Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']... wylapanych zwierzat w gminie X poprzez spa w Olkuszu, po czym znika, laduje w schronisku w Cieszynie z adnotacja wylapany w gminie Y. [/QUOTE]

Straszny proceder!

Posted

[quote name='madziakato']Zdj. 1 a- Olkusz

ten siedzi dalej w Olkuszu

[quote name='ania68']
ten wygląda mi na Pratora, który na poniższym zdjęciu widać ze Trafił do Olkusza

[quote name='madziakato']3.Pies w Olkuszu-Na zdjęciu widać ranę- brak pomocy
został opatrzony dopiero w Cieszynie- bo dzwoniłyśmy wtedy i dopytwałyśmy o niego bo zniknęły wtedy 3 psy z Olkusza- w Cieszynie pojawiły się na stronie tylko dwa wiec wydzwanialiśmy i pytaliśmy czy trafił jeszcze jedne z raną na głowie chodziło właśnie o Pratora i udzielono nam informacji że nie ma go na stronie poniewaz przebywa w lecznicy wet i jest leczony, gdy zostanie wylecozny poajwi się na stronie- i w końcu pojawił się później.

[quote name='ania68']
Szukamy ich, wyłapane w Kroczycach 2013 rok

ten jest pod opieką f. Dar Serca mamy zdjęcia jak jest zdrowy i w pełni sprawny- ze schroniska wyciągany był kulejąc na przednią ropiejącą nogę- pogryziony w Olk.

[quote name='ania68']

ta Sunia była w Olk(nawet widać ze zdjęcie zrobione w Olkuszu) pojechała do Cieszyna- a ktoś ją z Cieszyna wyciągnął- nie Marta czasem?

Posted

[quote name='madziakato']Psiak w Olkuszu-

te dwa po lewej przyjechały razem- one były dosyć dominujące atakowały inne psy na wybiegu- zamiast być osobno to zajmowały się "zmniejszaniem liczby psów"(?)
na pierwszym planie Mikon
po lewej wielki wilkowaty samiec- był dosyć długo
z tyłu wychyla sie z budy Baffi- to jak widać (choć zdjęcie małe) miał całe i zdrowe uszy... jakiś czas później został wyciagnięty z odryzionym kawałkiem ucha(pogryziony)
najdalej w tle po prawej biało czarny psiak- pojechał do fundacji kolaczkowej- miał wygryzioną ranę na pupie- potryziony również w Olk

Posted

Nic nie pomogę na razie w temacie, to chociaż wątek podrzucę.
Tak sobie jeszcze myślę, że można by w pierwszym poście lub gdzieś indziej bardziej rozpisać na czym polega proceder, bo użytkownicy, którzy nie są w temacie mogą się pogubić - np. podać przykład konkretnego psa: kiedy i gdzie został wyłapany, kiedy trafił do Olkusza, kiedy zaginął i gdzie znowu został wyłapany i kiedy trafił do Cieszyna - o ile masz takie dane, bo domyślam się, że trudno o takie informacje.
Poza tym obecnie zdjęcia są rozrzucone po różnych postach, a byłoby łatwiej - jeden post = historia jednego psa.
Z co do tych zdjęć zamieszczonych przez ania68 to los tych psów wyłapanych w Kroczycach jest nieznany? Tak dopytuje coby wiedzieć jak pomóc, np. szukając ich na stronach schronisk itp.

Posted

[quote name='Neelith']Nic nie pomogę na razie w temacie, to chociaż wątek podrzucę.
Tak sobie jeszcze myślę, że można by w pierwszym poście lub gdzieś indziej bardziej rozpisać na czym polega proceder, bo użytkownicy, którzy nie są w temacie mogą się pogubić - np. podać przykład konkretnego psa: kiedy i gdzie został wyłapany, kiedy trafił do Olkusza, kiedy zaginął i gdzie znowu został wyłapany i kiedy trafił do Cieszyna - o ile masz takie dane, bo domyślam się, że trudno o takie informacje.
Poza tym obecnie zdjęcia są rozrzucone po różnych postach, a byłoby łatwiej - jeden post = historia jednego psa.
Z co do tych zdjęć zamieszczonych przez ania68 to los tych psów wyłapanych w Kroczycach jest nieznany? Tak dopytuje coby wiedzieć jak pomóc, np. szukając ich na stronach schronisk itp.
Tak, szukamy psiaków które nie zostały zidentyfikowane ze zdjęć z Kroczyc...

Posted

[quote name='Ada-jeje']czy mnie sie wydaje, czy te duze bezowe psy to jeden i ten sam?[/QUOTE]
Nie mam pojęcia, ale do schronu trafił jeden taki(mogę się mylić oczywiście, ale tak to wygląda, no chyba że trafiły do różnych) na zdjęciach nie ma dat, co znacznie utrudnia ....

Posted

[quote name='madziakato']Nie mam pojęcia, ale do schronu trafił jeden taki(mogę się mylić oczywiście, ale tak to wygląda, no chyba że trafiły do różnych) na zdjęciach nie ma dat, co znacznie utrudnia ....[/QUOTE]
napisze jeszcze o daty wylapania a zwlaszcza interesuje nas Trezor, kto zglosil go w gminie i w jakich okolicznosciach, wiemy ze psy sie przemiesczaja, wiec jesli go ktos zglosil to raczej musial go zabezpiczyc, zeby nie uciekl.

Posted

[quote name='madziakato']Tu jest, chyba to któryś z tych.....http://www.schronisko.bielsko.biala.pl/66_330_2013.html (oczywiście wyłapany w Wojkowicach he he)
zacznij myslec tak jak hycel, gminy ktore maja podpisane umowy z schroniskami a do takich nalezy Wojkowice, zapewne nie zadaja zdjec, wiec po co hycel mial by wrzucac psa do Ol. jak ma zaplacone za wylapanie i dowoz psa do schroniska, moze co najwyzej podmienc psa, bo jest bardziej w typie rasy, ma wieksze szanse na wyciagniecie go z O. a on ma jednego mniej do likwidacji, lub do wywiezienia do Szczytow.

Posted

[quote name='Ada-jeje']zacznij myslec tak jak hycel, gminy ktore maja podpisane umowy z schroniskami a do takich nalezy Wojkowice, zapewne nie zadaja zdjec, wiec po co hycel mial by wrzucac psa do Ol. jak ma zaplacone za wylapanie i dowoz psa do schroniska, moze co najwyzej podmienc psa, bo jest bardziej w typie rasy, ma wieksze szanse na wyciagniecie go z O. a on ma jednego mniej do likwidacji, lub do wywiezienia do Szczytow.[/QUOTE]Mógł też za tego samego psa skasować np. w gminie Kroczyce i Wojkowice, czyż nie?