Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do weta jedziemy dopiero we środę, po umówieniu terminu we wtorek rano. Będzie prześwietlenie bioder i kręgosłupa odc. lędźwiowy, zdjęcie kamienia nazębnego i oglądanie maxowego nosa . Nie podoba mi się ten nos, a wlaściwie - kufa :(. Teraz myję ją manusanem 2xdziennie i niby lepiej - ale nie do końca :(. Dermatologiem, to ja nie jestem, a zmiany początkowo były takie małe, że Mój Wet ich nie zauważył, a ja zobaczyłam je dopiero wtedy, kiedy podrosły. Te zmiany były już od początku, jak Max zamieszkał z nami - przyniósł je z sobą

Posted

Już mamy potwierdzoną wizytę u P. Doktora na godz 10. Max jest super i da radę :). My też musimy, wiec damy ;).
Maxowa kufa na manusanie, szybko zyskuje na zdrowiu, ale doktorowi powiem, że Max idzie do adopcji i wszystko musi być OK przed jego oddaniem.

Posted

Trzymam mocno kciuki :)

Mam prośbę, zobaczcie, czy w Pułtusku przed lecznicą wisi ogłoszenie o Greyce od Malagos, to wklejone na wątek, tylko wersja czarno-biała A4. W Makowie niestety prawie wszystkie pozdzierane... :roll:

Posted

Za kciuki dziekuję, zdjęcie Greyki - sprawdzę :).
W Makowie - nie widziałam, ale ja chodzę jak.....ślepa komenda ;). Ludzi(bez psa) też na ogół nie poznaję :(.
Tylko psy realne widzę. Zdjęć psów - niestety nie :(.

Posted (edited)

Uff! ledwo żyję, ale już jesteśmy "po"

1. Ogłoszenia Greyki - nie ma :(

2. Max jest wolny od dysplazji, ma niewielkie zmiany zwyrodnieniowe
w odc.kręgosłupa 17 - s(suplementacja glukozaminą i chondroityną)
3. Ma +/_4 lata. Zęby oczyszczone. Jeden dolny kieł złamany(widać kanał) do ekstrakcji lub plombowania - wet . stomatolog
4. Na pysku nie grzybica, a gronkowiec(tak sie wahałam, miedzy jednym a drugim i dlatego był ten manusan). Zalecono antybiotyk po. przez +/- 4 tyg. Dostał na 10 dni i do obserwacji co dalej - juz u nowego właściciela. Gronkowiec lepszy od grzyba(nie muszę się bać o pozostałych domowników i odkażać mieszkania), ale może byc sygnałem podatności na alergię(obserwować).

W związku z powyższym, Max chyba pojedzie do DS w najbliższą sobotę - jak było planowane :)

Biedulek, od dzisiaj rano do jutrzejszego poranka - bez jedzenia :(

Edited by konfirm13
Posted

Dzięki za odwiedziny :). Też mam nadzieję, że gronkowiec pójdzie sobie precz, chociaż jest własny - ze skóry. I co z tego, że jestem specjalistą mikrobiologiem( i nie tylko ;), jak napyszcznych (i innych) zmian u psa, nigdy nie widziałam ;). Praktyka czyni mistrza :)

Wet pułtuski, bardzo mi się podobał. Rzeczywista wiedza i bardzo miły młody facet. Ale ogólnie, cały dzien był baaardzo wyczerpujący.
Max odsypia stresy i...narkozę. Mąż - też(bez narkozy). Ja - klikam. To też relax

Posted

egradska napisał(a):
Zagladam do Maxia i ciesze sie, ze nic straszniejszego nie wyszlo na badaniach:) Jak wyglada takie czyszczenie zebow?

Ultradźwiękowe usuwanie kamienia nazębnego - jak u człowieka ;). Pies rzecz jasna, musi być w narkozie(u nas była w związku z rtg). Ząbki ma teraz bielutkie, aż miło popatrzeć :)

Posted

Pytam, bo moj Maxior tez powinien miec czyszczone, ale poki mu sie nie wzmocni serduszko- nie ruszamy. Nasz wet cos mowil o srodkach przeciwbolowych po ( o ile czegos nie pokrecilam). A za Waszego Maxia trzymamy kciuki, za zdrowko i odnalezienie sie w nowym miejscu:)

Posted

egradska napisał(a):
Pytam, bo moj Maxior tez powinien miec czyszczone, ale poki mu sie nie wzmocni serduszko- nie ruszamy. Nasz wet cos mowil o srodkach przeciwbolowych po ( o ile czegos nie pokrecilam). A za Waszego Maxia trzymamy kciuki, za zdrowko i odnalezienie sie w nowym miejscu:)

Na tzw "glupim jasiu" sie robi czyszczenie,to jeszcze zalezy,jak sympatycznego masz psa.