Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam dziś z wetką, miała się dowiedzieć o tych lekach i trocoxil ma być w połowie lutego. Zastrzyki rzeczywiście kosztują ok. 300 zł - myślałam, że u niej będzie nieco taniej ale niestety nie. A co Koda dostaje, może jest ludzki odpowiednik, który można podać także psu. Leki weterynaryjne są strasznie drogie.

Posted

Koda dostaje carprodyl f 100mg i daje jej jedną tabletkę,ma dostać jeszcze dziś i jutro i dopiero mam się zgłosić jak znowu będzie miała problem ze wstawianiem,będę jej dawać leki jak będzie taka potrzeba nie chce non stop podawać jej tabletek bo ona i tak już tyle lat bierze leki od padaczki na dodatek praktycznie co roku choruje od kleszczy więc jej organizm jest osłabiony a młoda też nie jest w kwietniu skończy 10 lat.

Posted

Dostaje przy tych lekach ranigast.Wiem że ona już jest starym psem ale myśl o tym że przyjdzie czas na to że będę musiała ją uśpić po prostu mnie przeraża.Ona jest cały czas przy mnie i była jak odszedł mój pies którego miałam 16 lat wtedy ja płakałam a Koda leżała mi na kolanach i próbowała pocieszyć.Kochana sunia.

Posted

Już się ogarnęłam i wzięłam w garść ale w pierwszej chwili jak się dowiedziałam o kosztach leczenia to się załamałam teraz już jest ok i Koda też po tych lekach dobrze się czuje.

Posted

Ja nie jestem jakąś tam optymistką ale nie można tak się dołować, bo to nie przynosi nic dobrego. Ja do tej pory mam wyrzuty sumienia, że uśpiłam beznadziejnie chorą koteczkę... i co z tego, że nie było dla niej ratunku? Mam jeszcze dwa inne kocurki i nimi trzeba się zająć:) Trzymajcie się:)

Posted

Kochani zabezpieczajcie już swoje psy od kleszczy.U mnie już jeden pies jest chory.Dzisiaj byłam z Azą u weterynarza jest chora od kleszczy a mamy dopiero luty.Dostała zastrzyki i kroplówke,leki do domu na anemie,jutro wizyta kontrolna.Wiem że to dopiero początek roku ale bardzo proszę o pomoc w zakupieniu obroży kiltix dla psów.Potrzebne jest 6 średnich i jedna duża,można też wpłacić pieniądze na udostępnione konto 4 DogS,a jeżeli ktoś może zakupić karme dla kota dzikuska którego cały czas leczę na koci katar to będę bardzo wdzięczna,karma najtańsza sucha i mokra,w mokrej podaje leki.Mile też widziana sucha karma dla psów.Wiem że proszę o dużo ale w tej chwili lecze tego kotka dzikuska i sunie bernardynke na zwyrodnienia,leki dla niej są drogie dlatego prosze o pomoc w zakupieniu karmy i obroży.Z góry bardzo wszystkim dziękuje za pomoc.

Posted

Aza odpoczywa po kroplówce i zastrzykach.Do domu dostała tabletki.Troche się zejdzie zanim dojdzie do siebie bo ma anemie ale je i sama pije więc jestem dobrej myśli.

DSC_1673.jpg

DSC_1672.jpg

Posted
11 godzin temu, rudakacha napisał:

Zamówiłam saszetki mokre dla kota.

Super dziękuje,teraz kicia dostała dwie puszki od mojego 2 letniego siostrzeńca,był na zakupach ze swoją mamą i nie odpuścił jak zobaczył jedzenie dla kota no i siostra musiała ustąpić i kupić :-) Kochany maluch chyba ma coś po cioci i też kocha zwierzęta a w domu mają boksera idealny kumpel do zabawy i karmienia :-)

Posted

Koszt leczenia Azy od kleszczy 182zł.Na koncie pozostało 362zł z czego 300zł jest przeznaczone na leczenie Kody więc zostaje 62zł.Jak co roku 4DogS zamawia obroże Kiltix dla całej siódemki i w tym roku też zostały już zamówione.Jak tylko dostane to wrzuce zdjęcie obroży ale do tego czasu muszę uzbierać pieniądze.Może ktoś chce pomóc w zbieraniu pieniedzy?Bardzo proszę liczy się każda złotówka,kleszcze nie chcą czekać i już atakują a efekty już odczułam a raczej odczuła Azunia.Proszę was wszystkich pomóżcie uzbierać na obróżki.

Posted

Dokupiłam suchą karme i kicia na jakiś czas ma co jeść.Dzisiaj już miałam ją na kolanach,chciałam zabrać ją do weterynarza bo znowu jest tak jak było czyli ciężko jej oddychać ma katar kaszle ale nie udało mi się,uciekła jak zobaczyła pudełko.Boje się o nią,nie jest za dobrze z nią ale ciężko jest pomóc dzikiemu kotowi.Napewno bede dalej próbować ją złapać żeby zawieźć do weterynarza.

20160219_182040.jpg

Posted

Kicia ma co jeść ale jakby ktoś mógł kupić dla psiaków suchą karmę byłabym bardzo wdzięczna,a może ktoś pomoże wpłacając pare groszy na konto 4DogS na obroże od kleszczy które są bardzo potrzebne kleszcze już atakują a leczenie psa na babeszjoze jest bardzo drogie.Proszę pomóżcie uzbierać na te obroże.

• 2 weeks later...