Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak chcesz,to mogę kupić obroże foresto po 80zł.Przykro mi,że nie mogę zasponsorowac,ale jestem zarżnięta okropnie.Ew.przesyłkę wezmę na siebie

Dziękuje za pomoc ale chyba nie bede zamawiać przez internet pójde do gabinetu wet i tam kupie,bedzie drożej bo 110 zł ale koszt rozłoże na dwa razy bedzie mi łatwiej zapłacić.Ta obroża jest dla mojej bernardynki którą mam od szczeniaka i nie biore jej pod uwage.Jeżeli chce pani pomóc to może pani wpłacić to co miałoby być ew na przesyłke.Na koncie 4DogS po opłaceniu faktury za leczenie Azy po kleszczach zostanie 143zł więc to za mało żeby kupić wszystkim obroże kiltix.W tym momencie liczy się każda złotówka.

Posted

W tym momencie zostało 143 zł,obroże już są kupione i został dług. Jeżeli ktoś chce pomóc to bardzo proszę o wpłaty na konto 4DogS.liczy się każda złotówka.

Posted

Co za dzień,byłam dzisiaj z Azą na powtórnym zastrzyku od kleszczy bo mineło dwa tygodnie po chorobie i z badaniami Kody,robiłam jej z krwi badanie na wątrobe i na nerki,z wątrobą wszystko dobrze troche gorzej z nerkami ma podwyższoną keratynine ale najgorsza wiadomość jaką dostałam i która po prostu mnie załamała to była taka że siostry bokserek ma raka jądra i musi być wykastrowany lub uśpiony :-( Siostra wróciła do domu z psem od weterynarza i powiedziała dzieciom że Horton jest bardzo chory i musi go uśpić bo nie stać jej na kastracje,był płacz bo to ich kochany piesek.Sama się popłakałam bo nie jestem wstanie im pomóc mam dług za obroże w gabinecie i dług za obroże kiltix.Jestem załamana ktoś kto ma boksera to wie jakie te psy są cudowne dla dzieci i swoich właścicieli i taki właśnie jest Hortonek :-(

Posted

prosze ustalić jaki jest koszt zabiegu kastracji i zrobić rtg płuc. Jeśli płuca są czyste, to sprawę kastracji ogarniemy jakoś. Choć nie ukrywam, ze dobrze by było wybłagać u weta jakąś preferencyjną stawkę, bo coraz ciężej uzyskać jakiekolwiek środki...Ale szkoda psiaka, tym bardziej, jeśli rokowania byłyby pomyślne.

Obroże w drodze

Posted

Napisze jeszcze do Kastora może zgodzą się coś dofinansować ale wątpie w to bo pisałam do nich jak kastrowałam psy z działki i nie dostałam dofinansowania ale wcześniej dostałam dopłate na sterylizacje Azy więc spróbuje.Pytałam ile bedzie kosztował zabieg to sporo 260zł to duży pies waży 37 kg.Wcześniej jak siostra pytała inną panią weterynarz o te jego jądra to powiedziała że nic mu nie jest i nawet go nie badała a pies już od około 2 lat miał jedno jądro powiekszone.Boje się że już może być za późno bo psu zaczęła wypadać sierść.Co do rtg to są kolejne koszty ale zobacze co da się zrobić.

Posted

Jesli zdecydujecie sie na kastracje, to doloze sie do kosztow. Szkoda psiaka, moze jeszcze pare latek pozyc.

Na kastracje siostra na pewno by się zdecydowała jakby jej pozwoliły finanse na to ale nie bede ukrywać nawet te 260zł to dla niej jest dużo i nie ma skąd wziąć takiej sumy.Ja nie mogę jej pomóc finansowo bo sama mam 7 psów na działce dla których sa już w drodze obroże kiltix i mam dług za te obroże 211 zł :-( bo na koncie 4DogS zostało 143 zł.

Posted

Jak zostalo powiedziane, szkoda psiaka. Ludwa dala dobra rade, jeszcze raz odwiedzic weterynarza. Pogadac o operacji, potargowac sie o cene i moze dziewczyny z dogo pomoga finansowo. Ja osobiscie doloze sie do kosztow.

Posted

ale najpierw rtg. Mogę pokryć koszty ale to wg mnie podstawowy warunek

Napisałam wczoraj do Kastora ale jeszcze nie mam odpowiedzi,jeszcze dzisiaj Horton pójdzie na rtg.Tak bardzo się boje że już nie da rady nic zrobić.Bardzo ale to bardzo dziękuje za pomoc.

Posted

no to trzeba zabieg umawiać i tyle.

Mam nadzieję, że Ciotki pomogą, bo mamy płatności za hotele a na to uzbierać, to nie bardzo idzie;)

Ale pomęczcie weta, bo widzę, że ceny są dość wysokie. W Wawie za rtg płacę 40. Zdawaloby się, ze powinno być odwrotnie:)

Co nie zmienia faktu, ze nie ma co czekać. Szkoda psa i dziecka.

Posted

Na zdjeciu był najmłodszy Mikołaj a jest jeszcze dwóch starszych 13 i 17 lat i oni płakali najbardziej o Hortonka.Umówie go na zabieg po świętach.Bardzo dziękuje za pomoc.Chłopaki jak się dowiedzą że nie bedzie trzeba go usypiać bedą się bardzo cieszyć ja sama ciesze się jak dziecko.Jeszcze raz bardzo dziękuje.

Posted

1012967_977414602269094_5018032220673830

Maleńki baranek, co ma złote różki,
pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki.
Kiedy nikt nie widzi, chorągiewką buja
i beczy cichutko... Wesołego Alleluja…

Posted

Spokojnych, pogodnych i udanych świąt dla Ciebie i całej psiej ferajny!

Dziękuje i też życzę zdrowych,spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz mokrego dyngusa!

Posted

Jutro (środa) o 13 bedzie robiony zabieg kastracji Boksera siostry.Jeżeli ktoś chce pomóc to bardzo prosze o pomoc finansową.Trzymajcie kciuki za Hortonka.

Posted

Operacja udała się,Horton teraz odpoczywa w domu.Koszt zabiegu 260zł ale p.Ludwa miała dzwonić do gabinetu porozmawiać żeby było taniej ale nie wiem czy coś opuszczą.Wszystkie koszty jakie były to takie 50zł rtg płuc,dzisiaj zabieg 260zł , badanie krwi na wątrobe i nerki 25zł oraz rtg ogona i badanie na kleszcze i czyszczenie uszu za darmo a i jeszcze bedzie zastrzyk 15zł w piątek czyli koszt wszystkiego 350zł .Później wstawie zdjecie Hortonka.Bardzo dziekuje za pomoc.