dzioszka Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 (edited) W jednym z gospodarstw oszczeniła się sunia. [FONT=Verdana]Ich mama, pomimo ciężkiego życia jest łagodną, przyjazną sunią, mało szczekającą, sięgającą poniżej kolana.Tatuś rozmiarem i wyglądem przypomina czarnego jamnika. 4 suczki mają 6 tygodni. Przedwczesna separacja szczeniąt od matki, spowodowana jest błędami i głupotą ludzi.[/FONT] [FONT=Verdana]Wygłodzona matka nie dopuszczała małych do jedzenia i atakowała je. Po interwencji gospodarze zgodzili się wziąć je na trochę do domu. To nie jest dom tymczasowy. Powrót do boksu nie daje im też szans na bezpieczny rozwój.[/FONT] [FONT=Verdana]Sunie potrzebują ciepłego domu tymczasowego. Jedno szczenię już zostało podarowane jako prezent dla dziecka. Pilnie szukam domu tymczasowego, aby podobny los nie spotkał pozostałych maluchów. [/FONT] Edited December 16, 2013 by dzioszka Quote
mtf zalesie Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 na sterylke mamusi nie masz wplywu...ja kolo WARKI mam 12 szczeniat / z przytuliska/do adopcji lub dt i nic z tego nie wychodzi.... Quote
dzioszka Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Wątek nieaktualny. Maluchy bezpieczne. Quote
Mazowszanka13 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 To napisz coś więcej ku pokrzepieniu serc :) Quote
dzioszka Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 Wszystkie maluchy(4) to były sunie. Poprosiłam gospodarzy by nie rozdawali ich nikomu przez kilka dni, by dali troche czasu na znalezienie dla nich domu i zgodzili się. Z pomocą przyszła mi fundacja Psi Anioł. Zabrali maluchy do siebie i umówili się z gospodarzami na wystrylizowanie suni-matki. :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='dzioszka']Wszystkie maluchy(4) to były sunie. Poprosiłam gospodarzy by nie rozdawali ich nikomu przez kilka dni, by dali troche czasu na znalezienie dla nich domu i zgodzili się. Z pomocą przyszła mi fundacja Psi Anioł. Zabrali maluchy do siebie i umówili się z gospodarzami na wystrylizowanie suni-matki. :)[/QUOTE] No to świetnie :) Gratuluję akcji ! Ale do Psiego Anioła tez warto zagladać czy wszystko O.K. ze szczeniakami. Quote
Recommended Posts