś z lecznicy w Radomiu Pankracy?Polecam wspaniali lekarze. Quote
Recommended Posts