Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W jednym z gospodarstw oszczeniła się sunia. [FONT=Verdana]Ich mama, pomimo ciężkiego życia jest łagodną, przyjazną sunią, mało szczekającą, sięgającą poniżej kolana.Tatuś rozmiarem i wyglądem przypomina czarnego jamnika. 4 suczki mają 6 tygodni. Przedwczesna separacja szczeniąt od matki, spowodowana jest błędami i głupotą ludzi.[/FONT]
[FONT=Verdana]Wygłodzona matka nie dopuszczała małych do jedzenia i atakowała je. Po interwencji gospodarze zgodzili się wziąć je na trochę do domu. To nie jest dom tymczasowy. Powrót do boksu nie daje im też szans na bezpieczny rozwój.[/FONT]
[FONT=Verdana]Sunie potrzebują ciepłego domu tymczasowego. Jedno szczenię już zostało podarowane jako prezent dla dziecka.
Pilnie szukam domu tymczasowego, aby podobny los nie spotkał pozostałych maluchów.

[/FONT]

Edited by dzioszka
Posted

Wszystkie maluchy(4) to były sunie. Poprosiłam gospodarzy by nie rozdawali ich nikomu przez kilka dni, by dali troche czasu na znalezienie dla nich domu i zgodzili się. Z pomocą przyszła mi fundacja Psi Anioł. Zabrali maluchy do siebie i umówili się z gospodarzami na wystrylizowanie suni-matki. :)

Posted

[quote name='dzioszka']Wszystkie maluchy(4) to były sunie. Poprosiłam gospodarzy by nie rozdawali ich nikomu przez kilka dni, by dali troche czasu na znalezienie dla nich domu i zgodzili się. Z pomocą przyszła mi fundacja Psi Anioł. Zabrali maluchy do siebie i umówili się z gospodarzami na wystrylizowanie suni-matki. :)[/QUOTE]

No to świetnie :)
Gratuluję akcji ! Ale do Psiego Anioła tez warto zagladać czy wszystko O.K. ze szczeniakami.