konfirm13 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Moją - też nie, ale w tym przypadku.....;). Kochanego Maxa, nigdy zbyt wiele :) Quote
Nutusia Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Jasna sprawa :) A tymczasem zaproszę na mój kolejny bazarek książkowy ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/249980-Ca%C5%82a-Polska-czyta-dla-piesk%C3%B3w-%29-dla-Nurii-i-Filonka-do-13-01?p=21726608#post21726608 Quote
konfirm13 Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 Do weta jedziemy dopiero we środę, po umówieniu terminu we wtorek rano. Będzie prześwietlenie bioder i kręgosłupa odc. lędźwiowy, zdjęcie kamienia nazębnego i oglądanie maxowego nosa . Nie podoba mi się ten nos, a wlaściwie - kufa :(. Teraz myję ją manusanem 2xdziennie i niby lepiej - ale nie do końca :(. Dermatologiem, to ja nie jestem, a zmiany początkowo były takie małe, że Mój Wet ich nie zauważył, a ja zobaczyłam je dopiero wtedy, kiedy podrosły. Te zmiany były już od początku, jak Max zamieszkał z nami - przyniósł je z sobą Quote
Nutusia Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Ech, Maksidło - ciężki dzień Cię jutro czeka. Ale dasz radę - jesteś w końcu chłop na schwał :) Quote
konfirm13 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Już mamy potwierdzoną wizytę u P. Doktora na godz 10. Max jest super i da radę :). My też musimy, wiec damy ;). Maxowa kufa na manusanie, szybko zyskuje na zdrowiu, ale doktorowi powiem, że Max idzie do adopcji i wszystko musi być OK przed jego oddaniem. Quote
Martens Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Trzymam mocno kciuki :) Mam prośbę, zobaczcie, czy w Pułtusku przed lecznicą wisi ogłoszenie o Greyce od Malagos, to wklejone na wątek, tylko wersja czarno-biała A4. W Makowie niestety prawie wszystkie pozdzierane... :roll: Quote
malagos Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Dziękuję, Martens za pomoc i te plakaciki :lol: Quote
konfirm13 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Za kciuki dziekuję, zdjęcie Greyki - sprawdzę :). W Makowie - nie widziałam, ale ja chodzę jak.....ślepa komenda ;). Ludzi(bez psa) też na ogół nie poznaję :(. Tylko psy realne widzę. Zdjęć psów - niestety nie :(. Quote
konfirm13 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 (edited) Uff! ledwo żyję, ale już jesteśmy "po" 1. Ogłoszenia Greyki - nie ma :( 2. Max jest wolny od dysplazji, ma niewielkie zmiany zwyrodnieniowe w odc.kręgosłupa 17 - s(suplementacja glukozaminą i chondroityną) 3. Ma +/_4 lata. Zęby oczyszczone. Jeden dolny kieł złamany(widać kanał) do ekstrakcji lub plombowania - wet . stomatolog 4. Na pysku nie grzybica, a gronkowiec(tak sie wahałam, miedzy jednym a drugim i dlatego był ten manusan). Zalecono antybiotyk po. przez +/- 4 tyg. Dostał na 10 dni i do obserwacji co dalej - juz u nowego właściciela. Gronkowiec lepszy od grzyba(nie muszę się bać o pozostałych domowników i odkażać mieszkania), ale może byc sygnałem podatności na alergię(obserwować). W związku z powyższym, Max chyba pojedzie do DS w najbliższą sobotę - jak było planowane :) Biedulek, od dzisiaj rano do jutrzejszego poranka - bez jedzenia :( Edited January 8, 2014 by konfirm13 Quote
lizka Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Uff...super wieści!! Niech tylko jeszcze antybiotyk szybko zadziała :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Super wieści :) Zdradź tajemnicę co to za DS. Quote
konfirm13 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Dzięki za odwiedziny :). Też mam nadzieję, że gronkowiec pójdzie sobie precz, chociaż jest własny - ze skóry. I co z tego, że jestem specjalistą mikrobiologiem( i nie tylko ;), jak napyszcznych (i innych) zmian u psa, nigdy nie widziałam ;). Praktyka czyni mistrza :) Wet pułtuski, bardzo mi się podobał. Rzeczywista wiedza i bardzo miły młody facet. Ale ogólnie, cały dzien był baaardzo wyczerpujący. Max odsypia stresy i...narkozę. Mąż - też(bez narkozy). Ja - klikam. To też relax Quote
konfirm13 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):Super wieści :) Zdradź tajemnicę co to za DS. W sobotę ; ) Quote
egradska Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Zagladam do Maxia i ciesze sie, ze nic straszniejszego nie wyszlo na badaniach:) Jak wyglada takie czyszczenie zebow? Quote
konfirm13 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 egradska napisał(a):Zagladam do Maxia i ciesze sie, ze nic straszniejszego nie wyszlo na badaniach:) Jak wyglada takie czyszczenie zebow? Ultradźwiękowe usuwanie kamienia nazębnego - jak u człowieka ;). Pies rzecz jasna, musi być w narkozie(u nas była w związku z rtg). Ząbki ma teraz bielutkie, aż miło popatrzeć :) Quote
Nutusia Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Ale fajnie, fajnie, fajnie! :) Wiedziałam, że nie taki będzie diabeł straszny cieszę się, że miałam rację, bo to... uwielbiam! :) A sobota już za 2 dni... Quote
egradska Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Pytam, bo moj Maxior tez powinien miec czyszczone, ale poki mu sie nie wzmocni serduszko- nie ruszamy. Nasz wet cos mowil o srodkach przeciwbolowych po ( o ile czegos nie pokrecilam). A za Waszego Maxia trzymamy kciuki, za zdrowko i odnalezienie sie w nowym miejscu:) Quote
Mattilu Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Ciesze sie po cichutku i czekam na sobote Quote
malagos Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Ja też się cieszę, a le w pracy nie mogę za głośno :) Quote
konfirm13 Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 No, to cieszymy się razem :) Sobota coraz bliżej :) Quote
yumanji Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 egradska napisał(a):Pytam, bo moj Maxior tez powinien miec czyszczone, ale poki mu sie nie wzmocni serduszko- nie ruszamy. Nasz wet cos mowil o srodkach przeciwbolowych po ( o ile czegos nie pokrecilam). A za Waszego Maxia trzymamy kciuki, za zdrowko i odnalezienie sie w nowym miejscu:) Na tzw "glupim jasiu" sie robi czyszczenie,to jeszcze zalezy,jak sympatycznego masz psa. Quote
malagos Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Dobrego dnia i całego weekendu życzę, niech wszystko pójdzie po Waszej myśli! :) Quote
Recommended Posts