Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uważam, że oni mają w O. punkt przerzutowy. Hyclowi nie opłaci się dymać ponad 100km z Zawiercia do Cieszyna z jednym psem. Do O. ma zdecydowanie bliżej. Pies parę dni posiedzi i jest wyrzucany w innej gminie. Potem kolejny raz odławiany za kolejną kasę i dopiero potem trafia do schronu.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stzw']Uważam, że oni mają w O. punkt przerzutowy. Hyclowi nie opłaci się dymać ponad 100km z Zawiercia do Cieszyna z jednym psem. Do O. ma zdecydowanie bliżej. Pies parę dni posiedzi i jest wyrzucany w innej gminie. Potem kolejny raz odławiany za kolejną kasę i dopiero potem trafia do schronu.[/QUOTE]
No dokładnie, nie ujęłabym tego lepiej

Posted

[quote name='madziakato']Mógł też za tego samego psa skasować np. w gminie Kroczyce i Wojkowice, czyż nie?[/QUOTE]
tak, ale wtedy najpierw w Kroczycach o ile nie zadaja potwierdzenia kwitu z schroniska, a raczej nie zadaja, znajac myslenie urzedasow, pozniej jednak musi wyladowac w O. na przeczekanie i wypuszczenie psa w Wojkowicach zeby tam wylapac i zawiezc do BB.

Posted

[quote name='madziakato']Ada jeje, a masz te inne gminy? Założę się, że psy się powtórzą!!![/QUOTE]
gminy ktore maja podpisane umowy z schroniskami mnie nie interesuja i tak nie wyrabiam tam gdzie wylapuja hycle, weci i inne badziewie.

Posted

Psy czekają w O. bo może odnaleźć się właściciel i upomnieć. Moja koleżanka 4 dni walczyła z użyciem Straży Miejskiej i Policji w Będzinie. Nie mogła doprosić się zwrotu psa, hycel kombinował, ona sama była w Miedarach sprawdzić i jak już był duży szum to hycel łaskawie przywiózł jej psa.

Posted

[quote name='Ada-jeje']gminy ktore maja podpisane umowy z schroniskami mnie nie interesuja i tak nie wyrabiam tam gdzie wylapuja hycle, weci i inne badziewie.[/QUOTE]

A czy jest możliwa sytuacja, że gmina ma umowę ze schronem a ten schron do wyłapywania "używa" hycla?

Posted

[quote name='stzw']A czy jest możliwa sytuacja, że gmina ma umowę ze schronem a ten schron do wyłapywania "używa" hycla?[/QUOTE]
moze tak byc, ale w umowie bedziemy miec zapis ze odlowienie i zapewnienie opieki nalezy do administratora schroniska, w tym ukladzie gminy nie maja obowiazku sprawdzania przez kogo zostanie wylapany pies. Z tego co sie orientuje to Cieszyn nie wylapuje zwierzat a w umowach mamy podane schronisko jako opieka nad zwierzetami i druga umowa z podmiotem wylapujacym.

Posted

[quote name='stzw']http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-olkuski/1298261-bezdomn******-i-koty-znikaja-w-tajemniczy-sposob.html,,0:pag:2#nav0

Poczytałam. Ćwiąkalski błysnął intelektem.

Faktycznie błysnął! Następny dla którego sprawa jest skomplikowana! Niech ich wszystkich diabli wezmą! Co tam psy - żaden dowód nie jest mocny dla nich, ale potwierdzanie nieprawdy przez niektóre organizacje o rzekomej poprawie warunków - to jest dowód! Mocny na tyle, aby P. był bezkarny!
I tym zeznającym nie życzę wszystkiego najlepszego!

Posted

[quote name='epe']Faktycznie błysnął! Następny dla którego sprawa jest skomplikowana! Niech ich wszystkich diabli wezmą! Co tam psy - żaden dowód nie jest mocny dla nich, ale potwierdzanie nieprawdy przez niektóre organizacje o rzekomej poprawie warunków - to jest dowód! Mocny na tyle, aby P. był bezkarny!
I tym zeznającym nie życzę wszystkiego najlepszego![/QUOTE]
ale bedziemy miec na niego dowod, mozna go znalezc w necie, mam juz notatki, szukam dalej.

Posted

jestes w stanie dopisac daty wylapania, ja dopisalam je z boku kazdego zdjecia, bo za rok 2013 bylo osobno dostarczony wykaz.
i znow beda nam musiec wytlumaczy co robia te psy w O. a umowe maja podpisana z J.

Posted

[quote name='Ada-jeje']jestes w stanie dopisac daty wylapania, ja dopisalam je z boku kazdego zdjecia, bo za rok 2013 bylo osobno dostarczony wykaz.[/QUOTE]

dostalam dwa pliki w wordzie, tam sa skany zdjec i dokumentow
w pliku 2012 sa zdjecia i daty, w pliku 2013 zdjecia, dat nie ma,
niektore zdjecia sa zeskanowane razem z dokumentami np opinia lekarsko-wet (tez je wstawiac?)

daty sa przy niektorych zaswiadczeniach